تحولات اوکراین| عدم تمایل غرب به تسریع روند مذاکرات مسکو و کی‌یف /پنتاگون: پوتین با ناتو وارد جنگ نخواهد شد


تحولات اوکراین| عدم تمایل غرب به تسریع روند مذاکرات مسکو و کی‌یف /پنتاگون: پوتین با ناتو وارد جنگ نخواهد شد

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا معتقد است که بروکسل نمی‌تواند در مذاکرات روسیه و اوکراین میانجی‌ باشد، چین هم گزینه مناسبی نیست و در این بین، ترکیه تاکنون خوب عمل کرده و سازمان ملل هم ممکن است بتواند در زمینه میانجی‌گری بین دو طرف مناقشه موفق باشد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "اوریل هاینز" مدیر آژانس اطلاعات ملی ایالات متحده معتقد است که موفقیت آمیز بودن مذاکرات در خصوص حل و فصل اوضاع در اوکراین در کوتاه مدت بعید است. به گفته این مقام آمریکایی، وضعیت اوکراین در آینده نزدیک ممکن است مسیر تشدید وخامت اوضاع را در پیش بگیرد. وی افزود، تمایل اوکراین برای حل مناقشه از راه نظامی نیز به این مسئله کمک خواهد کرد.

هاینز که در نشست شنود کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا صحبت کرد، گفت: «با توجه به اینکه هر دو طرف روسی و اوکراینی مطمئن هستند که می‌توانند به اهداف نظامی خود دست یابند، ما فرصتی برای پیشبرد روند اوضاع از طریق مذاکرات نمی‌بینیم».

در عین حال، جوزپ بورل، مسئول اصلی سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا نیز اعتراف کرد که بروکسل نمی‌تواند در مذاکرات بین روسیه و اوکراین میانجی باشد. به گفته وی، روس‌ها به اتحادیه اروپا اعتماد نداشته و این مسئله را نخواهند پذیرفت.

روز گذشته ولادیمیر مدینسکی، رئیس گروه مذاکره کننده روسی و مشاور  ولادیمیر پوتین یادآور شد که مذاکرات بین هیئتهای نمایندگی روسیه و اوکراین درباره حل و فصل مسالمت آمیز مناقشه متوقف نشده و رایزنی‌ها از راه دور همچنان در حال انجام هستند.

پیش از این، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفته بود که لندن و واشنگتن به ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین اجازه نمی‌دهند که مذاکرات با روسیه را سرعت ببخشد. وی با اشاره به این واقعیت که هنوز پاسخی از طرف کی‌یف به پیشنهادات مسکو برای حل و فصل مشکلات در دونباس دریافت نشده، افزود که اظهارات مقامات اوکراینی نشان می‌دهد که آنها نیازی به مذاکره با روسیه ندارند.

این خبر به‌روزرسانی می‌شود| در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز هفتاد و هفتم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

23:19- روسیه: سران حزب دموکرات از بودجه دولت آمریکا برای آزمایش‌های بیولوژیک در اوکراین استفاده می‌کنند

یک مقام دولت روسیه می‌گوید کشورش شواهد و مدارکی در اختیار دارد که نشان می‌دهد پنتاگون آزمایش‌های بیولوژیک در خاک اوکراین انجام می‌دهد.

22:01- سازمان بین‌المللی کار: حدود 4.8 میلیون شغل در اثر جنگ اوکراین از بین رفته است

جنگ در اوکراین نه تنها زندگی ها را نابود می کند، بلکه  به اقتصاد این کشور  نیز آسیب جدی وارد کرده است. بر اساس گزارش سازمان بین المللی کار، 4.8 میلیون شغل در اثر جنگ در اوکراین از بین رفته است و کشورهای دوردست نیز متاثر از عواقب آن هستند.

 بر این اساس اگر این  جنگ بیشتر طول بکشد، تعداد مشاغل از دست رفته می تواند به هفت میلیون افزایش یابد.

21:56- اسلواکی و لهستان خواستار اعطای سریع نامزدی عضویت در اتحادیه اروپا به اوکراین شدند

اسلواکی و لهستان خواستار پذیرش سریع اوکراین در اتحادیه اروپا و اعطای نامزدی قریب الوقوع برای این منظور به این کشور شدند. این  درخواستی بود که  آن را زوزانا کاپوتووا، رئیس جمهور اسلواکی و آندری دودا، همتای لهستانی وی در براتیسلاوا اعلام کردند.  هر دو اعلام کردند که به طور مشترک با همتایان خود در کشورهای اتحادیه اروپا که در مورد وضعیت نامزدی اوکراین در اتحادیه اروپا تردید دارند، دیدار خواهند کرد. کمیسیون اتحادیه اروپا قصد دارد در ماه ژوئن در مورد چشم انداز عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا تصمیم گیری کند.

21:35- روسیه خواستار عذرخواهی رسمی لهستان شد

روسیه روز چهارشنبه خواستار عذرخواهی رسمی لهستان شد و تهدید کرد که ممکن است در آینده برای تظاهراتی که در آن سفیر مسکو در ورشو با رنگ مورد حمله قرار گرفته بود، اقدام تلافی جویانه کند. سرگئی آندریف، سفیر روسیه در لهستان با حضور در گورستان نظامی شوروی سابق توسط معترضان جنگ روسیه و اوکراین مورد حمله قرار گرفته بود.

21:33- جمهوری چک با شرکت اتباع خود در جنگ اوکراین موافقت می‌کند

"میلوش زمان"،  رئیس جمهور چک با درخواست 103 تبعه خود برای پیوستن به نیروهای اوکراینی در نبرد با ارتش روسیه موافقت کرد. وزارت دفاع چک اعلام کرد که در مجموع حدود 400 درخواست از این قبیل وجود دارد. اینکه چه تعداد تبعه این کشور در حال حاضر در اوکراین می جنگند مشخص نیست.
شهروندان چک از خدمت در ارتش های خارجی منع می شوند. هر کس این کار را انجام دهد مجازات حبس در انتظارش است. بنابراین استثناها باید به صراحت تایید شوند. تأیید زمان هنوز باید توسط پیتر فیالا،  نخست وزیر این کشور هم امضا شود. سخنگوی  وی اعلام کرد در صورتی که سایر دستگاه ها مخالفتی نداشته باشند، نخست وزیر هم موافقت خواهد کرد.

21:12- پنتاگون: پوتین با ناتو وارد جنگ نخواهد شد

لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده روز چهارشنبه گفت، در حالی که مسکو سه ماه پس از حمله به اوکراین برای دستیابی به اهداف خود در اوکراین تلاش می کند، ایالات متحده باور ندارد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه بخواهد از نظر نظامی با ناتو مقابله کند.

20:10- جمهوری‌ای خودخوانده دونتسک و لوهانسک فیس بوک و اینستاگرام را مسدود کردند

جمهوری های خودخوانده خلق دونتسک و لوهانسک در شرق اوکراین اعلام کردند که دسترسی به فیس بوک و اینستاگرام با اعمال فوری مسدود شده است.  با انجام این کار، آنها به سیاست روسیه می‌پیوندند که تا حد زیادی شبکه‌های اجتماعی مستقر در ایالات متحده را مسدود کرده است.
وزارت ارتباطات دونتسک در بیانیه ای اعلام کرد: دسترسی به منابع اطلاعاتی شرکت آمریکایی متا، که امکان تحریک به خشونت علیه کاربران روسی زبان در شبکه های اجتماعی خود را فراهم می کند، قبلا مسدود شده است.
وزارت ارتباطات لوهانسک هم در بیانیه جداگانه ای  اعلام کرد که دسترسی به این  رسانه های اجتماعی را مسدود کرده است.

20:09- انگلیس و سوئد: روابط با پوتین هرگز عادی نمی‌شود

بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا و همتای سوئدی‌اش طی یک کنفرانس مشترک گفتند که روابط با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه پس از حمله به اوکراین هرگز عادی نمی‌شود.

20:06- هشدار آلمان و آرژانتین درباره عواقب طولانی مدت جنگ اوکراین

 اولاف شولتز، صدراعظم آلمان و "آلبرتو فرناندز"، رئیس جمهور آرژانتین نسبت به اثرات جنگ اوکراین هشدار دادند.  شولتز پس از ملاقات با فرناندز در برلین تاکید کرد که اوکراین باید صد سال با عواقب پس از جنگ دست و پنجه نرم کند زیرا مواد منفجره همچنان باقی مانده است.
وی تاکید کرد: هر کسی که در آلمان زندگی می‌کند می‌داند که بمب‌هایی که در طول جنگ جهانی دوم در اینجا افتاد هنوز هم امروز کشف می‌شوند.
صدراعظم آلمان تاکید کرد که قیمت انرژی و مواد غذایی اکنون در حال افزایش است .  وی افزود: بیم آن می رود که کشورهایی مانند اوکراین که نقش مهمی در امنیت غذایی جهان دارند، دیگر قادر به تحویل مواد غذایی نباشند و این خطر گرسنگی را به همراه خواهد داشت.
فرناندز هم از پیامدهای جنگ برای تمام آمریکای لاتین ابراز تاسف کرد.  وی همچنین آرژانتین را به عنوان تامین کننده انرژی و غذا برای آلمان پیشنهاد داده و گفت: آرژانتین تولید کننده بزرگ غذا و انرژی است.  آرژانتین دومین ذخایر بزرگ گاز غیرمتعارف قابل فروش به صورت گاز مایع در جهان را دارد.

19:56- تاکید نخست وزیر فنلاند بر لزوم عضویت در ناتو

"سنا مارین"، نخست وزیر فنلاند، عضویت این کشور بی طرف در ناتو را اولویت اعلام کرد. وی امروز چهارشنبه پس از دیدار با فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن، در یک کنفرانس خبری در توکیو گفت: اگر فنلاند این گام تاریخی را بردارد، به نفع امنیت شهروندان خودمان است. پیوستن به ناتو کل جامعه بین المللی را که از ارزش های مشترک حمایت می کند، تقویت می کند.
با آغاز جنگ روسیه در اوکراین، کشورهای بی طرف اسکاندیناوی، سوئد و فنلاند، در آستانه تصمیم گیری برای پیوستن به ائتلاف نظامی غربی هستند. مارین گفت، وی با کیشیدا درباره تجاوز وحشتناک روسیه به اوکراین و پیامدهای آن صحبت کرد.

19:46- حمایت کشورهای اروپایی از قانون پیشنهادی کمیسیون برای استقلال از انرژی روسیه

کشورهای اتحادیه اروپا از قانون پیشنهادی کمیسیون برای ذخایر گاز اجباری در اتحادیه اروپا برای تامین منابع انرژی در زمستان آینده حمایت می کنند. بر اساس بیانیه روز چهارشنبه، با این حال، نمایندگان کشورهای اروپایی در بیانیه ای تصریح کردند که این تعهد باید در سال 2026 منقضی شود. طبق این قانون، ذخایر گاز تا اوایل نوامبر امسال باید 80 درصد و در چند سال آینده تا همین تاریخ 90 درصد تکمیل شود . پارلمان اروپا نیز از قبل موضع خود را مشخص کرده بود، بنابراین مذاکرات در این باره  می تواند آغاز شود تا این قانون در فصل زمستان اجرایی شود.
کمیسیون اتحادیه اروپا این طرح  قانونی را در ماه مارس برای تضمین عرضه گاز و مهار نوسانات قیمت پیشنهاد کرد. اتحادیه اروپا تصمیم گرفته است تا در اسرع وقت از وابستگی به منابع انرژی روسیه خلاص شود - طبق پیشنهاد کمیسیون، واردات گاز تا پایان سال دو سوم کاهش می یابد. این نهاد اروپایی در نظر دارد هفته آینده برنامه های دقیق تری را برای این موضوع ارائه کند.

19:27- مذاکرات روسیه-اوکراین ادامه دارد، اما کند و بی نتیجه

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت: مذاکرات بین روسیه و اوکراین ادامه دارد، اما کاملاً بی‌اثر است. وی گفت: درک متقابلی در استانبول حاصل شد ولی از سوی کی‌یف رد شده است. پسکوف از بیان هرگونه ارزیابی درباره آینده مذاکرات روسیه و اوکراین خودداری کرد.

19:14- روسیه به نقش خود به عنوان تامین کننده ایمن گاز اروپا تاکید کرد

علیرغم توقف نسبی ترانزیت گازی به اروپا از طریق اوکراین، روسیه بر نقش خود به عنوان تامین کننده ایمن گاز به اروپا تاکید کرده است. به گزارش خبرگزاری اینترفاکس، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین امروز چهارشنبه در مسکو گفت: روسیه همیشه به طور قابل اعتماد به تعهدات قراردادی خود عمل کرده و قصد دارد به آنها ادامه دهد.
وی پاسخ روشنی به این سوال نداد که آیا روسیه اکنون در حال بررسی مسیرهای ترانزیتی جایگزین برای جبران حجم از دست رفته است؟

18:43- آلمان: آموزش نظامی نیروهای اوکراینی به معنای ورود به جنگ نیست

 کریستین لامبرشت، وزیر دفاع آلمان آموزش سربازان اوکراینی برای کار باهویتزرهای خودکششی را که از امروز آغاز می شود، ورود به جنگ ندانست.. کریستین لامبرشت در گفتگویی اظهار داشت: ارزیابی قانونی من این است که ما  به این ترتیب به یک حزب جنگی تبدیل نمی شویم.
وی افزود: ما اینجا آموزش می دهیم، اما البته هیچ سربازی را به اوکراین نمی فرستیم و به همین دلیل است که این آموزش و این حمایت گامی به سمت  تبدیل شدن به حزب جنگ نیست.
وی همچنین گفت: برای دولت فدرال آلمان بسیار مهم است که آلمان و ناتو در  این درگیری دخالت نداشته باشند.

18:34- انگلیس با سوئد توافق نامه امنیتی امضا کرد

نخست وزیر انگلیس بیانیه ای امنیتی را امضا کرد که در آن متعهد شد در صورت حمله به ارتش سوئد، بریتانیا از سوئد حمایت کند. به گزارش بی بی سی، جانسون در دیدار با "ماگدالنا اندرسون"، همتای سوئدی خود، گفت: در صورت وقوع فاجعه یا حمله به سوئد، انگلیس با هر چه سوئد بخواهد به کمک این کشور خواهد آمد.
روسیه هشدار داده بود که اگر سوئد به ناتو بپیوندد عواقبی در پی خواهد داشت. سوسیال دموکرات های حاکم در این کشور می خواهند موضع خود را در مورد احتمال الحاق در روز یکشنبه اعلام کنند.
به گفته جانسون، سوئد هم به بریتانیای کبیر وعده حمایت را داده است. نخست وزیر انگلیس این توافقنامه را سنگ بنای مهمی برای توسعه روابط در آینده توصیف کرد.

18:12- انتقاد وزیر خارجه اوکراین از بی میلی غرب برای تحویل تسلیحات

به گفته "دیمیترو کولبا"، وزیر امور خارجه اوکراین، بی میلی غرب برای تحویل سلاح به کشورش به قیمت جان بسیاری از اوکراینی ها از زمان آغاز جنگ روسیه در حدود دو ماه و نیم پیش تمام شده است.  وی در گفتگویی که امروز چهارشنبه توسط Politico منتشر شد غرب را به دلیل تاخیر در ارسال تسلیحات مورد نیاز این کشور و متعاقب آن به تعویق افتادن آموزش نظامی نیروهای اوکراینی مورد انتقاد قرار داد.

18:03- آلمان تا به حال دارایی‌هایی به ارزش حدود 138 میلیون یورو از روسیه را مصادره کرده است

بر اساس اطلاعات  وزارت دارایی آلمان ، برلین تاکنون دارایی هایی به ارزش 137.9 میلیون یورو را به عنوان بخشی از تحریم های غرب علیه روسیه مصادره کرده است.

17:59- ارتش آلمان آموزش نظامی سربازان اوکراینی را آغاز کرد

ارتش آلمان آموزش سربازان اوکراینی برای کار با هویتزر خود کششی را آغاز کرد. وزارت دفاع آلمان در توئیتر اعلام کرد که قصد دارد تا 18 خدمه را برای این منظور آموزش دهد. سربازان، تکنسین‌ها و کمک‌های اوکراینی روز قبل با یک هواپیمای ارتش آلمان از لهستان به راینلند-فالتز آمدند. برای دفاع در برابر حمله روسیه، آلمان و هلند می خواهند در مجموع دوازده فروند هویتزر خودکششی را به اوکراین تحویل دهند که هفت تای آنها متعلق به آلمان است

17:51- بانک روسیه ممکن است در اواخر ماه می در خرسون افتتاح شود

کریل استرموسوف، رئیس منطقه خرسون روز چهارشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که ممکن است یک بانک روسی در اواخر ماه می در این منطقه افتتاح شود. وی گفت: ما باید به طور کامل به روبل روی بیاوریم.

17:42- گوترش: مذاکرات صلح اوکراین به این زودی‌ها محقق نخواهد شد

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد روز چهارشنبه در یک کنفرانس خبری همراه الکساندر ون‌دربلن رئیس جمهور اتریش گفت: فکر نمی‌کند زمان مذاکرات صلح در اوکراین به این زودی‌ها فرا برسد.

17:38- روسیه سفیر لهستان را احضار کرد

سفیر لهستان در روسیه به محل وزارت خارجه این کشور احضار شد تا درباره حادثه رنگ‌پاشی روی صورت سفیر مسکو در ورشو توضیح دهد. مقامات لهستان می‌گویند قبل از وقوع حادثه به سرگئی آندرف سفیر مسکو در لهستان نسبت به ایجاد تنش در میان مردم هشدار داده بودند.

17:35- زلنسکی: عضویت اوکراین در ناتو از جنگ جلوگیری می‌کند 

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، در گفتگو با دانشگاه ساینس پو فرانسه، گفت اگر کشورش قبلاً عضو ناتو می‌شد، از جنگ با روسیه جلوگیری می‌شد. زلنسکی از طریق ویدیو کنفرانس در گفتگو با دانشجویان این دانشگاه گفت: اگر اوکراین قبل از جنگ بخشی از ناتو بود، هیچ جنگی وجود نداشت.

17:01- حضور سفیر آمریکا در وزارت خارجه روسیه

خبرگزاری اسپوتنیک نوشت جان سالیوان سفیر آمریکا در مسکو امروز چهارشنبه به وزارت امور خارجه روسیه رفته و بدون اینکه توضیحی درباره علت حضورش بدهد ساعتی بعد از ساختمان وزارت خارجه خارج شده است.

14:50- هدف قرار گرفتن بیش از 90 تاسیسات نظامی اوکراین طی شب گذشته

سرلشکر ایگور کوناشینکوف، سخنگوی وزارت دفاع فدراسیون روسیه، امروز چهارشنبه در جمع خبرنگاران اعلام کرد که هواپیماهای عملیاتی-تاکتیکی و نیروهای مسلح این کشور طی عملیات شب گذشته خود، 93 تاسیسات نظامی ارتش اوکراین، از جمله دو مقر فرماندهی، 69 منطقه تمرکز نیروها و تجهیزات نظامی و همچنین سه انبار مهمات را هدف قرار داده و منهدم کردند.

به گفته وی، 9 هواپیمای بدون سرنشین دیگر ارتش اوکراین در شب گذشته توسط پدافند هوایی روسیه در مناطق مختلف این کشور منهدم شد.

علاوه بر این، نیروهای موشکی و توپخانه نیروی زمینی روسیه نیز 407 هدف را در طول شب در اوکراین مورد حمله قرار داده که این اهداف شامل 13 پست فرماندهی، چهار موقعیت سامانه موشکی ضدهوایی و 14 انبار مهمات می‌شوند. در نتیجه این حملات، بیش از 280 نیروی ملی‌گرا کشته شدند و حداقل 59 واحد نظامی فناوری از کار افتاده است.

به گفته این مقام نظامی، بدین ترتیب  نیروهای مسلح این کشور تاکنون 164 فروند هواپیما، 125 بالگرد، 807 هواپیمای بدون سرنشین، 302 سامانه موشکی ضد هوایی، 2998 تانک و سایر خودروهای زرهی، 360 دستگاه موشک انداز چندگانه، 1455 قبضه توپ و خمپاره صحرایی و 2808 خودروی نظامی ویژه را منهدم کرده‌اند.

14:41- آمریکا نمی‌تواند مانع از توسعه اقتصادی و نفوذ سیاسی روسیه شود

دیمیتری مدویدوف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه امروز چهارشنبه در پیامی در کانال تلگرامی خود تاکید کرد که ایالات متحده نمی تواند توسعه اقتصادی روسیه و نفوذ سیاسی این کشور را در جهان محدود کند و "ماشین چاپ دلار آنها سریع‌تر خواهد شکست".

این سیاستمدار با اشاره به اینکه پیش از این واشنگتن با تخصیص بسته کمکی 40 میلیارد دلاری به کی‌یف موافقت کرده، نوشت: هدف واقعی از این تصمیم گیری، "ادامه جنگ نیابتی علیه روسیه" و همچنین تمایل به تحمیل شکست سنگین به مسکو، محدود کردن توسعه اقتصادی و نفوذ سیاسی این کشور در جهان است.

معاون شورای امنیت روسیه تاکید کرد: البته این اقدام هم "کارساز نخواهد بود". "ماشین چاپ دلار آنها سریعتر خواهد شکست، که با وجود آن ایالات متحده دائماً با افزایش بدهی عمومی و تورم مواجه است.

این سیاستمدار همچنین به افزایش قیمت بنزین و مواد غذایی در آمریکا اشاره کرد که به گفته وی، این مشکل مردم آمریکا به دلیل سیاست "روس هراسانه" مقامات کشورشان است. ‎

14:33- لاوروف: مقامات عمان را در جریان وضعیت ژئوپلیتیکی پیرامون اوکراین قرار دادم

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه که برای یک سفر رسمی به مسقط سفر کرده، امروز، چهارشنبه در کنفرانس مطبوعاتی در پایان مذاکراتش با همتای عمانی خود، اعلام کرد که هیئت روسی به طور مفصل مقامات عمان را در جریان روند اوضاع کنونی در اوکراین و وضعیت ژئوپلیتیک پیرامون این کشور که روسیه قصد شکست آن را دارد، قرار داده است.

وی افزود: «فدراسیون روسیه انتظار دارد که پایان عملیات ویژه در اوکراین به توقف تلاش‌های غرب برای تضعیف قوانین بین‌المللی و تحمیل شرایط آنها به سایر کشورها کمک کند.»

وزیر خارجه روسیه  با اشاره به اینکه فرصت برای دستیابی به یک راه حل سیاسی در اوکراین را از دست رفته، یادآور شد که طرف روسی علاقه‌مند است که تمامی غیرنظامیان از مناطق درگیری‌ها در اوکراین خارج شوند و جان کسی در معرض خطر نباشد و تنها اهداف نظامی هدف قرار می‌گیرند.

 

14:00- مجارستان  پیشنهاد تحریم‌های نفتی علیه روسیه را غیر قابل قبول خواند

مجارستان همچنان تحریم نفتی روسیه را که توسط کمیسیون اتحادیه اروپا پیشنهاد شده است غیرقابل قبول می داند. "پیتر سیجارتو"، وزیر خارجه مجارستان در این باره گفت: اگر اتحادیه اروپا واردات نفت روسیه را متوقف کند، اقتصاد مجارستان را نابود خواهد کرد.

وی تاکید کرد: کمیسیون اتحادیه اروپا هیچ راه حلی برای مقابله با این مشکل ارائه نمی دهد. سیجارتو در یک پست ویدئویی در فیس بوک تاکید کرد که تنها در صورتی امور پیش خواهد رفت  که واردات از طریق خطوط لوله از تحریم ها معاف شود.

13:44- ایتالیا خواستار تلاش‌های جدید برای مذاکرات قابل قبول به منظور پایان جنگ اوکراین شد
 
"ماریو دراگی"، نخست وزیر ایتالیا، در سفری به آمریکا و دیدار با جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید خواستار تلاشی جدید برای مذاکرات قابل قبول برای پایان دادن به جنگ اوکراین شد. دراگی در دیدار با جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، گفت که سران کشورها نیز باید برای آتش‌بس تلاش کنند .به گفته وی در ایتالیا و اروپا، مردم می خواهند به این قتل عام و این خشونت و کشتار پایان دهند.

بایدن هم بر روابط نزدیک ایالات متحده با ایتالیا و همکاری این کشور در مقابله با جنگ روسیه تاکید کرد، اما به اندازه دراگی تمایل برای مذاکره برای حل و فصل مناقشه را نداشت.

13:30- حمایت "جوزف بورل" از ارسال تسلیحات برای اوکراین

"جوزف بورل"، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، به شدت از تحویل تسلیحات به اوکراین دفاع کرده و در گفتگویی با فرانکفورتر آلگماینه گفت: مردمی را که تحویل تسلیحات را طولانی شدن جنگ می دانند، درک نمی کند.

وی تاکید کرد: من از این مردم می پرسم: آیا مهم نیست که این جنگ چگونه به پایان می رسد؟ آیا اوکراینی ها باید زانو بزنند و توسط روس ها تکه تکه شوند؟ آیا این همان چیزی است که شما می خواهید؟"‎

13:24- آلمان حمایت‌های نظامی و بازسازی بیشتر به اوکراین را وعده داد

آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان همچنین در سفر خود به اوکراین با "ویتالی کلیچکو"، شهردار کی یف دیدار کرد.  وی به او وعده حمایت بیشتر در زمینه نظامی و بازسازی را داد.

کلیچکو هم از بائربوک به خاطر تعهد و سفرش به اوکراین در جریان جنگ تشکر کرده و گفت: هر کاری باید انجام شود تا این جنگ بی معنی متوقف شود.  وی تاکید کرد: ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در تلاش است تا از توسعه دموکراتیک در اوکراین جلوگیری کند.  وی می خواهد یک امپراتوری روسیه بسازد. کلیچکو گفت: ما نمی دانیم او تا کجا پیش خواهد رفت.

 

 

13:01- آمریکا حضور نظامی خود در مدیترانه شرقی را تقویت می‌کند

ایالات متحده آمریکا حضور نظامی خود در مدیترانه شرقی را تقویت می کند. این خبر را روزنامه یونانی کاتیمرینی به نقل از محافل وزارت دفاع یونان در آتن گزارش داده است. بر این اساس ده فروند جت رادارگریز F-35 نیروی هوایی ایالات متحده و 14 جنگنده بمب افکن F-15 قرار است تا پایان ماه جولای به پایگاهی در غرب کرت (خلیج سودا) منتقل شوند. همچنین حدود 500 خلبان و تکنسین هم مستقر خواهند شد.

از خلیج سودا، نیروی هوایی ایالات متحده می تواند در نیمه شرقی دریای مدیترانه و دریای سیاه عملیات اجرا کند. همچنین یک پایگاه بزرگ نیروی دریایی ایالات متحده در آنجا وجود دارد. ایالات متحده همچنین از دو پایگاه در مرکز یونان و بندر الکساندروپولی در شمال شرقی یونان برای پشتیبانی لجستیکی از فعالیت های نظامی ایالات متحده در امتداد مرزهای ناتو و اوکراین استفاده می کند.‎

12:56- قدردانی زلنسکی از آمریکا بابت کمک‌های مالی

"ولادیمیر زلنسکی"، رئیس‌جمهور اوکراین در توییتر از آمریکا برای کمک‌های مالی ارائه شده به کشورش تشکر کرد. مجلس نمایندگان آمریکا اخیرا 40 میلیارد دلار بودجه برای اوکراین تصویب کرد.

زلنسکی گفت: از نانسی پلوسی رئیس مجلس و همه دوستان اوکراین در مجلس نمایندگان آمریکا تشکر می کنم. زلنسکی همچنین از جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا که درخواست کمک را ارائه کرده بود، تشکر کرد. با این حال، سنای آمریکا هنوز باید این کمک مالی را تصویب کند.‎

12:52- اوکراین ترانزیت گاز روسیه از طریق لوهانسک را متوقف می‌کند

بر اساس داده های اپراتور شبکه  GTSOU، اوکراین در حال آماده سازی توقف ترانزیت گاز روسیه از طریق منطقه لوهانسک در شرق است که برای امروز اعلام شده است. دیروز هشدار داده شد که ممکن است تحویل از این مسیر به دلیل جنگ متوقف شود. اپراتور شبکه GTSOU  با اشاره به یک مورد فورس ماژوری گفت: ایستگاه کمپرسور Novopskov در شرق منطقه لوهانسک به دلیل تداخل قدرت های اشغالگر در فرآیندهای فنی قابل بهره برداری نیست. بنابراین، جریان گاز از طریق مسیر سوخرانیوکا متوقف شده و در عوض از طریق گره سوجا هدایت می شود.

رسانه ها گزارش دادند که رزروهای ترانزیت گاز روسیه به اروپا از طریق اوکراین از طریق مسیر کلیدی سوخرانیوکا به صفر رسیده است. این خبر  از داده های اپراتور خط لوله گاز اوکراین به دست آمده است.

بر اساس گزارش GTSOU، تقریبا یک سوم گاز طبیعی ارسال شده از روسیه به اروپا از طریق اوکراین از طریق سوخرانیوکا می گذرد. این مقدار تا 32.6 میلیون متر مکعب گاز در روز است.

 

12:45- کاهش 18 درصدی ترانزیت گاز روسیه از طریق اوکراین

بر اساس داده‌های اپراتور سیستم گازرسانی دولتی اوکراین، ترانزیت گاز روسیه از طریق خاک اوکراین در روز چهارشنبه، 11 ماه مه (21 اردیبهشت)، ممکن است به دلیل عدم پمپاژ گاز از طریق ایستگاه اندازه گیری گاز "ساخرانوکا" 18 درصد کاهش یابد.

این اپراتور روز گذشته اعلام کرد که از روز چهارشنبه، ترانزیت گاز از طریق این ایستگاه و ایستگاه پمپاژ "نوواپسکوف" که تحت کنترل روسیه هستند، به دلیل فورس ماژور ادعایی، متوقف خواهد شد.

شرکت "گازپروم" روسیه گزارش داد که وضعیت فورس ماژور به او گزارش نشده است.

"گازپروم" همچنین یادآور شد که این شرکت عرضه گاز برای ترانزیت از طریق خاک اوکراین در روز چهارشنبه را به حجم کلی 72 میلیون مترمکعب تامین خواهد کرد.‎

12:42- آمریکا: تغییر موضع پوتین به سمت منطقه دونباس تنها یک استراتژی موقتی است

«آوریل هاینز» مدیر اداره اطلاعات ملی آمریکا تاکید کرد پوتین پس از شکست در تصرف کی‌یف، همچنان به دنبال دستیابی به اهداف نظامی خود در شرق اوکراین است و این تغییر موضع به سمت منطقه دونباس، تنها یک استراتژی موقتی است اما ارزیابی ما این است که اهداف استراتژیک پوتین تغییری نکرده است. (+لینک)

12:24- کشته شدن 110 غیرنظامی در منطقه دونتسک در جریان جنگ 86 روزه

دفتر نمایندگی منطقه دونتسک در مرکز مشترک کنترل و هماهنگی رژیم آتش‌بس اعلام کرد که طی 86 روزی که از تشدید روند اوضاع در منطقه دونباس می‌گذرد، 110 تن از مردم غیرنظامی، از جمله 4 کودک ساکن منطقه دونتسک کشته شده‌اند و حدود 500 نفر دیگر، از جمله 41 کودک با شدت‌های مختلف زخمی شدند.

طبق این گزارش، در این مدت 2 هزار و 658 مورد حمله نیروهای مسلح اوکراین به مناطق مختلف دونتسک ثبت شده است که از این تعداد، 2 هزار و 399 مورد با استفاده از سلاح‌های سنگین بوده است. حملات موشکی، توپخانه و خمپاره‌ای ارتش اوکراین به منطقه دونتسک، به بیش از 3 هزار و 300 ساختمان مسکونی و 701 تأسیسات زیرساختاری عمرانی آسیب رسانده یا آنها را بطور کامل ویران کرده است.‎

12:10- واکنش سازمان ملل به تصمیم اتحادیه اروپا برای عدم دعوت روسیه به کنفرانس سوریه

فرحان حق، معاون سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد در یک کنفرانس مطبوعاتی در واکنش به تصمیم اتحادیه اروپا مبنی بر دعوت نکردن از مسکو برای شرکت در کنفرانس "بروکسل-6" در زمینه ارائه کمکهای خارجی به سوریه، تاکید کرد که به رغم روند اوضاع کنونی در اوکراین، روسیه شریکی کلیدی در حل و فصل اوضاع درسوریه است.

وی گفت: «کنفرانس بروکسل یک رویداد مهم سالانه است و ما در این گفتگوها شرکت می‌کنیم. البته سازمان ملل در سال جاری در بین سازمان دهندگان مشترک نیست. اتحادیه اروپا تصمیم گرفته که فدراسیون روسیه را دعوت نکند و برای شنیدن دلایل آنها، باید با بروکسل تماس بگیرید.»

این مقام سازمان ملل افزود: «از دیدگاه ما، فدراسیون روسیه یکی از اعضای سازمان ملل و عضو دائم شورای امنیت است و یک شریک کلیدی این سازمان در حل و فصل مشکلات در سوریه است.»

11:47- وزارت خارجه روسیه: تماس‌ها بین مسکو و کی‌یف ادامه دارد

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه امروز، چهارشنبه در مصاحبه با رادیو اسپوتنیک اعلام کرد که تماس‌های دیپلماتیک بین فدراسیون روسیه و اوکراین در چارچوب مذاکرات برای دستیابی به توافق برای حل و فصل اوضاع همچنان در حال انجام است.

زاخارووا همچنین درباره اظهارات مقامات آمریکایی مبنی بر اینکه واشنگتن "مسیر مذاکرات قابل قبولی" برای حل و فصل مناقشه اوکراین نمی‌بیند، اظهار نظر کرده و گفت: «من فکر می‌کنم بسیاری از اظهارات مقامات واشنگتن، تحت تأثیر تغییر روند اوضاع در اوکراین نبوده، بلکه تحت تأثیر تغییرات مداوم در ترکیب فعلی دولت ایالات متحده و مدیران ارشد در کاخ سفید است.»‎

11:30- زاخارووا: اوکراین تنها ابزاری در دست آمریکا است

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه امروز ابراز عقیده کرد که اوکراین برای هر اقدامی با واشنگتن بیعت کرده و تنها ابزاری در دست ایالات متحده برای رسیدن به اهداف آنهاست.

این دیپلمات در مصاحبه با رادیو اسپوتنیک گفت: «اوکراین به‌عنوان ابزاری مناسب که برای مدت طولانی قابل استفاده است و مطلقاً نیازی به هیچ ارزیابی یا مسئولیتی ندارد، برای اینکه کی‌یف برای هر اقدامی، حتی مخرب‌ترین اقدامات، کاملاً با واشنگتن بیعت کرده است.»

وی همچنین به سخنان اخیر یکی از سخنگویان وزارت امور خارجه چین اشاره کرد که گفته بود "اوکراین برای ایالات متحده تنها "خوراک دم توپ" است.

زاخارووا افزود: «این نخستین بار است که مقامات پکن با صراحت کامل چنین اظهارات دقیق و قدرتمند را بیان می‌کنند.»

بورل: اتحادیه اروپا نمی‌تواند در مذاکرات روسیه و اوکراین میانجی باشد

جوزپ بورل، مسئول اصلی سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا شب گذشته در مصاحبه با یک روزنامه آلمانی اعلام کرد که اتحادیه اروپا نمی‌تواند در مذاکرات بین مسکو و کی‌یف میانجیگری کند.  بورل توضیح داد: «علت این مسئله آن است که روسها این مسئله را نمی پذیرند، همانطور که ما روسیه را به عنوان میانجی قبول نداریم».

وی در عین حال افزود که "چین هم میانجی مناسبی در این مناقشه نیست، برای اینکه به سمت روسیه متمایل شده است". رئیس دیپلماسی اروپایی تاکید کرد: ترکیه که تاکنون نیز فعالیت خوبی در این زمینه داشته، برای میانجی‌گری مناسب است، چون با هر دو طرف مناقشه روابط خوبی دارد. به عقیده وی، البته بهترین گزینه سازمان ملل متحد خواهد بود.

بورل بدون اظهارنظر درباره نظرش درباره نتیجه احتمالی مذاکرات صلح، گفت: «البته این تنها دو طرف اوکراینی و روسی هستند که باید نتیجه مذاکرات را تعیین کنند و این مسئله به این بستگی دارد که کدامیک از طرفین قدرتمندتر باشد.» بورل معتقد است، "لازم است از موضع قدرت بر سر میز مذاکره نشست و  اکنون لازم است که طرف اوکراینی را در این موقعیت قرار داد و اتحادیه اروپا در حال کار روی این مسئله است".

سفر سیاستمدار آمریکایی به دونباس برای یافتن حقیقت

جان پارکر، نامزد پست سناتوری در کنگره آمریکا از ایالت کالیفرنیا، که در حال بازدید از منطقه دونباس اوکراین است، در گفتگو با خبرنگار روزنامه "ایزوستیا"، چاپ مسکو، توضیح داد که هدفش از این سفر آن است تا بطور مستقل از وضعیت کنونی در اوکراین سر درآورد.

این سیاستمدار آمریکایی از شهرها و روستاهای آزاد شده توسط نیروهای مسلح روسیه بازدید کرده و با مردم ساکن آنجا گفتگو کرده و همچنین به مناطقی از دونباس که توسط ارتش اوکراین هدف قرار گرفته‌اند، نیز سفر کرده است.

پارکر گفت: «تازه اکنون می فهمم که در دونباس چه اتفاقی افتاده است. پس از بازگشت به ایالات متحده، حقیقت را به  مردم توضیح خواهم داد. متأسفانه در ایالات متحده تبلیغات امپریالیستی فعال بوده و مقامات واشنگتن با انگیزه سیاسی جنایت‌های طرف اوکراینی را مخفی کرده و چیزی در مورد حمایت از نئونازی‌ها نمی گویند.»

وی در پایان گفت: «واقعیت این است که جنگ کنونی فقط به نفع صنایع نظامی آمریکا است که پول زیادی از طریق عرضه سلاح به دست می آورند.»

اعتراف نامزد پست سفیری آمریکا در کی‌یف به برتری روسیه در روند اوضاع اوکراین

بریجت برینک، نامزد پست سفیری ایالات متحده در کی‌یف، شب گذشته در جلسه استماع کمیته روابط خارجی سنای کنگره آمریکا برای بررسی نامزدی خود اعتراف کرد که در حال حاضر روسیه نه تنها در عرصه نظامی بر طرف اوکراینی غلبه دارد، بلکه در فضای اطلاعاتی در پوشش روند اوضاع پیرامون اوکراین نیز از غرب پیشی گرفته است و به خوبی در این عرصه کار می‌کند.

وی این مسئله را در پاسخ به سئوال راب پورتمن، سناتور جمهوری‌خواه، بیان کرد که به برتری «نظامیان روسیه بر نیروهای اوکراینی» اشاره کرده و پرسیده بود که واشنگتن برای مقابله با تلاش‌های روسیه برای "توجیه عملیات نظامی" چکار باید کند. خانم برینک گفت: «من فکر می‌کنم ما باید بیشتر، بیشتر و بیشتر فعالیت کنیم و این کاری است که من می خواهم انجام دهم. کاملاً درست می گویید، با نظر شما موافقم. روسیه در حال حاضر  برتری دارد و این یک چالش است. روس‌ها در عمل از ما پیشی گرفته و در انتشار اطلاعات نادرست هم بسیار فعال هستند.»

علاوه بر این، این سیاستمدار گفت که اگر او برای این سمت تأیید شود، متعهد به همکاری با کنگره برای "تبدیل تلاش‌های روسیه برای تسلط بر اوکراین به یک شکست راهبردی است".

شورای امنیت روز پنج‌شنبه درباره وضعیت انسانی اوکراین نشست خواهد داشت

نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره وضعیت انسانی در اوکراین روز پنجشنبه، 12 ماه مه (22 اردیبهشت ماه) برگزار خواهد شد.

طبق اطلاعات شبکه سی.ان.ان، انتظار می‌رود شورای امنیت سازمان ملل متحد صبح روز پنجشنبه به درخواست فرانسه و مکزیک نشستی علنی درباره وضعیت انسانی اوکراین برگزار کند. در این نشست انجام رای گیری در این باره برنامه ریزی نشده است.

پیش از این، در اوایل ماه مه، اعضای شورای امنیت برای نخستین بار به اتفاق آرا بیانیه‌ای را در خصوص حل و فصل اوضاع پیرامون اوکراین تصویب کردند و از ابتکارعمل حفظ صلح در این کشور توسط آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل حمایت کردند.

موافقت مجلس نمایندگان کنگره آمریکا با اختصاص کمک 40 میلیارد دلاری به اوکراین

مجلس نمایندگان کنگره آمریکا صبح امروز، چهارشنبه لایحه مربوط به اختصاص کمک‌های مضاعف به اوکراین، به مبلغ حدود 40 میلیارد دلار را تصویب کرد.این لایحه اکثریت لازم برای تصویب را به دست آورد و این سند اکنون به مجلس سنای ایالات متحده فرستاده خواهد شد.

این سند شامل تخصیص بودجه مربوط به ارائه کمک‌های نظامی، اقتصادی و انسان دوستانه لازم به کی‌یف در شرایط تجاوز نظامی از سوی روسیه است.

آمریکا از هم اکنون با روسیه مانند "کشور حامی تروریسم" برخورد می‌کند

جنیفر ساکی، سخنگوی کاخ سفید شب گذشته، سه‌شنبه در یک نشست خبری اعلام کرد که وزارت امور خارجه آمریکا همچنان در حال ارزیابی این موضوع است که آیا روسیه با توجه به رویدادهای اوکراین، معیارهای گنجاندن در فهرست کشورهای حامی تروریسم ایالات متحده را دارد یا خیر. با این حال، به گفته وی، واشنگتن از هم اکنون نیز تقریباً همان اقدامات سختگیرانه را علیه روسیه اعمال می‌کند که علیه کشورهای موجود در این فهرست قرار دارد.

ساکی گفت: قانونگذاران آمریکاییاز قبل توصیه کردند که مقامات آمریکایی "هر کاری ممکن است انجام دهند و تمام تلاش خود را برای پاسخگویی به روسیه انجام دهند.

سخنگوی کاخ سفید یادآور شد که آمریکا در حال حاضر، 4 کشور را در فهرست کشورهای حامی تروریسم قرار داده است.

لاوروف: انتقال دارایی‌های مسدود شده روسیه به اوکراین دزدی است

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، نظریه جوزپ بورل، رئیس دیپلماسی اتحادیه اروپا درباره انتقال دارایی‌های مسدود شده فدراسیون روسیه به اوکراین را دزدی نامید.  بورل روز دوشنبه گفته بود که بروکسل باید به منظور کمک به پرداخت هزینه بازسازی اوکراین پس از پایان جنگ، داراییهای مسدود شده روسیه در کشورهای غربی را در نظر بگیرد.

لاوروف شب گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی در پایان سفر خود به الجزایر، این مسئله را بیان کرد و گفت: «این اقدام دزدی است که آنها حتی سعی نمی‌کنند آن را پنهان کنند.»

وزیر خارجه روسیه یادآور شد که چنین اقداماتی از سوی کشورهای غربی در حال تبدیل شدن به "چیزی شبیه به یک عادت" است و به عنوان مثال، به وضعیت مسدود کردن دارایی‌های افغانستان اشاره کرد که در غرب "می‌خواهند از آنها نه برای رفع نیازهای مردم افغانستان، بلکه برای اهدافی که به بازسازی کشور مربوط نمی شود، استفاده کنند.

لاوروف از موضع متعادل الجزایر در قبال اوکراین قدردانی کرد

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه شب گذشته، سه شنبه، در یک کنفرانس مطبوعاتی در پایان سفر رسمی خود به الجزایر، اعلام کرد که مقامات الجزایر مواضعی متعادل و واقع بینانه در خصوص روند اوضاع در اوکراین اتخاذ کرده‌اند و روسیه از این رویکرد استقبال می‌کند.

لاوروف گفت: «ما دوستان الجزایری خود را به تفصیل از روند اوضاع در اوکراین و پیشرفت عملیات نظامی ویژه برای حفاظت از دونباس مطلع کردیم. ما از مواضع متعادل و واقع بینانه مقامات الجزایر در خصوص مسائل اوکراین در چارچوب سازمان‌های بین المللی و به طور کلی در چارچوب سیاست خارجی این کشور قدردانی می‌کنیم.»

لازم به یادآوری است که وزیر امور خارجه روسیه صبح امروز، چهارشنبه برای سفر رسمی به عمان، وارد مسقط، پایتخت این کشور شد. وی مستقیماً از الجزایر به آنجا پرواز کرد.

لاوروف امروز با "فهد بن محمود آل سعید"، معاون نخست وزیر در شورای وزیران عمان دیدار خواهد کرد. روند اوضاع پیرامون اوکراین و مسائل مهم در منطقه خاورمیانه در مرکز توجه مذاکرات دو طرف است.

آخرین سفر وزیر امور خارجه روسیه به عمان، شش سال پیش و در سال 2016 انجام شده بود.

روسیه اتهامات آمریکا درباره حملات سایبری به اوکراین را پوچ خواند

سفارت روسیه در آمریکا، بیانیه وزارت امور خارجه ایالات متحده درباره دخالت روسیه در حملات سایبری به زیرساختارهای حیاتی اوکراین را پوچ و بی اساس خواند.

دفتر مطبوعاتی نمایندگی دیپلماتیک روسیه در واشنگتن با انتشار بیانیه‌ای در کانال تلگرامی یادآور شد: «این گونه اظهارات کاملاً بی پایه و اساس و مغایر با وضعیت واقعی اوضاع است. کشور ما هرگز درگیر تهاجم سایبری نبوده و این مسئله با مواضع اصولی روسیه در تضاد است.»

سفارت روسیه یادآور شد که وزارت امور خارجه آمریکا نمی خواهد بپذیرد که ایالات متحده یکی از منابع اصلی تهدیدات سایبری در سراسر جهان است و بیشترین حملات رایانه‌ای به زیرساختارهای حیاتی در کشورهای دیگر از خاک آمریکا انجام می‌شود.

هشدار وزارت دفاع بلاروس از افزایش تهدیدات نظامی در مرزهای این کشور

ویکتور گوله‌ویچ، رئیس ستاد کل ارتش و معاون اول وزیر دفاع بلاروس شب گذشته اعلام کرد که ایالات متحده و متحدانش در ناتو به تقویت حضور نظامی خود در نزدیکی مرزهای این کشور بلاروس ادامه می‌دهند. به گفته وی، افزایش نیروهای نظامی آنها طی شش ماه گذشته بیش از دو برابر شده است. گروه‌های حامل موشک‌های کروز هوایی در آب‌های مدیترانه و دریای بالتیک ظاهر شده‌اند و گروه هوایی ویژه در خاک لهستان و کشورهای حوزه بالتیک تقویت شده است.

معاون وزیر دفاع همچنین به برگزاری حدود 10 رزمایش نظامی گسترده در کشورهای دارای مرز مشترک با بلاروس اشاره کرد که به عقیده وی، این نشان دهنده اهداف غیر صلح جویانه آنهاست. وی افزود: نیروهای مسلح بلاروس مجموعه ای از اقدامات را با هدف مقابله با تهدیدات احتمالی در نظر گرفتند.

رئیس ستاد کل ارتش بلاروس یادآور شد که در چنین شرایطی نیروهای عملیات ویژه در سه جهت تاکتیکی از جمله نزدیک مرز با اوکراین مستقر خواهد شد. به گفته وی، نیروهای عملیات ویژه با در نظر گرفتن رشد تهدیدات خارجی در نزدیکی مرزهای این جمهوری، امنیت بلاروس را تضمین خواهند کرد.

رهبر مخالفان اسلواکی از گوش دادن به سخنرانی زلنسکی خودداری کرد

رابرت فیکو، رهبر فراکسیون اپوزیسیون در پارلمان جمهوری اسلواکی و رهبر حزب "جهت گیری-سوسیال دموکراسی" و نخست وزیر سابق این جمهوری از وش دادن به سخنرانی آنلاین ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین که روز سه شنبه در برابر نمایندگان شورای ملی اسلواکی برگزار شد، خودداری کرد.

به گفته این سیاستمدار، زلنسکی "هر روز به کشورهای اروپایی دروغ گفته و آنها را فریب می‌دهد". فیکو افزود: درخواست‌های دائمی زلنسکی دیگر بیش از اندازه شده است و به منافع اسلواکی آسیب می‌زند.»

لئونید کراوچوک، نخستین رئیس جمهوری اوکراین درگذشت

لئونید کراوچوک، اولین رئیس جمهور اوکراین، پس از استقلال این کشور روز سه‌شنبه درگذشت. این سیاستمدار اوکراینی در ماه ژوئن سال 2021، تحت عمل جراحی قلب قرار گرفته و در ماه سپتامبر آن سال برای گذراندن دوره نقاهت به آلمان منتقل شده بود.

لئونید کراوچوک از تاریخ 5 دسامبر 1991 تا 19 جولای سال 1994 رئیس جمهور اوکراین بود. وی همچنین برای چندین سال ریاست پارلمان اعلای اوکراین را برعهده داشت.

تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینک‌های زیر بخوانید:

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان