تحولات اوکراین| مسکو اقدامات ناتو در نزدیکی مرزهای روسیه را تحت نظر دارد/ آمریکا اطلاعات مربوط به مقامات روسی را به کی‌یف منتقل نخواهد کرد


تحولات اوکراین| مسکو اقدامات ناتو در نزدیکی مرزهای روسیه را تحت نظر دارد/ آمریکا اطلاعات مربوط به مقامات روسی را به کی‌یف منتقل نخواهد کرد

در شرایطی که در بروکسل معتقدند، با توجه به روند اوضاع در اوکراین، توان نظامی روسیه تضعیف شده و خطری از جانب مسکو این ائتلاف را تهدید نمی‌کند، سخنگوی کرملین تاکید کرد: مسکو هر نوع تغییر در پیکربندی ناتو در نزدیکی مرزهای روسیه را با دقت زیر نظر دارد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "دیمیتری پسکوف" سخنگوی مطبوعاتی رئیس جمهوری روسیه در خصوص احتمال عضویت فنلاند و سوئد به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به خبرنگاران اعلام کرد که مسکو هر نوع اقدام و تحولی که پیکربندی ناتو در نزدیکی مرزهای فدراسیون روسیه را تغییر دهد، را با دقت زیر نظر داشته و تجزیه و تحلیل می‌کند.

در عین حال، میرچا جوآنا، معاون دبیرکل ناتو شب گذشته در واشنگتن یادآور شد که کشورهای عضو این ائتلاف تهدیدی از جانب روسیه برای سرزمین‌های خود  مشاهده نمی‌کنند. این مقام ناتو مدعی شد: «ما در حال حاضر نمی‌بینیم که روسیه توانایی نظامی برای انجام هر اقدام خصمانهای علیه ناتو را داشته باشد. ما شاهد نوعی احتیاط از سوی نیروهای نظامی روسیه در مواجهه با تجمع گسترده نیروهای ناتو در جناح شرقی هستیم. ظاهراً برای مدتی توان بالقوه نظامی فدراسیون روسیه تضعیف خواهد شد.»

این در حالی است که سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، پیشتر تاکید کرد که مسکو مایل نیست وارد جنگی با اروپا شود، ولی این کشورهای غربی هستند که مدام می‌گویند فدراسیون روسیه باید در عرصه اوکراین شکست بخورد و دائماً در حال پمپاژ سلاح به اوکراین هستند.

این خبر به‌روزرسانی می‌شود| در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز هفتاد و هشتم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

15:17- اوکراین نخستین دادگاه جنایت جنگی را علیه یکی از سربازان روس اسیر شده برگزار می‌کند

دادستان کل اوکراین اعلام کرد اوکراین در نظر دارد نخستین دادگاه جنایت جنگی را علیه یک سربازان روس 21 ساله به نام «وادین شیشیمارین» به جرم کشتن یک مرد غیرنظامی 62 ساله غیرمسلح در حال دوچرخه سواری در خیابانی در یکی از روستاهای اطراف بوچا، برگزار کند.

براساس این گزارش این سرباز روس ممکن است تا 15 سال به تحمل حبس محکوم شود.

دولت اوکراین در حال تحقیق بر روی 10 هزار و 700 مورد جنایت جنگی رخ داده از سوی سربازان روسی علیه مردم این کشور است که بیش از 600 مظنون دارد.‎

 

14:20- وزارت دفاع روسیه: بیش از 320 ملی‌گرای اوکراینی کشته شدند

ایگور کوناشینکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه امروز، پنجشنبه در یک نشست خبری اعلام کرد که نیروهای هوا-فضای این کشور با استفاده از  موشک‌های استقرار هوایی دارای دقت بالا طی شبانه روز گذشته به اهداف تعیین شده در خاک اوکراین حمله کرده و در نتیجه 4 مقر فرماندهی، 34 منطقه تمرکز نیروها و تجهیزات نظامی و همچنین دو انبار مهمات نیروهای مسلح اوکراینی را منهدم کردند.

به گفته وی، در جریان این حملات، بیش از 320 نیروی ملی‌گرای اوکراینی کشته شده و 72 واحد تجهیزات نظامی از کار افتاده است.

این مقام نظامی افزود که سامانه‌های پدافند هوایی روسیه نیز 13 پهپاد اوکراینی را در آسمان منهدم کرده و 14 موشک مختلف را رهگیری و در هوا نابود کردند.

کوناشینکوف افزود: نیروهای موشکی و یگان‌های توپخانه ارتش روسیه نیز 405 منطقه تمرکز نیروها و تجهیزات نظامی، 12 پست فرماندهی و 26 محل استقرار توپخانه را هدف قرار دادند. در این حملات همچنین یک سامانه موشک ضد هوایی اس-300 در منطقه خارکوف و 3 پرتابگر موشک چندگانه نیروهای مسلح اوکراین منهدم شده است.

علاوه بر این، هواپیماهای روسی یک ایستگاه هدایت راداری موشک‌های اس-300 را نیز در منطقه اودسا و یک انبار تسلیحات موشکی و توپخانه‌ای را در منطقه خارکوف منهدم کرده و در این حملات 120 منطقه تمرکز تجهیزات و نیروهای اوکراینی هدف قرار گرفت. 

کوناشنکوف گفت: «در مجموع از آغاز عملیات ویژه نظامی تاکنون، 164 فروند هواپیما، 125 بالگرد، 821 هواپیمای بدون سرنشین، 303 سامانه موشکی ضدهوایی، 3013 دستگاه تانک و سایر خودروهای زرهی، 364 دستگاه موشک انداز چندگانه، 1471 قبضه توپ صحرایی و یک خمپاره و 2824 دستگاه خودروی ویژه نظامی منهدم شده است.»‎

14:02- شرکت "لوک اویل" ایستگاه‌های سوخت و کارخانه "شل" در روسیه را خریداری می‌کند

 

شرکت "لوک اویل" روسیه امروز، پنجشنبه، در بیانیه‌ای اعلام کرد که این شرکت در حال خرید شرکت "شل نفت" (Shell Neft) است که دارای بیش از 400 جایگاه عرضه سوخت و یک کارخانه تولید مازوت در روسیه است.

 

به گفته مقامات شرکت "لوک اویل"، آنها با شرکت‌های تابعه شرکت شل به منظور به دست آوردن 100 درصد سهام شرکت "شل نفت" که خرده فروشی فرآورده‌های نفتی و تولید مازوت در روسیه را برعهده دارند، قراردادی منعقد کرده است.

این معامله پس از تایید آن توسط سرویس فدرال ضدانحصار روسیه تکمیل خواهد شد.‎

 

 

13:18- حمایت دانمارک و استونی از عضویت سریع فنلاند در ناتو

کشور دانمارک از موضع رهبری سیاسی فنلاند در جهت الحاق سریع به ناتو استقبال کرده است. "مته فردریکسن"، نخست وزیر دانمارک در توییتر نوشت: البته دانمارک به گرمی از فنلاند برای عضویت ناتو استقبال خواهد کرد. به گفته وی الحاق فنلاند، ناتو و امنیت مشترک را تقویت خواهد کرد.

وی افزود:  دانمارک پس از ارسال درخواست رسمی برای عضویت، هر کاری را انجام خواهد داد تا فرآیند پذیرش سریع را تضمین کند.

"کاجا کالاس"، نخست وزیر استونی نیز می خواهد از الحاق سریع فنلاند به ناتو حمایت کند. وی در توییتی نوشت: همسایگان شمالی ما تاریخ ساز شده‌اند. آنها می توانند روی حمایت کامل ما حساب کنند."

13:08- اوکراین: آلمان رهبر حمایت از اوکراین در اروپا است

"دیمیترو کولبا"، وزیر امور خارجه اوکراین، آلمان را رهبر حمایت از اوکراین در اروپا توصیف کرد.  کولبا امروز پنجشنبه در ARD گفت: آلمان نقش پیشگام را بر عهده گرفته است. تغییر نگرش نسبت به تحویل تسلیحات و در بحث تحریم ها مشاهده می شود.

 

13:00- مقام روس: درگیری احتمالی بین ناتو و روسیه می‌تواند به جنگ هسته‌ای تبدیل شود

دیمیتری مدویدوف، معاون رئیس شورای امنیت فدراسیون روسیه امروز پنجشنبه در کانال تلگرامی خود در تشریح روند اوضاع کنونی، ابراز عقیده کرد که تقویت اوکراین با تسلیحات نظامی، احتمال درگیری بالقوه بین ناتو و روسیه را افزایش می‌دهد که این امر به نوبه خود می‌تواند به یک جنگ هسته‌ای تبدیل شود که یک "سناریوی فاجعه بار برای کل جهان" خواهد بود.
این مقام بلندپایه روس نوشت: «پمپاژ تسلیحات نظامی مختلف توسط کشورهای عضو ناتو به اوکراین، آموزش نیروهای این کشور برای استفاده از تجهیزات غربی، اعزام مزدوران خارجی و برگزاری مانورهای نظامی ناتو در نزدیکی مرزهای کشور ما، احتمال درگیری مستقیم و آشکار بین روسیه و ناتو، به جای "جنگ نیابتی" به راه افتاده، را افزایش می‌دهد.»

مدویدوف هشدار داد: «چنین درگیری همیشه خطر تبدیل شدن به یک جنگ هسته‌ای تمام عیار را دارد. واین یک سناریوی فاجعه بار برای همه جهان خواهد بود.»

نایب رئیس شورای امنیت فدراسیون روسیه در عین حال از لفاظی‌های مقامات غربی مبنی بر اینکه گویا روسیه جهان را با امکان بروز درگیری هسته‌ای می‌ترساند، انتقاد کرده و یادآور شد که مسکو، بر اساس دکترین امنیتی خویش، هرگز مبتکر چنین اقدامی نخواهد بود.

12:45- شرکت "زیمنس" آلمان بازار روسیه را ترک می‌کند

شرکت آلمانی "زیمنس" (Siemens) بازار روسیه را ترک خواهد کرد. این موضوع، امروز پنجشنبه، توسط خود این شرکت اعلام شد.

این شرکت بزرگ آلمانی کلیه طرح‌های جدید و تحویل بین‌المللی به روسیه و بلاروس را به حالت تعلیق درآورده است.

رولاند بوش، مدیرعامل شرکت زیمنس با اشاره به اینکه این شرکت در حال سازماندهی امور برای خروج تدریجی از بازار روسیه است، یادآور شد که تحریم‌های بین‌المللی و اقدامات تلافی جویانه احتمالی مسکو، بر فعالیت‌های این شرکت در فدراسیون روسیه، به ویژه خدمات مربوط به تعمیر و نگهداری از خطوط آهن تأثیر می‌گذارد.

وی افزود: «ما در حال ارزیابی تأثیر تصمیم خروج زیمنس از روسیه بر کارکنان خود هستیم و به حمایت از آنها در حد توان ادامه خواهیم داد. در عین حال، ما به همکاران خود و مردم اوکراین کمک‌های انسان دوستانه ارائه می‌کنیم و از درخواست‌های جامعه جهانی برای صلح حمایت می‌کنیم.»

در حال حاضر شرکت زیمنس عملیات مربوط به اتوماسیون و دیجیتالی سازی برخی صنایع، زیرساخت‌های فکری، حمل و نقل و سیستم های توزیع انرژی در روسیه را انجام می‌دهد.

 

12:38- ناتو: دیگر شکی برای پیوستن فنلاند و سوئد به ائتلاف نظامی غربی وجود ندارد

به گفته دیپلمات های ارشد ناتو دیگر هیچ شکی در پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو وجود ندارد. یک دیپلمات ارشد که خواست نامش فاش نشود، روز چهارشنبه به رویترز گفت: آنها درخواست خواهند داد و پذیرش خواهند شد. دیپلمات دیگری با اشاره به تهاجم روسیه به اوکراین گفت: اگر اکنون نه، پس کی؟ ناتو به سرعت به درخواست های عضویت خواهد پرداخت.

این افراد مطلع به رویترز گفتند که درخواست های این دو کشور اسکاندیناوی یا در زمان یا قبل از نشست برنامه ریزی شده ناتو در مادرید در پایان ژوئن تایید می شود.  

یکی از مقامات ناتو گفت: اگر زودتر ممکن باشد ما منتظر نشست مادرید نخواهیم بود. به گفته برخی منابع آگاه  فنلاند روز پنجشنبه برای پیوستن به ائتلاف ناتو درخواست خواهد کرد و سوئد روز یکشنبه از مخالفت چندین دهه خود با عضویت دست خواهد کشید.

12:27- زلنسکی:  پایان جنگ با روسیه تنها بعد از بازگرداندن تمام اراضی اشغالی ممکن است

"ولادیمیر زلنسکی"، رئیس جمهور اوکراین معتقد است که جنگ با روسیه تنها پس از بازگرداندن تمام اراضی اشغالی اوکراین می تواند پایان یابد.  

وی روز چهارشنبه در گفت و گو با دانشجویان فرانسوی گفت: اگر همه چیز را که متعلق به خودمان است پس بگیریم، جنگ را پایان خواهیم داد. زلنسکی 44 ساله تاکید کرد: ما خواهان صلح در کشور خود هستیم.  روسیه در پایان فوریه به اوکراین حمله کرد و مناطق وسیعی در شرق و جنوب این کشور را اشغال کرد. در سال 2014، روسیه شبه جزیره کریمه در دریای سیاه اوکراین را هم ضمیمه خود کرد.‎

12:21- اتحادیه اروپا و ژاپن همکاری‌های خود در زمینه تحریم روسیه را تقویت می‌کنند

اتحادیه اروپا و ژاپن می خواهند در مورد تحریم های روسیه - به ویژه در بخش انرژی – همکاری تنگاتنگ تری با هم داشته باشند. این خبر را "اورزولا فون در لاین"، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا پس از مشورت با فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن در توکیو اعلام کرد.  وی گفت: ما از موضع قوی ژاپن در قبال روسیه استقبال می کنیم.

ژاپن علیرغم وابستگی به واردات نفت و گاز روسیه به تحریم های گروه 7 و اتحادیه اروپا علیه روسیه پیوسته است. به گفته فون در لاین، اتحادیه اروپا می‌خواهد در آسیا، جایی که تنش‌های منطقه‌ای قابل توجهی وجود دارد، مشارکت بیشتری داشته باشد. ‎

12:12- اوکراین: دریافت نامزدی عضویت و نه الحاق سریع در اتحادیه اروپا را انتظار داریم

دمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین در گفتگویی تصریح کرد: اوکراین روی عضویت سریع در اتحادیه اروپا حساب نمی کند، اما مایل است نامزد عضویت در این اتحادیه شود.

وی در گفتگویی با آ ار دی آلمان گفت: رزرو مکانی برای اوکراین بسیار مهم است. ما اغلب می شنویم که اوکراین بخشی از خانواده اروپایی است. اکنون مسئله رزرو مکان مطرح است. این مقام اوکراینی تاکید کرد که  می خواهد در برلین درباره وضعیت نامزدی اتحادیه اروپا برای کشورش صحبت کند.‎

12:02- رئیس جمهور و نخست وزیر فنلاند حمایت خود از پیوستن به ناتو را اعلام کردند

سائولی نینیستو، رئیس جمهور فنلاند و سانا مارین، نخست وزیر این کشور حمایت خود را از پیوستن کشورشان به ناتو اعلام کردند. این دو در بیانیه مشترکی عضویت فنلاند در ائتلاف نظامی غرب را تایید و از آن حمایت کردند. ناظران تصور می کنند که فنلاند در مورد درخواست عضویت در روزهای آینده تصمیم گیری خواهد کرد.

افکار عمومی در فنلاند از مدت ها قبل مخالف پیوستن به ناتو بودند. با این حال، پس از جنگ روسیه علیه اوکراین، شرایط به طور ناگهانی تغییر کرد و اکثریت واضح اکنون موافق پیوستن به ائتلاف نظامی غربی هستند. علاوه بر فنلاند، سوئد نیز در حال بررسی پیوستن به این پیمان است.‎

 

 

11:56- کشته و زخمی شدن مردم روستایی در مرز روسیه در نتیجه گلوله باران از خاک اوکراین

بر اساس آخرین اطلاعات ویچسلاو گلادکوف، فرماندار منطقه بلگوراد روسیه، بر اثر گلوله باران شب گذشته، چهارشنبه، روستای "سولوخی" از خاک اوکراین، یک نفر از ساکنان کشته و هفت نفر دیگر زخمی شدند.

فرماندار این منطقه صبح امروز در کانال تلگرامی خود نوشت: «هفت مجروح و یک قربانی در گلوله باران اواخر شب گذشته در روستای سولوخی برآورده شده است. مجروحان همگی تحت مراقبت های پزشکی لازم قرار دارند.»

وی افزود که معاونان وی برای ارزیابی میزان خسارت وارده به ساختمان‌های مسکونی این روستا به محل اعزام شدند. به گفته وی، گاز قطع شده در روستا نیز فوراً راه اندازی شده است.

فرماندار منطقه بلگوراد یادآور شد که یکی از مجروحان حادثه این حمله در بخش در مراقبت‌های ویژه قرار دارد و وضعیت جسمانی شش تن دیگر متوسط ​​گزارش شده است.‎

11:48- پیشنهاد مجارستان برای برگزاری مذاکرات صلح در بوداپست با مشارکت روسیه

پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان در مصاحبه با روزنامه "ال پایس" که امروز پنجشنبه منتشر شد، اعلام کرد که مقامات این کشور پیشنهاد می‌کنند که مذاکرات صلحی در هر سطح ممکن در بوداپست با هدف حل و فصل اوضاع با مشارکت روسیه برگزار شود.

این دیپلمات اروپایی گفت: «ما قبلا روابط واقع بیانیه‌ای با فدراسیون روسیه داشتیم. از ابتدای جنگ در اوکراین، نخست وزیر [ویکتور اوربان] چند بار به ابتکار خود با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه گفتگو کرده است. نخست وزیر پیشنهاد داده تا بوداپست میزبان هر گونه مذاکرات صلح باشد».

سییارتو یادآور شد: «ما نمی خواهیم مرز مجارستان و اوکراین به مکانی برای تامین تسلیحات نظامی تبدیل شود، ما هیچ گونه سلاحی از طریق مجارستان به کی‌یف ارسال نکرده و نخواهیم کرد.»

 

 

11:33- اوکراین: روسیه حملات خود در شرق را تشدید کرده است

بر اساس اطلاعات منابع اوکراینی، نیروهای مسلح روسیه حملات خود را در شرق این کشور تشدید کرده و در برخی مناطق از جمله دونباس پیشروی کرده‌اند. ستاد کل اوکراین در گزارش وضعیت خود در روز پنج شنبه اعلام کرد: دشمن به تلاش‌های تهاجمی خود در منطقه عملیاتی شرق با هدف کنترل کامل بر مناطق دونتسک، لوهانسک و خرسون و حفظ کریدور زمینی به کریمه موقتاً اشغال شده ادامه می‌دهد.‎

11:18- شهردار کی‌یف حملات هسته‌ای روسیه به این شهر را ممکن دانست

صرف نظر از خروج نیروهای روسی از منطقه کی یف، ویتالی کلیچکو،  شهردار کی یف درباره حمله جدیدی به پایتخت اوکراین در هر زمانی ابراز نگرانی کرد. کلیچکو پنجشنبه شب در گفتگو با شبکه تلویزیونی سی ان ان آمریکا حتی استفاده از سلاح های هسته‌ای تاکتیکی از طرف روسیه را رد نکرد.  

وی تاکید کرد: کی یف همچنان هدف اصلی ارتش روسیه است.  وی افزود: تا زمانی که در اوکراین جنگ باشد، نمی توانیم به اوکراینی ها هیچ تضمینی بدهیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: در حال حاضر امنیت اولویت اصلی ماست. اگرچه جنگجویان ما از کشور دفاع می کنند، اما خطر همچنان وجود دارد. کلیچکو افزود:  ما بدون شرکای خود، بدون ایالات متحده و کشورهای اروپایی، نمی توانیم زنده بمانیم.‎

11:00- وزیر اقتصاد آلمان تحریم گاز روسیه در اوایل زمستان آینده را امکان پذیر دانست

رابرت هابک، وزیر اقتصاد فدرال آلمان در سخنانی تصریح کرد که  این امکان وجود دارد که آلمان بتواند تحریم گاز روسیه در اوایل زمستان آینده را عملی کند.

وی تاکید کرد: اگر در ابتدای سال ذخیره‌سازی کامل داشته باشیم، اگر دو تانکر از چهار تانکر LNG شناور که اجاره کرده‌ایم به شبکه متصل باشند و اگر به میزان قابل توجهی در انرژی صرفه‌جویی کنیم، می‌توانیم تا حدی در صورت  توقف عرضه گاز روسیه از زمستان عبور کنیم.

آلمان به شدت به گاز روسیه وابسته است و از این رو تقاضا برای تحریم گاز روسیه در این کشور مسئله ای بحث برانگیز است. بر اساس آخرین اطلاعات وزارت اقتصاد، وابستگی آلمان به گاز روسیه از ابتدای جنگ اوکراین از 55 درصد به حدود 35 درصد کاهش یافته است. بر این اساس کاهش تدریجی مصرف گاز به ده درصد تا تابستان 2024 امکان پذیر است.

 

کرملین: پوتین برنامه‌ای برای اعلام حکومت نظامی ندارد

"دیمیتری پسکوف" سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه در جمع خبرنگاران اعلام کرد: «ولادیمیر پوتین، رئیس ‌جمهوری روسیه قصد ندارد در رابطه با ادامه عملیات ویژه در اوکراین، حکومت نظامی در این کشور وضع کند.»

پسکوف بدین ترتیب به اظهارات اوریل هاینز، مدیر آژانس اطلاعات ملی ایالات متحده درباره احتمال وقوع چنین وضعیتی اظهار نظر کرد. این مقام آمریکایی روز گذشته، چهارشنبه پیش بینی کرده بود که رئیس جمهوری روسیه ممکن است برای حمایت از عملیات نظامی در اوکراین، در کشورش حکومت نظامی وضع کند.

سخنگوی کرملین همچنین در خصوص احتمال پیوستن فنلاند و سوئد به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) تاکید کرد: «ما هر مسئله‌ای که مربوط به اقداماتی باشد که به نوعی بتواند پیکربندی پیمان ناتو در نزدیکی مرزهای کشور ما را تغییر دهد، با دقت زیر نظر داشته و روند اوضاع پیرامون این وضعیت با دقت بسیار زیاد مورد تجزیه و تحلیل قرار خواهد گرفت.»«

وی افزود: «در حال حاضر بیشتر از این چیزی نمی‌توانم بگویم.»

آنتونوف: آمریکا عمداً روسیه را مسئول بحران غذایی معرفی می‌کند

آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در ایالات متحده روز چهارشنبه در پاسخ به سئوال رسانه‌ها یادآور شد: زمانی که ایالات متحده مدعی است که بحران غذایی کنونی در جهان ناشی از اقدامات روسیه در دریای سیاه و آزوف است، از روی عمد وضعیت را تغییر داده و برعکس جلوه می‌دهد.

آنتونوف گفت: «ایالات متحده به عمد در حال تغییر وضعیت است. مقامات کی‌یف مناطق ساحلی این کشور را مسدود کرده و مانع از از خارج شدن کشتی‌ها و انتقال محصولات غذایی و سایر کالاها به سایر کشورها شده‌اند. در عین حال، تلاش‌های ما برای هماهنگی و باز کردن کریدورهای بشردوستانه در این منطقه همچنان نادیده گرفته شده است.»

این دیپلمات روس تاکید کرد که خود واشنگتن "سرسختانه از پاسخگویی به اشتباهات اقتصادی خارجی آمریکا امتناع ورزیده و مدعی است که محدودیت‌های ضدروسی ظاهراً به تامین  مواد غذایی و کودهای کشاورزی آسیبی نمی زند. به عقیده آنها تلاش ها برای منزوی کردن سیستم مالی روسیه و تضعیف توانایی های بخش حمل و نقل این کشور هیچ نقشی در این وضعیت نخواهد داشت.

آنتونوف یادآور شد که مسکو عمیقاً نگران وضعیت فعلی در بازارهای بین‌المللی مواد غذایی است و به تعهدات خود تحت قراردادهای صادرات بین‌المللی در زمینه محصولات کشاورزی و کودهای شیمیایی ادامه خواهد داد.

آنتونوف: موج روسهراسی در آمریکا یک اقدام برنامه ریزی شده است

آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در واشنگتن معتقد است که ایالات متحده تحت تأثیر موجی شدیدی  از "روس هراسی" (روسوفوبیا) قرار گرفته که توسط رسانه‌ها و به پیشنهاد قدرت حاکمه این کشور برنامه ریزی شده و از روی عمد برانگیخته شده است.

این دیپلمات گفت: «ایالات متحده شاهد موج جدیدی از روس هراسی گسترده است که توسط رسانه‌ها و به پیشنهاد محافل حاکم برانگیخته شده است. آنچه در حال وقوع است بدترین شکل "شکار جادوگر" را به خود گرفته که با "توهم ضدکمونیستی" همراه است.»

آنتونوف یادآور شد که «مبارزه بی‌سابقه‌ای برای «لغو» هر آنچه روسی تلقی می‌شود، همراه با اتهامات غیرمستند و گسترده علیه روسیه به منظور تقویت وجهه آمریکا در جریان است. در حالیکه حتی در دوران جنگ سرد، کشورهای ما ارتباطات فرهنگی، آموزشی و علمی را متوقف نکرده بودند. وی با اشاره به اینکه در این مسئله باید عقل سلیم حاکم باشد، نه انگیزه‌های سیاسی کاذب، وضعیت فعلی را بازی خطرناکی نامید که باید متوقف شود.

رئیس پنتاگون زرادخانه هسته‌ای روسیه را یک چالش جدی برای ایالات متحده آمریکا دانست

لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، شب گذشته، چهارشنبه، در نشست شنودی در مجلس نمایندگان کنگره آمریکا، به ارزیابی از تهدید بالقوه هسته‌ای فدراسیون روسیه پرداخته و ابراز عقیده کرد که در هر صورت، چه در حال حاضر و چه در آینده، زرادخانه های هسته‌ای که روسیه در اختیار دارد، همواره مشکلات جدی برای ایالات متحده ایجاد می‌کند.

آستین معتقد است که فدراسیون روسیه در کنار کشورهای چین، کره شمالی، ایران و البته گروه‌های تروریستی نیز بزرگترین تهدیدات برای وضعیت امنیتی آمریکا محسوب می‌شوند.

مذاکرات شولز و زلنسکی درباره روند مذاکرات اوکراین و روسیه

اولاف شولز، صدراعظم آلمان روز چهارشنبه با ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین تماس تلفنی گرفته و در طی این گفتگو، طرفین درباره روند مذاکرات بین اوکراین و روسیه در مورد توافقات احتمالی برای توقف درگیری‌های نظامی تبادل نظر کرد.

طبق بیانیه دولت آلمان، صدراعظم درباره وضعیت فعلی و روند مذاکرات با طرف روسی، از زلنسکی سئوالاتی نمود. شولز در این رایزنی تاکید کرد که درخواست از روسیه برای توقف جنگ و "بازگرداندن تمامیت ارضی و حاکمیت اوکراین" به این کشور بسیار مهم است.

طرفین همچنین در خصوص اقدامات آلمان برای ارائه حمایت بیشتر از کی‌یف صحبت کردند. زلنسکی و شولز توافق کردند که به تماس‌های خود ادامه دهند.

جزئیات مذاکرات ریابکوف و سفیر آمریکا در مسکو

وزارت امور خارجه روسیه  شب گذشته توضیح داد که سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه روز چهارشنبه با جان سالیوان، سفیر ایالات متحده در مسکو دیدار و درباره روابط دو جانبه گفتگو کرد.

طبق این اطلاعات، برخی مسائل مربوط به دستور کار دوجانبه مورد بحث و بررسی طرفین قرار گرفت. سالیوان روز چهارشنبه حدود 20 دقیقه در ساختمان وزارت امور خارجه بود و در هنگام خروج، از اظهار نظر درباره هدفش از این حضور به خبرنگاران خودداری کرد.

سفیر آمریکا چندی پیش، سخنان سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه درباره جنگ هسته‌ای را "باج گیری هسته‌ای" ارزیابی و تاکید کرده بود که واشنگتن آماده است تا از هر تهاجم هسته‌ای جلوگیری کند.

آمریکا اطلاعات مربوط به روسیه را به کی‌یف منتقل نخواهد کرد

روزنامه "واشنگتن پست" روز چهارشنبه به نقل از منابع خبری خویش گزارش داد که دولت ایالات متحده برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها بین آمریکا و روسیه، دستورالعمل‌های داخلی در خصوص تبادل اطلاعات با اوکراین تهیه کرده است. این سند، به ویژه، مقامات آمریکایی را از انتقال هر نوع اطلاعات دقیق درباره محل استقرار مقامات بلندپایه نظامی و سیاسی روسیه و همچنین داده‌هایی مربوط به امکان حمله به اهدافی خارج از خاک اوکراین، از سوی واشنگتن به کی‌یف را منع کرده است.

بر اساس این اطلاعات، این ممنوعیت انتقال اطلاعات در خصوص مقامات نظامی روسیه نیز اعمال خواهد شد، ولی درباره  افسران و ژنرال‌های روسی که در خاک اوکراین حضور داشته باشند، اعمال نمی‌شود. با این حال، همانطور که یکی از مقامات دولت آمریکا به این روزنامه گفت که واشنگتن به عنوان یک اقدام احتیاطی، تصمیم گرفته تا اطلاعات مربوط به محل استقرار مقامات نظامی روسی را نیز به کی‌یف مخابره نکند.

لاوروف: روسیه کاملاً می‌داند در شرایط تحریم چگونه زندگی کند

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که مقامات مسکو درک کاملی از چگونگی ادامه حیات در مواجهه با تحریم‌های گسترده غرب دارند.

لاوروف در پایان سفر خود به عمان، در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به این مسئله، یادآور شد که نتیجه اصلی این است که برنامه‌های ما به هیچ وجه نباید متکی به عملکرد کشورهای غرب و مذاکره با آنها باشد. به عقیده وی، غرب ثابت کرده که "به خاطر تقویت سلطه خود، آماده ارتکاب هر نوع تخلفی از قوانین بین المللی و حتی از جمله دزدی آشکار است و به همین دلیل، قابل اطمینان نیست.

وزیر امور خارجه روسیه شب گذشته از مسقط، مستقیماً به دوشنبه، پایتخت تاجیکستان عزیمت کرد تا در نشست شورای وزیران خارجه کشورهای مستقل مشترک المنافع شرکت کند.

31 شرکت انرژی تحت تحریم‌های تلافی جویانه روسیه قرار گرفتند

دولت فدراسیون روسیه فهرستی از اشخاص حقوقی که تحریم‌های تلافی جویانه علیه آنها اعمال می شود، را مورد تأیید قرار داده است. مصوبه نشست هیئت وزیران روز چهارشنبه در پرتال رسمی اطلاعات حقوقی روسیه منتشر شد.

این فهرست شامل 31 سازمان و شرکت از آلمان، فرانسه و سایر کشورهای اروپایی و همچنین از ایالات متحده آمریکا و سنگاپور است که مورد تحریم طرف روسی قرار گرفته‌اند. بر اساس این سند، از این به بعد امکان انجام تعدادی از معاملات با این شرکت‌ها وجود نخواهد داشت. و همچنین مقامات، اشخاص حقوقی و شهروندان روسیه نیز نمی توانند با آنها و سازمان‌های وابسته به آنها معاملات انجام دهند.

تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینک‌های زیر بخوانید:

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت