کاهش ۴۹ درصدی آبدهی چشمههای لرستان/ ذخایر سدها ۳۶ درصد کاهش یافت
گروه استانها- مدیرکل مدیریت بحران لرستان با اشاره به کاهش ۴۹ درصدی آبدهی چشمههای این استان گفت: ذخایر سدهای لرستان نسبت به سال گذشته ۳۶ درصد کاهش یافت.
مهدی پازوکی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در خرمآباد با بیان اینکه لرستان در بین دو حوضه آبریز کارون و کرخه بزرگ واقع شدهاست، اظهار داشت: 59 درصد مساحت این استان در حوضه کرخه و مابقی در حوضه کارون بزرگ وجود دارد و 90 کیلومتر از جمعیت لرستان نیز جزو حوضه دریاچه نمک است.
وی افزود: متوسط بارش حوضه آبریز کرخه از مهرماه تا پایان فروردینماه 12 درصد نسبت به سال آبی گذشته کاهش دارد و در بلندمدت نیز 27 درصد دارای کاهش بودهاست.
مدیرکل مدیریت بحران لرستان عنوان کرد: حوضه آبریز کارون نسبت به مدت مشابه سال گذشته 13 درصد و نسبت به مدت بلندمدت 19 درصد کاهش داشتهاست.
وی بیان کرد: دبی حوضه آبریز کارون در محل رودخانه تیره در دورود فروردینماه امسال 2.5 مترمکعب بر ثانیه بود که نسبت به مدت مشابه 69 درصد و نسبت به مدت مشابه 94 درصد کاهش داشتهاست.
پازوکی گفت: دبی رودخانه ماربره در شهرستان دورود در فروردینماه امسال 1.62 مترمکعب بر ثانیه بود که نسبت به مدت مشابه 46 درصد و نسبت به بلندمدت 92 درصد کاهش داشتهاست.
مدیرکل مدیریت بحران لرستان با بیان اینکه چشمههای این استان نسبت به بلندمدت 49 درصد کاهش آبدهی دارد که در حوضه کرخه 60 درصد کاهش و در حوضه کارون نیز حدود 24 درصد کاهش بودهاست، تصریح کرد: حجم آب پشت سدهای لرستان 37 درصد است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 36 درصد کاهش داشته است.
پازوکی با بیان اینکه 42 جلسه شورای حفاظت از منابع آب در فرمانداریها و مرکز لرستان از ابتدای سال تاکنون تشکیل شدهاست، اظهار داشت: حدود 168 مورد قطع برق غیرمجاز چاههای آب داشتهایم، همچنین هفت چاه غیرمجاز در خرمآباد با حکم قضایی پلمب و 15 حلقه چاه نیز در این استان پر شدهاست که از برداشت آبهای غیرمجاز جلوگیری شود.
وی به ممنوعیت رهاسازی آب سدهای لرستان اشاره کرد و افزود: رهاسازی آب پشت سدهای این استان ممنوع شدهاست و ذخایر این سدها با مصوبه شورای حفاظت از منابع آب آزادسازی میشود.
مدیرکل مدیریت بحران لرستان با اشاره به اینکه کشت برنج در این استان بر اساس مصوبه کارگروه سازگاری با کمآبی ممنوع شدهاست، عنوان کرد: کشت محصولات آبدوست نیز با محدودیتهایی مواجه شدهاست که کشتهای جایگزین از طریق سازمان جهاد کشاورزی ابلاغ میشود.
انتهای پیام/644/ش