تحقق ۱۰۲ درصدی صادرات از مرزهای استان کرمانشاه/ استقلال مرز سومار و اجرای فاز دوم طرح جامع پرویزخان


تحقق 102 درصدی صادرات از مرزهای استان کرمانشاه/ استقلال مرز سومار و اجرای فاز دوم طرح جامع پرویزخان

گروه استان‌ها- صادرات از مرزهای استان کرمانشاه در سال گذشته به میزان دو میلیارد و ۸۸۵ میلیون دلار ۱۰۲ درصد محقق شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، وجود پنج مرز رسمی و بازارچه‌هایی در استان کرمانشاه ظرفیت بسیار مهمی را برای این استان فراهم کرده و هر چند اکنون حدود نیمی از صادرات به کشور عراق از طریق مرزهای استان کرمانشاه انجام می‌شود اما رفع برخی مشکلات موجود می‌تواند این میزان صادرات را افزایش دهد.

کرمانشاه از استان‌های سرآمد کشور در حوزه تجارت است و همواره جز هشت استان برتر توسعه صادرات بوده و ضرورت دارد مرزهای سومار و شیخ صالح با توجه به ظرفیت‌های بالا کد گمرکی دریافت و اظهار کالا را انجام دهند و از طرف دیگر زیرساخت مرز پرویزخان نیز به طور مناسبی فراهم شود.

یکی از مهمترین مشکلات موجود در مرزهای استان نبود حمل یکسره بار است که افزایش زمان و توقف کالاها در مرز، ازدحام و بی‌نظمی، افزایش هزینه‌ها، فرسایش نیروی انسانی و استهلاک تجهیزات، معطلی ناوگان حمل و نقل، کاهش کیفیت کالا و افزایش قیمت تمام شده کالای ایرانی از پیامدهای منفی شیوه فعلی و سنتى صادرات کالا در مرزهای تجاری کشور با عراق است.

از طرفی برای دسترسی به سایر بازارهای جهانی هم به برقراری حمل یکسره نیاز داریم و در صورت راه‌اندازی حمل یکسره، عراق می‌تواند مسیر ترانزیتی کالاهای ایران تا سوریه، اردن و مدیترانه باشد.

ضرورت صدور ویزای بلندمدت برای بازرگانان فعال دو کشور به منظور تسهیل تردد و لزوم اختصاص بودجه مستقل از بودجه عمرانی استان و شهرستان برای پروژه‌های عمرانی و زیرساختی مرزهای تجاری از جمله راهکارهایی است که به افزایش صادرات در استان کمک می‌کند.

مرز سومار در سال 1394 بازگشایی شد و میزان صادرات این مرز در سال 95 حدود 450 میلیون دلار بود و در سال 97 با رقم 953 میلیون دلار به اوج خود رسید اما در سال‌های 98 و 99 دوباره روند نزولی پیدا کرد اما اکنون باز هم روند صعودی را در پیش گرفته است و در صورت تعیین تکلیف طرح جامع سومار و همچنین جاده دسترسی گیلانغرب به سومار، این مرز می‌تواند هم پای مرز پرویزخان فعالیت داشته باشد.

کیوان کاشفی رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه در سال گذشته در کل کشور هدف‌گذاری 45 میلیارد دلاری صادرات در نظر گرفته شده بود که خوشبختانه تحقق 107 درصدی داشته است اظهار داشت: سهمیه صادرات برای  کرمانشاه نیز در سال گذشته دو میلیارد و 838 میلیون دلار بود که با صادرات دو میلیارد و 885 میلیون دلاری، تحقق 102 درصدی داشتیم.

وی به جایگاه خوب صادراتی کرمانشاه در سال گذشته هم اشاره کرد و گفت: بعد از استان‌های هزمرگان، بوشهر، خوزستان و آذربایجان غربی در جایگاه پنجم کشور قرار گرفتیم و البته باید این نکته را مد نظر داشته باشیم چهار استان قبل از ما شرایط متفاوتی دارند.

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه از سهم 53 درصدی کرمانشاه از صادرات 9 میلیارد دلاری ایران به عراق با احتساب گاز نیز در سال گذشته خبر داد و عنوان کرد: بدون محاسبه گاز نیز سهم 48 درصدی داشتیم.

کاشفی نکته مهم تجارت خارجی کرمانشاه در سال گذشته را رشد ترانزیت اعلام کرد که در بخش ترانزیت مبدا با 618 میلیون دلار، رشد 2000 درصدی داشتیم و ترانزیت مقصد به میزان 563 میلیون دلار نیز که به طور عمده از پرویزخان صورت گرفته رشد قابل توجهی داشته است.

وی با بیان اینکه این شرایط نشان می‌دهد کرمانشاه قابلیت ترانزینی بالایی دارد که نباید از آن غافل شد افزود: یکی دیگر از شاخصه‌های مهم صادرات استان در سال گذشته رشد 466 درصدی صادرات از مرز سومار و رشد 507 درصدی صادرات از مرز است.

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه عنوان کرد: صادرات مرز شیخ صله هم به میزان قابل توجهی رشد داشته است که این ارقام بیانگر پتانسیل‌های مهم مرزهای استان به ویژه دو مرز سومار و شیخ صله است.

کاشفی از هدف‌گذاری صادرات بیش از سه میلیارد دلاری برای امسال در استان خبر داد و گفت: رسیدن به این هدف‌گذاری با توجه به ظرفیت‌هایی که داریم دور از انتظار نیست.

وی با اشاره به مهمترین برنامه‌ها و راهکارهایی که می‌تواند به رشد صادراتی استان در امسال کمک کند خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین راهکارها مستقل شدن دو مرز سومار و شیخ صله و در نظر گرفتن کد گمرکی برای این دو مرز است تا بتوان به صورت مستقل کالاها را از همین مرزها صادر کرد.

رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه مستقل شدن این دو مرز را نیازمند فراهم کردن زیرساخت‌ها به ویژه فیبر نوری دانست که باید هر چه زودتر انجام شود و گفت: مرز سومار این ظرفیت را دارد که همپای مرز خسروی صادرات انجام دهد.

وی با تأکید بر لزوم اجرای فاز دوم طرح جامع پرویزخان بیان کرد: پیشنهاد داریم این موضوع در سفر رئیس جمهور به استان مطرح و تأمین اعتبار شود.

کاشفی گفت: هم اکنون بخشی از فاز نخست این طرح به بهره‌برداری رسیده و با اجرای فاز دوم، پرویزخان می‌تواند به بزرگترین بارانداز صادراتی غرب کشور تبدیل شود.

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه خواستار تعیین تکلیف جاده 55 کیلومتری گیلان‌غرب به مرز سومار شد که می‌تواند روند صادرات از سومار را تسریع و به افزایش صادرات استان کمک کند.

انتهای پیام/832/ح

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon