شرکتهای صنعتی استان مرکزی آموزشهای مهارتی ارائه میکنند
گروه استانها- سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان مرکزی با بیان اینکه آموزشها در محیط واقعی کار افزایش مییابد گفت: شرکتهای صنعتی استان این آموزشهای مهارتی را ارائه میکنند.
حمیدرضا رستمی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اراک ، با اشاره به توجه جدی به گسترش و توسعه شرکتهای دانشبنیان در سال جدید اظهار داشت: یکی از اهداف مهمی که در سال جدید در راستای فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی مدنظر میباشد توجه جدی به گسترش و توسعه شرکتهای دانشبنیان است که با ایجاد پارک علم و فناوری مهارتی و دپارتمان نوآوری در اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان مرکزی تلاش میشود که با ارائه آموزشهای مهارتی در جهت تقویت تولید ملی از شرکتهای دانشبنیان حمایت میکنیم.
وی افزود: اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان مرکزی در نیمه دوم سال 1400 آموزشهای خود را به صورت حضوری با 100 درصد ظرفیت در 21 مرکز آموزشی در سطح استان برگزار کرده است، با وجود اینکه در زمانی پیک ابتلا به کرونا افزایش داشت اما وسعت کارگاهها امکان برگزاری کلاسها را به صورت حضوری به ما داد.
سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان مرکزی تصریح کرد: با ورود به سال 1401 با دستور رئیس جمهور مبنی بر اینکه آموزشها در همه حوزهها به صورت حضوری باشد آموزشها همچنان ادامه پیدا کرد و با تمام ظرفیت کارگاههای آموزشی برگزار شد.
رستمی عنوان کرد: از ابتدای سال جدید بسیاری از کلاسها دایر شد و بسیاری از کلاسها از سال گذشته ادامه داشته است و مشکلی برای برگزاری کلاسها به صورت حضوری وجود ندارد سعی بر این است که آموزشها همانند دوران قبل از بیماری کرونا در مراکز آموزشی برگزار شود.
وی خاطرنشان کرد: رسالت اصلی سازمان آموزش فنی و حرفهای که همیشه با آن همراه بوده، آموزش نیروی انسانی ماهر جویای کار است یعنی کارآموزان متقاضی برای آموزش مهارت به مراکز ما مراجعه میکنند تا در آینده در یک بنگاه اقتصادی مشغول به کار شوند یا خود آنها کسب و کاری را ایجاد کنند.
افزایش دورههای مهارتی در استان مرکزی با بهرهگیری از تمام ظرفیتها
سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان مرکزی بیان کرد: طبق قانون کار هر جوان با سن 16 سال به بالا میتواند در دوره های مهارتی شرکت نماید و از طرفی سقف سنی برای پذیرش کارآموز وجود ندارد هر فردی با هر سنی میتواند مهارت کسب کند، همه متقاضیان به دنبال ایجاد کسب و کار نیستند بعضی از افراد مهارتی را کسب میکنند تا در زندگی روزمره خود بتوانند بعضی از امور را تامین کنند.
رستمی تصریح کرد: دسته دوم متقاضیان فنی و حرفهای افرادی هستند که در بنگاه اقتصادی کار میکنند و شاغلان بنگاههای اقتصادی محسوب میشوند به عنوان مثال کارگران و مهندسانی که در صنایعی مشغول به کار هستند و به جهت تغییر در تکنولوژی ماشینآلات و تجهیزاتی که استفاده میکنند نیاز به بروز رسانی اطلاعات خود دارند که ارتقا مهارت این دسته از افراد جزء وظایف ما است.
وی عنوان کرد: دستهای از شاغلین بنگاههای اقتصادی و صنعتی، شخصا برای ارتقا مهارت خود به مراکز آموزش فنی و حرفهای مراجعه میکنند تا در ساعاتی غیر از ساعت کار خود این ارتقا مهارتها را کسب کنند یا هماهنگی از طریق بنگاه اقتصادی صورت میگیرد و آموزش به صورت جمعی در مراکز آموزشی برای کارگرها انجام میشود یا اینکه مربی به واحد صنعتی اعزام میشود تا آموزش در محل شرکت انجام شود.
سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان مرکزی بیان کرد: برای اینکه بتوانیم به بنگاههای صنعتی کمک کنیم و امکان دسترسی به آموزشهای مهارتی را توسعه دهیم به شرکتهای صنعتی و بنگاههای اقتصادی و حتی تعاونیها اجازه داده میشود که در محل شرکت مبادرت به آموزش نیروی انسانی نمایند اما با این قید که آموزش بر بستر سامانه سازمان آموزش فنی و حرفهای انجام شود یعنی ساختار، تدوین استاندارد، نظارت و برگزاری آزمون و صدور گواهینامه تحت چارچوب عملیاتی سازمان آموزش فنی و حرفهای انجام پذیرد.
رستمی خاطرنشان کرد: چنانچه شرکتهای صنعتی ظرفیت ارائه آموزش داشته باشند در دو صورت میتوانند مجوز دریافت کنند و همکار آموزشی ما شوند که به طور صرف فقط برای پرسنل خود یا در بعضی مواقع شرکتهای تابع خود را پوشش دهند، بسیاری از شرکتهای صنعتی در سال گذشته به خصوص در سال جدید مجوز ارائه آموزش در محل شرکت را دریافت کردهاند.
توسعه آموزش در محیط واقعی کار در استان مرکزی
وی تصریح کرد: سازمان آموزش فنی و حرفهای به شرکتهای صنعتی مجوز مراکز جوارکارگاهی یا مجوز آموزش بین کارگاهی میدهد، به شرکتهای کوچک که واحد مستقلی به عنوان واحد آموزش ندارند و آموزش ارتقا مهارت کارگران در حین کار و تولید صورت میگیرد مجوز مرکز آموزش بین کارگاهی داده میشود و به شرکتهای تولیدی بزرگ که فضا و واحدی مستقل تحت عنوان واحد آموزش دارند به گونهای که در این شرکت ساختمانی وجود دارد که دفتر، مسئول، کلاس آموزشی و در مواقعی کارگاه و آزمایشگاه وجود دارد و آموزش پرسنل در ساعاتی غیر از ساعت اداری انجام میگیرد مجوز مرکز آموزش جوار کارگاهی ارائه میشود، در سطح استان مرکزی 103 مرکز آموزش جوار کارگاهی و مرکز آموزش بین کارگاهی وجود دارد.
سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان مرکزی عنوان کرد: هدف دیگری که در سال جدید دنبال میکنیم گسترش آموزش در محیط واقعی کار است یعنی معرفی متقاضیان آموزش مهارتی به اتحادیهها و صنوف جهت انتقال مهارت تخصصی و مهارت کسب و کار به کارجویان تا بتوانند با محیط واقعی بازار کسب و کار بیشتر آشنا شوند.
رستمی بیان کرد: یک سری تکالیف سازمانی در ساختار سازمان وجود دارد که مربوط به سال و ایام خاصی نیست ولی اهداف و طرحهایی وجود دارد که به فراخور سال ممکن است مد نظر قرار بگیرد و باید توجه بیشتری به آنها شود.
انتهای پیام/711/ن