تحولات اوکراین| کاخ سفید: بایدن برنامه‌ای برای سفر به اوکراین ندارد/ مسکو: غرب درخواست‌های امنیتی روسیه را نادیده گرفت


تحولات اوکراین| کاخ سفید: بایدن برنامه‌ای برای سفر به اوکراین ندارد/ مسکو: غرب درخواست‌های امنیتی روسیه را نادیده گرفت

رئیس جمهوری روسیه تاکید کرد که با وجود تلاش‌های مکرر مسکو، به این کشور اجازه ندادند تا مشکلات در اوکراین را از راه‌های مسالمت آمیز حل و فصل کند و در عین حال وعده داد: اهداف تعیین شده در اوکراین قطعاً تحقق یافته و روسیه در جنگ به پیروزی خواهد رسید.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز دوشنبه یادآور شد که این کشور از هر فرصتی برای حل و فصل مشکل دونباس از راه‌های مسالمت آمیز استفاده کرد، ولی چنین فرصتی به مسکو داده نشد. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز پیش از این تاکید کرد که روسیه با اقدام نظامی خود، جنگی که کی‌یف به مدت هشت سال علیه مردم منطقه دونباس به راه انداخته بود، را متوقف کرد.

اولاف شولز، صدراعظم آلمان روز دوشنبه در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی با امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه از لزوم از سرگیری مذاکرات صلح بین روسیه و اوکراین برای حل هر چه سریعتر مناقشه کنونی خبر داد. وی گفت: «اکنون باید به نقطه‌ای برسیم که پیشرفت در مذاکرات حاصل شود.»

امانوئل ماکرون نیز به نوبه خود، یادآور شد که پس از پایان درگیری اوکراین، برقراری صلح و امنیت در اروپا باید بر سر میز مذاکره و با مشارکت روسیه و اوکراین ایجاد شود. رئیس جمهوری فرانسه گفت: «مسئولیت ما دستیابی به آتش‌بس سریع در اوکراین و جلوگیری از سرایت این مناقشه به سایر نقاط اروپا است.»

به عقیده وی، شرایط مذاکرات صلح از سوی هر دو طرف اوکراینی و روسی تعیین خواهد شد و انکار یا تحقیر هر یک از طرفین، باید کنار گذاشته شود. ماکرون تاکید کرد که اروپا در حال درگیری با روسیه نیست و نباید یک طرف مناقشه کنونی محسوب شود.

این خبر به‌روزرسانی می‌شود| در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز هفتاد و ششم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

22:43- اوکراین از فردا ترانزیت گاز به اروپا را متوقف می‌کند

شرکت روسی گازپروم امروز سه شنبه اعلام کرد: اطلاعیه ای از اوکراین درباره پایان ترانزیت گاز روسیه به اروپا از خاک این کشور را دریافت کرده‌ایم.

21:38- پنتاگون: بیش از 7 هزار موشک جاولین و استینگر به اوکراین ارسال شد

سخنگوی وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد بیش از 5500 موشک جاولین و 1500 موشک استینگر به اوکراین ارسال شده است. 

21:26- سخنرانی ویدئویی زلنسکی در پارلمان مالت

"ولادیمیر زلنسکی"، رئیس‌جمهور اوکراین از  کشور مالت درخواست کرد تا اقدامات سخت گیرانه تری علیه روس‌هایی که در این کوچک‌ترین کشور اتحادیه اروپا پنهان شده‌اند، اتخاذ کند. زلنسکی که روز سه‌شنبه به مدت 10 دقیقه به صورت ویدئویی در پارلمان مالت سخنرانی کرد گفت: امتیازات روسیه را متوقف کنید، از سیستم پاسپورت طلایی و تابعیت دوگانه شروع کنید. اجازه ندهید از جزیره شما سوء استفاده کنند. دریابید که کدام روس ها سعی در پنهان کردن خود دارند.
زلنسکی همچنین بر تحریم کامل نفت روسیه توسط اتحادیه اروپا تاکید کرده و در عین  حال اذعان داشت که مالت آسیب خواهد دید. این کشور بی طرف یکی از بزرگترین ثبت کشتیرانی در جهان را دارد. بسیاری از کشتی‌های با پرچم مالت نفت روسیه را حمل می‌کنند. بنابراین، این کشور جزیره ای در تلاش است تا در مذاکرات اتحادیه اروپا درباره تحریم نفت مصالحه ای بیابد.

21:15- وزیر خارجه آلمان همتای اوکراینی خود را به نشست وزرای جی 7 دعوت کرد

"آنالنا بائربوک"، وزیر امور خارجه آلمان، "دمیترو کولبا"، همتای اوکراینی خود را به نشست وزرای خارجه گروه G7 در شلسویگ-هولشتاین آلمان دعوت کرده است. سخنگوی بائربوک با اعلام پذیرش این دعوت از سوی اوکراین اعلام کرد که  وزیر خارجه آلمان از اینکه کولبا دعوت او را پذیرفته است، خوشحال است.
وزرای خارجه گروه 7 از 12 تا 14  ماه می با هم دیدار خواهند کرد. تمرکز این مذاکرات احتمالاً وضعیت اوکراین و اقدامات بیشتر علیه روسیه خواهد بود.

21:09- سربازان اوکراینی برای آموزش نظامی وارد آلمان شدند
 

سربازان اوکراینی برای آموزش  کار با تانک‌های مجهز به توپ هویتزر موسوم به  PHz 2000 وارد آلمان شده اند. خبرگزاری آلمان با استناد به محافل دولتی در برلین اعلام کرد که خدمه آینده  این سیستم تسلیحاتی و کارشناسان فنی روز سه شنبه در راینلاند-فالتز فرود آمدند و باید در روز چهارشنبه در مدرسه توپخانه ارتش آلمان آموزش ببینند.
آلمان و هلند می خواهند در مجموع 12هویتزر خودکششی را به اوکراین تحویل دهند. هر کدام توسط پنج سرباز به کار گرفته می شود. تعداد سربازان برنامه ریزی شده برای این آموزش بیش از 60 نفر است. همچنین کارشناسان فنی و مترجمان نیز وجود دارند.

20:33- گروه جی 7 به اوکراین در افزایش امنیت سایبری کمک می‌کند

کشورهای عضو G7 می خواهند به اوکراین با سخت افزار کمک کنند تا امنیت سایبری در آنجا افزایش یابد. "فولکر ویزینگ"، وزیر دیجیتال فدرال آلمان در حاشیه نشست وزرای G7 در روز سه شنبه در دوسلدورف گفت: ما توافق نامه ای داشتیم که می خواهیم با هم در این راستا کمک کنیم.
اینکه دقیقا چه چیزی برای  این فناوری به اوکراین ارسال می شود هنوز مشخص نیست. "میخائیلو فدوروف"، وزیر دیجیتال اوکراین که به صورت آنلاین در این نشست حضور داشت اعلام کرد که فهرستی از نیازمندی های سخت افزاری را ارسال خواهد کرد.

20:21- جمهوری چک جایگزین روسیه در شورای حقوق بشر سازمان ملل شد

پس از خروج روسیه از شورای حقوق بشر سازمان ملل، مجمع عمومی سازمان ملل، جمهوری چک را به عضویت این شورا انتخاب کرد. 157 کشور عضو سازمان ملل متحد به جمهوری چک رای دادند و 23 کشور رای ممتنع دادند. جمهوری چک تنها نامزد این نهاد 47 کشوری بود.
نشست ویژه  این شورا در ژنو درباره وضعیت حقوق بشر در جنگ اوکراین برای روز پنجشنبه برنامه ریزی شده است. روسیه که از زمان خروج از شورای حقوق بشر سازمان ملل در ماه آوریل تنها دارای وضعیت ناظر بوده است، اعلام کرده که در نشست روز پنجشنبه شرکت نخواهد کرد. ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: هیات روسی با حضور خود به این نمایش سیاسی جدید در قالب یک نشست ویژه مشروعیت نمی بخشد.  به گفته وی این فقط یک رویکرد ضد روسی از سوی  غرب  است.

20:12- آمریکا مکانیسم‌های جدیدی را برای حمایت از اوکراین در برابر حملات سایبری ایجاد کرده است

"آنتونی بلینکن"، وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده آمریکا مکانیسم های جدیدی را برای کمک به اوکراین در شناسایی حملات سایبری و بازیابی سیستم ها از چنین حملاتی ایجاد کرده است. بلینکن همچنین تایید کرد که در ماه فوریه، به موازات حمله روسیه علیه اوکراین مسکو به حملات سایبری به شبکه های ماهواره ای تجاری برای مختل کردن ارتباطات ارتش اوکراین اقدام کرد. ایالات متحده و متحدانش در حال انجام اقداماتی برای محافظت از خود در برابر چنین اقداماتی از طرف روسیه هستند.

19:54- هشدار زلنسکی به کشورهای اروپایی درباره همکاری با روسیه

"ولادیمیر زلنسکی"، رئیس جمهور اوکراین به اسلواکی و دیگر کشورهای اتحادیه اروپا نسبت به همکاری بیشتر با روسیه هشدار داده است. وی امروز ( سه شنبه)  در یک پیام ویدئویی در پارلمان اسلواکی گفت که در نتیجه، آنها با سرنوشتی مشابه که اوکراین در حال حاضر از آن رنج می برد مواجه می شوند.

19:50- آمریکا: نه روس‌ها و نه اوکراینی‌ها در جنگ پیروز نمی‌شوند

به گفته  آژانس اطلاعات نظامی آمریکا DIA، در جنگ اوکراین یک بن بست وجود دارد. "اسکات بریر"، رئیس DIA به نمایندگان کنگره گفت: روس‌ها برنده نمی شوند و اوکراینی‌ها هم برنده نمی‌شوند. به گفته وی تا کنون بین هشت تا ده ژنرال روسی در این جنگ کشته شده‌اند.

فراکسیون حزب چپ در پارلمان آلمان مخالف ممنوعیت واردات نفت روسیه از سوی اتحادیه اروپا است. رئیس فراکسیون این حزب در پارلمان آلمان روز سه‌شنبه در برلین گفت که  این تحریم یک خطر بزرگ برای آلمان شرقی، بلکه برای کل اقتصاد آلمان خواهد بود. وی افزود:  ما بر این عقیده هستیم که این مسیر نباید طی شود. این مقام پارلمان آلمان گفت: همچنین علامت سؤالات بزرگی وجود دارد که آیا تحریم نفتی، جنگ روسیه در اوکراین را کند می کند یا خیر.

19:43- هشدار حزب چپ آلمان درباره عواقب تحریم نفت روسیه برای اقتصاد این کشور

فراکسیون حزب چپ در پارلمان آلمان مخالف ممنوعیت واردات نفت روسیه از سوی اتحادیه اروپا است. رئیس فراکسیون این حزب در پارلمان آلمان روز سه‌شنبه در برلین گفت که  این تحریم یک خطر بزرگ برای آلمان شرقی، بلکه برای کل اقتصاد آلمان خواهد بود. وی افزود:  ما بر این عقیده هستیم که این مسیر نباید طی شود. این مقام پارلمان آلمان گفت: همچنین علامت سؤالات بزرگی وجود دارد که آیا تحریم نفتی، جنگ روسیه در اوکراین را کند می کند یا خیر.

19:38- بروکسل برای اولین بار دولت روسیه را مسئول حمله هکری به اوکراین و برخی کشورهای اروپایی دانست 

اتحادیه اروپا مسکو را مسئول حمله سایبری به اوکراین درست قبل از شروع تهاجم به این کشور همسایه اعلام کرد. اتحادیه اروپا امروز سه شنبه در بروکسل اعلام کرد که حمله اینترنتی روسیه به یک سیستم ماهواره ای اوکراین یک ساعت قبل از حمله در 24 فوریه تهاجم نظامی را تسهیل کرد. به گفته "جوزف بورل"، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، این اولین بار است که بروکسل رسما دولت روسیه را مسئول یک حمله سایبری می داند.
اتحادیه اروپا اعلام کرد، حمله سایبری به شبکه ماهواره‌ای Viasat KA-SAT باعث اختلال قابل توجهی در نهادهای عمومی، شرکت‌ها و کاربران در اوکراین شده است. چندین کشور عضو اتحادیه اروپا نیز تحت تأثیر این حمله هکری قرار گرفتند.
اتحادیه اروپا تاکنون تنها گفته است که حملات هکری از روسیه صورت گرفته است. بورل توضیح داد، اما اکنون شواهد کافی برای نسبت دادن مستقیم این حمله به دولت روسیه در مدت کوتاهی قبل از شروع جنگ اوکراین وجود دارد.

19:32- سفارت یونان در کی‌یف هم بازگشایی شد

 به گزارش گاردین کارکنان دیپلماتیک دولت یونان در اوکراین به سفارت این کشور در کی یف بازگشتند. این کارکنان اندکی پس از حمله روسیه در 24 فوریه از  این کشور خارج شدند. سفیر یونان در اواسط مارس اوکراین را ترک کرد.

19:22- جانسون به فنلاند و سوئد می‌رود

در آستانه  تصمیمات آتی ناتو در فنلاند و سوئد، "بوریس جانسون"، نخست وزیر انگلیس به این دو کشور شمال اروپا سفر خواهد کرد. دفتر نخست وزیر انگلیس امروز( سه شنبه) اعلام کرد که جانسون چهارشنبه به این  دو کشور سفر خواهد کرد.

19:21- دیدار سه جانبه وزرای امور خارجه آلمان، هلند و رئیس جمهور اوکراین در کی‌یف

"آنالنا بائربوک"، وزیر امور خارجه آلمان با "ولادیمیر زلنسکی"، رئیس جمهور اوکراین در کی یف دیدار کرد. "ووپکه هوکسترا"، وزیر امور خارجه هلند نیز در این نشست حضور داشت.
 در این دیدار زلنسکی از بائربوک به خاطر حمایت از اوکراین در جنگ علیه روسیه تشکر کرد.  به گفته وی برای اوکراین این مسئله ارزش زیادی دارد که آلمان با مردم این کشور همبستگی نشان دهد. بائربوک همچنین به زلنسکی اطلاع داد که طی چند روز آینده آموزش سربازان اوکراینی برای کار با تانک‌های مجهز به توپ هویتزر موسوم به  PHz 2000آغاز خواهد شد که آلمان و هلند آن را به اوکراین تحویل خواهند داد.

19:11- تاکید زلنسکی بر لزوم اعمال سریع ششمین بسته تحریمی اروپا علیه روسیه

"ولادیمیر زلنسکی"، رئیس‌جمهور اوکراین، بر اعمال ششمین بسته تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه تاکید کرد. وی در یک سخنرانی ویدیویی خطاب به نمایندگان مجلس اسلواکی اعلام کرد  که بسته برنامه ریزی شده، از جمله تحریم نفت روسیه، ضروری است.
اقدامات تنبیهی جدید علیه روسیه در حال حاضر در اتحادیه اروپا مورد بحث قرار دارد
به گفته جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، هنوز مشکلاتی در بحث توقف واردات نفت روسیه وجود دارد. با این حال، وی ابراز امیدواری کرد که این موارد حداکثر در نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در 16  ماه می حل و فصل شود.

19:01- پارلمان لیتوانی جنگ روسیه علیه اوکراین را به عنوان نسل کشی به رسمیت شناخت

پارلمان لیتوانی جنگ روسیه علیه اوکراین را به عنوان نسل کشی علیه مردم اوکراین به رسمیت شناخت. نمایندگان پارلمان این کشور اروپایی روز سه‌شنبه در ویلنیوس قطعنامه‌ای را در این خصوص به تصویب رساندند. نمایندگان این کشور عضو ناتو و اتحادیه اروپا به جنایت جنگی دسته جمعی توسط ارتش روسیه مانند قتل، شکنجه و تجاوز به غیرنظامیان اوکراینی اشاره کردند.
بر این اساس هدف مسکو این است که ملت اوکراین را به طور کامل یا جزئی نابود کند. همه عاملان باید پاسخگو باشند و یک دادگاه بین المللی ویژه برای بررسی جنایت تجاوز روسیه تشکیل شود. در این بیانیه آمده است: فدراسیون روسیه که نیروهای مسلح آن عمدا و سیستماتیک به اهداف غیرنظامی حمله می کنند تا آنها را بمباران کنند، دولتی است که از تروریسم حمایت می کند و مرتکب آن می شود.

18:53- پارلمان فنلاند عضویت در ناتو را توصیه کرد

کمیسیون دفاعی پارلمان فنلاند توصیه می کند که این کشور به ناتو بپیوندد. این کمیسیون اعلام کرد که این بهترین راه برای تامین امنیت ملی کشور است. بر این اساس عضویت فنلاند در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به طور قابل توجهی بازدارندگی را برای تبدیل شدن به هدف تجاوز روسیه افزایش می دهد.
در روزهای آینده تصمیم گیری در مورد اینکه آیا فنلاند برای پیوستن به ائتلاف نظامی درخواست خواهد کرد یا خیر مشخص می شود. انتظار می رود رئیس جمهور این کشور روز پنجشنبه موضع خود را در مورد این موضوع اعلام کند. فنلاند 1300 کیلومتر مرز مشترک با روسیه دارد. سوئد نیز در حال حاضر در حال بحث در مورد پیوستن به ناتو است.

18:48- سازمان ملل: حدود 8 میلیون اوکراینی از آغاز جنگ آواره شده‌اند

 بر اساس اطلاعات آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد از زمان آغاز جنگ روسیه در 24 فوریه، حدود هشت میلیون نفر در داخل اوکراین آواره شده اند. 
44 درصد از آوارگان داخلی به دلیل گستردگی بحران  بیشتر به اسکان مجدد فکر می کنند. این نتیجه بر اساس یک نظرسنجی توسط سازمان ملل متحد به دست آمده است. قبل از شروع جنگ، حدود 44 میلیون نفر در اوکراین زندگی می کردند. میلیون ها نفر به خارج از کشور گریخته اند.

18:47- ادعای مدیر اطلاعاتی آمریکا درباره طولانی شدن جنگ اوکراین 

آوریل هاینس، مدیر اطلاعات ملی آمریکا صبح امروز در جلسه استماع کنگره خطاب به نمایندگان آمریکایی گفت: ما ارزیابی می‌کنیم که پوتین روسیه را برای یک جنگ طولانی در اوکراین آماده می‌کند و قصد دارد به مقاصد بیشتری از دونباس در شرق اوکراین دست یابد.

وی گفت آمریکا دلیلی ندارد که بخاطر آن نگران استفاده روسیه از تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی خود باشد.

18:42- لتونی وضعیت اضطراری در مرز با بلاروس را تا 19 مرداد تمدید کرد

لتونی وضعیت اضطراری در مرز با بلاروس را تا 10 آگوست 2022 (19 مرداد) تمدید کرد. ریگا امروز سه‌شنبه تصمیم گرفت وضعیت فوق‌العاده وضع شده در چهار منطقه در جنوب شرق و جنوب این کشور اتحادیه اروپا را برای سه ماه دیگر تمدید کند. بر این اساس گارد مرزی لتونی باید همچنان مجاز به بازگرداندن مهاجرانی که به طور غیرقانونی از بلاروس آمده اند باقی بماند.
یکی دیگر از عوامل مهم در تمدید مجدد  این وضعیت اضطراری، جنگ روسیه علیه اوکراین است. لتونی با روسیه و متحدش بلاروس هم مرز است.

18:38- سفارت آلمان در کی‌یف کار خود را از سر می‌گیرد

"آنالنا بائربوک"، وزیر امور خارجه فدرال آلمان در جریان سفر خود به پایتخت اوکراین اعلام کرد، سفارت آلمان در کی یف کار خود را از سر می گیرد. به گفته وی این نمایندگی در ابتدا یک عملیات محدود را اجرا می کند و با حضور حداقلی کار می کند.

18:35- بانک سرمایه گذاری اروپا: هزینه بازسازی اوکراین پس از پایان جنگ چالشی بزرگ خواهد بود

به گفته رئیس بانک سرمایه گذاری اروپا، به دلیل جنگ روسیه علیه اوکراین، این کشور نمی تواند گندمی به ارزش هشت میلیارد یورو  را صادر کند. به گفته این مقام اقتصادی در اروپا دلیل آن عدم دسترسی به دریای سیاه است. 
 وی تاکید کرد: آزادسازی بنادر دریایی برای حل بحران تجاری  این کشور جنگ زده بسیار مهم است. وی گفت: آنها( اوکراینی ها) در حال حاضر دیوانه وار کاشت می کنند و احتمالاً انتظار محصول خوبی را دارند، شاید 70 درصد محصول سال گذشته در چند ماه آینده و سپس با آن چه باید کرد؟
"ولادیمیر زلنسکی"، رئیس‌جمهور اوکراین از متحدانش خواسته است که اقدامات فوری برای باز کردن بنادر اوکراین برای صادرات گندم انجام دهند.  رئیس بانک سرمایه گذاری اروپا بازسازی پس از پایان جنگ در اوکراین را چالشی بزرگ نامید که هزینه آن تریلیون ها یورو خواهد بود.

18:32- مخالفت مجدد بلغارستان با تحریم‌های نفتی علیه روسیه

"رومن رادف"، رئیس جمهور بلغارستان  بار دیگر از تحریم نفتی اتحادیه اروپا علیه روسیه به دلیل جنگ اوکراین انتقاد کرد. وی امروز (سه شنبه) پس از دیدار با همتای خود در جمهوری چک "میلوش زمان" در پراگ تاکید کرد: ما نباید اجازه دهیم تحریم ها به سیستم های اجتماعی و اقتصادی ما آسیب برساند. مهم است که ویژگی های خاص کشورهای عضو اتحادیه اروپا را در نظر بگیریم. 
بلغارستان یکی از کشورهایی است که بر استثناء بودن در تحریم نفتی علیه روسیه اصرار دارد.

18:30- آلمان: مذاکرات عضویت کشورهای بالکان در اتحادیه اروپا باید اولویت داشته باشد

در جریان بحث ها درباره الحاق اوکراین به اتحادیه اروپا، "اولاف شولتز"، صدراعظم آلمان بر این مسئله تاکید کرد  که مذاکرات اتحادیه اروپا با شش کشور بالکان غربی باید اولویت داشته باشد. وی امروز سه‌شنبه هنگام بحث در مورد اینکه آیا روش‌های الحاق اوکراین باید کوتاه شود، گفت که در این صورت، استانداردها و الزامات یکسان برای همه مذاکرات الحاق اعمال خواهد شد. 
"الکساندر دی کرو"، نخست وزیر بلژیک هم گفت که در مورد اوکراین، ممکن است یک رویکرد دو جانبه وجود داشته باشد، پیوستن به اتحادیه اروپا مطمئناً زمان زیادی خواهد برد، اما این کشور می تواند از قبل با اتحادیه اروپا پیوند نزدیک تری داشته باشد.
"آنالنا بائربوک"، وزیر امور خارجه آلمان هم چشم انداز عضویت کامل اوکراین در اتحادیه اروپا را مد نظر قرار داده و در عین حال تاکید کرده که اما هیچ مسیر کوتاهی برای آن وجود ندارد.  این مقام آلمانی اظهار داشته که علاوه بر این، اتحادیه اروپا به اصلاح نیاز دارد تا بتواند این کشور را به عنوان یک عضو کامل بپذیرد.

18:21- آمریکا و اروپا روسیه را به حمله سایبری علیه اوکراین متهم کردند

انگلیس، آمریکا و اتحادیه اروپا در پیام‌های رسمی روسیه را به دست داشتن در حملات سایبری علیه اوکراین متهم کردند. گفته شده روسیه یک شبکه ارتباطی ماهواره‌ای مورد استفاده در اوکراین را هدف قرار داده است.

18:04- گفتگوی تلفنی روسای جمهور فرانسه و چین درباره تحولات اوکراین 

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه در یک گفتگوی تلفنی با شی جین پینگ، همتای چینی خود روز سه‌شنبه در مورد جنگ در اوکراین و بحران جهانی غذایی ناشی از آن بحث و تبادل نظر کردند.

رسانه دولتی چین روز سه شنبه اعلام کرد که هر دو طرف توافق کردند که از مذاکرات صلح بین روسیه و اوکراین حمایت می کنند. دفتر ریاست جمهوری فرانسه اعلام کرد که هر دو کشور در این باره با هم اتفاق نظر داشتند  که تمامیت ارضی اوکراین مهم است.

18:00- ترانس نیستریا وضعیت اضطراری خود را تا 25 می تمدید کرد

مقامات جمهوری مستقل ترانس نیستر 26 آوریل در پی حملات تروریستی وضعیت اضطراری اعلام کرده بودند. مقامات این جمهوری گفتند این وضعیت را تا 25 ماه می (4 خرداد) تمدید کرده‌اند.

17:01- ارتش اوکراین: روسیه در اودسا از موشک‌های مافوق صوت استفاده کرده است

مقامات اوکراینی روز سه‌شنبه مدعی شدند که روسیه در حمله به شهر اودسا در جنوب اوکراین از موشک‌های مافوق صوت استفاده کرده است. یورونیوز به نقل از مقامات ارتش اوکراین نوشت: نیروهای روسیه هفت موشک مافوق صوت به اودسا شلیک کردند که به یک مرکز خرید و یک انبار اصابت کرده است.

15:20- سفر از پیش اعلام نشده وزیر خارجه هلند به اوکراین

"ووپکه هوکسترا"، وزیر امور خارجه هلند هم در یک سفر از پیش اعلام نشده وارد اوکراین شد. وزارت خارجه هلند در توییتی اعلام کرد که وی به همراه همتای آلمانی خود، آنالنا بائربوک، به کی یف سفر کرده است. هوکسترا همچنین قرار است با "ولادیمیر زلنسکی"، رئیس جمهور اوکراین و نمایندگان پارلمان این کشور دیدار کند.

هوکسترا صبح امروز از حومه کی یف بازدید کرد و از میزان ویرانی ها ابراز حیرت کرد. وی گفت: این جنایات نمی تواند بدون مجازات بماند. وی از حمایت کشورش در تحقیق و مجازات جنایات جنگی ابراز اطمینان کرد.

این اولین سفر یک وزیر هلندی پس از تهاجم روسیه در 24 فوریه به اوکراین است. هلند نیز در زمینه تحویل تسلیحات از اوکراین حمایت می کند و در این زمینه با آلمان نیز همکاری می کند.

15:08- سفر وزیر خارجه آلمان به اوکراین

 "آنالنا بائر بوک"، وزیر امور خارجه آلمان به عنوان اولین عضو دولت آلمان از آغاز جنگ به اوکراین سفر کرده و در اولین بازدید به بوچا در حومه کی یف که ادعا می شود نیروهای روسی در این منطقه مرتکب جنایات جنگی شده‌اند رفت.‎

14:54- سازمان ملل: آمار قربانیان غیرنظامی جنگ اوکراین بسیار بالاتر از آمارهای رسمی اعلام شده است 

به گفته ناظران سازمان ملل، تعداد غیرنظامیان کشته شده در اوکراین بسیار بیشتر از تعداد 3381 نفری است که آنها به طور رسمی اعلام کردند. "ماتیلدا بوگنر"، رئیس مأموریت سازمان ملل برای نظارت بر شرایط حقوق بشر در اوکراین در این باره گفت: تنها در شهر بندری ماریوپل، حدود هزار نفر کشته شده اند. به گفته وی همه قربانیان در آمار رسمی کشته شدگان گنجانده نشده‌اند.

وی تاکید کرد که  بر روی ارزیابی ها کار شده است، اما در حال حاضر تنها می توان گفت که هزاران قربانی بیشتر از تعداد تایید شده مرگ و میر ذکر شده تاکنون است.
 
14:37- نابودی 163 هواپیما و 124 بالگرد ارتش اوکراین

سرلشکر ایگور کوناشینکوف، سخنگوی رسمی وزارت دفاع روسیه امروز، سه‌شنبه، در جمع خبرنگاران اعلام کرد که یک فروند هواپیمای سوخو-25 نیروی هوایی اوکراین روز دوشنبه در جریان یک نبرد هوایی در منطقه خارکف سرنگون شد.

به گفته وی، هواپیماهای عملیاتی-تاکتیکی و نیروهای مسلح روسیه نیز در طول شب گذشته 16 منطقه تمرکز نیروهای انسانی و تجهیزات نظامی نیروهای مسلح اوکراین را هدف قرار داد.
کوناشینکوف افزود: «نیروهای موشکی و واحدهای توپخانه ارتش روسیه 33 مقر فرماندهی، 407 منطقه تمرکز نیروها و تجهیزات نظامی و همچنین پنج انبار مهمات و سوخت را در مناطق مختلف اوکراین هدف قرار دادند. در نتیجه این حملات تا 380 نیروی ملی‌گرا کشته شده و 53 واحد تجهیزات نظامی ارتش اوکراین از کار افتاده است.

وی افزود، همچنین سامانه‌های پدافند هوایی روسیه نیز در طول شب گذشته سه هواپیمای بدون سرنشین اوکراینی را سرنگون کرده و یک موشک توچکا-یو را رهگیری و منهدم کردند.

این مقام نظامی گفت: «در مجموع از آغاز عملیات ویژه نظامی تاکنون موارد زیر منهدم شده است: 163 فروند هواپیما، 124 فروند بالگرد، 793 هواپیمای بدون سرنشین، 300 سامانه موشکی ضد هوایی، 2979 دستگاه تانک و سایر خودروهای زرهی، 351 موشک انداز چندگانه، 1440 قبضه توپ و خمپاره صحرایی و 2789 دستگاه خودروی ویژه نظامی.»‎

14:08- رئیس جمهوری بلاروس: جنگ در اوکراین درس‌های زیادی به ما آموخت

 

الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس امروز در یک نشست دولتی به منظور بررسی مسائل دفاعی این کشور اعلام کرد:«مقامات مینسک با در نظر گرفتن تجربه روسیه در اجرای عملیات ویژه در اوکراین، نگاه متفاوتی به اصول تسلیحاتی ارتش بلاروس پیدا کرده‌اند.» 

 

لوکاشنکو گفت: «صراحتاً می گویم که اکنون دیگر نگاه ما به ارتش خود متفاوت شده و مهمتر از آن، در خصوص سلاح‌های نیروهای مسلح نیز تجدید نظر کرده‌ایم. و باز هم کاملاً صادقانه بگویم، عملیات نظامی فدراسیون روسیه در اوکراین چیزهای زیادی به ما آموخته است.»

رئیس جمهوری بلاروس تاکید کرد که بلاروس از لحاظ توسعه و تجهیز نیروهای مسلح این کشور بر اساس تجربه عملکرد روسیه درسهای خوبی آموخته است.

وی افزود که اخیراً این موضوع را با مقامات وزارت دفاع در مرکز مدیریت راهبردی بلاروس مطرح و مورد بررسی قرار داده است.‎

13:47- روسیه در نشست ویژه شورای حقوق بشر درباره اوکراین شرکت نمی‌کند

 

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که هیئت نمایندگی این کشور در نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل درباره اوکراین که در ژنو برگزار می‌شود، شرکت نخواهد کرد.

 

دفتر مطبوعاتی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد پیشتر گزارش داد که در تاریخ 12 ماه مه (22 اردیبهشت ماه)، شورای حقوق بشر سازمان ملل نشست ویژه‌ای را به منظور بررسی "وخیم‌تر شدن وضعیت حقوق بشر در اوکراین در نتیجه تجاوز نظامی روسیه" اختصاص داده است.

این نشست ویژه بر اساس درخواست رسمی دولت اوکراین در تاریخ 9 مه (روز دوشنبه/19 اردیبهشت ماه) برگزار خواهد شد که مورد حمایت 47 کشور عضو این شورا قرار گرفته است.

زاخارووا در این باره گفت: «متأسفانه استدلال‌ها و توضیحات ما درباره اهداف واقعی عملیات ویژه نظامی و وضعیت واقعی "در جبهه زمینی" کاملاً نادیده گرفته شده است. بدیهی است که این بار نیز سخنان مقامات مسکو شنیده نخواهد شد. به همین دلیل هیئت روسی در این نشست ویژه که صرفاً یک نمایش سیاسی مغرضانه است، حاضر نخواهد شد.»

وی تاکید کرد که وزارت امور خارجه روسیه به یکی دیگر از فراخوان‌های ضدروسی گروه کشورهای غربی در خصوص تشکیل چنین نشست فوق العاده‌ای درباره اوکراین توجه دارد و از اهداف چنین اقداماتی به خوبی آگاه است.‎

 

 

13:00- فرانسه: اروپا در هفته جاری درباره تحریم نفتی علیه روسیه توافق خواهد کرد

فرانسه اعلام کرد که اتحادیه اروپا می تواند با توقف تمام واردات نفت از روسیه در این هفته موافقت کند. "کلمنت بوون"، وزیر اروپایی فرانسه به تلویزیون LCI گفت: من فکر می‌کنم می‌توانیم در این هفته به توافق برسیم.

"امانوئل ماکرون"، رئیس جمهور فرانسه هم اواخر امروز با "ویکتور اوربان"، نخست وزیر مجارستان در این باره  گفتگو خواهد کرد. مجارستان شدیدترین منتقد تحریم پیشنهادی نفتی علیه روسیه است. اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا هم روز دوشنبه گفت که در مذاکرات با اوربان در مورد این پروژه پیشرفت کرده است. ‎

12:52- وزیر خارجه سوئد: فنلاند و سوئد با عضویت در ناتو می‌توانند از نقاط قوت یکدیگر استفاده کنند

"پیتر هالتکویست"، وزیر دفاع سوئد در سخنانی اعلام کرد که عضویت سوئد و فنلاند در ناتو، برنامه ریزی دفاعی مشترک را در چارچوب این ائتلاف غربی امکان پذیر می کند.  به گفته وی اگر هر دو کشور به ناتو بپیوندند، می توانند از نقاط قوت و مزیت های یکدیگر استفاده کنند، یکدیگر را به طور کامل تکمیل کنند و برای عملیات ها برنامه ریزی کنند.

وی در این باره گفت: اگر اینطور باشد، ما با هم قوی‌تر خواهیم شد. سوسیال دموکرات‌های حاکم در سوئد در 15 ماه مه تصمیم خواهند گرفت که آیا از مخالفت خود با عضویت در ناتو دست می کشند یا خیر.

 

12:30- شنیده شدن آژیرهای حملات هوایی در بسیاری مناطق اوکراین

به گفته سرهی گایدای، فرماندار لوهانسک طی 24 ساعت گذشته تا صبح روز سه شنبه 22 حمله در منطقه لوهانسک در شرق اوکراین رخ داده است.

بر این اساس نیروهای مسلح روسیه در روز دوشنبه این منطقه را به شدت گلوله باران کردند. آژیرهای هشدار حملات هوایی صبح روز سه شنبه در چندین منطقه اوکراین از جمله در لوکانسک، خارکف و دنیپرو شنیده شد.

12:23- ترکیه: روسیه و اوکراین به درخواست آنکارا درباره تنگه بسفر عمل کرده‌اند

خلوصی آکار، وزیر دفاع ملی ترکیه امروز در مصاحبه‌ای تلویزیونی اعلام کرد که هر دو طرف روسی و اوکراینی به درخواست مقامات آنکارا درباره تنگه بسفر عمل می‌کنند و تاکنون هیچ مورد عبور کشتی‌های جنگی از این تنگه وجود نداشته است.

کنوانسیون مونتریه در سال 1936 تصویب شد. این سند آزاد بودن عبور کشتی‌های تجاری از تنگه بسفر و داردانل در دریای سیاه را هم در زمان صلح و هم در زمان جنگ را حفظ کرده، ولی در این سند، حضور کشتی‌های جنگی کشورهای غیرساحلی دریای سیاه تنها برای مدت سه هفته در این محدوده آبی محدود شده است. ضمن اینکه در شرایط اضطراری و بروز جنگ، دولت ترکیه حق دارد تا عبور کشتی‌های جنگی از تنگه بسفر و داردانل را ممنوع یا محدود کند.

وزیر دفاع ترکیه افزود: «ما به هر دو طرف درگیری - روسیه و اوکراین، اطلاع داده بودیم که بر اساس کنوانسیون مونتریه، کشتی‌های جنگی اجازه عبور از تنگه بسفر را ندارند. تاکنون هیچ عبوری از این تنگه وجود نداشته و صلح و ثبات در منطقه دریای سیاه حاکم است. ما به اقدامات اصولی برای تضمین صلح، آرامش و ثبات در منطقه ادامه می‌دهیم و تلاش خواهیم کرد دریای سیاه به یک منطقه رقابت راهبردی تبدیل نشود.»

12:16- مواضع روسیه درباره امکان حمله هسته‌ای به اوکراین مشخص است

الکساندر گروشکو، معاون وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه در جمع خبرنگاران، در پاسخ به این سئوال که آیا حمله تاکتیکی پیشگیرانه روسیه به خاک اوکراین امکان پذیر است؟، تاکید کرد، همانطور که بارها اعلام شده، تمامی اصول و شرایط استفاده از تسلیحات هسته‌ای توسط این کشور در دکترین نظامی روسیه تعیین شده و پاسخ به این مسئله را باید در این سند جستجو کرد. 

لازم به یادآوری است که در تابستان سال 2020، دکترین سیاست دولت فدراسیون روسیه در زمینه بازدارندگی هسته‌ای به دستور ولادیمیر پوتین تصویب شد. این سند اصول بازدارندگی هسته‌ای و همچنین شرایط استفاده از سلاح‌های هسته‌ای را مشخص کرده است.

بر اساس این سند، شرایط تعیین کننده امکان استفاده از سلاح هسته‌ای عبارتند از: دریافت اطلاعات قابل اعتماد در خصوص پرتاب موشک‌های بالستیک در حمله به سرزمین روسیه و (یا) متحدان آن، استفاده از تسلیحات هسته‌ای یا سایر انواع سلاح‌های کشتار جمعی علیه روسیه و (یا) متحدان آن توسط دشمن، حمله دشمن بر تأسیسات مهم و حیاتی دولتی یا نظامی روسیه که نابودی آنها منجر به اختلال در پاسخ هسته‌ای کشور شود و همچنین در صورت تجاوز مستقیم به خاک روسیه با استفاده از تسلیحات متعارف به صورتی که  موجودیت این کشور در معرض تهدید واقعی قرار بگیرد.‎

12:02- آمریکا به 6 هزار اوکراینی پناهندگی موقت داد

وزارت امنیت داخلی ایالات متحده آمریکا از اعطای پناهندگی موقت به حدود 6 هزار شهروند اوکراینی در قالب برنامه‌ای جدید خبر داد.

این وزارتخانه در بیانیه‌ای اعلام کرد با درخواست اولیه 6 هزار پناهجوی اوکراینی برای اقامت در آمریکا موافقت شده است. تعداد افراد متقاضی 19 هزار نفر بوده که در روزهای آتی به بیشتر آنها رسیدگی می شود. (+لینک)

11:51- ادامه حملات ارتش اوکراین به مناطق مسکونی دونتسک

دفتر نمایندگی منطقه دونتسک در مرکز مشترک کنترل و هماهنگی آتش‌بس اعلام کرد که در طول شبانه روز گذشته، نیروهای مسلح اوکراینی 36 بار به مناطق مختلف مسکونی دونتسک شلیک کردند.

طبق این اطلاعات، در جریان این حملات 295 گلوله توپ و خمپاره به سمت این سرزمین شلیک شد، دو تن از مردم غیرنظامی (یک زن و یک نوجوان) کشته شده و 9 نفر دیگر، از جمله یک کودک، زخمی شدند. 

ستاد دفاع ارضی منطقه دونتسک نیز گزارش داد که طی 24 ساعت گذشته، 400 نفر، از جمله 70 کودک، از شهر ماریوپل به مناطق امن دونتسک تخلیه شده و کمک‌های لازم به آنها ارائه شد.‎

11:42- روسیه قصد بستن سفارت‌های کشورهای اتحادیه اروپا را تکذیب کرد

الکساندر گروشکو، معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که این کشور هیچ برنامه‌ای برای بستن سفارتخانه‌های کشورهای اروپایی در واکنش به اقدامات غیردوستانه و امکان گسترش تحریم‌ها از سوی آنها ندارد.

وی در پاسخ به سئوال خبرنگاران در خصوص امکان بسته شدن احتمالی نمایندگی‌های دیپلماتیک اتحادیه اروپا در روسیه گفت: «چنین اقداماتی در سنت ما نیست. مقامات مسکو معتقدند که فعالیت هیئت‌های دیپلماتیک بین کشورها در هر شرایطی، همچنان دارای اهمیت زیادی است.»

به گفته گروشکو، روسیه آغازگر جنگ دیپلماتیک و کمپین اخراج دیپلمات‌ها نبوده و تنها در صورت ضرورت به اقدامات غیردوستانه سایر کشورها پاسخ داده است. ‎

 

11:27- پارلمان آلمان خواستار عضویت سریع اوکراین در اتحادیه اروپا شد

باربل باس، رئیس پارلمان آلمان از پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا در اسرع وقت حمایت کرد. وی در گفتگویی با زد دی اف گفت: برخلاف امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، وی امیدوار است که این روند دهه ها طول نکشد.

وی افزود: اوکراین اکنون باید نقشه راه را دریافت کند، برنامه‌ای که در آن بدانند چه زمانی می توانند به چه معیارهایی دست یابند.

باس در آخر هفته به عنوان مهمترین نماینده آلمان تا به امروز از اوکراین بازدید کرده بود. وی به شبکه تلویزیونی RTL گفت که رئیس جمهور اوکراین به وضوح خواستار پیوستن سریع به اتحادیه اروپا شده بود. در ماه ژوئن، کمیسیون اتحادیه اروپا می خواهد این مسئله را ارزیابی کند که آیا اوکراین می تواند یک کشور نامزد شود یا خیر. با این حال، تمامی 27 کشور عضو باید با آغاز مذاکرات الحاق موافقت کنند.‎

11:10- کمیسیون اروپایی از پیشرفت‌هایی در مذاکرات برای توافق درباره تحریم نفت روسیه خبر داد

"اورزو لا فون در لاین"،  رئیس کمیسیون اروپا پس از دیدار با نخست وزیر مجارستان نسبت به برنامه ششمین بسته تحریمی علیه روسیه ابراز خوش بینی کرد. وی در توییتر نوشت: گفتگو با ویکتور اوربان،  نخست وزیر مجارستان مفید بود ، اما کار های بیشتری لازم است.

به گفته سخنگوی ریاست کمیسیون اروپایی وی بعد از ظهر روز گذشته به مجارستان سفر کرد. وزیر خارجه مجارستان پیشتر اعلام کرده بود که این کشور تحریم نفتی برنامه ریزی شده اتحادیه اروپا را وتو خواهد کرد. وی مقاومت مجارستان در قبال توقف تحویل نفت از روسیه را با امنیت عرضه کشوری که به شدت به نفت روسیه وابسته است توجیه کرد.‎

11:00- لیتوانی خواستار سقوط دولت پوتین شد

گابریلیوس لاندسبرگیس ، وزیر امور خارجه لیتوانی در مصاحبه با خبرگزاری آسوشیتدپرس، خواستار سرنگونی ولادیمیر پوتین شد. وی در این باره  گفت تا زمانی که دولت فعلی روسیه در قدرت است، کشورهای همسایه در خطر هستند. ‎

 

10:52- اوکراین: جنگ هسته‌ای یا رویارویی ناتو و روسیه وجود نخواهد داشت

الکسی آرستویچ، مشاور دولت اوکراین، سخنرانی ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در بزرگداشت پیروزی بر آلمان نازی را نشانه این دانست که جنگ هسته‌ای یا رویارویی روسیه با ناتو رخ نخواهد داد.

الکسی آرستویچ در مصاحبه‌ای گفت: پوتین در سخنرانی خود در میدان سرخ مسکو اعلام کرد که روسیه یاد و خاطره کسانی را که در جنگ جهانی دوم جنگیدند با انجام هر کاری که ممکن است برای اطمینان از اینکه وحشت جنگ جهانی دوباره تکرار نشود گرامی خواهد داشت.

این مشاور گفت: جنگ هسته‌ای در کار نخواهد بود. جنگی با ناتو وجود نخواهد داشت. ‎

10:36- درخواست شولتز و ماکرون از پوتین برای آتش بس در اوکراین

"اولاف شولتز"، صدراعظم آلمان و امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه از ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه  آتش بس در اوکراین را درخواست کردند. این دو به اتفاق آراء در دیداری در برلین تاکید کردند که  حداقل پوتین در سخنرانی خود در 9 مه، تشدید لفظی را بیشتر در پیش گرفت.

شولتز افزود: ما خواهیم دید که واقعاً در اوکراین چه اتفاقی می‌افتد.  برای دولت روسیه این مسئله باید واضح باشد که اوکراین صلح دیکته‌شده را نمی‌پذیرد و غرب به تجهیز اوکراین از نظر نظامی ادامه می‌دهد تا بتواند از خود در برابر مهاجمان روسی دفاع کند. شولتز گفت: خواسته ما این است که مذاکرات از سر گرفته شود.

رئیس جمهور فرانسه نیز خودداری پوتین از تشدید درگیری را کافی ندانست. وی گفت: ما می خواهیم هر چه زودتر به آتش بس دست یابیم. ماکرون گفت: غرب همچنین در دو موضوع دیگر به اوکراین کمک می کند: تضمین های امنیتی پس از جنگ و بازسازی بعد از پایان جنگ.‎

10:30- پنتاگون مدعی شد: اوکراینی‌ها با زور به روسیه برده می‌شوند

بر اساس اطلاعات وزارت دفاع آمریکا، نشانه هایی وجود دارد که اوکراینی ها را به زور توسط نیروهای روسی به روسیه آورده‌اند. "جان کربی"، سخنگوی پنتاگون در این باره گفت: نمی توانم بگویم چند اردوگاه وجود دارد یا به چه شکل هستند.

وی افزود: اما ما شواهدی داریم که نشان می دهد اوکراینی ها برخلاف میل خود به روسیه برده می شوند.

کربی این رفتار را بی رحمانه نامید. لیودمیلا دنیسوا، کمیسر حقوق بشر پارلمان اوکراین هم اعلام کرده که بیش از 1.19 میلیون نفر از شهروندان اوکراینی از جمله بیش از 200 هزار کودک، از آغاز جنگ به فدراسیون روسیه برده شده‌اند.‎

 

10:23- آمریکا تعرفه گمرکی بر فولاد اوکراین را به مدت یک سال لغو کرد

آمریکا تعرفه بر فولاد اوکراین را به مدت یک سال تعلیق کرد. وزارت بازرگانی ایالات متحده  با اشاره به اهمیت این صنعت برای اقتصاد کشور، کارخانه آزوفستال در  بندر ماریوپل اوکراین را به عنوان نماد اتحاد اوکراین در مقابله با تجاوز روسیه توصیف کرده است. در سال 2018، دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا، تعرفه های تنبیهی 25 درصدی بر واردات فولاد از چندین کشور از جمله اوکراین وضع کرد. قبل از جنگ، این کشور سیزدهمین تولیدکننده بزرگ فولاد در جهان بود و معمولاً 80 درصد تولید را صادر می کرد.‎

10:17- ابراز امیدواری زلنسکی درباره دریافت وضعیت نامزدی اتحادیه اروپا در ماه ژوئن

"ولادیمیرزلنسکی"، رئیس جمهور اوکراین امیدوار است که کشورش در ماه ژوئن وضعیت نامزدی اتحادیه اروپا را دریافت کند. زلنسکی عصر دوشنبه در سخنرانی ویدئویی روزانه خود گفت: امروز ما گام دیگری در مسیر خود به سمت اتحادیه اروپا برداشتیم، گامی مهم و نه تنها رسمی. روز دوشنبه اوکراین نیمه دوم پاسخ پرسشنامه ای را که هر کشور برای درخواست عضویت باید پر کند، تحویل داد.  زلنسکی تاکید کرد: معمولاً ماه‌ها طول می‌کشد، اما ما آن را در طول چند هفته انجام دادیم.

زلنسکی تاکید کرد که روز دوشنبه، با  چارلز میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپاو اورزو لا فون در لاین،  رئیس کمیسیون اروپایی در مورد یکپارچگی اروپایی اوکراین صحبت کرد. به گفته زلنسکی هر دو تحت تاثیر پاسخ سریع به پرسشنامه  از طرف اوکراین قرار گرفتند. وی گفت:  من خوشحال شدم که از او (فون در لاین) شنیدم که سرعت ما کمیسیون اتحادیه اروپا را تحریک می کند تا به همان سرعت عمل کند. ‎

پوتین: به روسیه فرصت حل و فصل مشکل دونباس از راه‌های مسالمت آمیز را ندادند

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه عصر روز دوشنبه در دیدار با پدر یکی از فرماندهان نظامی روس که در جنگ اوکراین جان خود را از دست داده، اعلام کرد که این کشور از هر فرصتی برای حل و فصل مشکل دونباس از راه‌های مسالمت آمیز استفاده کرد، ولی به سادگی این فرصت به مسکو داده نشد. پوتین گفت: «اگر حتی یک فرصت برای حل این مشکل از راه‌های دیگر و بطور مسالمت آمیز وجود داشت، مسلماً ما از آن استفاده می‌کردیم. اما آنها به سادگی هیچ فرصتی را برای ما باقی نگذاشتند.»

رئیس جمهوری روسیه همچنین با اشاره به اینکه نیروهای مسلح این کشور شجاعانه و حرفه‌ای در حال جنگ هستند، ابراز اطمینان کرد: «کلیه برنامه‌های تعیین شده برای عملیات ویژه برای حفاظت از دونباس در حال انجام است و بدون شک اهداف آن تحقق یافته و ما قطعاً به پیروزی خواهیم رسید.»

ولادیمیر پوتین روز گذشته در مراسم رژه نظامی "روز پیروزی" در میدان سرخ مسکو نیز یادآور شد که روسیه جبور شد به متجاوزان در اوکراین پاسخی پیشگیرانه بدهد و این اقدام تنها تصمیم درست بود. وی گفت که نیروهای مسلح روسیه برای دفاع از مردم منطقه دونباس و تامین امنیت میهن می‌جنگند.

شرکت بیش از یک میلیون نفر در راهپیمایی بزرگ مسکو و حضور پوتین در بین مردم

روز دوشنبه بیش از یک میلیون نفر از شهروندان ساکن مسکو در راهپیمایی بزرگ سالانه با عنوان "هنگ جاویدان" در بزرگداشت سربازان روس جان باخته در سال‌های جنگ بزرگ میهنی (جنگ جهانی دوم) شرکت کردند. مردم پایتخت روسیه در ستون‌های منظم و با در دست داشتن پرتره‌های بستگان جان باخته خود در دوران جنگ به راهپیمایی در خیابان‌های مجاور میدان سرخ مسکو پرداخت. طول این راهپیمایی به 7 کیلومتر رسید.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه نیز برای مدتی به جمع راهپیمایی "هنگ جاویدان" در مسکو پیوست. وی تصویری از پدر خود که از سربازان خط مقدم جبهه نبرد بود، در دست دارد.

در شهر سن‌پترزبورگ، دومین شهر بزرگ روسیه، نیز بیش از یک میلیون نفر در راهپیمایی مرسوم "هنگ جاویدان" شرکت کردند.

دیپلمات روس: اوکراین قصد داشت به روسیه حمله کند

دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده روسیه در سازمان ملل شب گذشته اعلام کرد که نیروهای مسلح روسی در جریان عملیات خود در اوکراین، اسنادی را پیدا کرده‌اند که گویای برنامه‌های خاص مقامات کی‌یف برای حمله به روسیه با کمک ناتو و از خاک اوکراین است.

این دیپلمات روس گفت: «می‌توانم بگویم که دیگر آشکار شده که ما اکنون در یک جنگ نیابتی هستیم. ناتو در حال جنگ نیابتی با روسیه است، نه برعکس. این واقعیتی است که ما با آن روبرو هستیم و این اسناد به وضوح ثابت کرده که برنامه‌های خاصی برای حمله به روسیه از خاک اوکراین و همچنین طرحی برای حمله به دونباس وجود داشته است.»

پولیانسکی همچنین تاکید کرد که اسناد دریافتی روسیه از ژنرال‌های ارتش اوکراین نیز بر این موضوع دلالت دارد.

آنتونوف: غرب درخواست‌های امنیتی روسیه را نادیده گرفت

آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در ایالات متحده، شب گذشته، دوشنبه، در مراسمی به منظور بزرگداشت "روز پیروزی" - 9 ماه مه، یادآور شد که تمامی درخواست‌های مسکو برای تضمین‌های امنیتی توسط کشورهای غربی آشکارا نادیده گرفته شد، در حالی که اعضای ناتو به طور مداوم مرزهای روسیه را تهدید می‌کردند.

وی گفت: «کشور ما همواره از ایجاد یک سیستم امنیتی برابر و غیرقابل تقسیم حمایت کرده است. ولی هیچ کس در غرب نمی‌خواست خواسته‌های منصفانه و موجه مقامات مسکو برای ارائه تضمین‌های امنیتی را بشنود. برعکس، کشورهای ناتو به طور مداوم تهدیدت امنیتی برای مرزهای روسیه ایجاد می‌کردند.»

اعلام همبستگی رهبر کره شمالی با مردم روسیه برای مقابله با تهدیدات خارجی

طبق اطلاعات برخی رسانههای گروهی، "کیم جونگ اون" رهبر کره شمالی روز دوشنبه به مناسبت "روز پیروزی" - سالگرد پیروزی در جنگ بزرگ میهنی (جنگ جهانی دوم) با ارسال نامه‌ای برای ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، به وی تبریک گفت.

رهبر کره شمالی در این نامه این روز بزرگ را به رئیس جمهور، دولت و مردم دوست روسیه، تبریک گفته و یادآور شد که مردم روسیه در یک جنگ عادلانه و با شکست دادن فاشیسم که سرنوشت همه بشریت را تهدید می کرد، به پیروزی بزرگی دست یافتند.

جونگ اون در این نامه، همچنین همبستگی دولت کره شمالی با مردم روسیه در تلاش برای حفاظت کرامت کشورشان، صلح و امنیت و اقدامات آنها برای ریشه کن کردن کامل تهدیدات سیاسی و نظامی از سوی نیروهای متخاصم را اعلام کرد. وی ابراز اطمینان کرد که روابط دوستانه بین روسیه و کره شمالی مطابق با مقتضیات زمان به شکل مثبتی توسعه خواهد یافت.

تحریم‌های جدید ژاپن علیه 71 شرکت و 140 شهروند روسیه

وزارت دفاع ژاپن صبح امروز، سه‌شنبه اعلام کرد که این کشور 71 شرکت روسی دیگر، که به عقیده مقامات توکیو به توسعه تسلیحات دفاع هوایی و دفاع موشکی و موشک‌های تاکتیکی روسیه کمک می‌کنند را تحریم می‌کند.

طبق این گزارش، علاوه بر این، دولت ژاپن بیش از 140 نفر دیگر، از جمله 133 شهروند فدراسیون روسیه، از جمله میخائیل میشوستین، نخست وزیر روسیه و برخی مقامات بلندپایه دیگر روسیه و دو منطقه خودخوانده دونتسک و لوهانسک را تحریم کرده است. این تحریم‌ها شامل مسدود کردن دارایی‌های این افراد و همچنان ممنوعیت ورود آنها به خاک ژاپن خواهد بود.

ژاپن پیش از این نیز چند بسته تحریمی را علیه روسیه به دلیل روند اوضاع پیرامون اوکراین اعمال کرده است.

درخواست بایدن از کنگره آمریکا برای اختصاص 33 میلیارد دلار کمک به اوکراین

جو بایدن، رئیس ‌جمهوری ایالات متحده شب گذشته، دوشنبه از کنگره این کشور خواست تا فوراً درخواست کمک 33 میلیارد دلاری به اوکراین را تأیید کند. به گفته وی، لازم است قانونگذاران آمریکایی ظرف چند روز آینده لایحه مربوطه را برای امضا به وی ارائه دهند.

بایدن یادآور شد، اگر این لایحه تصویب نشود، ایالات متحده باید طی 10 روز آینده کمک به اوکراین را متوقف کند.

طبق اطلاعات روز دوشنبه روزنامه "وال استریت ژورنال"، مجلس نمایندگان ایالات متحده قصد دارد در اوایل هفته جاری در خصوص بسته کمک جدید به اوکراین به ارزش 40 میلیارد دلاری رای گیری کند.

علاوه بر این، رئیس‌ جمهوری ایالات متحده روز دوشنبه لایحه‌ای را در خصوص تامین سلاح به اوکراین از طریق "لیند-اجاره" امضا کرد که قبلاً توسط هر دو مجلس نمایندگان و کنگره آمریکا تصویب شده بود.

کاخ سفید: بایدن برنامهای برای سفر به اوکراین ندارد/ اعتراف به تبادل اطلاعات با کی‌یف

جنیفر ساکی، سخنگوی کاخ سفید شب گذشته اعلام کرد که جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده مایل است از اوکراین بازدید کند، ولی در حال حاضر چنین سفری برنامه ریزی نشده است.

وی همچنین تاکید کرد که جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده درز اطلاعات از طریق رسانه‌ها  در خصوص تبادل اطلاعات بین واشنگتن و کی‌یف را محکوم کرده و این اقدام را غیرسازنده ارزیابی می‌کند.

علاوه بر این، جن ساکی یادآور شد که مقامات واشنگتن نیاز به مذاکرات دیپلماتیک بین مسکو و کی‌یف را ضروری میدانند، ولی آمادگی ندارند این مسئله را شرطی برای لغو تحریم‌های ضد روسیه اعلام کنند. سخنگوی کاخ سفید در عین حال بر تعهد ایالات متحده به نظریه لزوم حمایت از اوکراین از لحاظ نظامی، اقتصادی و انسان دوستانه تأکید کرد.

لوکاشنکو: غرب قصد داشت اوکراین را تقسیم کند

الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس معتقد است که کشورهای غربی قبلاً قصد داشتند اوکراین را به بخش‌های کوچکتری تقسیم کنند.

لوکاشنکو روز دوشنبه در مراسم اهدای تاج گل در بنای یادبود پیروزی، به مناسبت هفتاد و هفتمین سالگرد پیروزی در جنگ جهانی دوم گفت: «من فکر می کنم اوکراین باید به این فکر کند که مجبور نشده برای حفظ یکپارچگی و وحدت این مجبور نباشد به ما مراجعه کند. غربی‌ها در صدد تقسیم اوکراین به بخش‌های کوچکتر بودند تا آنها را تحت کنترل خود درآورند.»

رئیس جمهوری بلاروس همچنین از کشورهای غربی خواست که توسعه ایدئولوژی نازیسم در اوکراین را متوقف کنند، برای اینکه در آینده آنها خودشان مجبور خواهند شد با این پدیده مبارزه کنند.

مولداوی خواستار خروج نظامیان روسیه از منطقه پریدنیسترویه است

ناتالیا گاوریلیتسا، نخست وزیر مولداوی اعلام کرد که این جمهوری از طریق سازمان ملل خواستار خارج شدن نیروهای نظامی (نیروهای حافظ صلح) روسیه از قلمرو پریدنسترویه به منظور حل و فصل مسالمت آمیز مناقشه در این منطقه شده است.

به گفته وی، این واقعیت که مشکل خروج نیروهای روسیه هنوز در قطعنامه‌های سازمان ملل وجود دارد، باید موضوع حل و فصل این مناقشه در دستور کار جامعه جهانی قرار بگیرد. گاوریلیتسا همچنین بر نیاز به راه حل و فصل مسالمت آمیزی برای جلوگیری از درگیری‌ها در منطقه پریدونسترویه تاکید کرد.

پیش از این، مایا ساندو، رئیس جمهوری مولداوی نیز طی یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با رئیس جمهور رومانی تاکید کرده بود که روسیه باید نیروهای خود را از منطقه پریدونسترویه خارج کند.

غرب به طور هدفمند اوکراین را به سکویی برای اعمال فشار بر مسکو تبدیل کرد

لئونید اسلوتسکی، رئیس کمیته امور بین الملل دومای دولتی معتقد است که کشورهای غربی از روی عمد، اوکراین را سکوی پرشی برای نفوذ بر مسکو و تجاوز مستقیم به روسیه تبدیل کردند و بدین ترتیب روسیه راه چاره‌ای برای حل و فصل اوضاع در اوکراین از راه‌های مسالمت‌آمیز نداشت.

به گفته این مقام پارلمانی، غرب چشمان خود را بر روی سیاست مقامات کی‌یف در سرکوب شهروندان روس زبان، اقلیت‌های ملی، انتقام گیری علیه ساکنان منطقه دونباس و گسترش ایدئولوژی نئونازی بسته است. وی گفت: «روسیه به مدت هشت سال به دنبال اجرای توافقات مینسک بود، در حالی که کی‌یف خود را برای جنگ آماده میکرد و در چنین شرایطی، روسیه جز اقدام نظامی مستقیم راهی برای توقف این اقدامات خصمانه ندید.»

تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینک‌های زیر بخوانید:

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان