تابع: انتخاب کادر فنی پاراتکواندو باید براساس آییننامه باشد/ از تعویق بازیهای پاراآسیایی به عنوان یک فرصت استفاده میکنیم
دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک گفت: موضوع سرمربیگری پاراتکواندو در حال بررسی است تا اگر با آییننامه مورد نظر مطابقت نداشته باشد و اگر نیاز باشد، تغییرات انجام میشود.
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، محمد تابع، دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک در نشست خبری امروز سه شنبه 20 اردیبهشت 1401 اظهار داشت: در خصوص تعویق بازیهای پاراآسیایی هنوز قطعی اعلام نشده و نامه نزدهاند. قاعدتاً بازیهای پاراآسیایی هم از بازیهای آسیایی تبعیت میکند. البته آخرین نامه از کمیته بینالمللی پارالمپیک این بود که برنامه مسابقات داخلی را خواسته بودند و تا یکی دو روز دیگر این کار را خواهیم کرد. ما بر اساس همین تعویق باید برنامهریزی خود را تغییر بدهیم و در ستاد بازیهای پاراآسیایی این برنامه مورد بررسی قرار میگیرد و سیاستهای جدید بررسی خواهند شد. همچنین باید برای مسابقات انتخابی پارالمپیک هم بررسی لازم را داشته باشیم.
دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک در پاسخ به این سوال که «آیا از این تعویق خوشحال هستید یا ناراحت؟ چون به نظر میرسد آمادگی لازم برای حضور در این رویداد وجود نداشت و البته تغییراتی هم در برخی فدراسیونها رخ داده بود»، گفت: تغییرات در فدراسیونها دست ما نیست. البته نباید این تغییرات تاثیر روی آمادگی و اردوها بگذارد. درخصوص تکواندو باید بگویم که این تغییرات تاثیر نداشته است. یکی از ورزشکاران در این رشته تغییراتی در کلاس او ایجاد شد. برای کادر فنی، ما یک آییننامه داریم که افراد ملاک مورد نظر را داشته باشند. به هر حال تعویق بازیهای پاراآسیایی ناخواسته بود و این رویداد عقب افتاد، مهم این است که برنامه ریزی صحیح داشته باشیم و از فرم ایدهآل خارج نشویم. اگر هدف ما پارالمپیک پاریس است، رسیدن به آن از پاراآسیایی میگذرد و باید تمرکز کنیم. انشاالله این مسیر آماده سازی را از دست نمیدهیم. ما طرحها و نگاههایی داریم که پشتوانه سازی بهتری میشود. تشکیل تیم ب نیز در همه رشتهها انجام شود و باید از تعویق به عنوان یک فرصت استفاده کنیم تا یک جوانگرایی صورت بگیرد.
محمد تابع درخصوص شرایط مهدی پوررهنما، اصغر عزیزی و روحالله رستمی عنوان کرد: پیگیر هر سه نفر هستیم و برای هر کدام از آنها پیگیری میکنیم و چیزی که براساس قانون باشد، پیگیری میشود. برای رستمی هم کمیته بررسی تشکیل میشود تا به حقیقت برسیم و ظرف هفته آینده انجام این کار میشود. در یک بازه زمانی اتفاقات میافتد و تصمیماتی گرفته میشود که باید بررسی شوند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا تغییرات در کادر فنی برخی تیمها از جمله پاراتکواندو براساس آییننامه مصوب کمیته پارالمپیک بوده یا نه؟ گفت: آییننامه، مصوبه داخلی ما نیست، بلکه نماینده فدراسیونها در زمان تصویب آنها حضور داشتند. ما جلساتی داشتیم و موارد مختلف بررسی و ابلاغ شد. این آییننامه برای چند سال قبل است. قاعده انتخاب مربی از همان مبدأ که فدراسیونها هستند، برای آییننامه بازیهای پاراآسیایی و پارالمپیک هستند. اگر موارد مورد نظر همخوانی داشته باشد، مشکلی نیست و اگر نباشد، بررسی و بحث میشود. موضوع سرمربیگری پاراتکواندو هم در حال بررسی است تا اگر مطابقت نداشته باشد و اگر نیاز باشد، تغییرات انجام میشود.
دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک ادامه داد: وقتی تغییر در ریاست میشود، باید منتظر تغییرات در داخل هم باشیم. اینکه ورزشکاران با این مقابله میکنند، در آییننامه هست که ورزشکاران مربی را انتخاب نمیکنند.
تابع درباره عدم وجود مساوات این ورزشکاران المپیکی و پارالمپیک در رشتههای مختلف گفت: طبق مصوبات وزارت ورزش، امتیاز در نظر گرفته شده هم المپیک و هم پارالمپیک برابر لحاظ میشود.در واقع فعالیت در بخش پارالمپیک یک بخش امتیاز آور برای فدراسیونها محسوب میشود. به هر حال زیرساختها برای بخش معلولان وجود ندارد که این اتفاقات در حال رخ دادن است تا فدراسیونها این زیرساختها را فراهم کنند و هم امتیاز لازم را بگیرند و هم شاهد پیشرفت این بخش باشیم. ضمناً تفاوت بین ورزشکاران نیست، حتی کمک هزینهای که ما پرداخت میکنیم، بیشتر از ورزشکاران بخش المپیک است.
وی با اشاره به تعویق بازیهای پاراآسیایی تصریح کرد: آن چیزی که خبر داریم، دلیلش بحث کرونا بوده و اینکه در شورای المپیک آسیا، بحث تعویق بازیهای آسیایی تصمیمگیری شده است.البته هنوز جزئیات به ما درخصوص تعویق گفته نشده است. ضمن اینکه از سال قبل مسابقات سهمیه پارالمپیک آغاز شده و البته هیچ منافات و تداخلی با بازیهای پاراآسیایی ندارد. به هر حال منتظر تاریخ دقیق هستیم تا برنامهریزی کنیم. به هر حال اگر برگزار هم نشود، خللی در برنامه آماده سازی برای پارالمپیک ایجاد نمیشود. در نهایت اینکه گفتهاند تاریخ بعدی و جدید بازیهای آسیایی تا یک ماه آینده اعلام میشود.
تابع درباره عدم پیشبینی از عملکرد کاروان بازیهای پاراآسیایی گفت: پیشبینی یکسری رشتهها منوط به کسب سهمیه میشد. در قایقرانی و تکواندو و تیراندازی همینگونه بود، به همین دلیل باید صبر میکردیم تا این اتفاق بیفتد. برای شنا و دوومیدانی هم کسب سهمیه پاراآسیایی منوط هست، چون آنها علاوه بر رکوردی که در سیاستها است، باید در یک مسابقه رسمی شرکت کنند. ما پیشبینی از تعداد ورزشکاران و مدالها هم داشتیم و بر اساس آن البسه و لباس رژه را نیز داشتیم، ولی تا وقتی نهایی نمیشد، نمیتوانستیم علنی اعلام کنیم.
وی خاطرنشان کرد: اعزام پارالمپیک براساس رکوردها است. همچنین پیشبینی برای این دوره از بازیهای پاراآسیایی براساس شانس ها در آسیا انجام شد که تعداد ورزشکاران در لیست قابل ملاحظه بود. ما ضمناً هنوز تصمیمی برای اعزام حمایتی نداریم و اعزامها فعلا بر اساس همان شانس مدال است.
تابع درخصوص بودجه کمیته پارالمپیک گفت: بودجه ما شامل بازیهای پاراآسیایی هم میشد. اگر برگزار نشود، براساس اردوها و روند آمادهسازی میشد. امیدواریم بودجه در نظر گرفته پوشش اردوها و همه موارد را داشته باشد. هزینهها بالا رفته و امیدواریم کفاف پوشش اردوها را بدهد.
وی درباره معیشت و اشتغال ورزشکاران گفت: درخصوص اشتغال پیگیری باز هم در حال انجام است تا از طریق آییننامه وزارت ورزش و کمیته پارالمپیک صورت بگیرد. در موضوع مدالآوران پارالمپیک بحث استخدام فرزندان قهرمانان بود که به دنبال تغییراتی در آنها هستیم. برای حقوق آنها موضوع یکسان سازی در حال انجام است.
تابع با اشاره به موضوع روحالله رستمی تصریح کرد: باید ببینیم چیزهایی که میگوید، صحت دارد و اتفاق افتاده است یا نه. ما در بخش پزشکی اقدامات را انجام دادهایم. یک ورزشکار وقتی میخواهد معالجه شود، باید دقت کنیم و شرایط او از همه جهتها بررسی شود. نگرانی ما این بود که اگر جراحی کند، ممکن است مسابقات جهانی کره جنوبی را از دست بدهد. در واقع اگر او یکی از پنج مرحله را از دست بدهد، شانس پارالمپیک را از دست خواهد داد. رستمی حتی اگر وزنه نزند، باید خودش به همراه مدارک پزشکی برود تا بررسی شود. در نهایت اینکه حتماً نتیجه از طریق کمیته مورد نظر اعلام خواهد شد.
وی درباره مراسم تقدیر از مدالآوران ایران در ادوار پارالمپیک گفت: امیدواریم این مراسم امسال برگزار کنیم. در واقع اگر مشکلی به وجود نیاید، انشاالله در هفته آخر تیر ماه انجام میشود.
تابع اظهار داشت: همچنین مراسم نکوداشت بتول مشرف جوادی، روز اول خرداد برگزار میشود. او سابقه بالای سه دهه را دارد و تاثیر زیادی در رونق ورزش معلولان داشته و امیدواریم با این مراسم تقدیری از گوشهای از خدمات او را داشته باشیم.
وی در پایان گفت: تشکیل تیمهای «ب» گامی برای همه رشتهها است و پیگیر این هستیم که اتفاق بیفتد و با نگاه جوانگرایی به دنبال اجرای آن هستیم. آییننامه ای برای تیمهای «ب» نوشته شده و به فدراسیونها ابلاغ میشود، با این نکته پشتوانه سازی است. به هر حال ما به زمانی می رسیم که یک ورزشکار خداحافظی میکند، باید پشتوانه داشته باشیم که این اتفاق امیدوارم بیفتد.
انتهای پیام/