پوشش زنده تحولات اوکراین| بی‌تفاوتی غرب به سرنوشت مردم غیرنظامی در اوکراین/ انتقاد زلنسکی از سیاست ترکیه در قبال روسیه


پوشش زنده تحولات اوکراین| بی‌تفاوتی غرب به سرنوشت مردم غیرنظامی در اوکراین/ انتقاد زلنسکی از سیاست ترکیه در قبال روسیه

در حالی‌که وزارت دفاع روسیه از خارج سازی گروه دیگری از مردم غیرنظامی از محوطه کارخانه آزوفستال شهر ماریوپل از طریق کریدورهای بشردوستانه خبر داد، وزیر خارجه روسیه از رئیس جمهوری اوکراین خواست تا به گردان‌های ملی‌گرا دستور دهد غیرنظامیان را آزاد کنند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "والنتینا ماتوینکو" رئیس شورای فدراسیون (سنای) روسیه معتقد است که کشورهای غربی نگران سرنوشت مردم غیرنظامی در اوکراین نیستند و آنچه برای آنها مهم است فقط مبارزه با روسیه است.

این مقام بلندپایه پارلمانی در یک مصاحبه تلویزیونی گفت: «هر چه بیشتر مردم اوکراین جان خود را از دست بدهند، غربی‌ها فکر می کنند که این مسئله در مبارزه با روسیه برای آنها بهتر خواهد بود. غرب برای جان شهروندان اوکراینی اهمیتی قائل نیست.»

به گفته خانم ماتوینکو، غرب در پشت فراخوان‌های دروغین برای دفاع از دیپلماسی، اوکراین را هر روز با انواع جدیدی از تسلیحات نظامی پمپاژ می‌کند و هیچ محدودیتی برای خشم از چنین سیاستی برای ادامه درگیری نظامی تا جای ممکن وجود ندارد.

پیش از این، مقامات بلندپایه مسکو بارها اعلام کرده‌اند که کشورهای غربی حاضر هستند تا "آخرین فرد اوکراینی" را برای مقابله با روسیه قربانی کنند و خواستار پایان جنگ و دست یابی به توافق صلح بین مسکو و کی‌یف نیستند.

این خبر به‌روزرسانی می‌شود| در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز شصت و هشتم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

22:03- شولتز: تحریم‌های روسیه فقط با توافق صلح با اوکراین لغو می‌شود

اولاف شولتز صدراعظم آلمان گفت: تحریم‌ها علیه روسیه تنها با امضای توافقنامه صلح با اوکراین برداشته می‌شود. 

وی افزود: هدف ما این است که روسیه جنگ را متوقف کند و نیروهای خود را از اوکراین خارج کند.

22:01- پنتاگون: روسیه تاکنون بیش از 2100 موشک شلیک کرده است

 یک‌ مقام پنتاگون می‌گوید روسیه از ابتدای حمله به اوکراین بیش از 2100 فروند موشک شلیک کرده است.

این مقام وزارت دفاع آمریکا همچنین گفت از ابتدای عملیات روسیه، ایالات متحده بیش از پنج هزار موشک جاولین به اوکراین داده است.

19:24- 7500 نفر از ساکنان دونباس از مرز روسیه در منطقه روستوف عبور کردند

سرویس مطبوعاتی امنیت فدرال روسیه (FSB) در بیانیه ای اعلام کرد که بیش از 7500 شهروند جمهوری‌های دونتسک و لوگانسک در 24 ساعت گذشته از مرز روسیه در منطقه روستوف عبور کرده‌اند.

19:17- اعلام آمادگی لهستان برای توقف واردات انرژی از روسیه 

آنا مسکوا، وزیر محیط زیست لهستان اعلام کرد که  این کشور به موقع برای توقف عرضه گاز روسیه آماده شده است. این سیاستمدار در سخنانی در بروکسل گفت: ما کاملاً در امنیت هستیم. تاسیسات ذخیره گاز لهستان تقریبا 80 درصد پر است و تا قبل از پاییز 100 درصد پر خواهد شد.

 این مقام لهستانی تاکید کرد: این کشور دارای یک پایانه گاز طبیعی مایع (LNG) است و همچنین آماده است تا در زیرساخت های پالایشگاه های نفت به طور کامل از نفت روسیه مستقل شود. مسکوا گفت: همه کشورهای اروپایی می توانند همین کار را انجام دهند

این مقام لهستانی گفت که ورشو به طور کامل از تحریم ها علیه روسیه حمایت می کند.  وی افزود: ما زغال سنگ داریم، حالا نوبت نفت و در مرحله دوم گاز است. بهترین گزینه تحریم همه سوخت های فسیلی روسیه  با هم است.

19:07- مجارستان هم سفارت خود را به کی یف بازگرداند

مجارستان هم  سفارت خود را از لویو در غرب اوکراین به کی یف بازگرداند. "پیتر سیارتو"، وزیر امور خارجه مجارستان  این اقدام را با توجه به  بهبود وضعیت امنیتی در پایتخت اوکراین لازم دانست.

19:05- درخواست آلمان از کشورهای اروپایی برای استقلال سریع از انرژی روسیه

"رابرت هابک"، وزیر اقتصاد فدرال  آلمان در بحثها در مورد تحریم نفتی روسیه از همه کشورهای اتحادیه اروپا خواست تا هر چه سریعتر وابستگی خود به انرژی روسیه را کاهش دهند.  وی تاکید کرد که وابستگی کشورها باید در نظر گرفته شود، اما تلاش ها باید به طور مشترک پیش برود. 

مجارستان که به شدت به انرژی روسیه وابسته است، تهدید کرده بود که تحریم های نفتی روسیه را وتوخواهد کرد.

"هابک" در مورد وابستگی ها گفت که آلمان در زمینه زغال سنگ و نفت پیشرفت زیادی داشته است و در زمینه گاز نیز عملکرد خوبی دارد. کشورهای دیگر به زمان بیشتری نیاز دارند.  وی افزود: با این وجود، همه کشورها ملزم به مشارکت در این راستا هستند و نباید استراحت کنند و فقط منتظر بمانند و تماشا کنند .واضح است که تحریم ها به شما هم آسیب می رساند. هابک گفت: اقتصاد و مصرف کنندگان همه باید سهمی در این راستا داشته باشند.

19:01- گروه فنلاندی طرح نیروگاه هسته‌ای ساخت روسیه را کنار گذاشت

فنلاند روز دوشنبه اعلام کرد که قرارداد ساخت یک نیروگاه هسته‌ای در فنلاند با شرکت دولتی روساتوم روسیه را لغو کرده است و دلیل آن تاخیر و افزایش خطرات ناشی از جنگ در اوکراین است.

18:55- پلوسی خواستار تشدید تحریم‌ها علیه روسیه شد

"نانسی پلوسی"، رهبر مجلس نمایندگان آمریکا در سفر به ورشو خواستار افزایش حمایت از اوکراین با وجود تهدیدهای روسیه شد. خبرگزاری PAP روز دوشنبه به نقل از این مقام آمریکایی نوشت: ما نباید در برابر تهدیداتی که روس ها می کنند محدود شویم. آنها به اندازه کافی تهدید کرده اند و بسیاری از آن تهدیدها را اجرا کرده اند: مردم، خانواده ها و غیرنظامیان را کشته اند.

پلوسی گفت: تحریم‌ها علیه روسیه نیز باید تشدید شود، وی افزود: به همین دلیل است که ایالات متحده نه تنها در نظر دارد دارایی های روسیه را مسدود کند، بلکه بعداً از آنها برای بازسازی در اوکراین استفاده می کند.

18:49- وزیر انرژی فرانسه: اروپا با تغییرات یکجانبه در معاهدات گازی با روسیه موافقت نخواهد کرد

"باربارا پومپیلی"، وزیر انرژی فرانسه در سخنانی تصریح کرد که کشورهای اتحادیه اروپا به استفاده از یورو یا دلار برای تسویه قراردادهای عرضه گاز روسیه که توافق شده است ادامه خواهند داد. پومپیلی در نشستی با همتایان اروپایی خود در بروکسل گفت: همه کشورهای اتحادیه اروپا بر این موضوع توافق دارند و با تغییر یکجانبه در معاهدات موافقت نخواهند کرد.

18:25- رئیس شرکت نفت و گاز اوکراین خواستار تحریم‌های ویرانگر علیه روسیه شد

"یوری ویترنکو"، رئیس شرکت نفت و گاز اوکراین، خواستار تحریم کامل نفت و گاز آلمان علیه روسیه شده است.  ویترنکو به شبکه تحریریه آلمان گفت: زمانی که از تحریم ها صحبت می کنیم، به تحریم های ویرانگری نیاز داریم که واقعا برای تضعیف موقعیت پوتین مناسب است.

رئیس نفت و گاز اوکراین  با اشاره به اینکه آلمان می تواند راه های مختلفی را برای ضربه زدن به صادرات گاز روسیه انتخاب کند گفت:  برای مثال  دولت آلمان می تواند برای گاز روسیه عوارض گمرکی وضع کند و آن را برای واردکنندگان آنقدر گران کند که واردات آن دیگر ارزشی نداشته باشد.

18:07- سازمان ملل: بیش از 3 هزار غیر نظامی در جنگ اوکراین کشته شده‌اند

بر اساس گزارش سازمان ملل متحد از آغاز حمله روسیه به اوکراین در 24 فوریه، بیش از 3000 غیرنظامی در اوکراین کشته شده اند.

بر اساس گزارش دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، این تعداد از روز جمعه 254 مورد افزایش یافته و به 3153 رسیده است بر این اساس تعداد واقعی قربانیان غیر نظامی به احتمال زیاد بسیار بیشتر است. بیشتر قربانیان بامواد منفجره مانند حملات موشکی یا حملات هوایی کشته شدند.

17:35- اعلام آمادگی اتریش برای حمایت از تحریم نفت روسیه

"لئونور گیوسلر"، وزیر انرژی اتریش در سخنانی اعلام کرد که مخالف تحریم نفتی روسیه نیست.  گیوسلر در حاشیه نشست ویژه وزیران انرژی اتحادیه اروپا در بروکسل گفت: اتریش آماده است تا در صورت تصمیم کمیسیون و کشورهای عضو، از تحریم نفتی روسیه حمایت کند. 

وی بر لزوم تصمیم گیری مشترک در اتحادیه اروپا در این باره تاکید کرد.

17:33- آلمان: آموزش نظامی نیروهای اوکراینی به مفهوم مشارکت در جنگ نیست

دولت فدرال آلمان همچنان بر این باور است که بر اساس قوانین بین المللی، آلمان با آموزش سربازان اوکراینی به یک طرف جنگ تبدیل نخواهد شد. استفن هبستریت، سخنگوی دولت آلمان امروز دوشنبه به گزارشی از سرویس علمی پارلمان آلمان که آموزش نیروهای اوکراینی برای استفاده از تسلیحات غربی را از نظر بین المللی مشارکت در جنگ ارزیابی کرده بود واکنش نشان داده و آن را رد کرد. 

وی در این باره گفت: ما بر این عقیده ایم که آموزش سربازان اوکراینی در آلمان در مورد سیستم های تسلیحاتی هنوز به معنای ورود مستقیم به جنگ نیست.

17:29- هیاتی از نمایندگان چپ گرای پارلمان آلمان به اوکراین سفر می‌کنند

گرگور گیسی، از سیاستمداران بلند پایه حزب چپ پارلمان آلمان از سه‌شنبه تا یکشنبه به اوکراین سفر خواهد کرد و از کی یف پایتخت، حومه‌های بوچا و ایرپین و شهر لویو در غرب اوکراین بازدید خواهد کرد. "مایکل شلیک"، سخنگوی فراکسیون چپ ها در پارلمان آلمان  روز دوشنبه اعلام کرد، گیسی توسط گرهارد ترابرت، نامزد جناح چپ در انتخابات ریاست جمهوری فدرال در فوریه گذشته و یک نماینده دیگر همراهی خواهد شد.. بازدید از بیمارستان ها، کلینیک های اورژانس و گفتگو با نمایندگان سازمان های امدادی برای این سفر برنامه ریزی شده است.

17:18- دیپلمات‌های آمریکایی تا پایان ماه می به کی یف باز می‌گردند

"کریستینا کوین"، کاردار سفارت اوکراین در ایالات متحده، امیدوار است که این هیئت دیپلماتیک بتوانند تا پایان ماه می به کی یف بازگردد.  وی در این باره گفت: ما به صحبت های کارشناسان امنیتی گوش می دهیم و اگر آنها به ما بگویند که می‌توانیم برگردیم، پس برمی‌گردیم. دیپلمات‌های آمریکایی تقریباً دو هفته قبل از شروع تهاجم روسیه، سفارت را ترک کردند. برخی از آن ها در ابتدا به  غرب اوکراین و در نهایت به  کشور همسایه لهستان منتقل شدند.

16:44- پلوسی از لهستان برای حمایت از اوکراین تشکر کرد

نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا روز دوشنبه از لهستان به خاطر حمایت‌ از اوکراین تشکر کرد. پلوسی در راس هیئتی بلندپایه در ورشو پایتخت لهستان به سر می‌برد.

15:08- اتحادیه اروپا مجارستان و اسلواکی را از تحریم واردات نفت روسیه مستثنی می‌کند

بر اساس اطلاعات برخی محافل اروپایی اتحادیه اروپا احتمالاً می تواند برای اعضای خود از جمله مجارستان و اسلواکی که به ویژه به واردات وابسته هستند، در تحریم نفت روسیه، استثنا قائل شود.

دو نماینده اتحادیه اروپا در این باره گفتند که  برای حفظ وحدت بین 27 کشور اتحادیه اروپا، کمیسیون اتحادیه اروپا احتمالاً به مجارستان و اسلواکی یک استثنا یا یک دوره انتقال طولانی اعطا خواهد کرد.‎

15:02- اوکراین از انهدام دو قایق گشتی روسیه در دریای سیاه خبر داد

بر اساس اعلام ستاد کل اوکراین، دو قایق گشتی روسیه در دریای سیاه توسط یک پهپاد منهدم شدند. همانطور که رئیس ستاد ارتش اوکراین به تلگرام گفت:  کشتی ها نزدیک جزیره مار بودند. در ابتدا هیچ واکنشی از سوی روسیه وجود نداشت.

اواسط آوریل گل سرسبد ناوگان دریای سیاه روسیه، رزمناو موشکی مسکوا غرق شد. در آن زمان روسیه اظهارات دولت اوکراین مبنی بر اصابت موشک های اوکراینی به رودخانه مسکو را تکذیب کرده بود.‎

14:44- اوکراین: 24 هزار سرباز روسی در جنگ کشته شده‌اند

نیروهای مسلح اوکراین آمار تلفات طرف روسی را منتشر کردند. بر این اساس، تقریباً 24000 سرباز روسی در این جنگ کشته شده اند این  اطلاعات را نمی توان به طور مستقل تأیید کرد.‎

14:14- ادامه تلاش‌ها برای خروج غیرنظامیان از ماریوپول

سازمان‌های حقوق بشری به تلاش برای خروج غیرنظامیان از شهر بندری ماریوپول ادامه میدهند اما با اینحال رویترز گزارش داده که صدها نفر از مردم در  فولادسازی آزووستال، آخرین پایگاه مقاومت در برابر محاصره روس‌ها گرفتار شده‌اند.

14:01- آلمان: هنوز هیچ توافقی برای تحریم نفت روسیه در اروپا وجود ندارد

به گفته "رابرت هابک، وزیر اقتصاد فدرال آلمان هنوز هیچ توافقی در اتحادیه اروپا در مورد تحریم نفتی روسیه وجود ندارد. این مقام آلمانی امروز دوشنبه در برلین پس از دیدار با انجمن های تجاری کوچک و متوسط ​​گفت که آلمان می تواند تحریم نفتی را اعمال کند. هابک در عین حال گفت که تحریم در آلمان نیز بی تاثیر نخواهد بود و جهش ها در قیمت ها بالا خواهد بود.

وزرای انرژی کشورهای اتحادیه اروپا امروز دوشنبه برای رایزنی در بروکسل گرد هم می آیند. البته رویترز گزارش داده که اتحادیه اروپا ممکن است مجارستان و اسلواکی را از تحریم خرید نفتی روسیه معاف کند.

13:54- وزارت دفاع روسیه: 10 پهپاد، یک جنگنده و 2 موشک "توچکا-یو" ارتش اوکراین منهدم شد

ایگور کوناشینکوف، سخنگوی رسمی وزارت دفاع روسیه امروز، دوشنبه در جمع خبرنگاران اعلام کرد که  سامانه‌های پدافند هوایی این کشور طی شبانه روز گذشته 10 فروند پهپاد اوکراینی و دو فروند موشک توچکا-یو را منهدم کردند و یک جنگنده میگ-29 ارتش اوکراین نیز در جریان یک نبرد هوایی سرنگون شد. 

به گفته این مقام نظامی، نیروهای هوا-فضای روسیه طی عملیات شب گذشته، 38 تاسیسات نظامی اوکراینی را با استفاده از موشک‌های استقرار هوایی دارای دقت بالا، مورد هدف قرار دادند و بدین ترتیب، چهار پست فرماندهی، 30 سنگر و ​​منطقه تمرکز نیروها و تجهیزات نظامی اوکراینی، سه انبار تسلیحات موشکی و توپخانه‌ای و یک سامانه پرتاب چندگانه موشک نابود شد.

کوناشینکوف افزود: هواپیماهای عملیاتی - تاکتیکی و نیروهایی هوا-فضای روسیه نیز 27 سنگر و نقطه تجمع تجهیزات نظامی نیروهای مسلح اوکراین و انبار تسلیحات و مهمات راکتی و توپخانه‌ای را هدف قرار داده و در این حملات، حداقل 160 نیروی نظامی و 26 دستگاه خودروهای زرهی را منهدم کردند.

وی همچنین گفت: یگان‌های توپخانه ارتش روسیه نیز 26 پست فرماندهی، 78 سنگر، ​​359 منطقه تمرکز نیروها و تجهیزات و 67 موقعیت شلیک توپخانه را هدف قرار دادند. شش انبار مهمات، حداقل 280 نیروی نظامی و 43 واحد سلاح و تجهیزات نظامی نیروهای مسلح اوکراین منهدم شد.

سخنگوی وزارت دفاع روسیه یادآور شد: «از آغاز عملیات ویژه نظامی تاکنون، 146 فروند هواپیما، 112 بالگرد، 683 هواپیمای بدون سرنشین، 281 سامانه موشکی ضد هوایی، 2756 تانک و سایر خودروهای زرهی، 316 دستگاه موشک انداز چندگانه، 1234 قبضه توپ صحرایی و خمپاره و 2563 دستگاه خودروی ویژه نظامی ارتش اوکراین منهدم شده است.»

 

13:49- فنلاند در 22 اردیبهشت رسما برای عضویت در ناتو درخواست خواهد داد

بر اساس گزارش یک روزنامه، فنلاند در 12 ماه می ( 22 اردیبهشت ماه) به طور رسمی تصمیم خواهد گرفت که برای عضویت در ناتو درخواست دهد . رئیس جمهور این کشور ابتدا اعلام خواهد کرد که طرفدار عضویت در اتحادیه اروپا است. روزنامه ایلطالطی به نقل از محافل دولتی گزارش داد که پس از آن مجلس باید درخواست عضویت در ائتلاف نظامی را تایید کند. این تصمیم سپس در نشستی بین رئیس جمهور و وزرای کلیدی تایید خواهد شد.

حمله روسیه به اوکراین باعث شده است که بسیاری از مردم فنلاند و سوئد درباره عضویت در ناتو تجدید نظر کنند.  برای چندین دهه، نگرش این بوده است که بهترین راه برای حفظ صلح، عدم موضع گیری رسمی در این باره است. فنلاند و روسیه 1300 کیلومتر مرز مشترک دارند. مسکو گفته است در صورتی که فنلاند و سوئد به ناتو بپیوندند، تسلیحات هسته‌ای و مافوق صوت را در منطقه بالتیک خود در کالینینگراد مستقر خواهد کرد.‎

13:38- دانمارک سفارت خود در اوکراین را بازگشایی می‌کند

دانمارک می خواهد امروز (دوشنبه) سفارت خود در اوکراین را بازگشایی کند. "ژپه کوفود"، وزیر امور خارجه دانمارک در این باره گفت: این یک نماد بسیار قوی از حمایت دانمارک از مردم اوکراین است.

دولت کپنهاگ بلافاصله پس از حمله روسیه به اوکراین در 24 فوریه، نمایندگی خود را در کی یف تعطیل کرد. برخی کشورهای دیگر مانند فرانسه، بریتانیا و آمریکا  هم اخیراً اعلام کرده بودند که سفارت‌های خود را در پایتخت اوکراین بازگشایی می‌کنند.‎

13:27- انگلیس: بیش از یک چهارم نیروهای روسی مستقر در اوکراین از کار افتاده‌اند

ارتش انگلیس تخمین می زند که بیش از یک چهارم نیروهای روسی مستقر در اوکراین برای جنگ از کار افتاده‌اند. وزارت دفاع بریتانیا روز دوشنبه در توییتر اعلام کرد که روسیه احتمالاً بیش از 120 "گروه گردان تاکتیکی" (65 درصد از کل نیروهای رزمی روسیه) را از فوریه به اوکراین فرستاده است. از این تعداد، احتمالاً بیش از یک چهارم دیگر برای جنگ مناسب نیستند.

جراحت یا مرگ سربازان می تواند منجر به ناتوانی نظامی شود. آسیب به تجهیزات نظامی نیز می تواند ناتوان کننده باشد.‎

13:16- سازمان ملل: بیش از 5.5 میلیون اوکراینی ازاین کشور فرار کرده‌اند

بر اساس اطلاعات سازمان ملل متحد از زمان آغاز جنگ اوکراین در 24 فوریه بیش از 5.5 میلیون نفر از این کشور فرار کرده‌اند. کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) اعلام کرد که که این تعداد بر اساس اطلاعات مختلف بدست آمده است که مهمتر از همه، توسط مقامات در گذرگاه های مرزی رسمی محاسبه می شود.‎

 

12:45- شرکت فنلاندی قرارداد ساخت نیروگاه با شرکت روس اتم را لغو کرد

به گزارش خبرگزاری فرانسه، یک گروه فنلاندی قرارداد ساخت نیروگاه هسته‌ای خود با شرکت روسی روس اتم را لغو کرد.

12:41- نشریه "پولیتیکو" حضور آمریکایی‌ها در جنگ اوکراین را تایید کرد

روزنامه آمریکایی "پولیتیکو" صبح امروز در مقاله‌ای نوشت: برخی شهروندان آمریکایی که آموزش نظامی دیده‌اند، به همراه هزاران خارجی دیگر در جنگ علیه روسیه در اوکراین شرکت دارند.

این نشریه بعنوان نمونه یادآور شد، هریسون یوسفوویچ، افسر پلیس شهر شیکاگو، مدت کوتاهی پس از آغاز جنگ، کار خود را رها کرد و عازم اوکراین شد.

طبق این اطلاعات، این افسر پلیس یک گروه ضربت ویژه تحت عنوان  " Task Force Yankee" را رهبری می کند که از بیش از 190 داوطلب تشکیل شده است. به گفته وی، برخی نظامیان که قبلا در ارتش آمریکا خدمت می‌کردند نیز در این جنگ شرکت دارند.

این مقاله می‌نویسد: «به نظر می‌رسد تعداد نامشخصی از آمریکایی‌ها که بسیاری از آنها سابقه خدمت نظامی داشته‌اند، در حال حاضر در کشور اوکراین هستند و در کنار اوکراینی‌ها و داوطلبان دیگر کشورها با نیروهای روسی می‌جنگند».

پولیتیکو در عین حال یادآور شده است که آمریکایی‌هایی که تجربه نظامی ندارند در اوکراین مستقیماً در نبردها شرکت نداشته، بلکه تجهیزات، کمک‌های انسان دوستانه و مالی ارسال می‌کنند.‎

12:17- نیوزلند تحریم‌های جدیدی را علیه روسیه اعمال کرد

نانایی ماهوتا، وزیر امور خارجه نیوزیلند اعلام کرد که این کشور 170 سناتور روسی و 6 شرکت مرتبط با صنایع دفاع روسیه را در فهرست تحریم‌های خود در ارتباط با وضعیت اوکراین قرار داده است.

وی گفت: «آخرین دور تحریم‎های نیوزیلند 170 نماینده پارلمان اعلای روسیه موسوم به شورای فدراسیون و همچنین شش شرکت و سازمان فعال در بخش صنایع دفاعی این را هدف قرار داده است».

جزئیات بیشتری در این زمینه ارائه نشده است.

پیش از این، نیوزیلند تحریم‌هایی را علیه ولادیمیر پوتین، رئیس‌ جمهوری روسیه، اعضای شورای امنیت ملی، سیاستمداران، بازرگانان، بانک‌های بزرگ روسیه، مقامات بلندپایه نظامی و البته نمایندگان دومای دولتی که در اواسط ماه فوریه به قطعنامه به رسمیت شناختن استقلال دو منطقه خودخوانده دونتسک و لوهانسک رأی دادند، اعمال کرده بود. افراد گنجانده شده در فهرست تحریمها از ورود به خاک نیوزیلند و خدمات بانکی این کشور محروم شده و حساب‌های بانکی احتمالی آنها مسدود خواهد شد.‎

12:10- مجارستان از تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه گاز روسیه حمایت نخواهد کرد

گرگئی گولیاش، سخنگوی دولت مجارستان اعلام کرد، هر طرحی در اتحادیه اروپا که ممکن است به محدودیت واردات انرژی از روسیه منجر شود، از سوی بوداپست وتو خواهد کرد.

وی گفت: ما به صراحت اعلام کرده‌ایم که هرگز از گسترش تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه بخش انرژی روسیه حمایت نخواهیم کرد، برای اینکه چنین اقدامی به ضرر منافع ملی مجارستان است.»

گولیاش یادآور شد که اقدامات محدودکننده به اتفاق نظر تمامی کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیاز دارد و از آنجایی که هیچ توافقی در این خصوص وجود ندارد، کمیسیون اروپا نمی تواند تحریمی را علیه منابع انرژی روسیه اعمال کند.‎

12:05- اردوغان: این هفته مجدد با پوتین گفتگو خواهم کرد

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه از ادامه گفتگوهای تلفنی با ولادیمیر پوتین، همتای روسی خود خبر داد.

اردوغان امروز به خبرنگاران گفت: «این هفته قصد دارم با آقای پوتین مجدد مذاکره کنم.»

وی ابراز امیدواری کرد که گام‌های مشخصی در آنکارا یا استانبول به منظور حل و فصل مناقشه در اوکراین و رسیدن به توافق صلح بین مسکو و کی‌یف برداشته شود.‎

12:00- رئیس دومای روسیه: سران کشورهایی که به اوکراین اسلحه می‌رسانند، جنایتکار هستند

ویچسلاو والودین، رئیس دومای دولتی روسیه معتقد است که همه سران کشورهایی که تصمیم به تامین تسلیحاتی ارتش اوکراین گرفته‌اند، باید به عنوان جنایتکاران جنگی پاسخگو باشند.

والودین امروز، دوشنبه در کانال تلگرامی خود نوشت: «رهبران برخی کشورهای اروپایی، به رهبری آلمان، ممکن است مردم خود را به سوی مشکلات بزرگی سوق دهند. آنها با تامین سلاح اوکراین، در واقع به یکی از طرفین درگیری تبدیل می شوند... تمامی سران کشورهایی که تصمیم به تامین تسلیحاتی اوکراین گرفتند، اعتبار خود را لکه دار کرده و باید به عنوان جنایتکار جنگی پاسخگو باشند.»

به گفته وی، هشت سال پیش هنگامی که نئونازی‌های اوکراین مردم غیرنظامی را در ساختمانی در شهر اودسا به آتش کشیده و سوزاندند، رهبران کشورهای غربی سکوت کرده و هیچ کاری برای محافظت از مردم اوکراین انجام ندادند، و "اکنون نیز آنها هر کاری انجام میدهد تا اسلاوها در اوکراین جان خود را از دست بدهند".‎

11:40- بانوی اول آمریکا راهی رومانی و اسلواکی می‌شود

جیل بایدن همسر رئیس جمهور و بانوی اول آمریکا، هفته جاری برای دیدار با آوارگان اوکراینی، کارگران امدادی و کارکنان و پرسنل سفارت آمریکا، راهی رومانی و اسلواکی خواهد شد.‎

11:14- اوکراین از خنثی کردن یک عملیات جاسوسی روسیه خبر داد

مقامات امنیتی اوکراین گفته‌اند یک حلقه جاسوسی روسیه را کشف و خنثی کرده‌اند. به گفته "اولکسی آرستوویچ"، مشاور رییس جمهور اوکراین، یکی از جاسوس‌ها در ستاد فرماندهی ارتش اوکراین بوده است.

وی  درباره تعداد اعضای این حلقه توضیحی نداد اما درباره یکی از اهداف آنها گفت: این افراد قصد داشتند به یک هواپیمای مسافربری بر فراز روسیه یا بلاروس شلیک کنند و اوکراین را مسئول آن  بدانند.‎

10:39- نخست وزیر هند به آلمان می‌رود

اولاف شولتز، صدراعظم  آلمان و "نارندرا مودی"، نخست وزیر هند امروز ( دوشنبه) در برلین با هم دیدار خواهند کرد. پس از گفتگوی مشترک، جلساتی برنامه ریزی شده است که در آن وزرای دو طرف و همچنین نمایندگان بازرگانی نیز شرکت خواهند کرد. امضای توافقنامه هایی در زمینه حفاظت از آب و هوا، همکاری تجاری و توسعه در دستور کار است.

این دو مقام همچنین به جنگ اوکراین خواهند پرداخت. هند هنوز به شدت به سوخت های فسیلی وابسته است. علاوه بر این، پس از حمله نیروهای روسیه به اوکراین، واردات نفت روسیه به این کشور حتی بیشتر شد، زیرا این کشور کاهش قیمت قابل توجهی از مسکو دریافت کرد. بر اساس اطلاعات دولت فدرال آلمان، شولتز می خواهد به نقش محتاطانه هند در قبال جنگ اوکراین بپردازد. هند هنوز رسما حمله روسیه را محکوم نکرده و در تحریم های غرب شرکت نمی کند.

 

10:25- آموزش نیروهای اوکراینی با سلاح‌های غربی به منزله مشارکت در جنگ است

بر اساس یک گزارش کارشناسی پارلمان آلمان آموزش سربازان اوکراینی با سلاح‌های غربی می‌تواند به منزله مشارکت در جنگ بر اساس قوانین بین‌المللی باشد. طبق قوانین بین‌المللی، تحویل سلاح به خودی خود ورود به جنگ تلقی نمی‌شود، اما اگر علاوه بر تحویل سلاح، آموزش طرف درگیری یا آموزش چنین سلاح‌هایی نیز مطرح باشد منطقه امن غیر جنگی ترک می شود. رسانه های آلمانی این گزارش را با استناد به بررسی سرویس علمی پارلمان آلمان گزارش داده‌اند.‎

 

10:12- تاکید برلین بر لزوم تحریم نفتی علیه روسیه

"آنالنا بائربوک"، وزیر امور خارجه آلمان در گفتگویی تاکید کرد که برلین برای اعمال تحریم نفتی روسیه به عنوان بخشی از ششمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا فشار می آورد. وی از احتمال تداوم تحریم ها علیه روسیه برای سال های متمادی خبر داده و گفت: ما همچنین در داخل اتحادیه اروپا کمپین می‌کنیم تا اتحادیه اروپا مشترکا  نفت را به عنوان بخشی از ششمین بسته تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار دهد. تحریم ها تنها زمانی لغو می شوند که روسیه به طور کامل نیروهای خود را از اوکراین خارج کند.

بائربوک همچنین اعلام کرد که برنامه هایی برای سفر به کی یف داشت. وی گفت: بله، من هم به کی یف خواهم رفت. اما با فرانک والتر اشتاین مایر، رئیس جمهور فدرال آلمان توافق کرده بودم که اول او به این کشور سفر کند. اما کی یف با این سفر مخالفت کرد.

بائربوک تاکید کرد که این بدین مفهوم نیست که من در آینده به این کشور سفر نخواهم کرد.‎

10:08- آلمان: پوتین می‌خواهد اوکراین را به عنوان رقیب در زمینه صادرات غلات حذف کند

سم اوزدمیر، وزیر کشاورزی آلمان خواستار کمک به اوکراین در زمینه صادرات گندم شد. وی به شبکه تحریریه آلمان (دوشنبه) گفت: ما مدام گزارش هایی از حملات هدفمند روسیه به سیلوهای غلات، انبارهای کود، زمین های کشاورزی و زیرساخت ها دریافت می کنیم. در پس این اقدامات ظاهرا تلاش ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه برای حذف اوکراین به عنوان یک رقیب در دراز مدت است. تا قبل از آغاز جنگ اوکراین یکی از مهم ترین تولیدکنندگان گندم و یکی از تولیدکنندگان عمده ذرت در جهان بود.

اوزدمیر همچنین گفت که در اجلاس سران وزرای کشاورزی G7 در اواسط ماه می، او با همتایان خود در مورد چگونگی تضمین دسترسی اوکراین به بازارهای جهانی صحبت خواهد کرد.

10:02- حمایت وزیر خارجه آلمان از ارائه تسلیحات سنگین به اوکراین

آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان از تصمیم برلین برای تامین تسلیحات سنگین برای اوکراین دفاع کرده است. این سیاستمدار حزب سبز شب گذشته در این باره گفت:  ما نیز مسئولیت انفعال را بر عهده داریم. بائربوک گفت اگر دولت فدرال کاری انجام نمی داد، رنج اوکراینی ها بیشتر می شد.

 

لاوروف: آمریکا و کانادا نئونازی‌ها در اوکراین را آموزش داده‌اند

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه صبح امروز، دوشنبه، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ایتالیایی Mediaset، اعلام کرد که ایالات متحده و کانادا نیروهای نئونازی را آموزش نظامی دادند تا به صفوف ارتش اوکراین بپیوندند.

وی یادآور شد، اکنون مطالبی منتشر شده که تأیید می‌کند آمریکایی‌ها و به‌ویژه کانادایی‌ها، نقش پیشروی در آموزش واحدهای افراد تندرو و آشکارا نئونازی در اوکراین داشتند. در تمام این سال‌ها، هدف این بود که نئونازی‌ها به نیروهای مسلح عادی اوکراین بپیوندند.

به گفته لاوروف، ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین "به این فکر می‌کند که چگونه از نئونازی‌ها برای مبارزه با روسیه استفاده کند. علاوه بر این، لاوروف یادآور شد که اعضای اسیر شده گردان‌های آزوف و آیدار که در روسیه بعنوان سازمان تروریستی شناخته شده‌اند، خالکوبی‌ها و نمادهای نازیسم را بر روی بدن و لباس خود می‌پوشانند.

لاوروف از زلنسکی خواست به گردان‌های ملی‌گرا دستور دهد غیرنظامیان را آزاد کنند

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در  این مصاحبه گفت، اگر ولاودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین به گردان‌های ملی‌گرا دستور توقف مقاومت و آزادی غیرنظامیان را بدهد، می‌تواند به صلح در خاک کشورش کمک کند. وی در عین حال تاکید کرد: «اهداف روسیه شامل تغییر رژیم در اوکراین نمی‌شود، بنابراین مسکو از زلنسکی انتظار ندارد که تسلیم شود. روسیه می‌خواهد امنیت مردم دونباس را تضمین کند و در عین حال، اوکراین دیگر از لحاظ نظامی تهدیدی برای امنیت فدراسیون روسیه نباشد.»

وزارت دفاع روسیه: 80 غیرنظامی دیگر از منطقه کارخانه آزوفستال خارج شدند

وزارت دفاع روسیه شب گذشته اعلام کرد که 80 غیرنظامی، از جمله زنان و کودکان، که توسط ملی‌گرایان اوکراینی و برخلاف خواست خود در محوطه کارخانه متالوژی آزوفستال ماریوپل نگهداری می‌شدند، با ابتکارعمل ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه برای برقراری روزانه رژیم سکوت و باز شدن کریدور انسان دوستانه، از این منطقه خارج شده و نجات یافتند.

طبق اطلاعات این وزارتخانه، همه غیرنظامیان آزاد شده به منطقه امنی در دونتسک منتقل شدند و در آنجا اسکان موقت، غذا و کمک‌های پزشکی لازم به آنها ارائه شد. ضمن اینکه، آن دسته از شهروندان تخلیه شده که مایل بودند به مناطق تحت کنترل کی‌یف بروند، به نمایندگان سازمان ملل و کمیته بین المللی صلیب سرخ تحویل داده شدند.

وزارت دفاع روسیه پیش از این نیز اعلام کرده بود که روز شنبه دو گروه غیرنظامی به تعداد 25 و 21 نفر از خانه‌های مسکونی مجاور کارخانه متالوژی آزوفستال از کریدور بشردوستانه عبور کرده و این منطقه را ترک کردند.

هشدار ترکیه به روسیه درباره واکنش در صورت حمله به یکی از اعضای ناتو

مولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه شب گذشته، یکشنبه، اعلام کرد که پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در صورت حمله روسیه به یکی از متحدان خود، پاسخ لازم را به روسیه خواهد داد.

وزیر خارجه ترکیه در ادامه سفر خود به کشورهای آمریکای لاتین، یادآور شد که ناتو قرار نیست در درگیری نظامی در اوکراین مداخله کند، ولی  اگر کوچکترین حمله‌ای به هر متحدین این ائتلاف صورت گیرد، روسیه پاسخ مناسبی دریافت خواهد کرد.

چاووش‌اوغلو در پاسخ به سئوال خبرنگاران درباره عرضه تسلیحات نظامی به کشورهای حوزه دریای بالتیک گفت که مواضع ناتو در این خصوص کاملاً روشن است.

پیش از این، خلوصی آکار، وزیر دفاع ملی ترکیه از شرکای ناتو خواسته بود تا هیجان زده نشوند و گفت که ترکیه همچنان اجازه ورود کشتی‌های نظامی کشورهای غیرساحلی را به منطقه دریای سیاه نخواهد داد.

انتقاد زلنسکی از ترکیه به دلیل پذیرش گردشگران روسی

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین از مواضع ترکیه در قبال حمله نظامی روسیه به کشورش که مدعی وضعیت بی طرفی است و در عین حال، در حال باز کردن مجدد مسیرهای توریستی برای شهروندان روس است، انتقاد کرد. وی شب گذشته در مصاحبه با تلویزیون یونان گفت که چنین رویکردی غیرقابل قبول است.

 زلنسکی توضیح داد، ترکیه از یک طرف به عنوان یک واسطه و کشوری بی‌طرف عمل کرده و با "گام‌های مهم" از اوکراین حمایت می‌کند و از طرف دیگر، مسیرهای گردشگری را به طور خاص برای گردشگران روسیه در فصل تابستان آماده می‌کند. زلنسکی تاکید کرد: «اگر بخواهیم به روابط دوستانه خود ادامه دهیم، چنین برخوردی غیرقابل قبول است و آنها باید یک راه را انتخاب کنند.»

رئیس جمهوری اوکراین تاکید کرد که چنین برخوردی استانداردهای دوگانه  و بسیار ناعادلانه است.

ترامپ: بایدن در برخورد با اوضاع اوکراین ضعف و بی‌کفایتی خود را نشان داد

دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا معتقد است که جو بایدن، رئیس جمهوری کنونی ایالات متحده در موضوع اوکراین ضعف و بی‌کفایتی خود را نشان داده است. وی صبح امروز، دوشنبه، در دیدار با هوادارانش در ایالت نبراسکا، این موضوع را بیان کرد.

به گفته ترامپ، روسیه ظاهرا پس از تماشای خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، تصمیم به حمله به اوکراین گرفته است. وی مدعی شد: «آنها با من، هرگز چنین کاری را نمی کردند. رهبری روسیه «ضعف و بی کفایتی» بایدن را دید و دست به چنین اقدامی زد. اگر من رئیس جمهور بودم، هرگز چنین اتفاقی نمی‌افتاد، صددرصد.»

گفتگوی بایدن با پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا درباره سفرش به کی‌یف

اخ سفید اعلام کرد که جو بایدن، رئیس‌ جمهوری آمریکا با نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان درباره سفر روز یکشنبه وی به کی‌یف، جایی که با ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهوری اوکراین دیدار کرد، گفتگو کرد.

خانم نانسی پلوسی دموکرات به همراه گروهی از قانونگذاران آمریکایی، در اقدامی نمایشی روز یکشنبه از پایتخت اوکراین بازدید کردند و به مقامات این کشور اطمینان دادند که "حمایت مضاعف آمریکا در راه است".

احضار دیپلمات روس به وزارت خارجه سوئد به دلیل نقض حریم هوایی این کشور

وزارت امور خارجه سوئد اعلام کرد که روز یکشنبه یک دیپلمات از سفارت روسیه در استکهلم به دلیل اینکه گویا حریم هوایی سوئد توسط یک هواپیمای روسی نقض شده، به این وزارتخانه احضار شد تا واکنش رسمی به این اقدام روسیه به وی ابلاغ شود.

روز شنبه وزارت دفاع سوئد اعلام کرد که یک هواپیمای نظامی روسیه در شب جمعه برای مدت کوتاهی وارد حریم هوایی این کشور در شرق جزیره بورنهولم در نزدیکی دانمارک نفوذ کرد و پس از آن، بلافاصله منطقه را ترک کرد. به گفته مقامات استکهلم، از این هواپیما عکس گرفته شده است.

پیش از این در روز یکشنبه مشخص شد که وزارت امور خارجه دانمارک نیز سفیر روسیه در کپنهاگ را در رابطه با وارد شدن یک هواپیمای روسی به حریم هوایی این پادشاهی احضار کرده است.

تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینک‌های زیر بخوانید:

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت