افزایش قیمت آرد دامنِ قنادان و تولیدکنندگان شیرینی در استان کردستان را گرفت
گروه استانها - افزایش قیمت آرد برای قنادان و تولیدکنندگان شیرینی تبعات و پیامدهای سنگینی را به همراه داشته و به گفته قنادان قیمت هر کیلوگرم شیرینی سه برابر افزایش خواهد یافت.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، روند افزایش قیمت برخی اقلام کالای اساسی در روزهای اخیر باعث شده تا در برخی مشاغل سنتی مثل تولیدات شیرینیهای سوغاتی در اقصی نقاط کشور نیز شده است.
افزایش قیمت آرد، روغن، شکر و برخی اقلام دیگر اگرچه به عنوان یکی از راهکارهای اصلی در مدیریت اقتصاد کشور و هدفمندی یارانههای دولتی است اما واقعیت امر اینجاست که باید مدنظر داشته باشیم تبعات این سیاستهای اقتصادی میتواند در مشاغل کوچک و سنتی اثرگذاری بسیار زیادی داشته ولازم است مسئولان برای مدیریت شرایط برنامهریزی دقیقی داشته باشند.
کردستان یکی از استانهای کشور است که صنعت شیرینیپزی به عنوان سوغات در آن جایگاه ویژهای دارد و به نوعی هر گردشگری که به استان سفر میکند قطعاً خرید شیرینیهای سنتی کردستان را به عنوان سوغات در اولویت خود قرار میدهد تا شیرینی سفر برای بستگان و فامیل هم تجربه شود. اما با این افزایش قیمت مواد اولیه تهیه شیرینی مانند آرد و روغن قطعاً بسیاری از کارگاههای شیرینیپزی در استان تعطیل خواهند شد و این تعطیلی باعث بیکاری چندین نفر در یک کارگاه و در نهایت افزایش شمار بیکاران استان میشود.
سایه سنگین مشکلات جهانی بر صنایع کشورها
مدیر روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: اصل این افزایش قیمتهایی که در بازار به یکباره خود را نمایان کرد، حذف ارز ترجیحی برای واردات و جایگزین کردن ارز نیمایی است.
مهدی فتحی افزود: هنگامی که ارز 4200 تومانی به واردکنندگان برای واردات کالاهای مختلف داده میشد میبایست به فساد زا بودن این ارز توجه میشد چراکه واردکنندهای که اقلام اساسی مردم را با ارز 4200تومانی دولتی وارد و همان جنس را با قیمت ارز بازار از کشور خارج میکرد، خود باعث و بانی فساد در کشور بود.
فتحی تصریح کرد: نمایندگان مجلسی که امروز نسبت به این افزایش قیمتها واکنش نشان میدهند میبایست در زمانی که ارز ترجیحی را برای واردات کالاهای اساسی مردم تصویب کردند، تبعات امروز را در نظر میگرفتند.
وی بیان کرد: امروز تمام کشورهای جهان به دو دلیل جنگ روسیه و اکراین و خشکسالی که در دنیا وجود دارد نسبت به صادرات غلات خود دست نگه داشتهاند تا مایحتاج کشور خود را تأمین کنند لذا نبود غلاتی مانند گندم در صنعت میتواند تبعاتی مانند قحطی و گرانی را به همراه داشته باشد.
دولت شجاعانه عمل کرد
فتحی با اشاره به اینکه اجرای این طرح از طرف دولت اقدامی شجاعانه است، بیان کرد: اینکه دولت تصمیم به اجرای حذف ارز ترجیحی با این شرایط معیشتی و اقتصادی کرده است اقدامی قابل تقدیر و به نفع مردم است چراکه حذف این ارز کاملاً بر افزایش قیمتها تأثیر دارد اما این نکته نیز باید بیان شود که اجرای موفق این طرح به واقع دست دلالان و سودجویانی که باعث افزایش قیمت دقیقهای در بازار میشدند، را کوتاه میکند.
وی به اجرای طرح کالابرک برای جبران یارانههای تخصیصی به مواد اولیه مصرفی جامعه اشاره کرد و گفت: اینکه کالا برگ در جامعه بین دو دهک با قیمتی برای هر نفر 300 تا 400هزار تومان توزیع شود خود عاملی برای تورم میتواند باشد چراکه نقدینگی در جامعه که عامل اصلی تورم است افزایش مییابد.
فتحی اضافه کرد: هیچ کدام از استانهای کشور توانایی تصمیمگیری در این باره را ندارند چراکه این امر باید از وزارتخانه و در هیئت دولت حل شود تا استانها نیز بتوانند مجری آن باشند.
مدیر روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان خاطرنشان کرد: هماکنون تمام اقلام مصرفی مردم چه از روغن، آرد، برنج و ...در بازار به اندازه کافی وجود دارد و هیچ مشکلی در توزیع این اقلام در بازار وجود ندارد.
باتوجه به آنچه در شرایط کنونی بازار وجود دارد حذف ارز ترجیحی یا همان 4200 تومانی میتواند به از بین بردن قاچاق در کشور کمک کند و از خروج بیش از حد کالاهای اساسی از کشور جلوگیری کند.
اثرگذاری نهادهها بر محصولات
در ادامه رئیس اتحادیه قنادان استان کردستان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در باره طرح جدید هدفمندی یارانهها و تاثیر آن بر تولید شیرینی اظهار داشت: قطعاً در هفتههای آینده باتوجه به افزایش قیمتی که قرار است در تأمین مواد اولیه شیرینی مانند آرد، روغن و شکر انجام شود قیمت شیرینی نیز افزایش خواهد یافت.
مظفر ارج، افزود: این افزایش قیمت شامل افزایش دستمزد، بیمه، حاملهای انرژی و چند مورد دیگر نیز خواهد بود و این موارد همگی بر هزینه تولید میافزایند.
ارج با اشاره به اینکه تنها 50درصد تولید شرینی به آرد وابسته است گفت: تاکنون نیز که آرد به صورت سیستمی تهیه میشد هیچگونه مزیتی نداشت لذا ما آرد مصرفی خود را که 90درصد آن در خارج از استان تهیه میشد را در بازار آزاد خریداری میکردیم.
کاهش تقاضا دور از انتظار نیست
وی تصریح کرد: این افزایش قیمتها قطعاً میزان تقاضا را کم خواهد کرد و این کاهش میزان تقاضا باعث میشود که کارگاهها تعطیل و تعدیل نیرو صورت گیرد چراکه دیگر برای کارفرما با این شرایط صرفه و سودی باقی نخواهد ماند.
رئیس اتحادیه قنادان استان کردستان در پایان سخنان خود یادآورشد: قطعاً تا هفته آینده نرخ اصلی مواد اولیه در تولید شیرینی مشخص خواهد شد و از این رو قیمتهای جدید را در شیرینی فروشیها شاهد خواهیم بود.
افزایش تولید به منزله رشد قدرت خرید مردم است
جمال قادری یکی از قنادان سنندجی نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم درباره این افزایش قیمتها اظهار داشت: به واقع این افزایش قیمتهایی که قرار است اتفاق بیافتد تنها مشکلی بر مشکلهای ما افزوده خواهد کرد.
وی افزود: در حال حاضر با این قیمت شیرینی کسی چندان توانایی خرید شیرینی را ندارد چه برسد به اینکه قیمت هر کیلو شیرینی دو برابر و سه برابر شود!
قادری تصریح کرد: قطعاً افزایش مواد اولیه از مهمترین دلایل افزایش قیمت شیرینی خواهد بود لذا کاهش تقاضا از طرف مردم در خرید شیرینی میتواند منجر به تعطیلی نیروی کارگاههای شیرینی پزی شود و این تعدیل نیرو در نهایت بیکاری، و فقر را به همراه خواهد داشت.
وی گفت: جدا از افزایش قیمت مواد اولیه همچون آرد، روغن، شکر و ... افزایش میزان دستمزدها و بیمه و حاملهای انرژی نیز میتواند یکی از مهمترین علل تعطیلی کارگاههای شیرینی پزی باشد.
این قناد سنندجی اظهار کرد: طبیعی است که وقتی میزان فروش به دلیل افزایش قیمت و گرانی کاهش داشته باشد بسیاری از افراد مشغول به کار در این حرفهنیز بیکار خواهند شد و این تعدیل نیرو تنها بر درد این جامعه افزوده خواهد کرد و باعث ورشکستگی صنعت شیرینی در استان خواهد شد.
قادری در پایان تاکید کرد: مسئولان و مدیران دولتی باید در این زمینه تولیدکنندگان را مدنظر داشته باشند چون واقعی شدن قیمتها روی تقاضا اثرگذاری بالایی دارد و اجرای سیاستهای حمایتی دولت مثل موضوع مشوقهای مالیاتی، کاهش قیمت حاملهای انرژی متناسب با افزایش تولید و مواردی از این دست میتواند به حرکت تولید کمک شایانی داشته باشد تا در نهایت قدرت خرید مردم هم افزایش داشته باشد.
انتهای پیام/487/ی