پارک ملی کشاورزی و منابع طبیعی در البرز افتتاح میشود
گروه استانها- معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان مرکز تحقیقات کشور با بیان اینکه نیاز است تا برای پوشش گیاهی «حرم تا حرم»؛ گونههای کم آببر کاشته شود گفت: پارک ملی کشاورزی و منابع طبیعی در البرز افتتاح میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، سید مجتبی خیام نکویی بعد از ظهر امروز در جمع تعدادی از کارشناسان حوزه تحقیقات کشاورزی اظهار داشت: امسال سالی است که مزین به تولید دانشبنیان و اشتغال آفرین است و یکی از رسالتهای ما این است که بخش کشاورزی و منابع طبیعی به مفهوم واقعی کلمه دانشبنیان شود.
وی گفت: دانشبنیان مستلزم این است که دانشهای فنی و نتایج یافتهها و دستاوردهای پژوهشی را وارد عرصه گسترده کنیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره ایستگاه تحقیقات بیابان شهرستان گرمسار گفت: ایستگاه تحقیقات بیابان گرمسار دو تا ویژگی مهم دارد، یکی این است چون کشور در منطقه خشک و نیمهخشک قرار دارد و از طرفی هر چه رو به جلو میرویم مشکلات کمآبی و ناشی از محدودیت منابع آبی را داریم و در کنار آن با شوری مواجه بوده و زمینهایی که به علت شوری قابلیت کشت بسیاری از محصولات را ندارد.
خیام نکویی گفت: با تحقیقات کارکنان مرکز تحقیقات بیابان گرمسار انجام شده یک ظرفیتی ایجاد شده تا بتوانیم گونههای شور پسندی که قابلیت تعمیم در سطح استان و کشور را دارد در سایر مناطق تعمیم داده شود و پوشش گیاهی مناسبی ایجاد شده و از سرعت بیابانزایی که به خاطر محدودیت منابع آبی ایجاد شده جلوگیری شود.
وی افزود: از طرفی امروز کشور جزو وارد کننده چوب هستیم درحالیکه گونههای بومی هستند با کمترین میزان آب میتواند چوب قابل قبولی را تولید کنند و بخشی از واردات ناشی از ارزی که خارج میشود ذخیره شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان مرکز تحقیقات کشور تصریح کرد: خوشبختانه گونههای خوبی در این مرکز هست بعد از سالها جواب داده است، اینگونه ها علاوه بر سطح استان در مناطقی که مشکلات بیابانزایی هست میتواند مستقر شود و ضمن اینکه استقرار آنها علاوه بر تولید چوب میتواند درجه حرارت آن منطقه را تغییر دهد و منبعی برای تولیدات علوفهای باشد و یک زندگی دوباره ایجاد کند و تمامی اینها پتانسیلهای بالقوهای است که قابلیت بالفعل شدن آن در زمان کوتاهی وجود دارد.
خیام نکویی گفت: از همکاران در طرح حرم تا حرم که تلاش میکنند یک نوار طولانی برای ایجاد گونههای مختلف داشته باشند دعوت میکنیم ارقام مثل گز شاهی و سایر ارقام که با کمترین آب استقرار یافتند را برای طرح حرم تا حرم استفاده کنند تا از این طریق بتوانیم در سطح کشور از گونههای بومی مناطق کشور و با کمترین هزینه ایجاد شده استفاده کرده تا سطح بیابانی بیشتر از این گسترش نیابد.
وی گفت: در حال حاضر 20 مؤسسه تحقیقات ملی، 35 مرکز تحقیقات استانی و 314 ایستگاه در سطح کشور داریم و ایستگاه تحقیقات بیابان گرمسار یکی از ایستگاههای سطح کشور است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: هرکدام از این ایستگاه در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی دستاوردهای زیادی دارند و تمام تلاش این است که این دستاوردها امسال به اجرا سوق دهیم.
خیام نکویی گفت: وقتی بحث دانشبنیان شدن مطرح میشود یعنی ضریب نفوذ دانش و فناوری در بخش کشاورزی و منابع طبیعی افزایش دهیم و این لازمهاش این است که این دستاوردها و یافتهها را داشته باشیم و امروز بیش از 500 فناوری در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی را داریم که قابلیت نفوذ در حوزه اجرایی را دارد.
وی گفت: از استاندار استانهایی که مشکلات بیابانزایی دارند و در مناطق خشک و نیمهخشک هستند و بسیاری از زمینهای آنها که به خاطر شوری از حفظ انتفاع برای کشت خارج میشود برخی ازاینگونهها که الآن 40 اکو تیپ هست که در بسیاری از نقطههای دیگر پاسخ دهد. از این ظرفیت استفاده شود.
رئیس سازمان مرکز تحقیقات کشور گفت: سازمان تحقیقات آموزش و ترویج امسال این را مأموریت اصلی خود میداند که تمامی دانشهای فنی و تمامی دستاوردهای که با کمک محققین خود به دست آورد تمرکز کرده و وارد مرحله اجرا کند.
خیام نکویی افزود: خوشبختانه در استان سمنان این قابلیت هست و از استاندار و مسئولان اجرایی استان تقاضا میکنم تا زمینهایی که قابلیت کشت اینگونه ها را دارند استفاده کنند تا بیشتر از این مواجه با مشکلات خشکسالی و ریز گرد نشدند از این ظرفیت استفاده کنند.
وی تصریح کرد: یکی از مأموریتهای امسال حسب نظر مقام معظم رهبری بر لزوم افزایش شرکتهای دانشبنیان بهویژه در بخش کشاورزی این است که زیرساخت برای حضور این شرکتها فراهم شود و ما برای اینکه زیرساخت فراهم شود اوایل ماه آیند برای نخستین بار پارک ملی کشاورزی و منابع طبیعی کشور در استان البرز راهاندازی میشود.
رئیس سازمان مرکز تحقیقات کشور افزود: از دیگر برنامههای این سازمان ایجاد دهکدههای فناوری و نوآوری بخش کشاورزی و منابع طبیعی و همچنین مزارع نوآوری است و استان سمنان نیز این ظرفیت را دارد که بتواند یک یا حتی بیشتر از این دهکدههای فناوری را برای استقرار این شرکتهای دانشبنیان و تشکیل جمع نخبگان در قالب یک شرکت و پرداختن به اولویتهای کشاورزی و منابع طبیعی را فراهم کند.
خیام نکویی گفت: هفته گذشته نخستین دهکده فناوری و نوآوری در استان خراسان رضوی افتتاح شد امیدواریم بتوانیم در هفتههای آینده در صورت فراهم شدن شرایط شاهد راهاندازی این دهکدهها و مزارع نوآوری در استان سمنان باشیم چرا که این مهم سبب میشود که از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان که فارغالتحصیلان بخش کشاورزی هستند برای حل مشکلات بخش کشاورزی در سال جاری استفاده شود.
انتهای پیام/363/ی