روزنههای امید با اجرای طرح " هوشمندسازی اطلاعات بهرهبرداران" / صادرات محصولات کشاورزی رونق میگیرد
گروه استان ها- اجرای طرح "هوشمندسازی اطلاعات بهرهبرداران کشاورزی" از انباشت یا کمبود یک محصول کشاورزی و خسارت به کشاورزان جلوگیری و افزایش صادرات محصولات کشاورزی را فراهم میآورد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان ، متاسفانه نابسامانی در بازار محصولات کشاورزی اتفاقی تکراری است و در هر زمانی رخدادهای ناگواری مانند افت شدید یا افزایش شدید قیمت و ازدیاد برداشت و فساد حجم بالایی از محصولاتی مانند هندوانه، سیب، پیاز و سایر محصولات رخ داده و بازار محصولات کشاورزی را با حاشیههایی روبرو کرده است. علاوه بر این سبب اتلاف بخش زیادی از هزینههای اقتصادی از جمله هزینه تولید بذر و محصولات شده است.
با این حال کارشناسان صاحبنظران حوزه مدیریت تولید و بازار محصولات کشاورزی راهکارهای بسیاری برای بهبود وضعیت بازار تولیدات بیان میکنند. اجرا و تکمیل طرحهای تهیه آمایش سرزمینی و نقشه جامع تولیدات کشاورزی و اجرا و تکمیل سامانههای اطلاعاتی برخط پایش محصول توسط وزارت جهاد کشاورزی، اولویتهایی است که میتواند روند فعلی بازار این محصولات را بهبود داده و زمینه را برای اجرای طرحهای اساسی فراهم کند.
در این زمینه رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی صنعت معدن، تجارت و کشاورزی استان اصفهان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان در خصوص چالشهای افزایش و کاهش قیمت محصولات کشاورزی اظهار داشت: صنعت کشاورزی با اینکه مایحتاج مردم را تولید می کند، اما مسئولان به آن بی توجه هستند.اگر مدیران متخصص و مرتبط با رشته سر کار باشند، هیچ گاه مشکلات افزایش ناگهانی محصولات کشاورزی در برهه های زمانی اتفاق نمی افتد.
محمد صادقی افزود: درست است که استان اصفهان با بحران خشکسالی و در سال اخیر با کم بارشی روبرو هستیم ولی همین شرایط را می توان مدیریت کرد، البته برخی مشکلات نیز به دلیل بر هم زدن طبیعت و توسط خود انسان ایجاد شده است.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی صنعت معدن، تجارت و کشاورزی استان اصفهان بیان کرد: استان اصفهان از 50 سال گذشته قطب صنعت شد، اما دیگر گنجایش توسعه صنعت ندارد. اصفهان شهر توریستی و گردشگری است، در همان بخش کشاورزی نیز می توان گردشگر جذب کرد.
صادقی تصریح کرد: در کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی سه سال پیش طرح هوشمندسازی اطلاعات بهره برداران کشاورزی و موضوع بورس اکولوژیک را مطرح کردم که متاسفانه مورد حمایت واقع نشد. به تازگی در هیئت وزیران این دو برنامه را در وزارت جهاد کشاورزی مطرح شده است.
وی ادامه داد: طرح هوشمندسازی اطلاعات بهرهبرداران کشاورزی با ثبت مشخصات زمین و شرایط آب و هوا و بهرهبرداران و نوع محصولات کشاورزی، فروشندگان بذر و محصولات کشاورزی، از انباشت یا کمبود یک محصول کشاورزی و جلوگیری از خسارت به کشاورزان جلوگیری می کند.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی صنعت معدن، تجارت و کشاورزی استان اصفهان گفت: در این طرح از 24 سامانه استفاده می شود و همه اطلاعات و مشخصات ثبت و مدیریت می شود. در واقع از تولید و مزرعه تا سفره و مصرف مدیریت می شود. با ثبت و هوشمند سازی توسط سامانه، تولید مازاد بر نیاز بازار هر محصول پیش بینی و امکان صادرات محصول بهتر انجام می شود.
صادقی افزود: طرح توسعه اقلیمی طرحی است که در دنیا اجرا شده و نتایج موفقی به دنبال داشته است و در حفاظت از محیط زیست و حفظ منابع آبی و جلوگیری از هدر رفت آب تاثیر بسزایی دارد.
وی بیان کرد: اگر به این طرح و دیگر طرح های کشاورزی بودجهای اختصاص پیدا کند و مسیر اجرا را طی کند، می توان به پیشرفت و توسعه کشاورزی امیدوار بود.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی صنعت معدن، تجارت و کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه امنیت غذایی از مهم ترین مباحث یک کشور است، خاطر نشان کرد: کشاورزان و بخش کشاورزی ما وضعیت مناسبی ندارد. کشاورزان وظیفه خود را انجام دادند، اما عدهای سودجو از آن سو استفاده کردند. وجود واسطه و دلال و مدیران بدون تخصص سبب بیمدیریتی در حوزه کشاورزی و عدم کنترل قیمتها و بازار شدهاند. امیدواریم با حضور مدیرانی جهادی و کارآمد و اختصاص بودجه برای اجرای طرحهای بر زمین مانده شاهد توسعه و برون رفت از مشکلات این حوزه باشیم.
انتهای پیام/163/ن