تحولات اوکراین| حمله رنگی به سفیر روسیه در لهستان / پوتین: مسکو در حال دفاع از میهن است


تحولات اوکراین| حمله رنگی به سفیر روسیه در لهستان / پوتین: مسکو در حال دفاع از میهن است

هرچه جنگ در اوکراین طولانی‌تر می‌شود، در اروپا و آمریکا مخالفت‌ها با ارسال تسلیحات نظامی به اوکراین و کمک به ادامه درگیری‌ها، به‌جای تلاش برای توقف جنگ و به نتیجه رسیدن مذاکرات صلح بین مسکو و کی‌یف افزایش پیدا کرده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، رهبران کشورهای گروه G7شب گذشته در پایان نشست خود، در بیانیه مشترکی، قصد خود را برای "جلوگیری از پیروز شدن" روسیه در جنگ با اوکراین اعلام کردند. در این دیدار مجازی ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین نیز حضور داشت.

در این بیانیه تاکید شده که گروه 7 و اوکراین در آرزوی خود برای تضمین آینده‌ای دموکراتیک و مرفه برای این کشور و جلوگیری از پیروزی رئیس جمهوری فدراسیون روسیه در اهداف خویش متحد هستند. از این رو کشورهای گروه 7 به یاد تمامی افرادی که در جنگ جهانی دوم جنگیده و جان خود را از دست دادند، قصد دارند به مبارزه برای آینده بهتر اوکراین و اروپا ادامه دهند.

علاوه بر این، رهبران  این گروه نسبت به مشکلات مربوط به تامین مواد غذایی در کشور اوکراین ابراز نگرانی کرده  و این مسئله را خطری برای سیستم غذایی جهانی نامیدند. در همین راستا، کشورهای گروه 7 از روسیه خواستند تا در تولید و صادرات محصولات غذایی از اوکراین دخالت نکند، در غیر این صورت این اقدام را حمله‌ای به سیستم تامین غذای کل جهان تلقی خواهند کرد.

در این بیانیه همچنین آمده است که G7متعهد است به تدریج به وابستگی به واردات انرژی از روسیه پایان دهد و این امر را به تدریج تحقق خواهد یافت.

در این رابطه، ویچسلاو والودین، رئیس دومای دولتی روسیه یادآور شد که رهبران کشورهای گروه 7 با اعلام قصد خود برای "جلوگیری از پیروز شدن روسیه در اوکراین"، در واقع به موفقیت نیروهای مسلح روسیه  اعتراف کرده‌اند.

پیش از این، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، نیز گفته بود که کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هر کاری انجام می دهد تا از موفقیت روسیه در رسیدن به اهداف تعیین شده در جنگ اوکراین از طریق توافقات سیاسی بین طرفین جلوگیری کنند.

به عقیده لاوروف، جریان مداوم تسلیحات نظامی مختلف از طریق لهستان و سایر کشورهای ناتو به سمت اوکراین، به بهانه «مبارزه با تهاجم روسیه» انجام می‌شود، در حالی‌که ایالات متحده و اتحادیه اروپا قصد دارند "تا آخرین فرد اوکراینی" با روسیه بجنگند و برای رسیدن به این هدف، به سرنوشت اوکراین و مردم آن کاملا بی‌تفاوت هستند.

این خبر به‌روزرسانی می‌شود| در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز هفتاد و پنجم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

21:51- هشدار ماکرون درباره تحقیر روسیه در مذاکرات صلح احتمالی

 "امانوئل ماکرون"، رئیس جمهور فرانسه نسبت به تحقیر روسیه در مذاکرات صلح احتمالی هشدار داده است. امانوئل مکرون در پارلمان اروپا در استراسبورگ گفت: ما باید برای صلح تلاش کنیم. این فقط بدون حذف دیگران و بدون تحقیر ممکن است.
رئیس جمهور فرانسه گفت: هدف ما این است که هرگز تسلیم وسوسه تحقیر یا انتقام نشویم. این امر اغلب از صلح در گذشته جلوگیری کرده است.
وی در عین حال تاکید کرد که اروپا باید هر کاری انجام دهد تا اوکراین حفظ شود و روسیه آن را تصاحب نکند.

21-44- ادعای پنتاگون درباره پیامدهای نظامی تحریم‌ها علیه روسیه برای مسکو

پنتاگون اعلام کرد که حملات هوایی روسیه به اودسا نشانه حملات احتمالی بزرگتر نیست. یک مقام وزارت دفاع آمریکا گفت: ارتش روسیه در حال حاضر قادر به حمله از زمین یا دریا به این شهر بندری نیست.
بر این اساس،  این حملات موشکی می تواند یک مانور انحرافی باشد. در حالی که ارتش اوکراین بر دفاع از این  شهر بندری متمرکز شده است، در جاهای دیگر پشتیبانی وجود ندارد. نماینده پنتاگون تاکید کرد، اما حتی این نیز فقط یک حدس است.
به عقیده وی، تحریم ها در حال حاضر پیامدهای نظامی برای روسیه دارد.  این مقام دفاعی آمریکا گفت: کنترل های صادراتی به صنعت دفاعی روسیه که اکنون فاقد قطعات الکترونیکی است، آسیب رساند. جایگزینی انبارهای مهمات هدایت شونده دقیق برای مسکو دشوار است.

21:37- آلمان از اعمال قریب الوقوع تحریم‌های نفتی علیه روسیه خبر داد

دولت فدرال آلمان اعلام کرد که تحریم نفتی در بسته جدید اتحادیه اروپا علیه روسیه می تواند به سرعت اعمال شود. سخنگوی وزارت خارجه فدرال آلمان در این باره گفت که مذاکرات در این باره در مرحله پیشرفته است و دولت فدرال معتقد است که به زودی به نتیجه می رسد.

