چاههای جذبی شهر یزد تقویت میشود/ شکستگی سیلبند دلیل آبگرفتگی و سیلاب در شهر یزد
گروه استانها- سخنگوی شورای اسلامی شهر یزد با اشاره به شکستگی سیلبند یزد گفت: ورود آبهای بیرون از شهر و مشکل سیلبند یزد سبب سیلاب و بحرانی شدن اوضاع در شهر یزد شد.
حجتالسلام والمسلمین سید محمد ناصر حیدری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در یزد، با اشاره به برخی از عوامل جاری شدن سیل شب گذشته به شهر یزد را کوتاهی یکی از مجموعه دولتی یا خصوصی دانست و اظهار داشت: به دلیل بیدقتی این مجموعه در سیلبندی راههای سیلبند را شکسته بودند و این عامل مزید بر علت شده بود تا در یک بارنگی شدید و مدت کوتاه سیل به داخل شهر یزد جاری شد البته سیلبند یکی از لطمات بود.
وی با بیان اینکه بیشترین حجم سیل از سمت کنار گذر وارد شهر شد گفت: از سمت کنار گذر شیراز آب وارد منطقه سه یزد شد همچنین از سمت دیگر شهر حجم زیاد آب از سمت محمدآباد، سید میرزا و در نهایت میدان ابوذر وارد شهر یزد شده بود که از سمت مهریز وارد شهر شده بود.
سخنگوی شورای اسلامی شهر یزد افزود: در حقیقت این حادثه طبیعی قابل پیشبینی نبود، در واقع این حادثه و بلایی طبیعی بود که زیرساخت خاصی را نمیشود برای آن در نظر گرفت. این اتفاق افتاد و از ساعت شش عصر روز گذشته معاون خدمات شهری، شهردار و نیروها در مناطق تا به همین لحظه استراحت نداشتند و اقدامات خوبی را انجام دادند.
حیدری با بیان اینکه از همان ابتدا اولویت با جان مردم قرار گرفت گفت: هر چند در این حوادث لطمهای به خانه مردم وارد شد اما جان مردم اهمیت بیشتری دارد و همه هم و غم مسئولان استان جلوگیری کردن از حجم سیلی بود که ممکن بود وارد شهر شود. در این راستا سیلبندهایی راه اندازی شد و ماشینآلاتی به خدمت گرفته شدند تا جلوی ورود آبهای عظیمی که میتوانست از این دو منطقه وارد شود گرفته شود.
وی در پاسخ به این سوال که مشکل ورود آب های کنار گذر را سال گذشته هم شاهد بودیم افزود: امسال در منطقه چهار که قبلا مشکلات عدیده وجود داشت نسبت به دیگر نقاط کمتر شده بود و بیشترین حجم آب در منطقه سوم بود و شدت بارندگی هم در این منطقه بیشتر بود. اقدامات خوبی صورت گرفته است و بودجه خوبی برای ایجاد چاههای جذبی در نظر گرفته شده است و در منطقه مهدی آباد حداقل 17 مورد حلقه چاه جذبی را خواهیم داشت و محله به محله اگر در جایی مشکل وجود داشته باشد برطرف میشود.
وی با اشاره به مشکل روان آبهایی که قبلا در حسن آباد وجود داشته است افزود: هدایت روان آبها در این منطقه مشکلات آنجا را کم نموده است علاوه بر این در بخشهای دیگر اقداماتی صورت گرفته بود که اگر آن اقدامات انجام نمیگشت وضع خیلی فجیعتر بود و آن تلاشها ملموس است.
حیدری خاطرنشان کرد: اگر ورود آبهای بیرون از شهر و مشکل سیل بند نبود چندان مشکلی نداشتیم، حجم عظیم آبی که از سمت مهریز و شیراز وارد شهر شد اوضاع شهر را بحرانی کرد که این عوامل بیرون از شهر سبب این اتفاقات شب گذشته شده بود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا چاههای جذبی به خوبی عمل کرده است و یا با مشکلات مواجه بوده است گفت: به هر حال حجم آب زیاد و بی سابقه بوده است، قبلا اگر در مدت شب تا صبح در حدود 20 میلی متر بارندگی میشد قابل جمع شدن نبود و بحران آفرین بود و روز گذشته ما در مدت 25 دقیقه 35 میلی متر بارندگی داشتیم و در طول مدت قبل و بعد از این زمان هم بارندگی بود.
سخنگوی شورای اسلامی شهر یزد با اشاره به اینکه گرفتگی چاهها، نفوذ ناپذیری زمین، کاهش زمینهای زراعی و باغی، بارندگی شدید در یک زمان کوتاه سبب مشکلات در زمینه آبگرفتگی میشود گفت: با توجه به وجود این عوامل شرایط با زمان قبل قابل مقایسه نیست.
حیدری بیان کرد: یکی از مشکلات دیگر که مردم از آن ناراحت هستند موضوع فاضلاب است وقتی چاههای جذبی جواب نمیدهد و زمین نفوذ ناپذیر است این آبها به خط انتقال فاضلاب وارد میشود، خیلی از افراد و همشهریان بیدقتی دارند و وقتی میبینند حجم زیادی از آب تجمیع شده است محل ورود این آبها را باز میکنند و سبب پس زدن آب به داخل منازل میشود و بیشترین خسارت را میزند و در این خصوص لازم است که چاه جذبی را تقویت کنیم.
انتهای پیام/781/ح