واکنش هیئت هماهنگی به تصمیم جدید صدر و طرح نمایندگان مستقل
هیئت هماهنگی به تصمیم جدید درباره روی آوردن به گزینه اپوزیسیون و نیز طرح نمایندگان مستقل واکنش نشان داد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، مقتدی صدر رهبر جریان صدر که پیش از این دو ابتکار عمل برای تشکیل دولت جدید عراق پیشنهاد داده بود که یکی برای هیئت هماهنگی گروههای شیعی بود که در آن به این هیئت 40 روزه برای تشکیل دولت فدرال فرصت داده بود و شکست خورد و در ابتکار عمل دوم نیز به نمایندگان مستقل پارلمان عراق 15 روز برای تشکیل دولت با ائتلاف نجات میهن شامل کُردها و اهل سنت بدون حضور صدریها مهلت داده بود؛ اینبار برای مدت یکماه دیگر گزینه اپوزیسیون ملی را در پیش گرفت.
صدر در توئیتی نوشت: اکنون یک گزینه برای آزمودن باقی مانده است که در پیش گرفتن اپوزیسیون ملی به مدت دستکم یک ماه است.اگر گروهها و فراکسیونهای پارلمانی از جمله آنهایی که افتخار ائتلاف با آنها را در تشکیل دولتی برای رفع درد و رنج مردم داشتیم، موفق شدند که بهتر و الّا ما تصمیم دیگری داریم که در آن هنگام اعلام خواهیم کرد.
واکنش هیئت هماهنگی
ائتلاف دولت قانون به رهبری نوری المالکی یکی از ارکان اصلی تشکیل دهنده هیئت هماهنگی در واکنش به این تصمیم صدر اعلام کرد که تصمیم صدر برای در پیش گرفتن گزینه اپوزیسیون به مدت یکماه در واقع مهلت جدیدی است که به مهلت 40 روزه به چارچوب هماهنگی و 15 روزه به نمایندگان مستقل افزوده میشود.
«وائل الرکابی» از رهبران ائتلاف دولت قانون اعلام کرد که حرکت صدر به سمت اپوزیسیون پارلمانی فرصت یا مهلتی جدید به همه گروههای سیاسی از جمله متحدانش در روند تشکیل دولت است.
وی افزود: هیئت هماهنگی نشست مهمی برگزار میکند تا درباره موضع گیری صدر و گامهای بعدی هیئت هماهنگی تصمیم گیری شود. از جمله گامهای اتخاذ شده حرکت به سمت گروههای سیاسی ائتلاف کننده با صدر یعنی السیاده به رهبری «خمیس خنجر» و حزب دموکرات به رهبری «مسعود بارزانی» و نیز دیگر گروههای سیاسی است.
الرکابی گفت: همچنین با مقتدی صدر درباره تصمیمش رایزنی خواهد شد و سازوکارهای پیشنهادی درباره خروج از بن بست سیاسی بررسی خواهد شد به ویژه که هیئت هماهنگی با صدر درباره تشکیل دولت اکثریت ملی بدون حذف هیچ گروه یا تشکل سیاسی هم رای است.
الرکابی گفت: شاید تصمیم اخیر صدر به دنبال نشست اخیرش با قطبهای ائتلاف نجات میهن باشد به ویژه که طبق شواهد اختلاف نظرهایی میان سه قطب این ائتلاف وجود دارد و شاید تصمیم صدر به مثابه فرصتی به ائتلاف السیاده و حزب دموکرات برای وارد شدن به گفتگوهای جدید و تشکیل ائتلاف درباره تسریع دولت آتی باشد.
وی افزود: هیئت هماهنگی گفتگوهای خود را با گروههای سیاسی طی روزهای آتی برای خروج از بن بست سیاسی تسریع خواهد کرد.
دیدگاه ائتلاف السیاده درباره تصمیم جدید صدر چیست؟
از سوی دیگر یک منبع وابسته به ائتلاف السیاده گفت که تصمیم صدر اهدافی را دنبال میکند که از جمله آنها رها کردن متحدانش از هر گونه توافقاتی است که مانع از ورود آنها به ائتلافهای جدید با دیگر گروهها میشود و در عین حال ماهیت همبستگی نیروهای ائتلاف «نجات میهن» را نشان میدهد.
این منبع گفت: صدر قصد دارد که ناتوانی دیگر گروههای سیاسی درباره یافتن راهکاری موثر را اثبات کند و از این رو توپ را در زمینه متحدان و هیئت هماهنگی انداخته است.
واکنش هیئت هماهنگی به طرح ابتکاری نمایندگان مستقل
هیئت هماهنگی گروههای سیاسی شیعی عراق، امروز دوشنبه بیانیه ای در خصوص طرح ابتکاری نمایندگان مستقل صادر کرد.
در بیانیه هیئت هماهنگی شیعی آمده است: ما نتایج نشست نمایندگان مستقل و احزاب جدید را که محتوایی همسو با تلاشهای ما برای یافتن راه حل واقعی این بحران سیاسی دارد، دنبال کردیم.
هیئت هماهنگی از اقدامات عملی اعلام شده از سوی نمایندگان مستقل، بخصوص دیدگاههای آن در تشکیل ائتلاف اکثریت و حفظ حقوق آن که با مفاد طرح ابتکاری این هیأت که در سوم مه مطرح شد قرابت زیادی دارد، استقبال کرد.
این هیئت از تعهد خود به تعیین یک نامزد بی طرف شایسته برای تشکیل دولت جهت پایان دادن به وضعیت بن بست سیاسی خبر داد.
هیئت هماهنگی شیعی از مداومت خود بر مسیر گفتگو با خیرخواهان ملت و میهن سخن گفت و خواستار گفتگوی مستقیم برای آغاز ساختن دولت و ارائه خدمات شد.
همچنین هیئت مذکور ائتلافهای سیاسی را به همکاری مثبت با طرح نمایندگان مستقل فرا خواند.
10 طرح برای پایان بست سیاسی عراق با حاصل جمع صفر
یادآور میشود که با گذشت مدت مدیدی از برگزاری انتخابات پارلمانی عراق در اکتبر گذشته هنوز گروههای سیاسی نتوانستند در زمینه انتخاب رئیس جمهور به توافق برسند و تکلیف فراکسیون اکثریت و دولت جدید مشخص نیست.
انتهای پیام/