فرماندار ورامین: کمبود کالای اساسی در ورامین نداریم/ سودجویان به احتکار کالاها روی آورده‌اند


فرماندار ورامین: کمبود کالای اساسی در ورامین نداریم/ سودجویان به احتکار کالاها روی آورده‌اند

گروه استان‌ها - فرماندار ورامین از آغاز به کار ۲۵ تیم نظارت بر بازار خبر داد و گفت: گندم کشور تا ۶ ماه آینده تأمین‌شده و برخی کمبودها ناشی از احتکار است که طبق دستورات برخورد قاطعی با محتکران صورت می‌گیرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ورامین، مجید درویشی شامگاه سه‌شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به موضوعات اقتصادی در سطح جامعه اظهار داشت: در تمام دنیا یارانه‌هایی به مصرف‌کنندگان یا تولیدکنندگان پرداخت می‌شود؛ اما متأسفانه پیش‌ازاین در کشور ما یارانه به واردکننده پرداخت می‌شد که باعث بروز مشکلات مختلفی برای اقتصاد شده بود و نمونه آن را در مصرف گندم شاهد هستیم.

وی افزود: حدود 4 میلیون تن گندم در کشور پِرتی است که آرد این گندم‌ها در مرزهای ترکیه و کشورهای دیگر دیده شده و از سوی دیگر کشور ترکیه 2 میلیون تن کسری گندم خود را از آرد یارانه‌ای کشور ما تأمین می‌کند.

فرماندار ورامین در ادامه گفت: امروز شاهد هستیم که قیمت نان باگت افزایش پیدا کرد؛ اما به‌وسیله رسانه‌ها فشار زیادی به روان ‌مردم وارد شد و این درحالی‌ است که پیش ‌از این قیمت خود ساندویچ چند برابر شده بود ولی هیچ مشکلی پیش نیامده بود.

درویشی تصریح کرد: این دولت باید تا حدود 4 سال آینده حدود 90 درصد هزینه اوراق مشارکتی که برای بودجه سال گذشته استقراض کرده را پرداخت کند. خشک‌سالی عجیب از یک‌سو و جنگ روسیه و اوکراین از سوی دیگر مسائلی است که این دولت با آن روبرو است و همین مسائل باعث شده است که تأمین گندم کشور با مشکل مواجه شود.

وی با تأکید بر اینکه دولت هیچ چاره‌ای جز هدفمندسازی یارانه‌ها نداشت گفت: این اتفاق باید برای مردم و به خاطر مردم انجام می‌شد زیرا مشکلات از سمت‌های مختلف در حال رخ دادن بود و یکی از آثار همین هدفمندی یارانه‌ها کاهش ضریب جینی خانوارها است.

فرماندار ورامین عنوان کرد: دولت متعهد شده است که مبلغ واریزی کاهش پیدا نکند ولی پرداخت آن را به خود مردم واگذار کرده است تا خودشان تصمیم‌گیری لازم ‌را انجام دهند. ارز ترجیحی که امروز در مورد آن صحبت می‌کنیم در خصوص 7 کالای اساسی است و جدای از مابقی اقلام است. در زمینه آرد و نان مسئله متفاوت است و مردم برای این دو قلم‌ شامل هیچ هزینه اضافه‌ای نمی‌شوند؛ ولی دولت مابقی هزینه را به نانوایان پرداخت می‌کند.

درویشی اظهار کرد: در زمینه نهاده‌های دامی یارانه‌ای پرداخت نمی‌شود که پیش ‌از این نیز پرداخت نمی‌شد ولی برای کمتر شدن شوک بازار، مبلغی به جهاد کشاورزی برای پرداخت نهاده‌های دامی به دامداران تا خردادماه پرداخت شود. با توجه به اینکه ارز دولتی به همه پرداخت نمی‌شد، هدفمندی یارانه‌ها باعث می‌شود که انحصارها برای افراد خاص برداشته شود و بعدازآن واردات کالاها درست شده و قیمت‌ها اصلاح شود و در نهایت نیز مردم سود مناسب را خواهند برد و یکی از رسالت‌های رسانه‌ها این است که این اقدامات ‌را خوب تبیین کنند.

وی تصریح کرد: دولت با توجه به اینکه می‌دانست که چهره‌اش تخریب می‌شود هدفمندی یارانه‌ها را انجام داد؛ زیرا در نهایت به نفع مردم است؛ ولی رسانه‌ها باید به‌درستی این اقدامات را به نمایش گذاشته و در راستای منافع مردم اقدام کند. در ورامین قرارگاهی ایجاد شده است تا علاوه بر نظارت دقیق بر وضعیت بازار، مشکلات، نظرات و صحبت‌های مردم را نیز بشنویم.

فرماندار ورامین با بیان اینکه جلسات مختلفی با اتحادیه‌ها جلسات مختلف و زیادی گذاشته‌شده است تا بتوانیم کار هدفمندی یارانه‌ها را به‌درستی پیش‌بریم گفت: 25 تیم نظارتی راه‌اندازی شده و کار خود را آغاز خواهند کرد و یکی از اولویت‌های ما انبارهای اطراف شهرستان است که روزانه دقیق نظارت می‌شود.

درویشی افزود: گندم کشور تا 6 ماه آینده تأمین‌شده و در اختیار است و از سوی دیگر نیز کالاهای اساسی نیز تا 6 ماه آینده از گمرک‌ها ترخیص شده و وارد کشور شده است ولی کمبودها ناشی از احتکارها است که دستورات قاطعی برای برخورد با این افراد خواهد شد و هماهنگی‌های لازم‌ برای این اقدامات نیز صورت گرفته است.

وی در ادامه عنوان کرد: برای فروشگاه‌های زنجیره‌ای در شهرستان نیز تدابیر ویژه دیده‌شده و همه مکلف هستند تا در این شرایط ویژه به مردم خدمت و کمک کنند ولی اگر این فروشگاه‌ها قصد همکاری با مردم‌ را نداشته باشند، حتماً و یقیناً با این فروشگاه‌ها برخورد لازم صورت خواهد گرفت و عموم مردم نیز اگر کم‌فروشی، احتکار و مسائل مشابه را شاهد بودند، حتماً اطلاع‌رسانی‌های لازم را انجام دهند تا برخورد قاطع و دقیق انجام شود.

فرماندار ورامین تصریح کرد: تسهیلات آبیاری تحت‌فشار توسط دولت در نظر گرفته‌شده که 85 درصد آن توسط دولت پرداخت می‌شود ولی هنوز از سوی کشاورزان ترغیب نشده‌ و از سوی دیگر اصلاح کشت نیز باید انجام شود و محصولات پر آب در منطقه کشت نشود تا همه کشاورزان بتوانند از نعمت آب بهره‌مند شده و کشت انجام شود.

درویشی در پایان خاطرنشان کرد: در زمینه کارخانه قند ورامین قراردادهایی با مسئولین این کارخانه بسته‌شده است ولی این کارخانه به دلایل مختلف از جمله ترافیک منطقه نمی‌تواند با تمام ظرفیت به فعالیت خود برسد و از سوی دیگر کارخانه روغن‌کشی نیز درخواست خروج از شهر ورامین را دارد ولی به دنبال مقابله برای خروج این کارخانه از شهرستان هستیم. محیط‌زیست جریمه‌ای برای کارخانه قند در نظر گرفته است که همین امر نیز مسائلی را به وجود آورده است ولی همچنان پیگیر مسائل این دو کارخانه هستیم تا بتوانیم به بهترین شکل ممکن تمام مشکلات کارخانه‌های وارنا و کارخانه قند را برطرف کنیم.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon