عقبماندگی شیراز در حوزه زیرساختهای فرهنگی/کتابخانه مرکزی پس از ۱۳ سال به نتیجه نرسیده است
گروه استانها - پروژه کتابخانه مرکزی شیراز پس از گذشت ۱۳ سال هنوز به نتیجه نرسیده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، « عقبماندگی شیراز در حوزه زیرساختهای فرهنگی به ویژه کتابخانه و سینما» موضوعی است که امروز در شورای فرهنگ عمومی استان مطرح شد و نشان از این دارد که هر چند شیراز را یک کلانشهر فرهنگی میشناسند اما با این روند برای آیندگان ثمره فرهنگی نخواهد داشت.
پروژه کتابخانه مرکزی شیراز که از سالهای گذشته مطرح بوده اما همچنان بلاتکلیف است، از مهمترین موضوعات مطرح شده در این جلسه بود. حمیدرضا قانعی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در این جلسه با بیان اینکه در حوزه زیرساختهای فرهنگی آمار شیراز نگرانکننده است، اظهار داشت: در سینما با اختلاف فاحش از دیگر کلان استانها عقب هستیم در حالی که تعداد تماشاگران بیشتر است.
وی با بیان اینکه در حوزه کتابخانهها نیز این عقبماندگی مشهود است خواستار توجه جدیتر به تامین زیرساختهای فرهنگی به ویژه در بحث کتابخانه مرکزی شیراز شد.
روحالله منوچهری، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان فارس نیز در این جلسه ضمن ارائه گزارشی از اقدامات این اداره در سال گذشته به استاندارد فضای کتابخانهای در کشور اشاره کرد که 8 مترمربع به ازای هر 100 نفر است اما این رقم در استان فارس و به ویژه شهر شیراز بسیار کمتر بوده است.
وی فضای زیربنایی کتابخانههای عمومی استان را 82 هزار مترمربع اعلام کرد که از میانگین کشوری در زیربنا کمتر است و شهر شیراز نیز یک سوم استان است. مدیرکل کتابخانههای عمومی استان فارس با بیان اینکه وضعیت شیراز در زمینه کتاب و کتابخانهها کافی نیست و همه کتابخانهها کوچک هستند، تاکید کرد: شیراز تنها کلانشهری است که کتابخانه مرکزی ندارد.
منوچهری عنوان کرد: پراکندگی کتابخانهها در شیراز خوب است اما کوچک هستند و هر کتابخانه بین 100 تا 200 متر فضا دارد که همین مسئله اعضای کتابخانهها و مردم را در استفاده از این فضا دچار مشکل کرده است.
به گفته وی یکی از مهمترین مسائل فرهنگی شیراز، کتابخانه مرکزی است که در سالهای گذشته کشاکش داشته اما نتیجه نداشته است و این در حالی است که این پروژه ردیف بودجه دارد و مطالعات آن نیز انجام شده است.
محمد فرخزاده، معاون استاندار فارس نیز در این جلسه جانمایی فعلی کتابخانه مرکزی را نادرست خواند و گفت: جانمایی اکنون آخر معالی آباد است که باز سمت شمال شهر است در حالی که دو سوم جمعیت در جنوب شهر ساکن هستند علاوه بر آن طراحی سازه نیز از نظر پدافند غیرعامل قابل بازنگری است.
وی که خود پیش از این عضو شورای شهر بوده است از ردیف حمایتی در بودجه 1401 شهر شیراز برای کتابخانه مرکزی سخن گفت و اعلام کرد: در کنار این اقدامات میتوان از ظرفیت مساجد شهر شیراز نیز برای توسعه کتابخوانی استفاده کرد.
به گفته فرخزاده 400 مسجد در شهر شیراز وجود دارد که 21 ساعت از روز استفادهای از فضای آنها نمیشود که میتوان برای کتابخوانی استفاده و در طرح مسجدمحوری دیده شود.
بنا بر گزارش تسنیم از سال 88 که پروژه کتابخانه مرکزی شیراز در جریان سفر رئیس جمهور وقت به استان فارس تصویب شد تاکنون این پروژه به سرانجام نرسیده و در مرحله زمین متوقف است.
ماجرای کتابخانه مرکزی شیراز کشوقوسهای فراوان داشته، در نیمه فروردینماه سال 98 عنایتالله رحیمی استاندار وقت فارس به دستگاههای مسئول استان یک ضربالاجل 2 هفتهای برای تعیین زمین داد که این ضرب الاجل هم چندان سودی نبخشید.
پس از آن در خردادماه همان سال چند پیشنهاد از سوی دستگاههای مختلف مطرح و بررسیها آغاز شد. در مردادماه 98 روحالله منوچهری مدیرکل کتابخانههای عمومی استان فارس در خبری اعلام کرد که زمینی در بلوار نیایش با دستور استاندار انتخاب شد که مراحل قانونی واگذاری آن در حال انجام است.
اما مهرماه و پس از گذشت تقریباً 3 ماه از خبر اعلام شده و عدم انجام مراحل قانونی واگذاری زمین کتابخانه در سومین جلسه انجمن کتابخانههای عمومی استان فارس، احمد احمدیزاده معاون وقت سیاسی اجتماعی استانداری فارس اعلام کرد که پرونده زمین کتابخانه مرکزی شیراز هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است.
در یکصد و بیست و هفتمین جلسه شورای شهر شیراز در اسفندماه 98 واگذاری زمینی به مساحت حدود 2000 مترمربع واقع در "جبل دراک" توسط شهرداری به اداره کل راه و شهرسازی جهت احداث کتابخانه عمومی بزرگ شیراز به تصویب اعضا رسید که خبری خوش بود اما این راه نیز به سرانجام نرسید و پروژه کتابخانه مرکزی شیراز همچنان بلاتکلیف است.
انتهای پیام/424 /ی