21:27- کمیسیون اروپا ماه ژوئن مسئله نامزدی اوکراین برای عضویت را ارزیابی می‌کند

 اورزو لا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپایی در اوایل ماه ژوئن، این مسئله را مورد ارزیابی قرار می دهد  که آیا اوکراین می تواند نامزد رسمی عضویت در اتحادیه اروپا شود یا خیر. این خبر را "اورزولا فون در لاین"، رئیس کمیسیون اروپایی روز دوشنبه در توییتر اعلام کرد.
اگر ارزیابی مقامات بروکسل مثبت باشد و در صورت موافقت همه کشورهای اتحادیه اروپا، اوکراین متعاقباً می تواند وضعیت نامزدی پیوستن به اتحادیه اروپا را دریافت کند. این به نوبه خود پیش نیازی برای آغاز مذاکرات الحاق است.
در ماه مارس واندکی پس از آغاز جنگ روسیه علیه این کشور، اوکراین درخواست عضویت در اتحادیه اروپا را ارائه داد. کمیسیون مسئول اکنون در حال بررسی این موضوع است و همچنین لیستی از سوالات را به کی یف ارسال کرده است. فون در لاین روز دوشنبه نوشت: ما مشتاقانه منتظر پاسخ پرسشنامه عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا هستیم.

21:18-  آلمان: پوتین چاره‌ای جز ارسال تسلیحات به اوکراین برای ما باقی نگذاشته است

"اولاف شولتز"، صدر اعظم آلمان بار دیگر از ارسال تسلیحات به اوکراین برای مبارزه با نیروهای روسی دفاع کرد. وی  امروز دوشنبه در کنگره ای در برلین گفت: پوتین برای ما چاره دیگری باقی نمی گذارد. رئیس جمهور روسیه صلح در اروپا را به خطر انداخته است و ما نمی توانیم با آن کنار بیاییم و به همین دلیل است که ما به اوکراین کمک می کنیم.
شولتز تأکید کرد که پوتین به خاطر پروژه انتقامی امپراتوری روسیه اصل تخطی از مرزها در اروپا را کنار گذاشته است.  وی افزود: پذیرفتن این تنها به معنای تنها گذاشتن قربانیان نیست. این به معنای تقویت کردن متجاوز در فعالیت‌های مجرمانه‌اش است.

21:17- اوکراین خواستار تشکیل جلسه ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل شده است

اوکراین خواستار تشکیل جلسه ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل شده است. "یوگنیا فیلیپنکو"، سفیر اوکراین در سازمان ملل متحد در نامه ای  به شورای حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرد که این نهاد باید وضعیت رو به وخامت ماریوپول را بررسی کند. وی همچنین در آن به گزارش‌های اخیر جنایات جنگی در بوچا و سایر مکان‌های آزاد شده اشاره می‌کند. تاریخ این نامه مربوط به  9  ماه می است و 55 کشور دیگر آن را امضا کرده اند.

21:07- وعده ناتو به سوئد و فنلاند درباره روند سریع پذیرش

 به گفته یکی از کارکنان ائتلاف نظامی ناتو در صورتی که سوئد و فنلاند تصمیم بگیرند برای عضویت در ناتو درخواست دهند، روند تایید باید ظرف چند هفته تکمیل شود. به گفته وی، از زمان درخواست تا امضای پروتکل های الحاق تنها دو هفته طول می کشد.
این مقام مسئول با اشاره به گمانه زنی ها مبنی بر اعلام تصمیم پذیرش این کشورها در نشست سران دولت های عضو در پایان ماه ژوئن در پایتخت اسپانیا گفت: ما منتظر نشست مادرید برای تصمیم گیری در این باره نخواهیم بود.
فنلاند و سوئد هر دو از شرکای نزدیک ناتو هستند، اما تاکنون عضوی از ائتلاف نظامی نبوده‌اند. پس از حمله روسیه به اوکراین، برای اولین بار اکثریت شهروندان این کشورها در نظرسنجی ها حامی عضویت کشورهای متبوع خود در ناتو شده اند. همچنین بحث ها درباره این مسئله بین مقامات این کشورها اخیرا داغ شده است.

20:56- "فون در لاین" برای جلب رضایت مجارستان برای تحریم نفت روسیه به این کشور سفر می‌کند

"اورزو لا فون در لاین"، رئیس کمیسیون اروپا در پی مذاکرات پیچیده در مورد تحریم نفتی روسیه به مجارستان سفر می کند. سخنگوی وی در توییتر اعلام کرد "فون در لاین"، بعدازظهر دوشنبه برای دیدار با ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان به این کشور سفر خواهد کرد. "پیتر شیارتو"، وزیر امور خارجه مجارستان، پیشتر اعلام کرده بود که از تصمیم گیری در مورد ممنوعیت واردات برنامه ریزی شده  نفت از روسیه جلوگیری خواهد کرد. مذاکرات درباره بسته بعدی تحریم‌های اتحادیه اروپا چند روزی است که به بن بست رسیده است، زیرا مجارستان و سایر کشورها خواستار معافیت‌های گسترده از این تحریم نفتی هستند.
سخنگوی کمیسیون اروپا همچنین گفت: موضوع مذاکرات در مجارستان امنیت تامین انرژی اروپا است. هفته گذشته، کمیسیون اتحادیه اروپا پیشنهاد داد تا  به مجارستان و اسلواکی تا پایان سال 2024 و به جمهوری چک تا اواسط سال 2024 فرصت داده شود تا ممنوعیت واردات نفت از روسیه را به طور کامل اجرا کنند.  بر این اساس دیگر کشورها هم  باید واردات  نفت را در شش ماه و خرید فرآورده های نفتی مانند گازوئیل و نفت سفید را در هشت ماه متوقف کنند. با این حال، این طرح به ویژه از طرف مجارستان  همچنان مورد انتقاد قرار دارد.

20:50- پارلمان آلمان خواستار ارسال تسلیحات بیشتر به اوکراین شد

"کاترین گورینگ-اکارت"، معاون رئیس پارلمان آلمان ارسال تسلیحات قبلی به اوکراین را کافی ندانست. وی در سخنانی اظهار داشت: فکر می‌کنم در حال حاضر این برای اوکراین کافی نیست و ما باید هر کاری که می‌توانیم انجام دهیم تا همه چیزهایی را که می‌توانیم به نحوی با  همکاری شرکای اروپایی‌مان به اوکراین ارائه کنیم.
وی تاکید کرد: از آنجایی که گردان های جدید باید در اوکراین ایجاد شوند، تجهیزات حفاظتی بیشتری نیز مورد نیاز است.

20:42- سران آلمان و چین درباره جنگ روسیه در اوکراین گفتگو کردند

اولاف شولتز، صدراعظم آلمان و شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، روز دوشنبه در یک کنفرانس ویدئویی درباره جنگ روسیه در اوکراین گفتگو کردند. 
استفن هبستریت سخنگوی دولت آلمان گفت: موضوع گفتگو درباره جنگ روسیه و اوکراین و تاثیرات آن در امنیت غذا و انرژی بود.

20:39- لهستان از حمله به سفیر روسیه در ورشو ابراز تاسف کرد

زبیگنیو رائو، وزیر امور خارجه لهستان، که رئیس فعلی سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSCE) است، از حمله به سفیر روسیه در لهستان ابراز تاسف کرده است. وی افزود: آنچه امروز در مراسم اهدای تاج گل به قبور سربازان شوروی رخ داد، حادثه ای است که نباید رخ می داد، بی شک یک حادثه تاسف بار است.

19:15- ماکرون: پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا ممکن است چند دهه به طول بیانجامد

امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه امروز دوشنبه تاکید کرد پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا ممکن است چند دهه به طول بیانجامد.

18:38- بازدید رئیس شورای اروپا از اودسا

چارلز میشل، رئیس شورای اروپا، روز دوشنبه به مناسبت روز اروپا به شهر بندری اودسا در اوکراین سفر کرد. میشل در توئیتر نوشت: من آمدم تا روز اروپا را در اودسا جشن بگیرم، شهری که در آن می‌توانید اروپا را احساس کنید. وی خطاب به مردم اوکراین نوشت:‌ شما تنها نیستید. اتحادیه اروپا در کنار شما ایستاده است.

17:46- دیدار نخست وزیر ایتالیا با بایدن درباره ارسال تسلیحات بیشتر به اوکراین

ماریو دراگی، نخست وزیر ایتالیا، روز سه شنبه برای دیدار با جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده برای گفتگو درباره ارسال تسلیحات بیشتر به اوکراین به واشنگتن می‌رود. 
جوزپه کونته، نخست‌وزیر سابق ایتالیا از دراگی خواسته به ‌جای ارسال سلاح‌های سنگین‌ و کشنده‌ که به گفته کونته به درگیری دامن می‌زند، به دنبال راه‌حل دیپلماتیک برای جنگ باشد.

17:22- بریتانیا از کشورهایی که مایل به تامین جت‌های ساخت روسیه برای اوکراین حمایت خواهد کرد

بن والاس وزیر دفاع بریتانیا روز دوشنبه گفت: این کشور از لهستان یا هر کشور دیگر اروپایی مایل به تامین جت های جنگنده ساخت روسیه برای اوکراین حمایت خواهد کرد.

17:10- زاخاروا: حمله به نماینده روسیه در لهستان، نیت غرب برای احیای نازیسم را ثابت می‌کند

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه روز دوشنبه با انتشار پستی تلگرامی نوشت: حمله به سفیر روسیه در ورشو ثابت می‌کند که غرب در حال احیای نازیسم است.

16:44- حمله رنگی به سفیر روسیه در لهستان 

 سفیر روسیه در لهستان در حالی که سعی داشت تاج گلی را در قبرستان سربازان شوروی در ورشو بگذارد مورد حمله گروهی از معترضان که پرچم اوکراین در دست داشتند قرار گرفت و رنگ قرمز به او پاشیده شد.

 

کشور روسیه , جنگ اوکراین ,

 

15:05- معاون صدر اعظم آلمان برای تقویت حمایت‌های اقتصادی به اوکراین سفر می‌کند

"رابرت هابک"، معاون صدر اعظم آلمان در حال برنامه ریزی برای سفر به اوکراین برای حمایت اقتصادی از این کشور است. وی عصر یکشنبه در شبکه ZDF گفت: درست است که آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه اولین کسی است که به این کشور سفر می کند، من همچنین خواهم رفت و سپس در درجه اول بازسازی اوکراین را سازماندهی خواهم کرد. وی همچنین از تشکیل یک هیات تجاری برای حمایت های اقتصادی بیشتر از اوکراین خبر داد.

هابک این واقعیت را محکوم کرد که "ولادیمیر پوتین"، رئیس جمهور روسیه می خواهد از روز پیروزی در جنگ جهانی دوم در 9 مه برای توجیه جنگ غیرقانونی خود علیه اوکراین سوء استفاده کند.‎

15:00- کانادا تمام تعرفه‌های تجاری بر واردات اوکراین را به مدت یک سال معلق می‌کند

کانادا اعلام کرد که تمام تعرفه های تجاری بر واردات اوکراین را به مدت یک سال معلق خواهد کرد. "جاستین ترودو"، نخست وزیر اوکراین در سفری که قبلاً اعلام نشده بود از کی یف بازدید کرده و پس از گفتگو با همتای اوکراینی خود ولادیمیر زلنسکی، گفت که کانادا به تامین تسلیحات و تجهیزات نظامی به اوکراین ادامه خواهد داد. وی همچنین گفت: علاوه بر این، کشورش تحریم های جدیدی را علیه روسیه اعمال خواهد کرد.‎

14:54- وزیر خارجه ایتالیا: برای حمله به روسیه، به اوکراین سلاح نمی‌دهیم

لوئیجی دی مایو، وزیر امور خارجه ایتالیا امروز در گفتگو با شبکه تلویزیونی Rai3 تاکید کرد که رم سلاح‌هایی که کی‌یف بتواند با آنها به خاک روسیه حمله کند، به اوکراین ارائه نمی‌دهد. وی مدعی شد که ایتالیا تنها تسلیحات دفاعی به اوکراین ارسال می‌کند.

وزیر خارجه ایتالیا افزود: «ما باید از اوکراین و ارتش آن برای دفاع از کشورشان حمایت کنیم، در حالی که در عین حال ایتالیا به کار خود برای ترویج صلح و امنیت جهان ادامه خواهد داد. مسلماً ما نمی توانیم به تامین سلاح اوکراین برای حمله به خاک روسیه فکر کنیم.»

دی مایو همچنین در خصوص تلاش‌های رم برای دستیابی به حل و فصل دیپلماتیک مناقشه اوکراین صحبت کرد و گفت: «ما باید تلاش کنیم هر چه زودتر به توافق آتش بس دست یابیم. مذاکرات در حال حاضر متوقف شده، ولی ما هرگز از تلاش برای از سرگیری آنها دست برنخواهیم داشت.»

14:51- بلغارستان اروپا را به وتوی طرح تحریم نفت روسیه تهدید کرد

پس از مجارستان، اسلواکی و جمهوری چک، بلغارستان نیز خواستار قائل شدن استثناء از تحریم نفت روسیه توسط اتحادیه اروپا شده است. "اسن واسیلوف"، معاون نخست وزیر بلغارستان به شبکه تلویزیونی بلغاری BNT گفت در غیر این صورت بلغارستان این تحریم ها را وتو خواهد کرد.

وی تاکید کرد: یک استثنا ضروری است زیرا پالایشگاه بورگاس بلغارستان به زمان نیاز دارد تا گوگرد زدایی خود را گسترش دهد، اگر فقط بخواهد نفت غیر روسی را فرآوری کند. نیمی از نفت فرآوری شده در آنجا هنوز از روسیه تامین می شود. واسیلوف گفت که با توجه به مذاکرات کنونی با اتحادیه اروپا در این باره وی معتقد نیست که بلغارستان در نهایت مجبور به وتو شود.‎

14:40- "بورل" خواستار استفاده از دخایر ارز خارجی روسیه برای بازسازی اوکراین شد

"جوزف بورل"، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، موضوع استفاده از ذخایر ارز خارجی روسیه را برای بازسازی اوکراین مطرح کرده است. وی به فایننشال تایمز گفت که اتحادیه اروپا باید مصادره  این وجوه را در نظر بگیرد.

پس از تهاجم روسیه به اوکراین، اتحادیه اروپا و متحدان غربی آن ذخایر بین‌المللی بانک مرکزی روسیه را به عنوان اقدامی تحریمی مسدود کردند. بورل به مثال افغانستان اشاره کرده و گفت: در اینجا، پس از به قدرت رسیدن طالبان رادیکال، ایالات متحده دارایی های بانک مرکزی افغانستان را مسدود کرده و بخشی از آن را برای حمایت از مردم افغانستان استفاده کرد. بورل گفت: ما پول را در جیب خود داریم. و یکی باید برای من توضیح دهد که چرا این کار برای پول افغانستان خوب است و برای پول روسیه خوب نیست.

14:34- زلنسکی: در جنگ علیه روسیه پیروز خواهیم شد

"ولادیمیر زلنسکی"، رئیس جمهور اوکراین در سخنانی اظهار داشت که برای یک پیروزی جدید می جنگد و در جنگ علیه روسیه پیروز خواهد شد.

وی تاکید کرد: راه رسیدن به پیروزی سخت است اما ما تردیدی نداریم که پیروز خواهیم شد.

رئیس جمهور اوکراین همچنین گفت: دشمن ما آرزو داشت که 9 ماه می و پیروزی بر ناسیونال سوسیالیسم را جشن نگیریم. کی یف اجازه نخواهد داد که این پیروزی توسط کسی ادعا شود.‎

14:30- انگلیس خواستار محاکمه پوتین و ژنرال‌هایش در دادگاه بین‌المللی جنایات جنگی شد

"بن والاس"، وزیر دفاع بریتانیا، جنگ روسیه علیه اوکراین را با جنایات نازی ها در جنگ جهانی دوم در در روز پیروزی روسیه بر فاشیسم مقایسه کرد. والاس در سخنرانی روز دوشنبه خواستار محاکمه پوتین و ژنرال هایش در دادگاه بین‌المللی جنایات جنگی مانند رهبری نازی ها پس از جنگ جهانی دوم شد. رسانه‌های بریتانیایی این خبر را امروز دوشنبه با استناد به گزیده‌ای از نسخه خطی سخنرانی وی گزارش دادند.

به گفته "والاس"، پوتین و ارتش او هم گذشته و هم آینده روسیه را نابود می کنند." ژنرال‌هایی که یونیفورم های منظم خود را به تن دارند، تا حدودی در سوء استفاده پوتین از تاریخ پرافتخار اجدادشان در مقاومت علیه فاشیسم مقصر هستند. حمله به اوکراین و غیرنظامیان خاطرات قربانیان گذشته و شهرت جهانی روسیه را که زمانی به آن افتخار می کرد، خراب می کند.

14:21- روسیه: اگر فنلاند به ناتو بپیوندد مسکو بی‌تفاوت نخواهد ماند

الکساندر گروشکو، معاون وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه امروز، دوشنبه در مصاحبه‌ای  هشدار داد که اگر فنلاند به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)بپیوندد، مسکو نمی‌تواند دست روی دست گذاشته و کنار بنشیند.

این دیپلمات بلندپایه روس گفت: «واضح است که از لحاظ امنیتی، ما بی تفاوت نخواهیم ماند. ارتش ما تمامی اقدامات لازم که برای تضمین منافع مشروع دفاعی کشور لازم است، را در نظر خواهد گرفت.»

گروشکو یادآور شد که این تصمیم "امنیت خود فنلاند" و ناتو را نیز تقویت نخواهد کرد.

چند روز قبل، نخست وزیر فنلاند اعلام کرد که این کشور در آینده نزدیک تصمیم قطعی درباره پیوستن به ناتو خواهد گرفت.

روزنامه فنلاندی Iltalehti به نقل از منابع خود گزارش داده که دولت فنلاند تصمیم خود برای پیوستن به ناتو را در تاریخ 12 ماه مه (22 اردیبهشت ماه) اعلام خواهد کرد.‎

12:30- پوتین: ارتش روسیه برای دفاع از مردم دونباس می‌جنگد

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در سخنرانی خود در میدان سرخ مسکو، در آغاز مراسم رژه نظامی به مناسبت "روز پیروزی" در گرامیداشت هفتاد و هفتمین سالگرد پیروزی در جنگ بزرگ میهنی (جنگ جهانی دوم) اعلام کرد: «این روزها، نیروهای مسلح فدراسیون روسیه در جریان عملیات نظامی ویژه در خاک اوکراین، برای دفاع از مردم ساکن دونباس و برای تامین امنیت سرزمین مادری همه ما - روسیه، در حال جنگ هستند.»

پوتین تاکید کرد: «مردم روسیه به نسل شکست ناپذیر و شجاع افرادی که در جنگ جهانی دوم پیروز شدند افتخار می‌کنند. وظیفه ما این است که یاد و خاطره کسانی که رژیم نازیسم را درهم شکستند، حفظ کنیم، کسانی که به ما وصیت کردند: هوشیار باشیم و هر کاری انجام دهیم تا وحشت وقوع یک جنگ جهانی هرگز دیگر تکرار نشود.»

رئیس جمهوری روسیه یادآور شد که امروز مردان جنگنجوی روس از ملیت‌های مختلف، در نبرد شانه به شانه هم جنگیده و مانند برادر یکدیگر را از مین و ترکش می‌پوشانند و این قدرت روسیه است.‎

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه همچنین در سخنرانی خود در مراسم رژه نظامی به مناسبت گرامیداشت هفتاد و هفتمین سالگرد پیروزی در جنگ بزرگ میهنی (جنگ جهانی دوم) یادآور شد که کشورش خواستار گفت‌وگوی صادقانه با غرب بود، ولی همه این تلاش بیهوده بود.

وی افزود: «در ماه دسامبر سال گذشته، ما پیشنهاد دادیم که توافقنامه‌ای درباره تضمین‌های امنیتی منعقد شود، روسیه از غرب خواست تا صادقانه به گفتگو پرداخته و با یکدیگر راه حل‌های مسالمت آمیز و معقولی پیدا کرده و منافع یکدیگر را در نظر بگیرد. همه بیهوده بود! کشورهای ناتو مایل نبودند حرف‌های روسیه را بشنوند.»

12:01- وزیر دفاع سابق آمریکا: دولت بایدن در قبال جنگ اوکراین موضعی متزلزل داشت

مارک اسپر وزیر دفاع سابق آمریکا در مصاحبه با شبکه سی‌بی‌اس اظهار کرد دولت بایدن در موضوع جنگ اوکراین، شروعی بی ثبات و متزلزل داشت. (+لینک)

11:52- حضور پوتین در رژه نظامی میدان سرخ مسکو  

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه دقایقی قبل از آغاز رژه بزرگ نظامی "روز پیروزی" به مناسبت هفتاد و هفتمین سالگرد پیروزی در جنگ بزرگ میهنی (جنگ جهانی دوم) وارد میدان سرخ مسکو شد.

پوتین در هنگام حضور در سکوی ویژه، با جمعی از کهنه سربازان جنگ دست داده و با آنها گفتگوی کوتاهی داشت.

رژه نظامی در میدان سرخ مسکو آغاز شده است. فرماندهی این رژه بر عهده ژنرال آلگ سالیوکوف، فرمانده کل نیروی زمینی ارتش روسیه است و سرگئی شایگو، وزیر دفاع روسیه نیز در این رژه حضور دارد.

در سال جاری و در حالی که جنگ در خاک اوکراین همچنان جریان دارد، 11 هزار نیروی نظامی، 131 قطعه تجهیزات و تسلیحات نظامی و همچنین 77 فروند هواپیما و بالگرد در این رژه شرکت خواهند کرد.

ضمن اینکه،  دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین صبح امروز اعلام کرد که بخش هوایی رژه نظامی در پایتخت روسیه، به دلیل شرایط جوی نامناسب لغو شده است.‎

11:23- روسیه اجازه نخواهد داد که تاریخ جنگ جهانی بازنویسی شود

ویچسلاو والودین، رئیس دومای ایالتی امروز با تبریک هفتاد و هفتمین سالگرد پیروزی در جنگ بزرگ میهنی (جنگ جهانی دوم که در روسیه "جنگ بزرگ میهنی" نامیده می‌شود) گفت: روسیه اجازه نخواهد داد که کشورهای غربی تاریخ را بازنویسی کرده و نقش و قهرمانی مردم و سربازان روس در پیروزی بر آلمان نازی که به قیمت از دست دادن میلیون‌ها نفر از آنها بدست آمد، را خط بکشند.

این مقام پارلمانی یادآور شد که جنگ بزرگ میهنی همه خانواده‌های روس را تحت تأثیر قرار داده و اکنون نیز تعداد زیادی از نظامیان روسیه با شجاعت در حال دفاع از منافع این کشور در اوکراین هستند. ‎

10:50- سفارت ایران در اوکراین: ایرانیان خاک مولداوی را ترک کنند

سفارت جمهوری اسلامی ایران در اوکراین با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد: سفارت جمهوری اسلامی ایران در اوکراین و آکرودیته در جمهوری مولداوی ضمن آرزوی سلامتی و بهروزی برای تمامی ایرانیان به‌ویژه هموطنان مقیم اوکراین و جمهوری مولداوی، به آگاهی می‌رساند با توجه به تداوم جنگ در اوکراین و احتمال گسترش آن به منطقه ترانس‌دنیستر در جمهوری مولداوی، از کلیه شهروندان ایرانی ساکن در منطقه مذکور درخواست می‌شود در اولین فرصت نسبت به ترک منطقه اقدام کنند.

همچنین از آن دسته از هموطنان ساکن در جمهوری مولداوی که در شرایط کنونی ضرورتی به ادامه حضور آنان در این کشور نیست، تقاضا می‌شود خاک مولداوی را ترک کنند. (+لینک)

10:25- لاکهید مارتین تولید موشک‌های جاولین را 2 برابر می‌کند

مدیر عامل شرکت صنایع هوافضایی و تجهیزات نظامی «لاکهید مارتین» از افزایش دو برابری ظرفیت تولید موشک های جاولین همزمان با ارسال صدها نوع سلاح از سوی آمریکا برای اوکراین خبر داد. (+لینک)

 

10:19- درخواست ناتو از پوتین برای پایان جنگ اوکراین به مناسبت سالگرد پیروزی بر آلمان نازی

ناتو از "ولادیمیر پوتین"، رئیس جمهور روسیه می خواهد که در روز پیروزی بر آلمان نازی به خصومت ها در اوکراین پایان دهد. ینز استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در گفتگویی با روزنامه دی ولت آلمان گفت: من بار دیگر در 9  ماه می از رئیس جمهور پوتین می خواهم که فوراً به جنگ پایان دهد، نیروهای خود را از اوکراین خارج کند و مذاکرات صلح را آغاز کند.‎

10:14- حمایت ژاپن از تصمیم جی 7 برای تحریم نفت روسیه

"فومیو کیشیدا"، نخست وزیر ژاپن از ممنوعیت واردات نفت روسیه که توسط هفت کشور مهم صنعتی غربی تصمیم گرفته شده است، حمایت کرد. بر اساس بیانیه‌ای که دولت منتشر کرد کیشیدا در این باره گفت:  برای کشوری که به شدت به واردات انرژی وابسته است، این تصمیم بسیار دشواری است، اما همکاری هماهنگ G7 در چنین زمانی بسیار مهم است. ‎

 

رئیس دومای روسیه: پیروزی ما در جنگ اوکراین قابل پیش‌بینی است

ویچسلاو والودین، رئیس دومای دولتی روسیه معتقد است که اظهارات رهبران کشورهای گروه 7 در خصوص قصد آنها برای "جلوگیری از پیروزی روسیه در اوکراین" را می توان  به منزله اعتراف آنها به موفقیت ارتش روسیه ارزیابی کرد.

این مقام پارلمانی شب گذشته، یکشنبه در کانال تلگرامی خود نوشت: «انگلیس، آلمان، ایتالیا، کانادا، ایالات متحده، فرانسه و ژاپن با صحبت درباره تلاش برای جلوگیری از پیروزی روسیه را باید اعتراف آنها به موفقیت عملیات نظامی ویژه نیروهای مسلح روسیه در اوکراین تلقی کرد.»

به عقیده والودین، رهبران کشورهای G7بدین ترتیب مخالفت خود را با غیرنظامی‌سازی، نازی‌زدایی، وضعیت غیربلوکی و غیرهسته‌ای اوکراین و "حق مردم منطقه دونتسک و لوهانسک برای تعیین سرنوشت خود" را نشان داده‌اند.  رئیس دوما تاکید کرد: «اکنون مشخص شده که چرا ابتکارات امنیتی پیشنهادی رئیس جمهور ما [ولادیمیر پوتین] توسط کشورهای غربی بی پاسخ مانده است. روسیه طرح‌های آنها برای گسترش ناتو به سمت شرق شرق را نابود کرد.»

رهبران گروه 7 شب گذشته در بیانیه مشترکی، قصد خود برای «جلوگیری از پیروز شدن» روسیه در اوکراین را اعلام کردند.

آمریکا جزئیات تحریم‌های جدید ضد روسیه را فاش کرد

کاخ سفید شب گذشته، یکشنبه اعلام کرد که دولت ایالات متحده محدودیت‌های بیشتری را علیه روسیه اعمال کرده است. بدین ترتیب، صادرات بولدوزر و تجهیزات صنعتی به روسیه را ممنوع کرده، مجوز کلی برای صادرات مواد هسته‌ای و دوتریوم به این کشور را به حالت تعلیق درآورد.

طبق این اطلاعات، کنترل‌های صادراتی جدید "با هدف محدود کردن بیشتر دسترسی روسیه به تجهیزات مورد نیاز برای تکمیل قابلیت‌های نظامی این کشور خواهد بود." از این پس، شرکت‌های آمریکایی قادر به ارائه خدمات حسابداری، تبلیغاتی، مدیریت و مشاوره به شهروندان یا شرکت‌های روسی نخواهند بود.

علاوه بر این، ایالات متحده حدود 2.6 هزار محدودیت روادیدی را علیه مقامات روسیه و بلاروس اعمال کرده است. ضمن اینکه مدیران بلندپایه چند بانک بزرگ روسی و 10 شرکت تابعه آنها نیز تحت تحریم‌های جدید آمریکا قرار دارند.

در بیانیه کاخ سفید اشاره شده، برای لغو تحریم ها، ایالات متحده تنها بر نتیجه مذاکرات دیپلماتیک بین روسیه و اوکراین و همچنین بر مواضع مقامات کی‌یف تمرکز خواهد کرد.

روسیه: سکوت در برابر احیای نئونازیسم در اوکراین غیرقابل بخشش است

دیمیتری مدویدوف، نایب رئیس شورای امنیت فدراسیون روسیه شب گذشته، یکشنبه در کانال تلگرامی خود اعلام کرد که مقامات مسکو نمی‌توانند نادیده گرفته شدن علائم آشکار ظهور مجدد نئونازیسم در اوکراین از سوی برخی کشورهای غربی را بخشیده و این مسئله را قابل توجیه بدانند.

به گفته وی، با وجود تحریف واقعیات رخ داده در اوکراین، تاریخ این بی‌توجهی و شریک شدن کشورهای غربی در جنایات پیروان ایدئولوژی نازیسم را فراموش نخواهد کرد.

وزیر دفاع روسیه "روز پیروزی" را به کهنه سربازان و نظامیان تبریک گفت

ژنرال ارتش "سرگئی شایگو" وزیر دفاع روسیه امروز، دوشنبه، در پیامی ویدئویی، فرا رسیدن روز 9 ماه مه (19 اردیبهشت ماه) به مناسبت هفتاد و هفتمین سالگرد پیروزی در جنگ بزرگ میهنی (جنگ جهانی دوم) را به کلیه نیروهای مسلح و کهنه سربازان این کشور تبریک گفت و یادآور شد که سربازان روس 77 سال قبل با شجاعت و از جان گذشتگی خود مهاجمان نازی را شکست داده و سرنوشت کل جهان را تغییر دادند.  

شایگو یادآور شد: «سربازان و افسران ارتش روسیه اکنون نیز با انجام دقیق وظایف نظامی خود همچنان در خط مقدم مبارزه با پیروان نازیسم بوده و از منافع ملی کشور ما در عملیات ویژه در دونباس و اوکراین محافظت کرده و باعث افتخار ملت بزرگ روسیه هستند.»

 ورود حدود 1 میلیون 200 هزار پناهنده به خاک روسیه

میخائیل میزینتسیف، رئیس مرکز کنترل دفاع ملی روسیه شب گذشته اعلام کرد که طی روز یکشنبه 19 هزار و 834 نفر از ساکنان منطقه دونتسک و لوهانسک و دیگر مناطق خطرناک در  اوکراین وارد خاک فدراسیون روسیه شدند و بدین ترتیب تعداد کل پناهندگان اوکراینی به این کشور به یک میلیون و 185 هزار و 791 نفر رسیده است که بیش از 200 هزار کودک در میان آنها وجود دارد.

به گفته این مقام نظامی، علیرغم همه مشکلات و موانع ایجاد شده توسط کی‌یف، طی 24 ساعت گذشته و بدون مشارکت طرف اوکراینی، 19 هزار و 834 نفر، از جمله 970 کودک از مناطق خطرناک درگیری‌های نظامی به خاک فدراسیون روسیه تخلیه شدند. وی یادآور شد که بیش از 9 هزار و 500 مرکز اسکان موقت در مناطق مختلف روسیه برای کمک رسانی به این پناهجویان به فعالیت خود ادامه می‌دهند که به طور کامل به تمام تجهیزات لازم برای این کار مجهز هستند.

میزینتسیف همچنین به خبرنگاران گفت که حجم کل کمک‌های انسان دوستانه ارسال شده از اول ماه مارس (اواسط اسفند ماه) به منطقه دونباس و مناطق جنوبی اوکراین از 18 هزار و 500 تن فراتر رفته است. به گفته وی، این کمک‌ها شامل بستههای مواد غذایی آماده، داروهای حیاتی و برخی مواد اولیه ضروری برای شهروندان اوکراینی است که در تمامی مناطق تحت کنترل نیروهای مسلح روسیه بطور روزانه بین آنها توزیع می‌شود.

افشای طرح ناتو برای "محاصره نظامی" روسیه و چین

"بنجامین نورتون" روزنامه نگار گروه خبرنگاران چندقطبی (Multipolarista) روز یکشنبه در مقاله‌ای نوشت: پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) قصد دارند با کمک قراردادهای نظامی جدید با کشورهای منطقه آسیا و اقیانوسیه، روسیه و چین را در محاصره خویش درآورند.

همانطور که مقاله اشاره کرده، کشورهای عضو ناتو بعد از به نابودی کشاندن کشورهای یوگسلاوی، لیبی، عراق، سوریه و افغانستان طی چند دهه گذشته، اکنون چشمان خود را به سمت روسیه و چین معطوف کرده‌اند.

نویسنده تاکید کرد که ناتو به رهبری ایالات متحده، در حال تامین تسلیحاتی جدی اوکراین و آموزش نظامی نیروهای افراط‌‌گرای فعال در این کشور هستند تا روسیه را مشغول کرده و نفوذ خویش را سمت کشورهای آسیایی به منظور محاصره دو دشمن بزرگ خود گسترش دهند. به عقیده وی، آمریکا با این هدف در حال تعمیق همکاری نظامی خود با قدرت‌های منطقه آسیا و اقیانوس آرام است.

این مقاله نویس در پایان نوشت: غرب بارها وعده‌های خود را زیر پا گذاشته و اکنون ناتو تا مرزهای روسیه گسترش یافته و مسکو را از لحاظ نظامی احاطه کرده است. هدف بعدی واشنگتن نیز جمهوری خلق چین است.

افسر آمریکایی: کشورهای ناتو ارسال کننده سلاح، دشمن اوکراین هستند

اسکات ریتر، افسر سابق اطلاعاتی آمریکا در مصاحبه با شبکه تلویزیونی "راشتا تودی" گفت، نیروهای مسلح اوکراینی قادر به کار کردن، نگهداری و تعمیر تجهیزات نظامی که ایالات متحده آمریکا و کشورهای ناتو به این کشور منتقل کرده‌اند، نخواهند بود و ارسال این تسلیحات به اوکراین، در واقع به ضرر مردم این کشور تمام خواهد شد.

ریتر گفت، تجهیزات سنگینی که ارتش اوکراین در حال دریافت آنهاست، به زودی  بی فایده خواهند بود، برای اینکه عمر کارکرد آنها در شرایط جنگی واقعی بسیار کوتاه است و در صورت خرابی، اوکراینی‌ها نمی توانند از سلاح‌های آمریکایی استفاده کنند.

به گفته این نظامی آمریکایی، در ارتش ایالات متحده برای اصلاح این وضعیت، اقدامات زیادی برای تعمیرات و نگهداری در شرایط رزمی انجام میشود که نیاز به  پرسنل فنی بسیار ماهر و پشتیابانی لجستیکی تثبیت شده دارد، در حالیکه چنین پشتیبانی در اوکراین وجود ندارد و این تجهیزات کارآیی خود را به زودی از دست خواهند داد و این مسئله منجر به شکست ارتش اوکراین خواهد شد.

این افسر سابق اطلاعاتی بطور خلاصه گفت: «اوکراین با داشتن چنین دوستانی (آمریکا و متحدانش در ناتو)، دیگر نیازی به دشمن ندارد.»

نماینده فرانسه در پارلمان اروپا خواستار توقف ارسال تسلیحات به اوکراین شد

تری ماریان، نماینده فرانسوی پارلمان اروپا تاکید کرد که عرضه تسلیحات نظامی به اوکراین، به منزله دخالت کشورهای غربی در درگیریهای مسلحانه در این کشور است و در این راستا باید جلوی ارائه تسلیحات بیشتر به طرف اوکراینی گرفته شود.

این سیاستمدار فرانسوی در مصاحبه‌ای گفت: «بطور قطع ما باید تامین تسلیحاتی اوکراین را متوقف کنیم. این چه نوع دیپلماسی است؟ به اوکراینی‌ها اسلحه بدهیم که آنها تا آخرین نفر در مقابل روسیه مقاومت کنند؟ روس‌ها را تحت فشار قرار داده و مانع از پیروزی آنها شویم؟ بجای این کار باید به پایان درگیری‌ها کمک شود.»

پیش از این، خوانندگان روزنامه فرانسوی "فیگارو" نیز از تصمیم مقامات پاریس برای تخصیص کمک مالی به مبلغ 300 میلیون یورو به اوکراین ابراز نارضایتی کردند. آنها از مقامات فرانسوی خواستند تا تحویل سلاح به اوکراین را متوقف کنند.

انگلیسی‌ها بار دیگر از جانسون به خاطر کمک به اوکراین انتقاد کردند

خوانندگان روزنامه انگلیسی "دیلی اکسپرس" (Daily Express) از تصمیم بوریس جانسون، نخست وزیر انگلستان برای ارسال بسته  جدید کمک مالی و نظامی مضاعف به اوکراین بسیار ناراضی هستند.  پیش از این، لندن اعلام کرد که 1.3 میلیارد پوند برای حمایت نظامی به کی‌یف اختصاص خواهد داد.

خوانندگان این روزنامه مطمئن هستند که جانسون از پول مالیات دهندگان برای این کار استفاده می‌کند، ولی برای حل مشکلات شهروندان خود و افزایش تورم که در پس زمینه جنگ در اوکراین، تشدید شده است اهمیتی نمی دهد.

طبق پیش بینی بانک انگلستان، در سال جاری میلادی تورم در این کشور از 10 درصد فراتر خواهد رفت. علاوه بر این، در اوایل ماه آوریل مشخص شد که به دلیل افزایش قیمت انرژی، انگلیس در معرض خطر جدی افت شدید استانداردهای زندگی قرار دارد.

تجمع اعتراض آمیز در مرکز پراگ در مخالفت با  کمک نظامی به اوکراین

به گزارش رسانه‌های گروهی در جمهوری چک، تظاهراتی با شرکت حدود 500 نفر که به ارائه کمک نظامی کابینه وزیران این کشور به اوکراین اعتراض دارند، عصر روز یکشنبه در میدان جمهوری در مرکز شهر پراگ برگزار شد.

در این تظاهرات، از جمله شخصیت‌هایی که سخنرانی کرد، هینک بلاشکو، یکی از نمایندگان پارلمان اروپا از جنبش ملی گرای «آزادی و دموکراسی مستقیم» چک بود که از عملکرد دولت با بحران اوکراین انتقاد کرد.  

به گفته وی و دیگر سخنرانان، دولت چک حقیقت را در خصوص حوادث اوکراین به مردم این کشور نمی‌گوید. سخنرانان همچنین به تصمیم مقامات در خصوص مجازات احتمالی شهروندان جمهوری که اقدامات روسیه در اوکراین را تایید کنند، اعتراض کردند. شرکت کنندگان در این راهپیمایی عدم تمایل اتحادیه اروپا و ناتو برای انجام مذاکرات امنیتی با روسیه را نیز محکوم کردند.

تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینک‌های زیر بخوانید:

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon