نرخ رشد جمعیت در استان کرمانشاه به ۰.۶ رسید


نرخ رشد جمعیت در استان کرمانشاه به 0.6 رسید

گروه استان‌ها- معاون بهداشتی دانشگاه علوم علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت: نرخ رشد جمعیت در استان کرمانشاه ۰.۶ و کمتر از میانگین کشوری است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، ابراهیم شکیبا امروز در نشست خبری با اشاره به وضعیت پیری جمعیت و فرزندآوری در استان کرمانشاه اظهار داشت: نرخ رشد در کشور 0.7 و در استان کرمانشاه 0.6 است و این نرخ رشد خطرآفرین است و هفت سال زمان برای جبران این بحران نیاز است.

شکیبا عنوان کرد: هم اکنون 10 درصد جمعیت پیر است و براساس پیش بینی‌ها تا سال 1420 این میزان به 30 درصد خواهد رسید.

وی با اشاره به اینکه وظیفه دانشگاه علوم پزشکی این است که پسماندهای عفونی را غیرعفونی کند و تحویل شهرداری دهد بیان کرد: زمینی برای تجمع و دفع زباله‌ها تعیین شده که شهردایر باید زیرساخت لازم برای برای دفع پسماند فراهم کند.

شکیبا با بیان اینکه تمام بیمارستان‌های استان مجهز به دستگاه بی‌خطرساز زباله هستند و محیط زیست نیز بر آن نظارت کامل دارد گفت: بخش خصوصی و مطب‌ها نیز زباله‌های خود را برای بی‌خطرسازی تحویل شرکت‌های خصوصی می‌دهند اما برخی از مراکز بخش خصوصی به صورت غیرقانونی و زیرزمینی فعالیت می‌کنند که زباله آن بی‌خطرسازی نمی‌شود.

معاون دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه کرونا تمام نشده اما در تمام دنیا بحث اضطراری بودن آن مطرح نیست افزود: مردم به طور طبیعی به شرایط عادی زندگی همچون قبل از کرونا بازگشته‌اند اما پروتکل‌های بهداشتی همچنان باید رعایت شود.

وی عنوان کرد: تمرکز ما روی روند واکسیناسیون است زیرا چنانچه اکثر مردم واکسیناسیون خود را تکمیل کنند و 30 تا 40 درصد جامعه از ماسک استفاده کنند باز هم وضعیت مطلوب خواهد بود.

شکیبا با اشاره به اینکه وضعیت واکسیناسیون دانش‌آموزان 12 تا 18 سال در استان مناسب است گفت: رده سنی 9 تا 12 سال 46 درصد واکسن را دریافت کرده‌اند و پنج تا 9 سال نیز بسیار کم است و در مجموع رده سنی 5 تا 12 سال کمتر از 30 درصد واکسن را دریافت کرده‌اند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه واکسن پاستوکووک ایمنی بسیار بالایی دارد و از واکسن سینوفارم نیز عوارض جدی تاکنون مشاهده نشده است افزود: خانواده‌ها نباید نگرانی از بابت تزریق واکسن کرونا برای فرزندانشان داشته باشند و با توجه به بازگشایی مدارس دریافت این واکسن ضروری است.

شکیبا با بیان اینکه برای دختران و پسران دانش‌آموزان حاشیه شهرها و روستاها مکمل دارویی تهیه شده است گفت: به پسران دانش‌آموز ماهانه یک قرص ویتامین دی و به دختران مقطع اول و دوم متوسطه تا چهار ماه هفته‌ای یکبار قرص آهن تحویل می‌شود.

وی با اشاره به وضعیت گرد و غبار در استان بیان کرد: باید توجه داشته باشیم در آینده احتمال دارد هشت روز در ماه درگیر گرد و غبار باشیم و این در حالی است که این مشکل باید در سطح ملی و فراملی رفع شود و کاری از استان ساخته نیست و تنها باید با آموزش با این مهمان ناخوانده مقابله کرد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه افزود: سالمندان و افراد دارای بیماری زمینه‌ای باید از منزل خارج نشوند و در صورت ضرورت خروج از منزل از ماسک استفاده کنند و مردم باید با این پدیده آشنا شوند و راه مقابله با آن را بیاموزند.

ثبت 421 مورد شکایت از داروخانه‌های استان کرمانشاه

مهدی مجرب معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه نیز در این نشست خبری با بیان اینکه در استان کرمانشاه 347 داروخانه وجود دارد که به طور عمده خصوصی هستند اظهار داشت: در سال گذشته 421 شکایت از داروخانه‌ها ثبت شد که 68 مورد از آن‌ها محکوم شدند.

وی با بیان اینکه تخلفات مختلفی از جمله گرانفروشی در داروخانه‌ها گزارش می‌شود عنوان کرد: این تخلفات ممکن است سبب قطع سهمیه دارویی و تعلیق پروانه مسئول فنی داروخانه‌ها شود.

مجرب درباره وضعیت داروخانه هلال‌احمر و مشکل نداشتن سهمیه از سوی شرکت‌های دارویی گفت: چون مجوز این مرکز با عنوان داروخانه نیست بنابراین شرکت‌های دارویی مجاز به تحویل دارو به این داروخانه نیستند.

وی با اشاره به اینکه یکی از وظایف معاونت غذا و دارو این است که به مشکلات آلاینده‌ها در محصولات کشاورزی در سطح عرضه رسیدگی کند عنوان کرد: در این بازرسی باقی مانده سموم و نیترات سنگین ارزیابی می‌شود و نتایج جهت اصلاح الگوی کشت به وزارت جهاد کشاورزی اعلام می‌شود اما در استان کرمانشاه محصول حادی که نیاز به جمع‌آوری داشته باشد، شناسایی نشده است.

انتهای پیام /832/ح

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon