نگرانی تحلیلگر مشهور صهیونیست از نفوذ رسانهای سازمان "اوج"
جیم بنکس، یکی از نمایندگان مجلس سنای آمریکا در نامهای به وزیر امور خارجه و وزیر امنیت داخلی این کشور به گزارش روزنامهنگار صهیونیستی علیه سازمان "اوج" استناد کرده و خواستار عدم اجازه ورود پرویز پرستویی به خاک آمریکا شده است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در نامهای "جیم بنکس" عضو کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا که پایگاه خبری واشنگتن "فری بیکن" آن را منتشر کرده آمده است: این واقعیت که پرستویی (و سایر حامیان سپاه در جبهه ی او از ایران) ممکن است ویزای آمریکا را دریافت کرده و اجازه ورود به آمریکا را داشته باشند، نگران کننده است. من و همکارانم در کنگره برای دور نگه داشتن وابستگان سپاه از کشورمان و حفظ امنیت آمریکا همواره با حذف سپاه از فهرست FTO مخالفت کردهایم. با این حال، ادارات شما به اعضای بدنام و سرشناس وابسته به سپاه پاسداران اجازه ی ورود به کشورمان را دادهاند آن هم حتی قبل از اینکه دولت، این سازمان را از فهرست تروریستها خارج نماید. من فقط میتوانم تصور کنم که اگر سپاه واقعاً از فهرست FTO خارج شود، چگونه اعضای سپاه میتوانند به طور قانونی برای سوء استفاده از بازار و سیستم مالی ما و انجام اقدامات تروریستی علیه ایالات متحده به آمریکا هجوم آورند.
در بخش دیگری از این نامه با ذکر نام سازمان اوج و وابسته دانستن پرویز پرستویی به این سازمان- به نقل از رَز زیمت دانشیار پژوهشی در مرکز مطالعات ایرانی اتحاد، دانشگاه تل آویو و موسسه مطالعات امنیت ملی (INSS)- آمده است: «سازمان هنری و رسانهای اوج یک سازمان غیردولتی ایرانی وابسته به سپاه پاسداران ایران، نقشی محوری در مبارزه برای قلبها و ذهنها در داخل و خارج از کشور ایفا میکند.»
در این گزارش ذکر شده: سازمان هنری و رسانه اوج (به اختصار: اوج) یک سازمان غیردولتی است که از بهار 1390 در ایران فعالیت میکند. این سازمان با الهام از ارزشهای انقلاب اسلامی و منطبق با ایدئولوژی رسمی رژیم ایران، فعالیت در عرصههای هنری و فرهنگی را آغاز، رهبری و ترویج کرده است. سازمان اوج به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران (IRGC) وابسته است و محتوای پخش شده توسط آن، برای ترویج جهان بینیهای رادیکال منعکس کننده موقعیت رژیم ایران و جریان انقلابی در ایران استفاده میشود. تولیدات این سازمان منعکس کننده مواضع تند و انتقادی در قبال سیاست هستهای اتخاذ شده توسط رئیس جمهور روحانی، خصومت عمیق با ایالات متحده، اسرائیل و اخیراً عربستان سعودی نیز میباشد. فعالیتهای ضد اسرائیلی و ضد صهیونیستی این سازمان، در میان جنبههای دیگر، شامل مشارکت در انکار هولوکاست و تولید فیلمها و سریالهای تلویزیونی است که دیدگاههای ضد صهیونیستی و حتی یهودستیزی را رواج میدهند.
پرویز پرستویی در کنار شهید سلیمانی
در ادامه این گزارش تحلیلی که مبنای نامه جیم بنکس قرار گرفته با تشریح فعالیتهای سازمان اوج آمده است: «سازمان اوج کارهای خود را از طریق مراکز تخصصی در زمینههای خاص انجام میدهد مانند: تولید فیلمهای بلند، تولید فیلمهای مستند، طراحی گرافیکی، تولید فیلمهای کوتاه، تولیدات کودک و نوجوان و.... . این سازمان به عنوان بخشی از فعالیتهای خود، محتوای متنوعی تولید میکند که از طریق فیلمهای بلند، مستند، سریالهای تلویزیونی، بیلبوردها، کتابها، بازیهای رایانهای، شبهای شعر و غیره پخش میشوند. عمده فعالیتهای سازمان اوج در حال حاضر بر صنعت سینما و تلویزیون در ایران متمرکز است. این سازمان در سالهای اخیر با تولید صدها فیلم سینمایی و برنامه تلویزیونی به یکی از نهادهای مرکزی(قطب بزرگ) درگیر در این صنعت تبدیل شده است.
در این گزارش همچنین با ابراز نگرانی از نفوذ منطقهای فعالیتهای سازمان اوج میخوانیم: «اگرچه بیشتر فعالیتهای سازمان اوج معطوف به ایران است، اما شروع به انجام فعالیتهای فرهنگی فراتر از مرزهای ایران، به ویژه در سوریه و عراق نیز کرده است. فعالیتهای این سازمان در سوریه و عراق بخشی از تلاشهای ایران برای به کارگیری قدرت نرم برای تأمین منافع خود در منطقه (در کنار «قدرت سخت») و تثبیت قدرت بر این کشورها تا حدی از طریق فعالیتهای اقتصادی، مذهبی و فرهنگی است. طی دو سال گذشته، این سازمان همچنین در کارزار تبلیغاتی مقامات ایرانی در تلاش برای جلب افکار عمومی ایران برای حمایت از دخالت نظامی مداوم ایران در سوریه و عراق و همچنین جلوگیری از انتقادات داخلی علیه این مداخلات، نقش بسزایی ایفا کرده است. علاوه بر این، سازمان اوج در مراسم بزرگداشت رزمندگان ایرانی کشته شده در عملیات نظامی در سوریه و عراق مشارکت دارد.
در ادامه این گزارش با ذکر مستنداتی در خصوص ارتباط سازمان اوج و سپاه و تلاش برای اینکه این همکاری را در داخل با مخالفت نشان دهد، آمده است: «در سالهای اخیر رسانههای ایرانی و غربی سازمان اوج را به سپاه منصوب کرده اند. ادعاهایی مبنی بر اینکه این سازمان از سپاه حمایت مالی دریافت میکند، اخیراً توسط مدیر این سازمان تأیید شده و او در بهمن ماه 1396 اعلام کرد که افتخار میکند که سازمانش برای فعالیتهای خود از سپاه حمایت مالی دریافت میکند. حمایت سپاه از این سازمان همچنین شامل حمایت لجستیک از فعالیتهای او نیز هست، به عنوان مثال با اعطای مجوز برای فیلمبرداری فیلم در سایتهای مورد استفاده سپاه. این حمایت از سازمان اوج به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک امکان ویژه برای فعالیت و نفوذ در حوزههای رسانهای و فرهنگی و همچنین مشارکت و دخالت مستقیم در محتوای ارایه شده برای افکار عمومی میدهد. ضمن اینکه این ورود به کارهای هنری و فرهنگی انتقادات داخلی را نیز برانگیخته است.»
در بخش دیگری از این نامه آمده است: به طور خلاصه، در سالهای اخیر، سازمان اوج بهعنوان یک نهاد مرکزی ایران مطرح شده است که نقش گستردهای در ترویج فعالیتهای فرهنگی و انتشار پیامهای رادیکال در راستای ایدئولوژی نظام و منطبق با اصول انقلاب اسلامی ایفا میکند. منابع قابل توجهی که در اختیار دارد، پیوندهایش با سپاه و جهان بینی آن که با ایدئولوژی رسمی رژیم همسو است، سازمان اوج را به بازیگری پیشرو در کارزار معطوف کردن قلبها و ذهنها که جمهوری اسلامی در داخل و منطقه به راه انداخته تبدیل کردهاست.
پیش از این نیز رسانههای آمریکایی بارها و بارها به سپاه پاسداران حمله کرده اما موضوعی که در گزارش اخیر پایگاه خبری واشنگتن فری بیکن از نامه سناتورجیم بنکس آمده تحلیل دقیق فعالیتهای سازمان هنری رسانهای اوج است که یک پای این تحلیل نیز روزنامهنگاری صهیونیست به نام رز زیمت قرار دارد و با رصد فعالیتهای ده ساله سازمان اوج، گسترش فعالیتهای این سازمان را یک زنگ خطر برای سیستم رسانهای آمریکا و صهیونیست میداند، چنانچه در بخش دیگری از این گزارش تحلیلی و طولانی آمده است:
«سریالها و فیلمهای تولید شده توسط این سازمان نیز در خدمت ترویج ارزشهای دینی اسلامی است. برای مثال، سریال تلویزیونی که در یزد اتفاق میافتد و زندگی اطراف مسجد این شهر را به تصویر میکشد. حتی فیلمهایی که به نظر میرسد ایدئولوژیک نیستند، برای گسترش جهانبینی جریان انقلابی در ایران ساخته میشوند. به عنوان مثال، اوج مستندی درباره ستاره فوتبال دیگو آرماندو مارادونا تهیه کرد که نشان میداد چگونه بازیکن آرژانتینی توانسته است کشورهای امپریالیستی را تحقیر کند. همچنین مستند دیگری ساخت دربارهی زندگی و فعالیتهای لورنس عربستان، باستان شناس و افسر بریتانیایی، در سراسر جهان عرب در اوایل قرن بیستم و در طول جنگ جهانی اول. این فیلم با جلب توجه افکار به سمت شخصیت لورنس عربستان سعی دارد بر پیامدهای منفی امپریالیسم غربی در خاورمیانه تأکید نماید.
سرمایه گذاری سازمان اوج در صنعت سینمای داخلی به دلیل اتکای زیاد فیلمسازان ایرانی به حمایتهای دولتی از اهمیت ویژهای برخوردار است. با توجه به ضعف بخش خصوصی که در صنعت سینما نیز مشهود است، بیشتر تولیدات سینمایی ایران متکی به حمایت دستگاههای دولتی و نیمه دولتی است. در دههی گذشته بیشتر بنیاد سینمایی فارابی به عنوان یک بنیاد دولتی در صنعت فیلم سازی در ایران سرمایه گذاری کرده بود. سازمان اوج در سه سال گذشته به یکی از نهادهای اصلی درگیر در صنعت سینمای ایران (اگر نگوییم بازیگر پیشرو در این عرصه) تبدیل شده است. یکی دیگر از عوامل موفقیت سازمان اوج در تبدیل شدن به یک بازیگر محوری در عرصه تولیدات سینمایی ایران، حضور این سازمان در جشنواره فیلم فجر در سالهای اخیر است. این جشنواره که اولین بار در سال 1362 برگزار شد، هر ساله در دهه پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن ماه برگزار میشود. از سال 1374، این جشنواره به یک رویداد بین المللی تبدیل شد که فیلمهای سراسر جهان را به نمایش میگذارد.
دخالت سازمان اوج در صنعت سینما این امکان را به آن میدهد تا جهان بینی ایدئولوژیک انقلابی خود را ترویج دهد، که این مطلب به خصوص برای تندروهای ایرانی به دلیل تفکراتشان مبنی بر اینکه بسیاری از دستاندرکاران صنعت سینمای داخلی تمایلات اصلاح طلبانه و لیبرالی دارند، اهمیت ویژهای دارد. در شهریور 1392، چند ماه پس از تشکیل دولت جدید به ریاست روحانی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز بازگشایی «خانه سینما» را صادر کرد. این موسسه که بیش از 5000 نفر در صنعت سینمای ایران را جمع آوری کرده بود، در اوایل سال 1391 به دستور وزیر ارشاد اسلامی در دولت احمدی نژاد رئیس جمهور سابق تعطیل شد. این حرکت با این ادعا که مدیران خانه سینما بر خلاف ارزشهای انقلاب عمل کردند و با مخالفان نظام همکاری کردند صورت پذیرفته بود. با بازگشایی خانه سینما، علی جنتی، وزیر ارشاد اسلامی اعلام کرد که دفتر وی تمام تلاش خود را برای تشویق ادامه کار صنعت سینما و سینماگران انجام خواهد داد (آفتاب، 23 شهریور 1392). مشارکت روزافزون سازمان اوج در صنعت سینمای ایران را میتوان تلاشی برای ترویج آثار سینمایی در راستای جهانبینی انقلاب اسلامی دانست.
پیامهای ایدئولوژیکی که توسط سازمان ترویج میشود از طریق فعالیتهای دیگری که سازمان انجام میدهد نیز توزیع میشود، مانند: تولیدات ویدئویی کوتاه، انتشارات کتاب، طراحی بازی ویدیویی و برگزاری شب شعر.»
بنابراین گزارش، در بخشهای پایانی این گزارش نیز به تفصیل در خصوص تولیدات اوج با محوریت مقاومت در عراق و سوریه و همچنین فعالیتهای ضد اسرائیلی سازمان اوج سخن گفته شده تا نشان دهد برخلاف رسانههای داخلی، تا چه حد فعالیتهای سازمانی نظیر اوج توانسته از منظر چهرههای مختلف آمریکایی و صهیونیستی تأثیرگذار باشد که به بهانه همکاری پرویز پرستویی در برخی از تولیدات سازمان اوج خواهان عدم اجازه برای ورود این بازیگر سینمای ایران به خاک آمریکا شدهاند.
مستندات این گزارش در لینکهای زیر قابل مشاهده است:
نامه جیم بنکس به به وزیر امور خارجه و وزیر امنیت داخلی آمریکا
گزارش رَز زیمت علیه سازمان اوج
انتهای پیام/