درگیری یک سوم دانشآموزان دبیرستانی آمریکایی با مشکلات روحی در بحران کرونا
کارشناسان معتقدند که بازگشت به مدرسه برای دانشآموزان آن هم در بحبوحه کرونا به مراقبتهای اجتماعی و عاطفی نیاز دارد و مدارس باید به آن توجه کنند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ به نقل از یو اس دی تودی، دانشمندان آمریکایی در مطالعهای که اخیراً در مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها منتشر شده است؛ دریافتند که یک سوم از دانشآموزان دبیرستانی در طول دوران همهگیری کرونا با مشکلات سلامت روحی مواجه شدند؛ روندی غیرقابل تعجب که مربیان در سال گذشته برای مبارزه با آن تلاش کردهاند.
بسیاری از مدارس اعلام کردهاند که از شیوههای یادگیری اجتماعی و عاطفی برای کمک به دانشآموزان در حال مبارزه با مشکلات روحی استفاده میکنند؛ اما یادگیری اجتماعی و عاطفی به چه معناست؟ و آیا کارایی دارد؟
یادگیری اجتماعی و عاطفی چیست؟
برای یادگیری آکادمیک، مسائل اجتماعی و عاطفی در سال 1994 گروهی از محققان، مربیان، پزشکان و حامیان کودک سازمانی تشکیل دادند که این سازمان اکنون تلاشهای کشور را برای ارائه حمایت آموزشی و عاطفی به همه دانشآموزان دنبال میکند.
یادگیری اجتماعی و عاطفی اینگونه تعریف میشود: «فرآیندی که از طریق آن همه جوانان و بزرگسالان دانش، مهارتها و نگرشها را برای ایجاد هویت سالم، مدیریت احساسات و دستیابی به اهداف شخصی و جمعی، احساس و نشان دادن همدلی با دیگران، ایجاد دانش، مهارتها و نگرشها به کار میگیرند».
آریا فیات، روانشناس اطفال مرکز پزشکی بیمارستان کودکان سینسیناتی گفت که حمایتهای مداومی از سلامت روان برای کودکان در مدارس وجود دارد.
برای دانشآموزان کوچکتر، معلمان ممکن است زمانی را صرف صحبت در مورد خودکنترلی کنند یا از دانشآموزان بخواهند که در یک دایره بنشینند تا به نوبت احساس خود را در یک روز معین به اشتراک بگذارند. شناسایی هیجانات بخش کلیدی چارچوب یادگیری اجتماعی و عاطفی دانشآموزان ابتدایی است.
دانشآموزان بزرگتر ممکن است در مورد راهبردهای مقابله با غم، تکنیکهای پیشگیری از خشونت یا اینکه چگونه روابط سالم و ناسالم در خانوادهها، دوستیها و قرار ملاقاتها داشته باشند، صحبت کنند.
فیات گفت: یادگیری نحوه تنظیم احساسات و واکنش مناسب در شرایط دشوار بخش بزرگی از یادگیری اجتماعی و عاطفی است؛ آنها باید احساسات خود را درک کنند و در مورد تعامل با دیگران و دوستیابی توجه لازم را داشته باشند تا در زندگی موفق باشند.
این روانشناس اظهار کرد: آموزش این مهارت ها به کودکان، به پیشگیری از مشکلات آینده سلامت روان، مشکلات رفتاری و اختلالات اعتیاد کمک میکند. یادگیری اجتماعی و عاطفی فقط در صورتی کارایی دارد که کل کارکنان مدرسه به همراه والدین و جوامع همراه باشند.
وی گفت: مدارس باید با والدین در مورد اهداف یادگیری اجتماعی و عاطفی که با دانش آموزان کار میکنند، ارتباط برقرار کنند و منابعی را برای تقویت آن اهداف یادگیری در خانه فراهم کنند، درست مانند والدینی که ممکن است در خواندن یا تکالیف ریاضی همراه دانشآموزان باشند.
فیات تاکید کرد که یادگیری این مهارتها یک بار در کلاس هیچ تغییر واقعی ایجاد نمیکند. تمرینات تمدد اعصاب و تمرکز حواس در برنامه روزانه کودک - در ماشین، هنگام شام یا هنگام مسواک زدن - چیزی است که به ماندگاری این تکنیک ها کمک می کند.
چگونه نیازهای یادگیری اجتماعی و عاطفی را اندازه گیری کنیم؟
پائولو دماریا، رئیس و مدیر عامل انجمن ملی هیئتهای آموزشی دولتی و سرپرست سابق آموزش عمومی اوهایو، گفت: «لازم نیست دانشمند موشکی باشید» تا بفهمید که بچهها در صورت نیازهای اولیهشان، تمام تلاش خود را از نظر سلامت روانی یا جسمی – انجام نمیدهند.
همانطور که ضعف در بینایی، مشکلات دهان و دندان، آسم، دیابت و مسائل مربوط به خوردن و آشامیدن کودکان باید مورد توجه قرار گیرد و بر این اساس مدارس اغلب با اپتومتریستها، دندانپزشکان، پزشکان و انبارهای مواد غذایی همکاری میکنند تا مراقبت های مورد نیاز دانش آموزان را انجام دهند؛ همین امر باید در مورد نیازهای سلامت روان نیز صدق کند.
فیات معتقد است که این بخشی از پاسخ به بحران فعلی سلامت روانی است که جوانان با آن مواجه هستند و مداخلات برای مقابله با سطوح بالای اضطراب، افسردگی و خودکشی در کودکان امروزی کافی نیست. این پشتیبانیها در حالی ضرورت دارند که یادگیری اجتماعی و عاطفی رویکردی پیشگیرانه است.
گزارشی که در سال 2021 توسط بنیاد مداخله زودهنگام منتشر شد، نشان داد که مداخلات یادگیری اجتماعی و عاطفی جهانی میتواند تاثیر قابلتوجهی بر کاهش علائم افسردگی و اضطراب کودکان در کوتاه مدت داشته باشد. . در این گزارش آمده است که آموزش مهارتهای اجتماعی و عاطفی «برای دنیای پیچیدهتر و به سرعت در حال تغییری که در آن زندگی میکنیم ضروری است».
با این حال، بر اساس گزارش دیگری که در همان سال توسط محققان دانشکده تحصیلات تکمیلی هاروارد از طریق بنیاد والاس، انجام شد؛ نشان داد که تعداد بسیار کمی از برنامههای یادگیری اجتماعی و عاطفی بر برابری، عدالت، شایستگی فرهنگی یا تنوع فرهنگی تمرکز دارند.
البته دماریا گفت: با خروج از این بیماری همهگیر کرونا، بچههای زیادی آسیب می بینند. ما از این موضوع ناراحت هستیم، اما میتوانیم کارهایی در این زمینه انجام دهیم.»