بهار ایرانی‌ها با میوه های مازندران شیرین شد/ توت فرنگی میوه لوکس اما پر‌بها و پر‌مشتری


بهار ایرانی‌ها با میوه های مازندران شیرین شد/ توت فرنگی میوه لوکس اما پر‌بها و پر‌مشتری

گروه استان‌ها_برداشت توت فرنگی مازندران که از نیمه فروردین آغاز شده بود، اکنون در حال ارسال به استان های مختلف کشور است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، بهار که می شود مزرعه ها و باغ های مازندران رنگ و لعاب دیگری پیدا می کنند. یک سو سبزی شالیزارها و آن سو دشت های زرد کلزا اما قرمزی نوبرانه های بهاری لابه لای بوته های سبزرنگ توت فرنگی، حال و هوای شیرین دیگری دارند. توت فرنگی هایی که به یک هزار و 600 هکتار از زمین های مازندران رنگ سرخ بخشیده اند.

کشاورزان مازندرانی امسال چیزی در حدود صد هکتار بیش تر از پارسال توت فرنگی کشت کردند و با نزدیک شدن به اردیبهشت، مشغول برداشت دست رنج های شیرینشان شدند.

*کام شیرین فرنگی ها از توت فرنگی های مازندران 

هوای گرم و آفتابی شمال، محصول مزرعه های توت فرنگی امسال را قرمزتر و شیرین تر کرده است. ایزدی مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی مازندران در گفت و گو با خبرنگار تسنیم از ساری پیش بینی کرد: امسال کشاورزان مازندرانی 16 هزار تن توت فرنگی با ارزش اقتصادی هزار و 500 میلیارد ریال تولید و روانه ی بازار داخلی و خارجی می کنند.

قیمت هر کیلو توت فرنگی در بازار از 45 هزار تومان شروع و به 60 هزار تومان هم می رسد.

توت فرنگی های هر هکتار از این زمین ها روزانه برای پانصد کارگر هم روزی شیرینی به ارمغان آورده است؛ به طوریکه دستمزد امسال هر کارگر در مزرعه های توت فرنگی به روزی 200 هزار تومان هم می رسد.

4 هزار بهره بردار امسال در باغ ها و دشت هایشان توت فرنگی کشت کردند. محمدی یکی از توت فرنگی کاران جویباری که بیش از 20 سال در این زمین فعالیت کرده، در گفت و گو با خبرنگار تسنیم از ساری می گوید: در کنار تهران، قم، کاشان، شیراز، البرز، اصفهان و سایر استان های کشور، روس ها و عراقی ها هم از مشتری های پر و پا قرص میوه های باغ ما هستند. دبی و عمان نیز مقصد بعدی دست رنج توت فرنگی کاران مازندرانی هستند.

*جهاد حمایت کند، روزگار کشاورز شیرین تر می شود

سری به دشت های بهنمیر می زنیم تا از نزدیک جویای حال و اوضاع توت فرنگی کاران پایتخت توت فرنگی در مازندران شویم. عباسی و خدادادی دو تن از کشاورزانی که به واسطه مزرعه های توت فرنگی شان همسایه هم هستند، گله هایی از حمایت های کم و بیش جهاد کشاورزی دارند. آن ها در مصاحبه با خبرنگار تسنیم از ساری می گویند: فروکش کردن کرونا به واسطه ی واکسیناسیون گسترده هم رونق دوباره ای به مزرعه های ما بخشیده است اما هنوز هم در تامین ادوات کشاورزی و دریافت تسهیلات از بانک ها با مشکل رو به رو هستیم. کشاورزان از هزینه های گزافی که برای تامین نهاده ها و کود اوره به صورت آزاد می پردازند هم گله دارند. چند برابر شدن هزینه های بسته بندی برای ارسال این میوه ها هم دغدغه دیگر آن ها است.

در عین حال تغییر شیوه کشت از سنتی به مدرن، برگزاری کارگاه‌های تخصصی برای ارتقاء دانش فنی بهره‌برداران، بسته‌بندی و درجه‌بندی توت فرنگی برای فراهم کردن زمینه های صادرات از جمله اقدامات درست جهاد کشاورزی است که تولید و رقابت پذیری این محصول را افزایش داد.

کاماراسو، سلوا و پاجرو از ارقام اصلاح شده تجاری و اقتصادی توت فرنگی هستند که امسال با استقبال بیشتر کشاورزان رو به رو شدند.

درویش نیا مدیر جهادکشاورزی قائم‌شهر در گفت و گو با خبرنگار تسنیم از ساری گفت: توسعه ارقام تجاری و اصلاح شده توت فرنگی، نصب و راه‌اندازی پرکولینگ، توسعه مکانیزاسیون و تولید محصول سالم و ارگانیک از برنامه‌های در دست اقدام جهاد کشاورزی است.

برداشت میوه های سرخ بهاری از میان بوته زارها تا اوایل تیرماه ادامه خواهد داشت. مازندران پس از کردستان دومین تولید کننده ی توت فرنگی در کشور است و شهرستان‌های بابلسر، جویبار و سیمرغ به ترتیب بیشترین سطح زیر کشت و تولید این میوه در این استان دارند.

انتهای پیام/ش

 
 
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon