شوراها شهرداران را براساس «صلاحیت و توانمندی» انتخاب کنند
گروه استانها - استاندار کردستان گفت: شوراها شهرداران را با دقت و براساس «صلاحیت و توانمندی» انتخاب کنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، اسماعیل زارعیکوشا ظهر امروز در نشست با اعضای شوراهای استان کردستان ضمن قبولی طاعات و عبادات روزهداران، اظهار داشت: مجموعه شوراهای استان خوشبختانه با قوت، پیگیری، تلاش و دلگرمیهای فراوان در حال خدمت رسانی به مردم کردستان هستند.
وی با بیان اینکه در جریان تمامی مشکلات مطرح شده شهرستان، دهستان و استان هستم، افزود: گفتن مشکلات از زبان منتخبان مردم، مورد اتقان است، حضور شوراها در کف میدان و آشنایی با مسائل و مشکلات سطح جامعه خود مایه امید است و هیچ مسئولی به اندازه شوراها در دسترس مردم نیستند.
استاندار کردستان با اشاره به اینکه بسیاری از مشکلات موجود در چارچوب اختیارات شوراها نیست اما به عنوان امین و منتخب مردم بیشتر موضوعات مورد رجوع و سریع مطرح میکنید، تصریح کرد: امیدوارم نشستهای سه ماهه با شوراها داشته و هر فصل در یک شهرستان باشد، باید مسائل مختلف سطح شهر را با حضور شهرداریها به برنامه یک روزه تبدیل و دهیاران به نمایندگی از شهرستان در جلسات حضور داشته باشند.
وی با ذکر اینکه بسیاری از مشکلات موجود استان موضوعات مضمن گذشته است که نیازمند تغییر قوانین و تزریق اعتبارات فوقالعاده است، عنوان کرد: مشکلات براساس اولویت پیگیری و نقطه تمرکز خود را بر مسائل اساسی خواهیم گذاشت.
زارعیکوشا با عنوان اینکه ارتباط مستقیم باید میان شوراها و مجموعه دولتی وجود داشته باشد، خاطرنشان کرد: عملکرد شورا به عنوان منتخب مردم و عملکرد ما به عنوان نمایندگی منتخب دولت اثر مستقیم در اعتماد یا عدم اعتماد مردم خواهد داشت.
وی به موضوع مهم در انتخابات شوراها اشاره و بیان کرد: افراد نامزد انتخابات باید آشنایی کلی با قوانین، مقررات و حدود و اختیارات خود در شورا به دلیل جلوگیری از سر دادن وعدههای بزرگ داشته باشند و تأخیر 48 ساعته در شمارش آرای شوراها در پایان رأیگیری به دلیل خستگی افراد دو بحث مهمی است که باید به قانون تبدیل شود، بنابراین عملکرد ما تأثیر مستقیم در اعتماد عمومی خواهد داشت.
استاندار کردستان با ذکر اینکه مهمترین وظیفه شوراها انتخاب شهردار است افزود: فردی که بر اساس سیاستگذاری و مصوبات شوراها در شهر مدیریت میکند در عملکرد شوراها تأثیر و دقت در انتخاب شهردار براساس «صلاحیت و توانمندی» باشد، ثبات مدیریت در مسئله مدیریت شهری به طور ویژه دارای اهمیت است، فصل عمرانی محدود و فرصتها را از دست ندهید.
زارعیکوشا با عنوان اینکه جذب سرمایهگذاری یکی اقدامات مهم شوراها است، یادآور شد: در پروژههای حوزه آب اتفاقهای بی نظیری برای استان افتاده است، خوشبختانه کل اعتبار آبرسانی آب شرب سنندج تخصیص، مشکلات حوزه آب شرب بانه و شهر سنندج با پیگیریهای فراوان حل و فصل شد، بیشترین اعتبارات بحران به استان کردستان داده شده و در بخش آبرسانی روستایی 527 میلیارد تومان در بازه 20ماهه اختصاص یافته است.
شهرداریهای کردستان با مشکلات جدی روبهرو هستند
جمشید اسدی، مدیرکل دفتر امور شهری و شوراها استانداری کردستان نیز در این نشست به بیان مشکلات و راهکارهای این حوزه اشاره و اظهار داشت: عدم رعایت آیین نامه احراز شرایط تصدی سمت شهردار از سوی شوراها موجب طولانی شدن پروسه برای معرفی یک شهردار بوده و عدم رعایت قوانین و مقررات در تصویب مصوبات موجب تبعات منفی به اعضای شورای اسلامی شده است.
وی افزود: مشکل اساسی امروزه در بخش شهرداریها به ویژه 23 شهرداری با جمعیت 50 هزار نفر، اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده بوده که دی ماه سال گذشته نافذ گردیده و حدود 20 تا 50 درصد بودجه شهرداریهای زیر 50 هزار نفر از اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده تقلیل پیدا کرده و شهرداریها را با مشکلات بسیاری جدی روبهرو کرده است.
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراها استانداری کردستان بیان کرد: عدم پرداخت مطالبات شهرداریها از سوی دستگاههای اجرایی، مشکلات تامین اجتماعی و پرداخت حق و حقوق پرسنل شهرداریها و تمدید دفترچه پرسنل، تشکیل پرونده دستگاههای نظارتی برای شوراها جهت رفع مشکلات شهروندان و تصمیمات عامالمنفعه، نظارت شوراها و شهرداریها بر بازنگری طرحهای تفضیلی در دست اقدام راه و شهرسازی، از خواستههای این قشر است.
اسدی بر ضرورت رفع تداخل اراضی کشاورزی در حوزههای شهری تأکید کرد و گفت: امیدواریم راه و شهرسازی با جهاد کشاورزی در این راستا در بحث نهضت ملی مسکن اقدامات اساسی انجام دهند.
77 روستای استان کردستان هنوز دهیاری ندارد!
راغب الفت، مدیرکل دفتر امور روستایی استان کردستان نیز ضمن تبریک سالروز تاسیس شوراها در این نشست اظهار داشت: برگزاری جشن فرهنگی نوروز یک شادی خوبی میان مردم فراهم و با استقبال همه شوراها و مردم روستاها مواجه بود، امیدوارم سال آینده جهت رشد و تقویت اقتصاد استان توسعه یابد.
وی افزود: در دوره ششم شوراهای اسلامی شهر و روستا از مجموع 1288 روستای بالای 20خانوار، 1211 روستا دارای دهیاری فعال است و مجوز سایر روستاها نیز در حال صدور و تأسیس بوده و نتیجه آن تا یک سال آینده اعلام خواهد شد.
مدیرکل دفتر امور روستایی استان کردستان با اشاره به اینکه 3922 نفر اعضای ششمین دوره شوراها را تشکیل داده که از این تعداد 40 نفر خانم و مابقی را آقایان تشکیل دادهاند، خاطرنشان کرد: مجموع اعتبارات اختصاص یافته به دهیاریها و روستاها در سال 99 حدود 92 میلیارد تومان بوده که نسبت به سال قبلتر افزایش داشته و در سال گذشته با رشد 40 درصدی، حدود 128 میلیارد تومان به دهیاریها اختصاص یافته است.
الفت با اشاره به اینکه در سال گذشته اعتبارات جذب شده مناطق محروم حدود یک میلیارد تومان بوده که 60 درصد افزایش اعتبار بوده است، اعلام کرد: فاضلابکشی با 900 هزارمتر در روستاها، 140 هزار متر دیوار حایل، 630 هزار مترسنگ فرش معابر، 749 سایت احداث پارک کودک، 275 دهنه احداث پل از جمله اقدامات انجام شده در بخش پروژههای عمرانی روستاهای سطح استان بوده است.
انتهای پیام/484/ش