بازچاپ ۴ اثر از مجموعه داستانهای برگزیده «اُ. هنری» توسط نیستان
انتشارات نیستان ویراست دوم ۴ مجموعه داستان از مجموعه داستانهای برگزیده جایزه اُ. هنری را منتشر و روانه بازار نشر کرد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، انتشارات نیستان در آستانه نمایشگاه کتاب تهران ویراست تازهای از برخی آثار منتشر شده از مجموعه داستانهای برگزیده اُ. هنری را منتشر کرد.
«چرا نمیآیی با من زندگی کنی؟»، «تا آنگاه که مرگ جدایمان کند»، «به نمایندگی از یک احمق» و «طاووسها» عناوین این 4 مجلد هستند.
کتاب نیستان در سالهای اخیر در قالب یک مجموعه 100 جلدی، تمامی مجموعه داستانهای برگزیدگان جایزه ادبی اُ. هنری را در دست ترجمه قرار داده است. جایزه اُ.هنری، جایزهای ادبی و آمریکایی است که همه ساله به برترین کتاب داستان کوتاه تعلق میگیرد. عنوان این جایزه از نام نویسنده آمریکایی و برجسته داستانهای کوتاه، اُ هنری، برگرفته شده و هدف آن، حمایت از هنر نوشتن داستانهای کوتاه بیان شده است.
ویلیام سیدنی پورتر ملقب به اُ. هنری که برای مخاطبان ایرانی بیش از هر چیز با داستان «هدیه کریسمس» شناخته شده است، یکی از مشهورترین داستاننویسان آمریکایی است که در زمان حیات خود حدود 600 عنوان داستان کوتاه با همین رویکرد تالیف کرد.
«چرا نمیآیی با من زندگی کنی؟ وقتش است» با ترجمه لیدا طرزی از جمله آثار این مجموعه است که بر مبنای انتخاب هیئت داوران این جایزه از داستانهایی که همگی به زبان انگلیسی نوشته و در ایالاتمتحده منتشر شدهاند، انتخاب شده است. داستانهای این اثر را میتوان از دو منظر برای مخاطب امروز ادبیات در جهان و ایران حائز اهمیت دانست. از سویی رویکرد انسانمحور و معنویتگرای جایزه اُ.هنری در طول سالهای برگزاری آن برای مخاطبان ادبیات داستانی ناآشنا نیست و هر اثر از این مجموعه میتواند تصویری تازه و بکر از این مفهوم را به ذهن متبادر کند. در نتیجه انتخابهای خاص داوران این جایزه و نگاه آنها در انتخاب این داستانها در کنار تاریخ انتشار این کتاب، نوید این موضوع را به مخاطب میدهد که میتواند در خلال این داستانها با سیر تطور انسانگرایی در جوامع آمریکا آشنا و به کشف نگاهی تازهتر به انسان و زندگی و معنای آنها در تعامل و زیست مشترک با یکدیگر دست پیدا کند.
از سوی دیگر این مجموعه میتواند نمایندهای از زبان فنی و درعینحال اندیشه فرازمینی انسان معاصر غرب در پرداخت داستانی به خودش نیز باشد. در داستانهای این مجموعه از طرفی انسان و روابط اجتماعی او مورد توجه مخاطب قرار گرفته است و از سوی دیگر راوی داستان از نظاممندی فکری برخوردار است که حاصل زندگی در ساختار پیچیده و فنی امروز جامعه آمریکایی است. تلاش او برای پیدا کردن معنای واقعی زندگی و معناگرایی در پس انقلاب دیجیتالی و ارتباطی در جهان معاصر است که به ساخت زندگی او انجامیده و البته نمایی از آن نیز در داستانهای این مجموعه نمود پیدا میکند.
انتشارات نیستان این اثر را در قطع رقعی به قیمت 49 هزار تومان منتشر و روانه بازار نشر کرده است.
«تاآنگاه که مرگ جدایمان کند» دیگر اثر این محجموعه است که به کوشش لیدا طرزی ترجمه شده و شامل 9 داستان کوتاه است که از میان تقریباً هزار داستان انتخاب شدهاند، داستانهایی که طی دوره یکساله از تابستان 1994 تا 1995 توسط نویسندگان آمریکایی در مجلات این کشور به چاپ رسیدهاند. در این پروسه انتخابی از میان هزار داستان صد داستان برای انتخاب نهایی برگزیده شدند و پس از غربال نهایی آنها، داستانهای باارزشی حذف و نهایتاً داستانهایی برگزیده شدند که وی عنوان میکند که با شهامت به خوبیشان گواهی میدهد.
در میان داستانهای حاضر در این مجموعه آثاری از نویسندگان شناخته شده برای مخاطبان ایرانی از جمله استیون کینگ، جرج کروول اُتس و آلیسون بیکر حضور دارند و در کنار آنها نیز آثاری از ویلیام هافمن، لوسی هانیگ، آلن داگلاس، بکی هاجسنون، جولی شوماخر و تام پین حضور دارند.
داستانهای کوتاه حاضر در این مجموعه همگی با نگاه و جهانبینی فرا ملیتی و قومیتی نوشته شده است و دارای پیرنگی است که به شکلی رازآمیز در طول قصه و به تدریج جان گرفته و به مخاطب خود نشاط میبخشد.
انتشارات نیستان این اثر را به قیمت 48 هزار تومان منتشر کرده است.
«به نمایندگی از یک احمق» با ترجمه زهرا سلیمی دیگر اثر منتشر شده از این مجموعه است .این مجموعه به دلیل انتشار در نخستین سال از قرن21 حائز ویژگیهای منحصر به فردی است. داستانهای این اثر تمامی در سال1999نوشته شده است که سال بسیار باشکوه و متمایزی برای دوستداران داستان کوتاه در دنیا بوده است. سالی که میتوان آن را واپسین دوره از داستاننویسی و اسلوبهای روایی کلاسیک و طلیعه ورود به دوران مدرن داستاننویسی به شمار آورد.
در این مجلد داستاننویسان شهیری چون کارور، بنکس، گوردون و ادگار صاحب اثر هستند و در کنار آنها نویسندگانی که سالها پس از انتشار این آثار توانستند نام خود را به عنوان یک داستاننویس خبره مطرح کنند نیز به چشم میخورد و همین موضوع نیز از این کتاب یک اثر قابل اعتنا و منحصر به فرد ساخته است.
داستانهای این مجموعه بنا بر آنچه در مقدمه آن عنوان شده از منظر انسجام مفهومی جاری در آنها نیز آثار متفاوت به شمار میروند و انتخاب شدن آنها توسط داورانی چون مایکل کانینگهام، پم هوستون و جورج ساندرز نیز به شکوه آنها افزوده است.
انتشار مجموعهای با چنین کیفیتی در طلیعه قرن بیستم میتواند به نوعی نمایشی از اندیشهها و باورهایی باشد که قرن پشت سر آن را به پایان رساند. قرنی که در آن میتوان از دو جنگ جهانی تا چندین انقلاب هنری را ردیابی کرد. قرنی که در میانه آن کتاب به شکوه خود رسید و در پایان آن زنگهای تابوتش به واسطه ظهور انقلاب دیجیتالی به صدا در آمد.
انتشارات نیستان این اثر را با ترجمه زهرا سلیمی به قیمت 84 هزار تومان منتشر و روانه بازار نشر کرده است.
«طاووسها» دیگر کتاب این مجموعه است که توسط لیدا طرزی ترجمه شده است. مجموعه داستان «طاووسها» دربرگیرنده گزیدهای از داستانهای کوتاه برگزیده جایزه ادبی اُ. هنری در سال 1989 است. این داستانها از میان آثاری انتخاب شدهاند که شانس دریافت این جایزه را در این سال داشتهاند و با انتخاب سردبیر کتاب و به رسمی صد ساله در قالب کتاب گردآوری شده است و کتاب نیستان نیز این آثار را در قالب مجموعهای صد جلدی در دست ترجمه و انتشار دارد.
در میان آثار این مجموعه میتوان نامهایی را دید که حضور آنها در آن دوران و خوانش آثاری از آنها در این کتاب میتواند در حکم راهنمایی برای چگونگی طی طریق در مسیر نویسندگی به شمار بیاید و به نوعی سیر شکلگیری اندیشه و جهان داستانی آنها را برای علاقهمندان به آنها روشن سازد. از جمله این نویسندگان میتوان به جویس کرول اوتس و چالرز دیکنسون اشاره کرد که برای مخاطبان ایرانی نیز نامهای ناشناختهای به شمار نمیروند.
این مجموعه را میتوان راوی بخشی ویژه از ادبیات و جهان آمریکایی در زمان خود تصور کرد که از منظر تنوع و افسونگری و نیز جلوهگر بودن تم و شیوه روایت بسیار با یکدیگر متفاوت هستند. در واقع این رنگارنگی جهان داستانی نویسندگان این آثار نمایی است از رنگارنگی جامعه و جهان فکری که این داستانها در آن در حال شکلگیری بوده است و نیز باور متنوع مخاطبانی که این آثار را در دست مطالعه قرار میدهند و از آن تأثیر میپذیرند.
ویژگی داستانهای این مجموعه را باید در مواجهه رازآمیز آنها با مخاطبانشان جستجو کرد. جایی که در آن مخاطب نمیتواند مدعی باشد که میداند در داستان و جهان فکری نویسنده قرار است با چه مسالهای روبرو شود. هر یک از داستانهای این مجموعه به تنهایی جهانی رویایی و عجیب را پیش چشم شما قرار میدهند که تا آنی قبل از روبرو شدن با آنها دربارهشان هیچ تصوری نداشتهاید. «طاووسها» به این اعتبار کتابی است شگفت که در غافلگیر گردن مخاطب خود دست بازی دارد و هرلحظه برای او جلوهای تازه را رو میکند.
انتشارات نیستان این کتاب را به قیمت 53 هزار تومان منتشر و روانه بازار نشر کرده است.
انتهای پیام/