۳۳۰۰ اصله درخت خرما در فارس به آفت سوسک سرخرطومی حنایی آلوده شد


3300 اصله درخت خرما در فارس به آفت سوسک سرخرطومی حنایی آلوده شد

گروه استان‌ها_ به گفته سرپرست بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی فارس تاکنون ۳ هزار و ۲۸۰ اصله درخت خرما در فارس به آفت سوسک سرخرطومی حنایی خرما آلوده شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، استان فارس رتبه سوم تولید خرما و رتبه چهارم سطح زیر کشت این محصول را در کشور دارد. 

جمع کل سطح زیر کشت نخیلات فارس 33 هزار و 271 هکتار است. خرما در 16 شهرستان فارس تولید می‌شود که قیروکارزین با 6 هزار و 455 هکتار بیشترین و کوه چنار با 20 هکتار کم‌ترین سطح زیر کشت خرما را به خود اختصاص داده است.

قیروکارزین، کازرون، جهرم، فراشبند، لارستان، خنج، اوز، داراب، مهر، گراش، لامرد، زرین‌دشت، فیروزآباد، فسا، خفر و کوه چنار 16 شهرستان تولیدکننده خرما در استان فارس هستند. 

 در حال حاضر آفت سوسک سرخرطومی حنایی خرما تهدیدی مهم برای نخلستان‌های فارس محسوب می‌شود. به گفته سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی فارس تا کنون 3 هزار و 280 اصله درخت خرما در استان فارس به این آفت آلوده شده‌اند. 

حمید دبیری با اشاره به امحا 342 اصله درخت نخل و تیمار 2 هزار و 938 اصله درخت نخل آلوده، گفت: در حال حاضر 6 شهرستان فارس درگیر آفت سوسک سرخرطومی حنایی خرما هستند که آلوده شدن دو شهرستان لامرد و جهرم در سال گذشته نشان از گسترش این آفت است. 

طبق آمار جهاد کشاورزی فارس 1605 اصله درخت در لارستان و اوز، 815 اصله درخت در خنج، 317 اصله درخت در قیروکارزین، 114 اصله درخت در گراش، 111 اصله درخت در لامرد و 318 اصله درخت خرما در جهرم آلوده شده‌اند. 

150 اصله درخت در لارستان و اوز، 63 اصله درخت در خنج، 57 اصله درخت در جهرم، 44 اصله درخت در گراش، 23 اصله درخت در قیر و کارزین و 5 اصله درخت در لامرد بر اثر این آفت امحا شده‌اند. 

دبیری نقل و انتقال غیرقانونی پاجوش خرما از حوزه خلیج فارس را عامل آلودگی نخلستان‌های فارس عنوان کرد و افزود: این آفت یک آفت تنبل است و پرواز نمی‌کند بنابراین مهم‌ترین راه انتقال آن جابجایی پاجوش آلوده است. 

وی با اشاره به اینکه تشخیص این آفت سخت است و به دستگاه‌های مخصوص و روش‌‌های نوین نیاز دارد، گفت: در حال حاضر از روش‌هایی مثل سگ‌های آفت‌یاب، تزریق سم به تنه درخت، تشخیص درخت‌های آلوده با استفاده از دستگاه صوتی، ردیابی و پایش باغات آلوده با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای درصدد مهار این آفت هستیم.

آفت سوسک سرخرطومی حنایی خرما نخستین‌بار در سراوان استان سیستان و بلوچستان دیده شد که با قرنطینه 30 سال در همان منطقه باقی ماند، این آفت سال 96 در شهرستان اوز فارس نیز مشاهده شد و تاکنون این آلودگی در فارس باقی مانده است. 

انتهای پیام/422/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران