رویداد ملی «ماه امت»، ظرفیت‌های نهان منطقه «گلشهر» را نمایان کرد/ اتصال حلقه‌های وحدت با نمادهای هنر


رویداد ملی «ماه امت»، ظرفیت‌های نهان منطقه «گلشهر» را نمایان کرد/ اتصال حلقه‌های وحدت با نمادهای هنر

گروه استان‌ها-گاهی برای صحبت کردن و ارتباط گرفتن با یک قوم و ملیت، دیگر نیاز به زبان نیست آنجا می‌توان از ابزار هنر استفاده و مقصود را بیان کرد؛ و در این میان هنر موسیقی به کمک انتشار فرهنگ قومیت‌ها و ملیت‌هایی آمده که دارای دین و مذهب مشترکی هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، به یک آغاز می‌اندیشم، آغاز یک ارتباط با شیوه ای از جنس هنر که بتواند حلقه‌های مشترک را به هم متصل کند.گاهی برای صحبت کردن و ارتباط گرفتن با یک قوم و ملیت، دیگر نیاز به زبان نیست آنجا می‌توان از ابزار هنر استفاده و مقصود را بیان کرد؛ و در این میان هنر موسیقی به کمک انتشار فرهنگ قومیت‌ها و ملیت‌هایی آمده است که دارای دین و مذهب مشترکی هستند.

این روزها به همت سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد رویدادی با نام «ماه امت» به مدت 10 شب میزبان چند ملیت و قومیت از شیعیان مسلمان کشورهای خاورمیانه شده است.

این اتفاق بهانه ای شد تا در میان مهاجران افغانستانی مقیم مشهد، موسیقی‌های سنتی، مذهبی، قوالی و منقبت خوانی برای مردم به اشتراک گذاشته شود. به همت رسانه‌های جمعی این رویداد در سطح بین الملل به نمایش گذاشته شد و فرصتی پیش آمد تا با همبستگی اتحاد و همدلی مردمان کشورهای همسایه ایران که دارای دین مشترک و فرهنگ مشترک هستند به گوش جهانیان برسد.

این ندا هرشب از جهانشهر مشهد به گوش جهانیان مخابره شده و نماد یک اتحاد بین کشور ایران و افغانستان به وضوح دیده می‌شود.

در این میان منطقه گلشهر در مشهد این فرصت را یافته تا با حضور چند ملیت در این نقطه شهر، به سایر مردم مشهد ظرفیت‌هایش را بیشتر نشان دهد و بگوید با دارابودن جمع کثیری از مهاجران افغانستانی یک منطقه پویا و دارای استعدادهای نهفته بسیاری است.

میزبانی اهالی این منطقه سبب شده تا اخوت و مهربانی بین مردم مشهد و مهاجران افغانستانی بیشتر از پیش دیده شود و این گام می‌رود تا گسترده تر و گسترده تر شود.

میعاد فرهنگ دوستان و علاقمندان به موسیقی در گلشهر از 25 ماه رمضان تا 5 شوال هر شب اتفاق می افتد و در هر برنامه علاقمندان بیشتری به این برنامه ملحق می‌شوند.

اینک رویداد بین المللی ماه امت صدای همبستگی مردمان مسلمان خاورمیانه را تا گستره جهان به گوش می‌رساند و با آواهایی از جنس مذهب سایر علاقمندان به فرهنگ مشترک با ایران را به همدلی فرامی‌خواند.نقطه ای کوچک در شهر بزرگ مشهد همان نقطه اتصال بین مشترکات دینی، مذهبی و فرهنگی سایر ملل است.

هنر به کمک این اتحاد آمده و فارغ از هر زبان و گویش و لهجه ای، علاقمندان موسیقی مذهبی را گرد هم جمع کرده است و با یک صدا به همه دنیا اعلام می‌کند در مشهد این جهانشهر، همه قومیت‌ها و ملیت‌های همسو با فرهنگ ایران برادران و خواهران ما هستند و ما اگر چه با مرزهای جغرافیایی از هم فاصله داریم ولی بدون وجود مرزهای فرهنگی در کنار هم هستیم.

در نزدیکترین نقطه باهم

سید محمود حسینی، مجری افغانی و گلشهری برنامه ماه امت می‌گوید: هر جا که بوی تفرقه و نفاق بیاید آنجا یک عده ای را می‌خواهند از بین ببرند؛ برگزاری برنامه‌هایی مانند ماه امت، سبب می‌شود تا نفاق و تفرقه از بین مسلمانان و شیعیان کم کم از بین برود و بتوانیم از این طریق بگوییم ما یک نفر و یک روح هستیم با دو سرزمین و یک ملیت.

وی می‌افزاید: همه ما شهروند جهان هستیم، با توجه به تفاوت‌هایی که در رنگ، پوست و یا شکل ظاهری داریم این تفاوت سبب خیر و برکت است نه نفاق؛در این رویداد به ما یادآوری می‌شود که ما یک قطره هستیم از یک دریای بزرگ و حضور گسترده مردم در شب‌های اجرای برنامه ماه امت بیانگر همین مطلب است.

این جوان افغانستانی که 27 سال پیش در ایران به دنیا آمده، ادامه می‌دهد: چنین برنامه‌‌هایی توانسته جای خود را در یک نقطه دور افتاده در حاشیه شهر باز کند و این نشان می‌دهد که مردم مشهد میزبانان خوبی برای مهاجران افغانستانی و مهمانان دیگر کشورها هستند.

سید جواد هم که 12 سال است در ایران زندگی می‌کند به حسن اخلاق ایرانی‌ها نسبت به افغانستانی‌‌ها اشاره می‌کند و می‌گوید: تاکنون ما در این کشور مثل برادر باهم زندگی کردیم و امیدواریم برنامه‌هایی مانند ماه امت سبب شود تا کشورهای دیگر مسلمان نیز مانند ما با ایران رابطه مسالمت آمیز بهتری داشته باشند.

کودکان افغانی هم فرزند ماست

زینب 24 ساله از مشهد که ناظم یک مدرسه است، می‌گوید: اگر ما از بُعد فرهنگی روابط بین کشورهای همسایه را بیشتر کنیم مسائل سیاسی نیز زیر چتر فرهنگ کمرنگ می‌شود و خیلی بهتر در کنار یکدیگر با اتحاد بیشتر زندگی می‌کنیم.

وی ادامه می‌دهد: در برخی مدارس ما بچه‌های افغانستانی نیز تحصیل می‌کنند که بیشتر آنها از استعداد بالایی برخوردار هستند، آنها مانند ظرفیت‌هایی هستند که هنوز شناخته نشده اند.

این معلم مشهدی اظهار می‌کند: اگر به ریشه‌های فرهنگی کشورها به خصوص ایران و افغانستان رجوع کنیم به مشترکات زیادی دست می‌یابیم که امروزه با تقویت همین مشترکات می‌توانیم رابطه بهتر و مسالمت آمیز تر و همدل تری داشته باشیم.

زینب به برگزاری نمایشگاه غذا و سوغات در کنار رویداد بین‌المللی ماه امت اشاره و بیان می‌کند: این نمایشگاه می‌تواند فرصتی باشد تا بچه‌های افغانستانی به توانمندی‌های خودشان بیشتر اعتماد کنند و مدیریت چنین کارهایی را خودشان به عهده بگیرند و چه بهتر است که در چنین نمایشگاه‌هایی آنها از لباس‌های سنتی خودشان استفاده می‌کردند تا نماد افغانستان را بیشتر به نمایش بگذارند.

پذیرایی ناب

 امیر علی که از تربت جام به مشهد آمده، می‌گوید: از اینکه جمع زیادی از افغانستانی‌های مقیم مشهد را در این مراسم می‌بینم احساس برادری بیشتری نسبت به آنها دارم، ما با این مردم زندگی می‌کنیم پس مانند هموطنان خودمان با آنها رفتار می‌کنیم چون بین ما همدلی و همبستگی خیلی زیاد است؛اگر ملیت‌ها و قومیت‌های دیگر نیز که مانند ما مسلمان و شیعه هستند به این کشور بیایند از آنها نیز پذیرایی خواهیم کرد.

سمیرا هاشمی، دیگر همشهری افغانستانی ما که در ایران به دنیا آمده می‌گوید: از مردم ایران متشکرم که سبب شد در این کشور من و خانواده ام زندگی در آرامشی داشته باشیم و اینک که اوضاع داخلی افغانستان ناامن است اجازه دادند سایر هموطنان من نیز این روزها به ایران بیایند؛ ما اینجا احساس غربت نمی‌کنیم و حاضریم در برابر تهدیدات دشمن برای دفاع از ایران که مانند کشور خودمان است از جان خودمان مایه بگذاریم، حالا ایران و افغانستان یک کشور محسوب می‌شود و امیدواریم با بقیه کشورها نیز هم این رابطه دوستانه را داشته باشیم.

ما مدیون این افراد هستیم

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد نیز در باره حضور مهاجران افغانستانی در مشهد می‌گوید: این که رویداد ماه امت در منطقه گلشهر و در بین افغانستانی‌ها برگزار شده اتفاق خوبی است و لازم به ذکر است که ما مدیون این افراد هستیم زیرا در توسعه شهر مشهد کارهای زیادی کرده اند و در پیشرفت این شهر بسیار تاثیر گذار بوده اند.

حسن موحدیان اظهار می‌کند: برگزاری مراسم ماه امت در این منطقه باعث شده که ظرفیت‌های منطقه گلشهر دیده شود. استقبال چشمگیر مردم از این رویداد بیانگر آن است که ما بیشتر باهم حرف بزنیم و در کنار هم باشیم.

رئیس حوزه هنری خراسان رضوی نیز می‌گوید: ما با کشور افغانستان غیر از زبان و فرهنگ مشترک، ارتباطات بیشتری نیز داریم؛ همانطور که در زمان جنگ تحمیلی برادران افغانستانی در این جنگ برای دفاع از ایران شرکت کردند و بیش از 3000 شهید در جنگ با رژیم بعثی عراق دادند، همچنین برای دفاع از حرم حضرت زینب(س) اولین گروه‌های رزمنده از برادران افغانستانی بود.

مجید عسکری بیان می‌کند: برگزاری برنامه‌های مانند رویداد بین المللی ماه امت در عرصه بین الملل نشان می‌دهد که کشورهای اسلامی با یکدیگر اتحاد و در عرصه‌های مذهبی و فرهنگی در کنار یکدیگر برنامه‌های مشترکی دارند.

او ادامه می‌دهد: برگزاری چنین مراسمی در منطقه ای مانند گلشهر سبب رشد ارتباطات و اقتصاد این منطقه می‌شود و با حضور مردمانی از سایر مناطق باعث می‌شود تا با فرهنگ افغانستان در این منطقه بیشتر آشنا شوند و این ظرفیت های مغفول مانده را بشناسند.

انتهای پیام/281/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon