مخالفان و موافقان طرح شفافیت قوای سه‌گانه چه گفتند؟

مخالفان و موافقان طرح شفافیت قوای سه‌گانه چه گفتند؟

مخالفان و موافقان طرح شفافیت قوای سه‌گانه در مجلس درباره این طحر اظهار نظر کردند که در این گزارش می‌خوانید.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، رسیدگی به طرح شفافیت قوای سه‌گانه، دستگاه‌ها و سایر نهادها در دستورکار جلسه امروز نمایندگان در جلسه علنی قرار داشت که پس از رأی گیری درباره کلیات این طرح ، مخالفان و موافقان طرح شفافیت قوای سه‌گانه نقطه نظرات خود را مطرح کردند که در این گزارش  می‌خوانید:

* چرا برخی از دستگاه‌ها و نهادها از طرح شفافیت قوای سه‌گانه مستثنی شده‌اند؟

محمدرضا صباغیان نماینده بافق در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با طرح شفافیت قوای سه‌گانه، دستگاه‌ها و سایر نهادها، گفت: امروز شفافیت حقوق مسئولان یکی از دغدغه های مردم است که همیشه با زبان های مختلفی مطالبه می شود به ویژه از مجلس انقلابی که از شعار نمایندگان بود.

وی با بیان اینکه شفافیت آرا، مالی و تصمیمات امروز یکی از الزامات توسعه و پیشرفت است و این شفافیت تجربه دنیاست و آثار فراوانی دارد، گفت: شفافیت بزرگترین اهرم نظارت در اجرای قوانین و همچنین بزرگترین حمایت برای اقشار ضعیف است.

نماینده مردم بافق در مجلس با اشاره به ایرادات این طرح، تصریح کرد: برخی از دستگاه ها و نهادها از این طرح مستثنا شده اند چرا؟ حالا که مطالبه عمومی را انجام می دهیم چرا باید برخی از دستگاه ها مستثنا شوند؟

صباغیان یادآور شد: برخی نهادها مانند بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی و کمیته امداد گردش مالی سنگینی دارند اما هیچ پاسخگویی هم به مجلس ندارند؛ اینجا نیاز است شفافیت در آنها دیده شود.

عضو کمیسیون شوراهای مجلس ادامه داد: در ارتباط با ماده 3 که در آن آمده مصوبات مجلس که جنبه صنفی و منطقه ای دارد از شمول این ماده مستثنا است؛ بسیاری از آرا نمایندگان استثنا می شود که ضعف است.

* انتشار تمام اطلاعات کشور می تواند مورد سوءاستفاده دشمن قرار گیرد

همچنین مهرداد ویس کرمی نماینده خرم آباد در مخالفت کلیات طرح مذکور اظهار کرد: شفافیت با تعیین شروطی می تواند از برخی از مشکلات و مفاسد کشور جلوگیری کند اما علت تمامی مشکلات عدم شفافیت نیست. متأسفانه در این باره بزرگنمایی شده است. اگر مجلس به دنبال شفافیت است در ابتدا باید شفافیت آرا را تعیین تکلیف می کرد و بعد سراغ سایر بخش‌ها می رفت. طرح فعلی یک نوع فرافکنی است و با اصول متعدد قانون اساسی مغایرت دارد.

وی افزود: انتشار مذاکرات جلسات شوراها، هلال احمر، اتاق بازرگانی، دانشگاه آزاد و موارد دیگر غیراجرایی است و مکانیزم آن هم مشخص نشده است. همچنین در این طرح سازمان هایی چون خیریه ها و بیمه ها موظف به انتشار تصمیمات شان شدند که این نیز با اصول قانون اساسی مغایرت دارد.

نماینده خرمآباد در مجلس بیان کرد:انتشار تمام اطلاعات کشور می تواند مورد سوءاستفاده دشمن قرار گیرد. با کدام عقل و منطقی می خواهیم این کار را انجام دهیم. عمومی کردن تمامی اطلاعات عقلانی است؟ با توجه به تمامی ایرادات از رئیس مجلس درخواست دارم که این طرح را برای بررسی بیشتر به کمیسیون شوراها ارجاع دهد.

* با شفافیت کسی نمی‌تواند از مسئولیتش فرار کند

در ادامه سید‌غنی نظری نماینده خلخال در موافقت با کلیات این طرح اظهار کرد: این طرح علیرغم فشار عده ای برای شفافیت در دستور کار قرار گرفت و تناقضی با قانون اساسی هم ندارد.

نماینده خلخال بیان کرد: اگر شفافیت وجود داشته باشد کسی نمی تواند از مسئولیتش فرار کند. با این طرح اصل پاسخگویی به نفع احسنت اجرا می شود و دوستان هم باید به حرف‌هایشان عمل کنند.

* موضوع شفافیت مطالبه مردم است

محمدحسن آصفری نماینده مردم اراک در مجلس نیز در موافقت با کلیات طرح دو فوریتی شفافیت قوای سه‌گانه گفت: با توجه به اینکه موضوع شفافیت مطالبه مردم بوده، باید یکبار برای همیشه برای همه قوا حل شود.

وی افزود: با اجرای شفافیت هیچکس متضرر نشده و مردم باید مطلع باشند در جلساتی که پشت درب های بسته برگزار می شود، چه تصمیمی گرفته شده و موافقان و مخالفان آنها چه کسانی هستند.

نماینده مردم اراک در مجلس با بیان اینکه مردم نامحرم نبوده و باید از تصمیمات آگاه باشند، بیان کرد: برخی از مسائل طبقه بندی شده و محرمانه باید محفوظ بماند، اما سایر مسائل باید برای مردم شفاف شود؛ به عنوان مثال بودجه سال جاری حتی نمایندگان نیز از جزئیات دوسوم بودجه اطلاعی ندارند و همچنین در رابطه با موضوع ارز ترجیحی نیز حتی نمایندگان اگر از وزرا سوال نکنند، اطلاعات کافی نخواهند داشت.

آصفری با تاکید بر اینکه مردم باید از قوانینی که قرار است آینده آنها را تحت تاثیر قرار دهد، آگاه باشند، افزود: ماده اول طرح مذکور مربوط به شفافیت در حوزه مجلس است تا آرای موافق و مخالف نمایندگان، تصمیمات دیوان محاسبات، مرکز پژوهش ها و همه مجموعه ها و همچنین اموال و دارایی های مجلس و نمایندگان برای مردم شفاف شود، لذا مجلس ابتدا برای خود تصمیم گرفته و سپس برای سایر دستگاه ها این کار را شروع کرده است.

* طرح شفافیت قوای سه‌گانه ناقص ارائه شده است

در ادامه محمود احمدی بیغش نماینده شازند در مجلس ضمن مخالفت با این طرح بیان کرد: هیچ کس در مجلس با طرح شفافیت مخالف نیست بلکه مخالف شیوه آن هستیم.طرح شفافیت ناقص ارائه شده است و ما مخالف این نقص‌ها هستیم، از سوی دیگر مغایرت با اصول 69، 57 و 75 قانون اساسی دارد. به لحاظ بودجه‌ای نیازمند هزاران میلیارد تومان است که در طرح مذکور دیده نشده است.

نماینده شازند در مجلس با بیان اینکه باید طرح در کمیسیون آیین‌نامه بررسی می‌شد نه شوراها توضیح داد: اگر از طریق کمیسیون آیین‌نامه مطرح می‌شد نیازمند دو سوم رأی بود و به نظر می‌رسد ارسال طرح شفافیت به کمیسیون شوراها برای فرار از رأی دو سومی است.

* مجلس با موضوع شفافیت کاملا موافق است

در پایان محسن پیرهادی نماینده تهران هم ضمن موافقت با طرح شفافیت قوای سه‌گانه، اظهار کرد: این شفافیت موضوعی است که از ابتدا مطالبه مردم و موضوع مورد پیگیری نمایندگان بود و چندین جلسه برای کارشناسی آن برگزار شد. طرح ها هر کدام مزایایی داشتند اما هیچکدام کامل نبوده و طرح کمیسیون آیین نامه نیز علی رغم تمامی قوت هایش، مطلوب افکار عمومی و نمایندگان نبود.

وی افزود:مجلس با موضوع شفافیت کاملا موافق بوده و اساساً انسان عاقل و فهیم با این امر موافق است.

وی ادامه داد: در کارگروه تدوین این طرح و کمیسیون مربوطه موضوعات مختلفی را مورد بررسی قرار دادیم، از جمله اینکه آیا مردم از ما صرفاً شفافیت آرا می خواهند یا شفافیتی که منجر به حل مشکلات کشور شود. مردم شفافیتی می خواهند تا متوجه شوند چه تصمیمی گرفته شده و پشت صحنه چه اتفاقی رخ می‌دهد.

نماینده تهران ادامه داد:یقیناً مجلس نیز در رأس امور بوده و برای کل کشور و تمام شئونات اداری و اجرایی اعم از مجریه، قضائیه، مجمع تشخیص مصلحت و شوراها تصمیم می گیرد. ریل گذاری و قانونگذاری و نظارت بر اجرای قانون بر عهده مجلس است.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم اضافه کرد: مردم از ما می خواهند با آنها پاسخ دهیم که منابع کشور در کجا هزینه می شود. بخشداری و فرمانداری ها چه میزان بودجه دریافت کرده و آنها را در کجا هزینه می کنند. نظرات کارشناسی و تصمیم ها چه بوده و چه تاثیری بر منافع مردم دارد. همچنین مردم می خواهند بدانند چه کسانی وام های کلان دریافت کرده و کجا خرج می کنند و آیا این موضوع در مسیر بهبود وضعیت آنها بوده یا خیر. همچنین مردم دوست دارند بدانند افرادی که پرونده قضایی سنگین دارند، چه کسانی هستند که با آنها وارد معامله شوند یا خیر.

انتهای‌ پیام/

پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon