ضرغامی: گردشگری زمینی بین کشورهای اکو راه‌اندازی شود/ اکوتوریسم فوق‌العاده مازندران ‌انتها ندارد


ضرغامی: گردشگری زمینی بین کشورهای اکو راه‌اندازی شود/ اکوتوریسم فوق‌العاده مازندران ‌انتها ندارد

گروه استان‌ها ـ وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: کشورهای عضو اکو باید در مسیر تقویت و ترویج سفرهای زمینی ارزان بین کشورهای عضو گام بردارند تا فرصت گردشگری بین این کشورها بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

به‌ گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، سیدعزت‌الله ضرغامی ‌در مراسم افتتاحیه رویداد بین‌المللی «ساری 2022» که با حضور مدیران اتحادیه اکو، سفرای کشورهای عضو و مسئولان ملی و استانی در هتل بادله ساری برگزار شد، اظهار کرد: «سازمان همکاری‌های اقتصادی که با فلسفه روشنی حدود 6 دهه پیش با عضویت سه کشور شروع به کار کرد و اکنون 10 عضو دارد، باید در فعالیت‌های اقتصادی امروز جهان هوشمندانه عمل کند. گردشگری امروز  یک انتخاب نیست، ضرورت است و رکن مهم اقتصادی جهان محسوب می‌شود.»

ضرغامی تصریح کرد: «سهم گردشگری از تولید ناخالص جهانی 10 درصد است، اما کشورهای عضو اکو که بهترین مزیت‌های گردشگری را دارند فقط 7 درصد از این سهم را در اختیار گرفته‌اند. ما باید سهم بیشتری داشته باشیم؛ اگر این جامعه 450 میلیون نفری درست مدیریت شود این هدف محقق می‌شود.»

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، افزود: «باید با هماهنگی بین کشورها و دفاتر خدمات مسافرتی، برنامه‌ریزی جامعی شود تا در کنار افزایش زیرساخت‌های مختلف و خطوط هوایی، گردشگری زمینی بین کشورهای عضو را به‌عنوان گردشگری ارزان راه‌اندازی کنند. برخی مسائل موجود هم قابل حل هستند، ما همسایه هستیم و راه‌های زمینی باز است.»

وی ابراز امیدواری کرد که با هماهنگی دبیرخانه اکو در این حوزه برنامه‌ریزی روشنی انجام شود تا در حوزه گردشگری به اهداف مدنظر برسیم.

سه اثر ثبت‌ جهانی متعلق به مازندران است

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به ظرفیت‌های مازندران برای گردشگری بین‌المللی گفت: «انتخاب ساری به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو انتخاب دقیق و خوبی بود، چون مازندران یک الگوی کامل از ایران است.»

ضرغامی با اشاره به اینکه ایران 26 اثر ثبت شده جهانی دارد که سه اثر متعلق به استان مازندران است، تصریح کرد: «کمتر استانی چنین ویژگی برجسته‌ای دارد. جنگل‌های هیرکانی، باغ عباس‌آباد و مسیر ریلی در این استان جزو جاذبه‌های جهانی هستند. حق همه ملت‌های دنیاست که از این جاذبه‌های جهانی بهره ببرند.»

وی مازندران را در جایگاه تاریخی و بناهای باستانی نمونه دانست و افزود: «در حوزه گردشگری زیارتی بسیاری از افراد و علمای دینی که در تاریخ تشیع اثرگذار بودند به این استان پناه آوردند و زندگی کردند. اکنون مقبره‌های آنان از اماکن و جاذبه‌های مذهبی محسوب می‌شود.»

اکوتوریسم مازندران فوق‌العاده است

ضرغامی با تاکید بر اینکه اکوتوریسم مازندران فوق‌العاده است و انتها ندارد، تصریح کرد: «هر گوشه‌ای از مازندران بروید مناظر اعجاب‌انگیز از طبیعت می‌بینید.»

وی با بیان این‌که مازندرانی‌ها در بوم‌گردی قوی هستند، اظهار کرد: «معتقدیم در سیاست‌های اکو برای گردشگری باید سهمی در حمایت از مراکز اقامتی مردمی در نظر بگیریم. یکی از سیاست‌های ما تقویت بوم‌گردی‌هاست. البته بوم‌گردی فقط بحث اقامت نیست. بلکه تبادل فرهنگی در بوم‌گردی‌ها صورت می‌گیرد. از تبصره 18 برای تسهیلات و وام‌های ارزان‌قیمت ویژه فعالان گردشگری رقم چند هزار میلیاردی در نظر گرفته شد که ادامه این روند گام بزرگی برای رونق گردشگری است.»

صنایع‌دستی مازندران از افتخارات ایران

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: «یکی از افتخارات کشور ما صنایع‌دستی مازندران است. در برخی رشته‌های صنایع‌دستی مازندران منحصربه‌فرد است. همه این ظرفیت‌ها از مازندران یک مقصد جذاب بین‌المللی سفر ساخته است که باید در «ساری 2022» به کشورهای منطقه معرفی شود.»

مراسم افتتاحیه رویداد بین‌المللی «ساری 2022» ‌با حضور سفرای 9 کشور عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی اکو و مدیران این سازمان بین‌المللی و وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در هتل بادله ساری ‌برگزار شد.

مهمانان خارجی افتتاحیه رویداد بین‌المللی «ساری 2022» قرار است طی روزهای 20، 21 و 22 اردیبهشت با حضور مسئولان سازمان همکاری‌های اقتصادی اکو، بازدیدهایی از زیرساخت‌های اقتصادی و ظرفیت‌های گردشگری مازندران داشته باشند.

پیشنهاد میزبانی مرکز مازندران به عنوان پایتخت گردشگری اکو با عنوان رویداد «ساری‌ 2022» اوایل سال 1398 از سوی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مازندران و استانداری مازندران به وزارت میراث‌فرهنگی کشور داده شد و روز 12 مهر ماه سال 1398 هم به تصویب هیات وزیران گردشگری کشورهای عضو اکو در تاجیکستان رسید.

فعالیت اجرایی این رویداد از آذر ماه 1398 با استقرار دبیرخانه در محل اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران و سپس اقدامات تبلیغاتی همچون رونمایی از لوگو آغاز شد.

اهداف اصلی طرح پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو، تشویق کشورهای عضو برای تهیه برنامه‌های ملی به منظور توسعه شهرهای گردشگری با هدف فقرزدایی و توسعه پایدار اقتصادی، افزایش توجه به طبیعت‌گردی، گردشگری مذهبی، سلامت و فرهنگی در میان کشورهای عضو، بالا بردن استانداردهای زندگی شهری، افزایش آگاهی عمومی مردم کشورهای عضو اکو از جاذبه‌های توریستی، منابع و امکانات موجود در این کشورها به منظور تشویق گردشگری ورودی و ایجاد رقابت مثبت بین کشورهای عضو به منظور رشد گردشگری است.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon