پویش "همت" با رویکرد ساماندهی آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی در استان مرکزی اجرا می‌شود


پویش "همت" با رویکرد ساماندهی آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی در استان مرکزی اجرا می‌شود

گروه استان‌ها- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی با بیان اینکه "تولید محتوای خلاق هنری در حوزه‌های آسیب‌های اجتماعی استان مرکزی در دستور کار است" گفت: چارچوب راهبردی برنامه‌های فرهنگی آسیب های اجتماعی در استان مرکزی تدوین می‌شود.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک ، سینا دلشادی پیش از ظهر امروز در آیین رونمایی از پوستر مسابقه و پویش همت با موضوعات آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی اظهار داشت: طرح آسیب‌های اجتماعی در راستای اجرای طرح عدالت فرهنگی است که از پیش توسط دولت مردمی مطرح شده بود و قطعا یکی از زمینه‌های استقرار اقتدار اجتماعی شناخت آسیب‌ها، موانع رصد و پایش زمینه‌های اجتماعی و فرهنگی در جامعه است.

وی افزود: علی‌رغم اینکه زمان تخصیص بودجه زمان مناسبی برای برنامه‌ریزی نبود اما دوستان در اداره کل در زمان کوتاه طرح‌های متنوعی را به واسطه انجمن‌های هنری و مشارکت انجمن‌ها تدبیر نموده و آماده شده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی عنوان کرد: تنوع طرح‌ها و برنامه‌های استان مرکزی در حوزه آسیب‌های اجتماعی در سطح کشور کم‌‌نظیر بوده زیرا با توجه به بودجه تخصیص یافته تنوع طرح‌ها زمان زیادی می‌برد اما به نتیجه خوبی رسید و استان مرکزی در این زمینه پیشرو است.

دلشادی تصریح کرد: شور و نشاط جامعه هنری به واسطه اجرای این طرح‎‌ها دوچندان می‌شود با توجه به شرایط کرونایی زمینه فعالیت برای تعدادی از هنرمندان محدود شده بود که اجرای این طرح‌ها و برنامه‎‌ها منجر به حضور پررنگ هنرمندان در رشته‌های هنری مختلف در جامعه شد و تخمین بنده این است که بیشتر از یکصد هنرمند در رشته‌ها مختلف در اجرای این برنامه‌ها نقش آفرین هستند.

وی بیان کرد: نکته بسیار مهم پیوند انجمن‌ها و موسسات فرهنگی و هنری با موسسات قرآنی است که این بسیار ارزشمند است زیرا در حوزه آسیب‌ها اجتماعی نگرانی وجود دارد که طرح آسیب اجتماعی منجر به سیاه‌نمایی و ناامیدی نشود و منجر به امیدآفرینی و ارائه راهکارهای حل مسائل شود و مبتنی برآموزه‌های دینی و انقلابی ما باشد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی خاطرنشان کرد: هنرمندان با اجرای این طرح‌ها بیش از بیش مسئولیت‌پذیر می‌شوند و در واقع برای شناسایی و حل مسائل اجتماعی نقش آفرین و واسطه‌ای برای رستگاری جامعه می‌شوند، هنری که برای روشنگری و مطالبه‌گری در جامعه بیاید نقطه مقابل شعار منحرفی است که در غرب با هنر برای هنر نه سرداده می‌شود ما می‌گوییم هنر برای اعتلای ارزش‌های دینی، اعتلای فرهنگ در جامعه و آموزه‌های ارزشی در جامعه است

دلشادی عنوان کرد: اجرای این طرح بزرگ با این تنوع که سطوح مختلفی از اهالی فرهنگ، هنر و رسانه را درگیر کرده تجلی‌گر نقش حمایتی، هدایتی و نظارتی اداره کل به جای تصدی‌گری و ورود مستقیم به اجرای برنامه‌ها و طرح‌ها است، ما باید زمینه را برای ایفای نقش هنرمندان و مردم فراهم کنیم و بایستی شئون نظارتی خود را تقویت کنیم.

وی تصریح کرد: انجمن فرهنگی و هنری ما در کنار انجمن‌های هنری برای پشتیبانی و حمایت‌های لازم قرار گرفته و به کارگیری ظرفیت‌های لازم و مردمی و برون سپاری از دیگر کارکردهای اجرای این طرح بسیار بزرگ در استان مرکزی است امیدوارم پایان این طرح‌ها و اقدامات فصل جدیدی از ارزش‌های هنرمندان را ایجاد کند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی  بیان کرد: یاد و خاطره مجاهد عرصه فرهنگ و هنر استاد نادر طالب‌زاده را گرامی می‌داریم و امیدوارم همه ما در جبهه فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی با زمان و زمانه شناسی اقدامات درخوری را انجام دهیم.

برخی شاخص‌های آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی در استان مرکزی وضعیت بحرانی است

"علیر ضا حاج‌علی‌بیگی" معاون فرهنگی ارشاد استان مرکزی نیز در این مراسم با اشاره به استفاده از ابزار هنر در پیشگیری و مقابله با آسیب‌های اجتماعی اظهار داشت: رویکرد کلی این برنامه‌ها این است که از ابزار هنر در پیشگیری و مقابله با آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی استفاده شود و معتقد هستیم ابزار هنر از موثرترین ابزارها برای فعالیت‌های اجتماعی از جمله بحث آسیب‌های اجتماعی است.

وی افزود: امروزه وضعیت آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی در بعضی از شاخص‌های استان ما متاسفانه وضعیت بحرانی است و رضایت بخش نیست و می‌طلبد که همه کمک کنند و قاعدتا ادارات و دستگاه‌های مسئول دیگر نقش خود را در این زمینه ایفا کنند و با برنامه‌ریزی موثر و دقیق در این حوزه بتوان آسیب‌های اجتماعی را کنترل کرد.

سرپرست معاونت قرآن و عترت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی تصریح کرد: حدود 58 برنامه توسط موسسات و انجمن‌ها و بعضی از دوایر دولتی در حال برنامه‌ریزی و اجرا است که بخشی از آن با موضوعات هنری اجرا می‌شود.

"آسیب‌های اجتماعی" به موضوع فیلم در استان مرکزی تبدیل می‌شود

"محمد زنده‌نام" رئیس انجمن سینمای جوانان استان در این آیین با اشاره به اهمیت توجه به آسیب‌های اجتماعی اظهار داشت: در زمینه آسیب‌های اجتماعی چهار طرح با عنوان عکس، فیلم‌نامه فیلم‌کوتاه، فیلم‌های صد ثانیه‌ای و تولید پنج فیلم مستند ارائه و برای هر چهار طرح فراخوان آماده شده است.

وی عنوان کرد: در بخش عکس، فیلم‌نامه و فیلم صد ثانیه‌ای بررسی آسیب‌های اجتماعی از نگاه عکاسان، فیلم‌نامه نویسان یا فیلم‌سازان به فقر، اعتیاد، آسیب‌های اینترنتی، بزهکاری، خشونت و طلاق اولویت قرار گرفته است و جزء اهداف جزئی است و اهداف کلی بررسی ابعاد اجتماعی از نگاه هنرمندان است.

زنده نام تصریح کرد: یکی از اهداف ما در اجرای این طرح این است که جوانان هنرمند در این زمینه فکر کنند، عکس بگیرند و فیلم بسازند و هدف دوم مخاطبین عام است که آثار به نمایش گذاشته شود و تاثیرگذار باشد.

توجه ویژه انجمن هنرهای تجسمی استان مرکزی به کودک در خانواده

"علی شعبانی" رئیس انجمن هنرهای تجسمی استان مرکزی نیز در این مراسم با اشاره به برنامه‌های این مجموعه اظهار داشت: انجمن هنرهای تجسمی طرح‌ها و ایده‌های خود را دو بخش ارائه کرده است که بخش نخست سه رشته پوستر، تایپوگرافی و کاریکاتور و بخش دوم نقاشی، تصویرسازی، حجم و چیدمان را در برمی‌گیرد.

وی بیان کرد: هدف از این طرح این است که هنرمندان مختلفی از گرایش‌های مختلف هنرهای تجسمی با آسیب‌های اجتماعی برای ایده‌پردازی درگیری فکری داشته باشند.
شعبانی تصریح کرد: بخش نخست به تجسم مشورت نام‌گذاری شده است که در این زمینه بررسی‌هایی انجام شده و عمده‌ترین معضلی که منجر به آسیب می‌شود نبود مشورت و مشاوره است که در واقع مشورت بهترین پیشگیری برای آسیب‌ها اجتماعی است و امنیت مشورت در مشاوره به کاهش‌ آسیب‌های اجتماعی به ویژه طلاق که منشا سایر آسیب‌ها کمک می‌کند.

رئیس انجمن هنرهای تجسمی استان مرکزی عنوان کرد: در بخش دوم جایگاه ارزشمند کودک در خانواده و اجتماع ایرانی مدنظر است که معرفی کودکان به عنوان نسل آینده‌ساز جوامع بشری، تکریم جایگاه و مقام والای مادر و دفاع از حقوق کودکان است.

اجرای 12 گروه نمایش خیابانی با موضوع آسیب‌های اجتماعی در استان مرکزی

"یونس فرد" نائب رئیس انجمن نمایش اراک  نیز در این نشست با اشاره به برنامه‌های نمایشی اظهار داشت: نخستین فرم اجرایی در تئاتر و هنر نمایش به صورت نمایش خیابانی است که این طرح با این دید ارائه شده است که در گستره استانی در قالب 12 گروه به نمایش گذاشته شود تا روزهای گذشته حدود 25 اثر در طرح، متن و ایده به دست ما رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: در کارگروه‌هایی که برای نمایش در نظر گرفته شده استفاده از دوستانی است که در زمینه هنر نمایش درمانی مشغول هستند و به ما کمک می‌کنند تا از طریق نمایش به عنوان مشاور روان‌شناس هم استفاده کنیم تا در بحث محتوایی کمک‌رسان باشیم.

نائب رئیس انجمن نمایش اراک تصریح کرد: بخش نمایش صحنه‌ای به صورت رقابتی در نظر گرفته شده است که امیدواریم شهرداری در بحث تبلیغات نمایش صحنه‌ای کمک کنند، کارگروهی برای نمایش‌های بلند در نظر گرفته شده است که در گستره استانی انتخاب می‌شوند.

یونس فرد بیان کرد: در حیطه نمایش هفت بخش کلی وجود دارد که دو بخش به صورت فراخوان انجام می‌شود و بخش‌های دیگر سفارشی است یعنی با توجه به استعداد و توانایی گروه‌ها، هنرمندان و شناختی که از هنرمندان وجود دارد باید با آنها تماس گرفته و سفارش تولید اثر داده شود و به نوعی اثر خریداری شود.

وی بیان کرد: یکی از بحث‌های مهم جامعه هدف امروزه کودکان، نوجوان و قشر دانش‌آموز هستند که برای این گروه تئاتر دانش‌آموزی در نظر گرفته شده و تاکنون شش گروه در گستره استانی انتخاب شده‌اند برای این گروه مربیانی براساس متونی که توسط روانشاسان و به صورت کارشناسی انتخاب شده در نظر گرفته شده است.

نائب رئیس انجمن نمایش اراک خاطرنشان کرد: برای گستره بیشتر مخاطب حضور صدا و سیما تاثیر بسیاری دارد و نمایش رادیویی و نمایش‌های کوتاه آموزشی تلویزیونی در حال آمده شدن است.

به گزارش تسنیم ، در این مراسم از پوستر مسابقه و پویش همت (هنر، مردم، تحول) با موضوعات آسیب های فرهنگی و اجتماعی با حضور جمعی از اهالی رسانه، فرهنگ و هنر استان مرکزی رونمایی شد.

انتهای پیام/711/س

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon