پاشنه آشیل نشر در حوزه «جهاد تبیین»/ کتاب‌های خوب تحریم می‌شود


پاشنه آشیل نشر در حوزه «جهاد تبیین»/ کتاب‌های خوب تحریم می‌شود

حجت‌الاسلام و المسلمین صلح‌میرزایی با بیان اینکه در بعضی از سامانه‌های توزیع، با تحریم آثار خوب روبرو هستیم، بر تقویت شبکه‌های توزیع توسط ناشران تأکید کرد.

نشست «نقش فعالان فرهنگی در حوزه جهاد تبیین» با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین سعید صلح‌میرزایی توسط مجمع ناشران انقلاب اسلامی در غرفه این مجمع در سی و سومین دوره نمایشگاه کتاب برگزار شد.

صلح میرزایی در ابتدای این نشست در پاسخ به چیستی معنی «جهاد تبیین» گفت: جهاد تبیین قدمتی چندین هزارساله در تاریخ بشر دارد. روش حکمرانی و جامعه‌سازی در جبهه حق که رؤسای آن انبیا بوده‌اند، همیشه تبیین بوده است. روش تبیین همیشه دشمنانی داشته است. جبهه حق از حضرت نوح تا زمان ما، همیشه معارضانی داشته؛ چون آنچه در شریعت آمده، محدودکننده قدرت و ثروت بعضی از افراد است؛ به همین دلیل و با توجه به سختی‌های این مسیر، همواره در کنار «تبیین» از کلمه «جهاد» نیز استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب معتقدند که حرکت امام(ره)، جهاد تبیین بوده است؛ وگرنه چه دلیلی داشته است که ایشان تبعید شوند، ادامه داد: در سیره مبارزاتی امام(ره) هیچ‌وقت اقدام مسلحانه و نظامی جایی نداشت. «تبیین» همواره در فعالیت‌ها و مبارزات امام(ره) نقش پررنگی داشت تا جایی که رهبر معظم انقلاب نیز در خاطرات خود تأکید می‌کنند که نهضت با جهاد تبیین شروع شد. هیچ‌گاه اولیا، انبیا و پیروان این بزرگواران از میدان جهاد تبیین خارج نشدند؛ با توجه به همین موضوع می‌توان گفت که جهاد تبیین هیچ‌گاه تمام نمی‌شود، خط انقلاب است و همواره ادامه دارد. 

جهاد تبیین، امری عمومی است

صلح‌میرزایی در ادامه سخنان خود با توجه به تفاوت رویکرد غرب و اسلام نسبت به انسان و با تأکید بر اینکه سرمایه هر حکومتی مردمش است، اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب همواره بر «جهاد تبیین» تأکید دارند و بیانات درج شده در کتاب «جهاد تبیین» نیز مربوط به قبل است. اما اهمیت کار در این است که مسئله «تحریف» پس از نزدیک شدن دشمن به فضاهای خصوصی جوانان، به ویژه پس از شیوع کرونا، افزایش یافته است. 

صلح میرزایی گفت: رهبر معظم انقلاب تا قبل از مهر 1400، تبیین را از زاویه نگاه نخبگان مد نظر داشتند، اما از مهر 1400 به بعد، ایشان برای اولین‌بار همه مردم را به این کار دعوت کردند؛ چون الآن ما به تعداد کاربران فضای مجازی، رسانه داریم. رهبر انقلاب خطاب را عمومی قرار دادند؛ چون همه دیگر می‌توانند مفید باشند. جهاد تبیین، جهاد ازبین‌بردن غبار تحریف و آشفتگی ذهنی است. 

نقشه راه در جهاد تبیین است

گردآورنده کتاب «جهاد تبیین» گفت: گام اول حرکت در مسر جهاد تبیین این است که بر موانع عملیات غلبه کنیم. خیلی از ما از سر ترس جهاد تبیین نمی‌کنیم. می‌ترسیم این جهاد محبوبیتمان را کم کند. از بحث با دوستان و فامیل می‌ترسیم. این موضوع با انزوا هم رابطه دارد. اندیشمندانی هستند که با فضای جامعه و مجازی قهرند و نمی‌دانند دارد چه اتفاقاتی می‌افتد. پس دغدغه پیدا نمی‌کند. باید اینها را از انزوا خارج کرد.

به گفته صلح میرزایی؛ گام دوم اطلاعات عملیات است. ما نیاز به این اطلاعات داریم. باید صحنه، نقشه و دشمن را بشناسیم. اگر موضع را خوب نشناسیم، مثل رزمنده‌ای خواهیم بود که از خواب بلند می‌شود و با توجه به شناختی که دیروز از میدان جنگ داشته است، می‌جنگد.

وی با بیان اینکه گام سوم امکان‌سنجی از خود است، ادامه داد: خیلی وقت‌ها نوجوانان می‌خواهند وارد جهاد تبیین شوند یا دانشجویان می‌گویند ما یقین داریم نمی‌توانیم هیچ‌کاری برای این جهاد انجام دهیم. باید امکان‌سنجی کرد تا اگر توان قانع کردن افراد را نداریم، وارد کار نشویم. باید برای این جهاد کسب مهارت کنیم. مثلاً باید اول اسلام ناب را بشناسیم. دوم اینکه باید سواد رسانه‌ای را تقویت کنیم. سوم اینکه باید شیوه‌های اقناع‌سازی را بیاموزیم. چهارم اینکه باید روش‌های بحث و جدل را بیاموزیم تا بتوانیم از موضوع دفاع کنیم. مرحله بعدی هم مهارت کار تشکیلاتی است. جهاد تبیین اگر فردی انجام شود، در درازمدت ما را خسته و دلسرد می‌کند. باید شبکه حداقل چندنفره‌ای داشته باشیم و این مهم را به صورت شبکه‌ای پیگیری کنیم. این امر نیاز به کسب مهارت دارد.

صلح میرزایی با بیان اینکه عملیات تبیینی لوازم و الزاماتی هم دارد، بر پیگیری نقشه راه در این مسیر تأکید کرد و یادآور شد: یکی از قسمت‌های مهم این جریان، داشتن نقشه راه است. خط اول همان چیزی است که اکثر مجموعه‌های فرهنگی دارند روی آن کار می‌کنند که مقابله با تحریف است. من به این جریان، «جهاد تبیینِ درمانی» می‌گویم. در مقابل این جریان نیز نوع دیگری از جهاد تبیین قرار دارد که تعمیقی و ایمنی‌بخش است. تعمیق معارف اسلام ناب بهترین راهش نشر اندیشه‌های رهبر انقلاب و امام(ره) است. در این مدتی که بحث جهاد تبیین مطرح شده، نزدیک به 45 هزار کیلومتر در کشور مسیر طی کرده و با افراد مختلفی صحبت کرده‌ام. به شدت درباره تفکر امامین انقلاب در ذهن نیروهای انقلاب خلأ وجود دارد. بسیاری از آثار را نخوانده‌ و بیانات امروز را کامل گوش نمی‌دهند. باید آرایش جدیدی برای انتقال معارف انقلاب ایجاد شود. این جهاد تبیینیِ تعمیقی است. این رویکرد باعث واکسینه شدن اذهان در برابر شبهه‌ها می‌شود.

خلأ تبلیغ داریم

صلح میرزایی در ادامه به تعریف «جهاد فعالانه» پرداخت و یادآور شد: جبهه فرهنگی باید نخبگان را به خط کند تا بتوانند در قسمت تهاجم عمل کنند. افراد ضعیف نمی‌توانند در این قسمت کاری انجام بدهند. ناشران انقلاب اسلامی در این مدت تلاش کرده‌اند تا آن روی سکه دشمن را نشان دهند؛ ولی معمولاً دایره این نوع فعالیت‌ها در حیطه داخلی بوده و مصرف مخاطب داخلی داشته است. اگر قرار است تبدیل به چالش شود، باید هنر به کمک این عرصه بیاید. نیازمند تقویت و همکاری ارتباطات بین‌المللی هستیم. باید خارج از ایران بدنه نخبگان بسازیم.

حجت‌الاسلام صلح‌میرزایی درباره اثرگذاری مبلغان و نویسندگان بیان کرد: اولین قدم ایجاد یک شبکه است که این شبکه ایجاد شده؛ ولی باید فعال‌تر باشد. رقابت بین ناشران انقلابی خیلی شدید است و هم‌افزایی کمتر انجام می‌شود. بیشتر پروژه‌ها را پنهان می‌کنند و اصرار دارند تا موضوعشان فقط برای خودشان باشد. باید کمی جهاد کنند؛ به این معنی که وقتی منافعشان در میان است، باید با هم مشترک بشوند و کارهای بر زمین‌ مانده را بردارند.

وی با بیان اینکه کتاب‌های خیلی خوبی تولید شده است که باید آنها را توزیع کرد، ادامه داد: ما الآن در بعضی از سامانه‌های توزیع، دچار تحریم کتاب‌های خوب هستیم. این شبکه‌های توزیع باید به همت ناشران و مجمع ناشران انقلاب اسلامی تقویت شود. در شهرستان‌های مختلف کتاب‌های مهم و اثرگذار وجود ندارد. باید کاری کرد که هرکس در هر نقطه‌ای از کشور که زندگی می‌کند، بتواند به آثار خوب دسترسی داشته باشد. 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
triboon
گوشتیران