تحولات اوکراین| ششمین بسته تحریمی اروپا علیه مسکو/ روسیه: خودروهای حامل سلاح ناتو در اوکراین هدف قرار می‌گیرند


تحولات اوکراین| ششمین بسته تحریمی اروپا علیه مسکو/ روسیه: خودروهای حامل سلاح ناتو در اوکراین هدف قرار می‌گیرند

سرگئی شایگو، وزیر دفاع روسیه امروز، چهارشنبه اعلام کرد که خودروهای ناتو حامل سلاح و مهمات برای نیروهای مسلح اوکراینی که وارد خاک این کشور شده‌اند، هدف قرار گرفته و نابود خواهند شد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "ولادیمیر زلنسکی"، رئیس جمهوری اوکراین، در خصوص موفقیت مذاکرات صلح با روسیه در قالب فعلی تردید دارد. به عقیده وی، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه باید این ترکیب را تغییر دهد.

زلنسکی صبح امروز (چهارشنبه) در مصاحبه با روزنامه "وال استریت ژورنال" گفت: «گروه مذاکره کننده ما در سطح اعضای خود تعامل داشته و در خصوص آمادگی برای برگزاری نشست رهبران دو کشور تلاش میکنند. البته من واقعاً به چنین مذاکراتی اعتقاد ندارم.»

وی با اشاره به اینکه خارج شدن از بازار روسیه به سادگی ضروری است، افزود که شرکت‌های جهانی باید نقش موثرتری در انزوای کامل و مطلق اقتصادی روسیه و کمک به اوکراین برای بازسازی اقتصاد این کشور ایفا کنند، در غیر این صورت به نفع مسکو کار می‌کنند.

رئیس جمهوری اوکراین احیای تمامیت ارضی کشورش را وظیفه اصلی مقامات کی‌یف نامید و  اعتراف کرد که کشورش این فرصت را ندارد که «همه چیز را فوراً دریافت کند».

این در حالی است که دیمیتری مدویدوف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه معتقد است که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، نیازی به توافق درباره پیمان صلح با روسیه ندارد، برای اینکه این مسئله برای او به منزله پایان خواهد بود. 

به گفته وی، حل و فصل مسالمت آمیز اوضاع اوکراین، زلنسکی را با خطر نارضایتی نئونازی‌ها و رقبای وی در پست ریاست جمهوری مواجه خواهد کرد.مدودوف افزود: «بنابراین، زلنسکی به گدایی هر روزه خود برای دریافت پول و سلاح بیشتر از غرب ادامه خواهد داد تا ثابت کند همچنان در بازی شرکت دارد.»

یک روز قبل دومای دولتی روسیه رهبران کشورهایی که به تامین تسلیحاتی اوکراین ادامه می‌هند را جنایتکاران جنگی خواند. در عین حال، کشورهای غربی به اعمال تحریم‌های جدید علیه روسیه در واکنش به ادامه جنگ در اوکرین ادامه می‌دهند.

پیش از این، یک مقام بلندپایه در پنتاگون اعلام کرد که دولت آمریکا هر کاری انجام می‌دهد تا اطمینان حاصل شود که اقدام نظامی روسیه در اوکراین به یک شکست استراتژیک برای مسکو تبدیل شود. وی یادآور شد که این شکست باید به معنای دستیابی به شکست کامل روسیه از لحاظ نظامی، سیاسی و اقتصادی باشد.

این خبر به‌روزرسانی می‌شود| در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز هفتادم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

17:07- شولتز:‌ آلمان همچنان از اوکراین حمایت می‌کند

اولاف شولز صدراعظم آلمان روز چهارشنبه پس از جلسه کابینه گفت که آلمان به ارائه کمک های نظامی به اوکراین ادامه خواهد داد و تصمیمات آن متناسب و به شرایط روز بستگی دارد.

کریستین لامبرشت، وزیر دفاع آلمان در اواخر ماه آوریل گفته بود که دولت این کشور ضدهوایی‌های جیپارد ساخت خود را به اوکراین اعزام می‌کند. وی افزود: آلمان همچنین قصد دارد تانک‌های T-72 ساخت شوروی را از طریق اسلوونی وارد اوکراین کند.

16:18- چالش بزرگ آمریکا برای تامین تسلیحاتی اوکراین

همزمان با ارسال میلیون‌ها دلار کمک نظامی آمریکا به اوکراین، فشارها بر پیمان کاران نظامی برای تامین منابع تسلیحاتی برای ارسال به این کشور، افزایش یافته است. (+لینک)

15:15- مسکو نخست وزیر ژاپن را تحریم کرد

وزارت امور خارجه روسیه با صدور بیانیه‌ای ورود 63 مقام دولتی ژاپن و ازجمله فومیو کیشیدا، نخست وزیر به این کشور را ممنوع اعلام کرد. 

دستگاه دیپلماسی روسیه دولت ژاپن را به «به راه انداختن یک کارزار روس‌ستیزانه بی‌سابقه» متهم کرده است. 

ژاپن از نخستین کشورهای آسیایی به شمار می‌رود که حمله روسیه به خاک اوکراین را رسما محکوم کرد و به کارزار مجازات‌های اقتصادی بین‌المللی علیه مسکو پیوست. 

 

14:21- طرح اتحادیه اروپا برای توقف کامل واردات نفت از روسیه تا پایان سال

 

اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا اعلام کرد براساس طرح کمیسیون، کشورهای عضو تا پایان سال جاری میلادی واردات نفت از روسیه را کاملا متوقف خواهند کرد و به این ترتیب، نفت روسیه را کاملا تحریم خواهد کرد. 

قرار است روز چهارشنبه کمیسیون اروپا طرحی برای تحریم نفت روسیه را به کشورهای عضو اتحادیه پیشنهاد دهد. براساس این طرح 27 کشور عضو به تدریج و تا پایان سال جاری میلادی وابستگی خود به نفت روسیه را به صفر خواهند رساند. البته قرار است دو کشور مجارستان و اسلواکی از این قاعده مستثنی شوند.

همچنین گفته می‌شود تعداد دیگری از بانک‌های روسیه هم از سوی اروپا تحریم خواهند شد و لیست افراد تحریمی هم گسترش می یابد.

 

14:14- دولت آمریکا سگ‌های نظامی آموزش دیده خود را به اوکراین اعزام کرد

مقامات اداره مرزی اوکراین اعلام کردند دولت آمریکا سگ های نظامی آموزش دیده خود را برای انجام عملیات های مختلف از جمله خنثی کردن تهدیدها، کشف مواد مخدر، بمب، جسد انسان یا افراد مفقود و گرفتار در زیرآوارها در اوکراین، به این کشور اعزام کرد.  

 

14:10- وزیر دفاع روسیه: خودورهای حامل سلاح ناتو در اوکراین هدف قرار می‌گیرند

سرگئی شایگو، وزیر دفاع روسیه امروز، چهارشنبه اعلام کرد که خودروهای ناتو حامل سلاح و مهمات برای نیروهای مسلح اوکراینی که وارد خاک این کشور شده‌اند، هدف قرار گرفته و نابود خواهند شد.

شایگو در یک کنفرانس تلفنی گفت: «ایالات متحده و متحدانش در ناتو همچنان به پمپاژ تسلیحات به اوکراین ادامه می‌دهند. من بار دیگر یادآور می‌شوم که هر گونه وسایل نقلیه ائتلاف آتلانتیک شمالی که با سلاح یا مواد لازم برای نیازهای نیروهای مسلح اوکراین وارد خاک این کشور شود، توسط نیروهای ما به عنوان یک هدف قانونی تلقی شده و نابود خواهند شد.»

وی افزود: «در جریان عملیات ویژه، نظامیان روسی شجاعت و توانایی رزمی خود را نشان داده و وظایف نظامی خود را با افتخار انجام می‌دهند تا امنیت مردم دونباس تضمین شود. آنها به انجام تمامی وظایف تعیین شده توسط فرمانده کل نیروهای مسلح ادامه خواهند داد.»

13:54- شهر ماریوپل در کنترل ارتش روسیه قرار دارد

سرگئی شایگو، وزیر دفاع روسیه امروز در یک کنفرانس تلفنی اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور کنترل شهر ماریوپول را در دست دارند.

این مقام بلندپایه نظامی گفت: «زندگی مسالمت آمیز در سرزمین دونتسک و لوهانسک و مناطقی از خاک اوکراین که از دست ناسیونالیست‌ها آزاد شده،  برقرار است و از جمله شهر ماریوپل، بزرگترین مرکز صنعتی و حمل و نقل در ساحل دریای آزوف که تحت کنترل ارتش روسیه قرار دارد.»

ایگور کوناشنکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه،  در تاریخ 16 آوریل (27 فروردین ماه) اعلام کرد که کل مناطق شهر ماریوپل از وجود نیروهای ارتش اوکراین، مزدوران خارجی و نئونازی‌ها پاکسازی شده و بقایای آنها در کارخانه متالورژی آزوفستال گیر افتاده‌اند. ‎

13:38- شلیک موشک‌های "کالیبر" روسیه به اهداف تعیین شده در خاک اوکراین

سرلشکر ایگور کوناشینکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه امروز، چهارشنبه در جمع خبرنگاران اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور با دو موشک کروز استقرار دریایی از نوع "کالیبر" اهداف زمینی مشخصی در خاک اوکراین را هدف قرار دادند. 

وی گفت: «در چارچوب اجرای وظایف عملیات نظامی ویژه، نیروهای مسلح روسیه شب گذشته حمله موفقیت آمیز دیگری را با استفاده از موشک‌‌های کروز بسیار دقیق "کالیبر" به زیرساختارهای نظامی نیروهای مسلح اوکراین انجام دادند. خدمه یکی از زیردریایی ناوگان دریای سیاه از قعر آب‌های منطقه دو موشک کروز از نوع "کالیبر" را به سمت اهداف زمینی تعیین شده در خاک اوکراین شلیک کردند.» 

به گفته وی، نیروهای مسلح روسیه همچنین چند محل تجمع تسلیحات در ایستگاه‌های راه آهن که از طریق آن سلاح‌های خارجی به نیروهای اوکراینی منتقل می‌شد، را منهدم کردند.

این مقام نظامی افزود، واحدهای موشکی نیروی زمینی روسیه طی یک عملیات شب گذشته، 9 تاسیسات دیگر نیروهای مسلح اوکراین را هدف قرار دادند.

وی یادآور شد که نیروی هوا-فضای روسیه نیز با موشک‌های بسیار دقیق، تاسیسات مجموعه موشکی توچکا-یو و سه ایستگاه رادار و محل استقرار سامانه‌های پدافند هوایی اس-300 نیروهای اوکراینی را منهدم کردند.‎

13:05- ششمین بسته تحریمی اروپا علیه روسیه

مقامات عالی رتبه اتحادیه اروپا از ششمین بسته تحریمی جدید 27 کشور این اتحادیه علیه روسیه برای ممنوعیت واردات نفت از این کشور، خبر دادند.

12:42- احتمال استفاده روسیه از نیروهای بلاروس در جنگ اوکراین

مقامات اوکراین، احتمال استفاده روسیه از نیروهای مسلح بلاروس در جنگ علیه اوکراین را محتمل دانستند.

آندری دیمچنکو، سخنگوی اداره حفاظت مرزی اوکراین اعلام کرد پس از آغاز تمرینات نظامی نیروهای مسلح بلاروس، ما بر این باوریم احتمالا روسیه از این نیروهای آموزش دیده در جنگ علیه اوکراین استفاده می کند پس ما آمادگی کامل داریم. ‎

 

12:23- استرالیا 75 نماینده دومای روسیه را تحریم کرد

دولت استرالیا تحریم‌هایی را علیه گروهی از نمایندگان دومای دولتی و وزرای خودخوانده در منطقه دونتسک و لوهانسک اوکراین و یک روزنامه نگار و مجری تلویزیون روسی اعمال کرده است.

در بیانیه وزارت کشور استرالیا که صبح امروز چهارشنبه منتشر شد، آمده است: «تحریم‌های مستقل دولت استرالیا علیه 75 نماینده دومای دولتی روسیه، 20 وزیر جمهوری خودخوانده دونتسک و 12 وزیر جمهوری خودخوانده لوهانسک اعمال شده است. علاوه بر این، ولادیمیر سالویوف، روزنامه‌نگار و مجری تلویزیون روسیه نیز در فهرست تحریم‌ها قرار گرفته است.»

استرالیا تا به امروز چندین دور تحریم علیه بیش از 700 شهروند روسیه و بلاروس، از جمله ولادیمیر پوتین و الکساندر لوکاشنکو - روسای جمهوری دو کشور، و همچنین وزرای کلیدی دولت فدراسیون روسیه و بلاروس اعمال کرده است.

علاوه بر این، محدودیت‌های اقتصادی علیه طیف گسترده‌ای از شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگ روسیه، از جمله ممنوعیت صادرات تسلیحات و قطعات، مواد خام و تجهیزات برای تولید نفت و گاز، و همچنین واردات انرژی، تسلیحات و قطعات روسیه در نظر گرفته شده است.‎

12:02- درخواست بلغارستان و چک برای معافیت از تحریم واردات نفت روسیه

روزنامه فرانسوی "Le Dauphineсо" صبح امروز، چهارشنبه، به نقل از یک منبع دیپلماتیک خود در اتحادیه اروپا، گزارش داد بلغارستان و جمهوری چک قصد دارند خود را از تحریم واردات نفت از روسیه معاف کنند، اگر چنین تحریمی در سطح اتحادیه اروپا تصویب شود.

در این مقاله آمده است که کمیسیون اروپا در حال آماده سازی و تکمیل بسته ششم تحریم‌های خود علیه روسیه است که از جمله کاهش تدریجی واردات نفت از روسیه تا توقف کامل طی 8 ماه آینده در نظر گرفته است. با این حال، اقدامات محدودکننده مستلزم موارد استثنایی برای مجارستان و جمهوری اسلواکی است که خرید برای آنها تا سال 2023 مجاز خواهد بود.

به گفته یک منبع در اتحادیه اروپا، با این وجود، فراهم کردن شرایط ویژه برای این دو کشور دشوار خواهد بود، زیرا بلغارستان و جمهوری چک نیز تصمیم به پیوستن به آنها گرفته‌اند و لازم است تا راه حلی مناسبی برای کشورهایی که وابسته به واردات نفت از روسیه هستند، پیدا شود.

جوزپ بورل، مسئول اصلی سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا، پیشتر گفته بود که بسته ششم تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه شامل قطع ارتباط بانک‌های جدیدی در روسیه از سیستم جهانی سوئیفت، محدودیت‌هایی «برای انتشار اطلاعات نادرست» و همچنین اقداماتی برای محدود کردن واردات نفت از روسیه خواهد بود.

11:46- انتقاد صربستان از سیاست تحریمی غرب علیه روسیه

الکساندر ووچیچ، رئیس جمهوری صربستان در  مصاحبه‌ای، با اشاره به اولویت‌های راهبردی بلگراد، تاکید کرد که این کشور به سیاست تحریم اعتقادی ندارد و تنها به دنبال دفاع از منافع ملی خود است.

وی در پاسخ به سئوالی گفت: «در خصوص تحریم‌ها باید بگویم که ما خود چندین دهه قربانی تحریم بوده‌ایم و به همین دلیل سیاست تحریم را غیرسازنده دانسته و به آن اعتقادی نداریم. ما منافع خود را داریم و کشور ما عضوی از اتحادیه اروپا نیست که خود را موظف به پیروی از سیاست بروکسل بداند.»

ووچیچ تاکید کرد که روسیه همواره به صربستان در دفاع از منافع سیاسی و تمامیت ارضی خود کمک کرده و پیوسته از مواضع بلگراد در خصوص مسئله کوزوو حمایت کرده است.

رهبر صربستان همچنین یادآور شد که پیوستن به اتحادیه اروپا یک هدف راهبردی برای صربستان است. او گفت: «در عین حال، مهم است: ما قطعاً راه مشخص خود را در اتحادیه اروپا طی خواهیم کرد».

الکساندر ووچیچ پیش از این نیز اعلام کرده بود که صربستان به تحریم‌های غرب علیه روسیه نخواهد پیوست. به گفته وی، چنین اقداماتی منافع ملی صربستان را به خطر می‌اندازد.‎

11:33- اقتصاددان آمریکایی دخالت واشنگتن در مناقشه اوکراین را اشتباهی وحشتناک خواند

جفری ساکس، استاد برجسته اقتصاد در دانشگاه کلمبیا شب گذشته در مصاحبه‌ای اعلام کرد که ایالات متحده آمریکا مرتکب یک اشتباه وحشتناک شده است: کاخ سفید مقامات اوکراینی را برای منافع ژئوپلیتیکی خود فریب داده است و امتناع طرف آمریکایی از حل و فصل مناقشه بر سر اوکراین از طریق مذاکرات بین مسکو و کی‌یف، این مسئله را تأیید می‌کند.

این تحلیلگر آمریکایی گفت: «در شرایط کنونی ما نیاز به مذاکره داریم. مذاکره کنید، نه اینکه فقط حدس بزنید طرف مقابل در میز مذاکره چه خواهد کرد تا با آن مخالفت کنید. اگر مذاکره امکان پذیر نباشد، عواقب آن جدی و بسیار غم انگیز خواهد بود. البته تلاش آمریکا برای به شکست کشاندن مذاکرات صلح، یک اشتباه وحشتناک و فریب وحشتناک مقامات اوکراینی در راستای منافع سیاست خارجی آمریکا، صرفاً با هدف تضعیف روسیه است.»

ساکس همچنین ابراز عقیده کرد که سیاست تحریمی مقامات آمریکایی در واکنش به حمله روسیه به اوکراین، در واقع به اقتصاد جهانی آسیب رسانده و قیمت غذا، انرژی و سایر کالاها را افزایش داده است.

وی افزود: این مسئله می‌تواند باعث شورش‌های  جمعی در بسیاری از کشورها شود و این وضعیت تنها در صورتی تشدید خواهد شد که بحران اوکراین ادامه یابد، بنابراین تلاش آمریکا باید روی پایان مناقشه متمرکز باشد.

11:17- اوکراین، مجارستان را به قصد تصرف بخشی از خاک این کشور متهم کرد

آلکسی دانیلوف، دبیر شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین امروز، چهارشنبه اعلام کرد که پس از آغاز حمله روسیه به این کشور در ماه فوریه گذشته، مجارستان قصد داشت بخشی از خاک اوکراین را تصرف کند.

دانیلوف در برنامه تلویزیونی گفت: "به دلایلی، مجارستان معتقد بود که با توجه به شرایط می تواند بخشی از خاک اوکراین را تحت کنترل خویش درآورد، ولی موفق به این کار نشد.»

دبیر شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین تاکید کرد که مجارستان باید منتظر عواقب نقشه طراحی شده این کشور، پس از حل و فصل بحران پیرامون اوکراین باشد.‎

زلنسکی: روسیه و اروپا باید در بازسازی اوکراین مشارکت کنند

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین صبح امروز، چهارشنبه، در مصاحبه اختصاصی با روزنامه "وال استریت ژورنال" اعلام کرد که بازگرداندن تمامیت ارضی اوکراین، وظیفه اصلی اوست و مقامات کی‌یف حداکثر تلاش خود را برای رسیدن به این هدف در جریان مذاکرات با روسیه انجام خواهند داد. وی در عین حال اعتراف کرد که کی‌یف این فرصت را ندارد که "همه چیز را فوراً بدست آورد".

زلنسکی معتقد است که روسیه و کشورهای اروپایی باید در بازسازی اوکراین پس از پایان جنگ مشارکت کنند. وی مدعی شد که در حال حاضر اوکراین "برای کل اروپا در حال جنگیدن با روسیه است". وی ادامه داد: «من متقاعد شده‌ام که کل اروپا باید این واقعیت را درک کند و وظیفه دارد تا در بازسازی کشور، صنعت ما و البته رونق بازار اقتصادی ما کمک کند.»

رئیس جمهوری اوکراین تاکید کرد که البته "روسیه نیز باید غرامت سنگینی به اوکراین بپردازد.

زلنسکی پیش از این گفته بود که کشورش پس از پایان جنگ به صدها میلیارد دلار حمایت مالی نیاز دارد و دنیس اشمیگال، نخست وزیر اوکراین، این حمایت بالقوه را حداقل 600 میلیارد دلار محاسبه کرده بود.

ادامه همکاری‌های دوجانبه بین روسیه و ایران در سایه تحریم‌های غربی

لیوان جاگاریان، سفیر فدراسیون روسیه در تهران در گفتگویی اختصاصی با روزنامه "ایزوستیا"، چاپ مسکو، اعلام کرد که در پس زمینه تحریم‌های ضدروسی، روسیه و جمهوری اسلامی ایران همکاری‌های خود در عرصه گردشگری، امور نظامی و تسریع مذاکرات در خصوص ادغام سیستم‌های پرداخت ملی "میر" و "شتاب" در مبادلات بازرگانی افزایش داده‌اند.

جاگاریان که بیش از 10 سال است که ریاست دفتر نمایندگی دیپلماتیک روسیه در تهران را برعهده دارد، گفت: تجارت بین روسیه و ایران در سال 2021 به رشد بی‌سابقه معادل 4 میلیارد دلار رسیده که چنین شاخص‌هایی پیش از این وجود نداشته و مقامات مسکو امیدوارند که این رقم محدودیت نداشته و همچنان افزایش یابد، برای اینکه 4 میلیارد دلار هم هنوز با قابلیت‌هایی تجاری موجود در دو کشور مطابقت ندارد.

سفیر  روسیه یادآور شد که تحریم‌های ضدروسی ظاهراً علاقه مضاعف تجار ایرانی به روسیه را برانگیخته است و رویدادهای اخیر انگیزه بیشتری به همکاری‌های دوجانبه بخشیده است. به گفته وی ایران می‌تواند جایگزین مناسبی برای منابع اروپایی باشد. جاگاریان افزود: نفت و گاز، حمل و نقل، ارتباطات، صنعت فناوری اطلاعات، علوم و فنون، حوزه های انسان دوستانه، صنایع مواد غذایی، کشاورزی و بسیاری عرصه‌های دیگر از مهمترین زمینه‌های همکاری دوجانبه هستند.

سفیر روسیه تاکید کرد که بسیاری از مناطق فدرال، به خصوص منطقه آستاراخان و داغستان علاقه بسیار زیادی به توسعه همکاری‌ها با جمهوری اسلامی ایران نشان می دهند.

مذاکرات دو ساعته پوتین و ماکرون درباره اوضاع کنونی در اوکراین

دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین شب گذشته اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌ جمهوری روسیه، طی یک مکالمه تلفنی با امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه درباره روند اوضاع در اوکراین و دونباس و تخلیه غیرنظامیان از محوطه کارخانه آزوفستال شهر ماریوپل، بطور مفصل گفت‌وگو کرد.

طبق این اطلاعات، تبادل نظر سران روسیه و فرانسه  درباره وضعیت اوکراین ادامه یافت و ولادیمیر پوتین، همتای فرانسوی خود را در جریان روند اوضاع در اوکراین و منطقه دونباس، از جمله آزادسازی ماریوپل و اقدامات انجام شده برای تخلیه غیرنظامیانی که توسط نیروهای ملی‌گرای اوکراینی در کارخانه آزوفستال نگهداری می‌شوند، بر اساس توافق صورت گرفته در دیدار حضوری رئیس جمهوری روسیه و آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در 26 آوریل در مسکو، قرار داد.

در عین حال، پوتین توجه همتای فرانسوی خود را به نادیده گرفتن جنایات جنگی نیروهای مسلح اوکراینی و به‌خصوص نیروهای ناسیونالیست افراطی از سوی کشورهای عضو اتحادیه اروپا جلب کرده و یادآور شد که کشورهای غربی می‌توانند با اعمال نفوذ مناسب بر مقامات کی‌یف و همچنین توقف عرضه تسلیحات نظامی به اوکراین، به توقف این جنایات کمک کنند.

ماکرون نیز به نوبه خود نسبت به مشکل نوظهور تضمین امنیت غذایی جهانی ابراز نگرانی کرد که در واکنش به این مسئله رئیس جمهوری روسیه تاکید کرد که این مشکلات در وهله نخست ناشی از اعمال تحریم‌های غرب است.

این گفتگوی تلفنی به ابتکارعمل طرف فرانسوی صورت گرفت و همانطور که رسانه‌های فرانسوی پیشتر گزارش دادند، رهبران دو کشور حدود دو ساعت با یکدیگر گفتگو کردند.

هشدار ماکرون به پوتین درباره عواقب اوضاع اوکراین بر جهان و مسئولیت سنگین روسیه

دفتر مطبوعاتی کاخ الیزه نیز اعلام کرد که امانوئل ماکرون، در گفتگو با همتای روس خود، از وضعیت کنونی در ماریوپول و منطقه دونباس ابراز نگرانی کرده و از روسیه خواست تا ادامه تخلیه از محوطه کارخانه آزوفستال که طی روزهای اخیر آغاز شده است، را تسهیل کند.

علاوه بر این، رهبر فرانسه به اهمیت هماهنگی با سازمان‌های فعال در عرصه مسائل انسان دوستانه و فراهم کردن فرصتی برای پناهجویان برای انتخاب محل زندگی خود اشاره کرد. رئیس ‌جمهوری فرانسه همچنین بر «عواقب جدی» روند اوضاع اوکراین بر وضعیت کل جهان تاکید کرده و از ولادیمیر پوتین خواست تا "مطابق با مسئولیت سنگین خود به عنوان رئیس جمهور کشوری که عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل است عمل کند."

امانوئل ماکرون در عین حال بار دیگر آمادگی خود برای مشارکت در دستیابی به توافقات صلح بین روسیه و اوکراین را اعلام کرد.

پاپ: اقدامات ناتو در نزدیکی مرزهای روسیه در آغاز جنگ اوکراین موثر بود

پاپ فرانسیس، رهبر کلیسای کاتولیک جهان شب گذشته اعلام کرد که اقدامات تحریک آمیز ناتو در نزدیکی مرزهای روسیه ممکن است مقامات مسکو را برای آغاز جنگ در اوکراین تحریک کرده باشد. وی در مصاحبه‌ای با روزنامه ایتالیایی Corriere della Seraگفت: «شاید پارس کردن دائمی ناتو در نزدیکی مرزهای روسیه به واکنش و عصبایت کرملین منجر شده باشد. نمی‌دانم مسکو به این شیوه تحریک شده است یا نه، ولی احتمالاً نقش داشته است.»

پاپ فرانسیس در عین حال در پاسخ دادن به این سئوال که آیا تامین سلاح برای اوکراین درست است یا خیر، دچار مشکل شد و بدون پاسخ به این سئوال از کنار گذاشتن مسابقه تسلیحاتی حمایت کرد.

پیش از این، ژاک گیلمان، یک ژنرال بازنشسته فرانسوی نیز یادآور شده بود که اگر کشورهای غربی به خواسته‌های مشروع ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه برای تضمین امنیت روسیه گوش داده بودند، وضعیت به گونهای دیگر رقم میخورد. وی به این واقعیت اشاره کرد که  آمریکایی‌ها سالها قبل به میخائیل گورباچف، رئیس جمهوری اتحاد جماهیر شوروی، وعده داده بودند که ناتو هرگز به شرق گسترش پیدا نخواهد کرد.

دیوید ساکس، کارشناس آمریکایی نیز ابراز عقیده کرده که سیاست ایالات متحده در خصوص مشارکت اوکراین در ناتو ریشه بحران اوکراین است. به گفته وی، همین مسئله دلیل اصلی آغاز حمله نظامی روسیه بود.

گوشزد وزارت خارجه چین به وعده دروغین عدم گسترش ناتو به سمت شرق

ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت مور خارجه چین، در توضیح دلایل بروز بحران اوکراین، از پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به دلیل عدم تحقق وعده‌های خود به مقامات مسکو مبنی بر عدم گسترش این ائتلاف به سمت شرق انتقاد کرد.

این دیپلمات چینی در اظهارات خویش نقشه‌ای را توضیح داد که گسترش ناتو به سمت شرق را نشان می‌دهد و به تمایل تحریک آمیز ناتو به دلیل زیر پا گذاشتن وعده‌هایش اشاره کرده و آن را عامل اصلی وضعیت وخیم کنونی در جهان نامید.

بایدن بحران پیرامون اوکراین را نقطه عطفی در تاریخ خواند

جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده شب گذشته در اظهاراتی، بحران کنونی پیرامون اوکراین را نقطه عطفی در تاریخ مدرن جهان ارزیابی کرد.

بایدن این سخنان را در جریان بازدید خود از کارخانه‌ای در آلاباما، جایی که سامانه‌های موشکی ضد تانک "جاولین" برای اوکراین تولید می‌شود، به زبان آورد و گفت: «ما در نقطه عطفی در تاریخ جهان هستیم. چنین وضعیتی در حقیقت، تقریباً هر 6 تا 8 نسل یک بار اتفاق می‌افتد.»

پیش از این جنیفر ساکی، سخنگوی کاخ سفید گفته بود که بایدن ممکن است فقط  250 میلیون دلار کمک نظامی مضاعف به اوکراین اختصاص دهد. او افزود که برای افزایش بودجه برای تدارکات نظامی، رئیس جمهوری باید موافقت کنگره را دریافت کند.

بایدن به اشتباه گفت که آمریکا موشک‌های جاولین را به روسیه رسانده، نه اوکراین

جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، شب گذشته در سخنرانی خود در کارخانه اسلحه سازی لاکهید مارتین (Lockheed Martin) در ایالت آلاباما، در بکار بردن نام کشور اوکراین و روسیه دچار اشتباه لفظی شد.

وی یادآور شد که خوشبختانه آمریکا پیش از آغاز جنگ، روسیه را به موشک‌های جاولین مسلح کرده بود. رئیس جمهوری آمریکا به اشتباه گفت: «ما مطمئن شدیم که روسیه دارای جاولین و سایر تسلیحات برای تقویت دفاع از خود است تا اوکراین برای هر اتفاقی آماده باشد».

این نخستین بار نیست که چنین اشتباهات لفظی برای رئیس کاخ سفید رخ می‌دهد که بازتاب زیادی در رسانه‌ها نیز دارد.

تاکید رئیس پنتاگون بر تمایل آمریکا برای حفظ "حاکمیت" اوکراین

لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده مایل است "حاکمیت" اوکراین بعنوان یک کشور مستقل حفظ شده و همچنین حضور یک دولت فعال و قدرتمند در آن را به عنوان راه حلی برای روند اوضاع پیرامون اوکراین می‌بیند.

آستین در نشست شنود کمیته تخصیص سنای ایالات متحده گفت: «ادامه روند اوضاع و نتیجه تعامل با روسیه در دست مقامات اوکراینی است و  من آن را برای آنها تعیین نمی کنم. من می‌توانم بگویم که ما به انجام هر کاری که ممکن است برای حمایت از اوکراین در تلاش‌هایش برای حفاظت از استقلال این کشور ادامه خواهیم داد. ما امیدواریم که در پایان این ماجرا، اوکراین یک کشور مستقل با یک دولتی کارآمد باشد که قادر به دفاع از خاک خود باشد.»

ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا نیز که در این نشست مشارکت داشت نیز به شیوه‌ای مشابه صحبت کرد. او توضیح داد: «هدف اصلی حفظ انسجام ناتو است، و تضمین این مسئله است که اوکراین در نهایت یک کشور مستقل و آزاد با تمامیت ارضی، عدم وجود جنگ بین ناتو، ایالات متحده و روسیه باقی بماند.»

تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینک‌های زیر بخوانید:

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon