ناتوانی آلمان در جایگزینی واردات از روسیه


ناتوانی آلمان در جایگزینی واردات از روسیه

نتایج یک تحقیق نشان می دهد که بسیاری از شرکت‌های صنعتی در آلمان برای جایگزین کردن واردات از روسیه، بلاروس و اوکراین که به دلیل جنگ اخیر و اعمال تحریم‌های شدید اقتصادی علیه مسکو و مینسک متوقف شده است، با مشکل مواجه هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، نتایج بررسی موسسه آیفو نشان می دهد که شرکت‌های صنعتی در آلمان جایگزینی واردات از روسیه، بلاروس و اوکراین را که به دلیل جنگ اخیر و اعمال تحریم‌های شدید اقتصادی علیه مسکو و مینسک متوقف شده است، غیرممکن و یا از لحاظ اقتصادی غیرقابل اجرا می‌دانند.

بر اساس مطالعه منتشر شده توسط این اندیشکده مستقر در مونیخ، 13.8 درصد از شرکت های آلمانی که در این نظرسنجی شرکت کردند، در پاسخ به این سوال که آیا آنها می توانند واردات را از این کشورها جایگزین کنند، گفتند که "این به هیچ وجه امکان پذیر نیست".

16.3 درصد دیگر نیز اعلام کردند که یافتن سایر منابع تامین برای آنها "از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نیست".

بر اساس این گزارش، 43.4 درصد از شرکت ها نیز اذعان کردند که جایگزینی واردات از روسیه و همسایگانش "تنها تا حدی امکان پذیر است" و تنها 13.8 درصد گفتند که این وضعیت برای آنها مشکلی ایجاد نمی‌کند.

این اعداد در بخش عمده‌فروشی بدتر بود، جایی که 17.3 درصد از شرکت‌ها اصرار داشتند که فعالیت تجاری بدون اقلام وارداتی تحریم شده غیرممکن است و تنها 7.4 درصد گفتند که می‌توانند به سرعت منابع جدید واردات را پیدا کنند.

کلاوس وُهلرابه، محقق مؤسسه آیفو در این باره گفت: تغییر منابع تامین برای بسیاری از شرکت‌ها دردسرساز است و زنجیره‌های تأمین و فرآیندهای تولیدی که سال‌ها آزمایش شده‌اند، اغلب نمی‌توانند یک شبه سازماندهی شوند.

ارقام سازمان ملل نشان می دهد که واردات آلمان از روسیه در سال گذشته تقریباً 30 میلیارد دلار بوده است. اداره آمار فدرال آلمان اعلام کرد که این آمار نسبت به سال 2020 بیش از 54 درصد افزایش یافته است.

آلمان نه تنها گاز، نفت و زغال سنگ از روسیه می خرید، بلکه مواد خامی مانند نیکل، پالادیوم، مس و کروم و بسیاری اقلام دیگر را نیز خریداری می کرد.

اما این محموله‌ها تحت تأثیر تحریم‌های شدیدی قرار گرفت که اتحادیه اروپا، ایالات متحده و برخی دیگر از کشورها پس از آغاز عملیات نظامی خود در اوکراین در اواخر فوریه علیه مسکو اعمال کردند.

این محدودیت‌ها همچنین دارایی‌های خارجی بانک مرکزی روسیه و نهادها و افراد مختلف دیگر را مسدود کرد و عملاً روسیه را از بازارهای پولی تحت سلطه دلار و یورو قطع کرد و طیف گسترده‌ای از تجارت‌های خارجی با این کشور را متوقف کردند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon