خرده مالکی اراضی کاشان مانع مکانیزاسیون / ۶۰ سال میانگین سنی کشاورزان نگران کننده است
گروه استانها- رئیس اداره جهاد کشاورزی کاشان با بیان اینکه خرده مالکی اراضی کشاورزی کاشان به یک دغدغه تبدیل شده است، گفت: اجرای طرحهای مکانیزاسیون با زمینهای کوچک میسر نیست و میانگین ۶۰ سال سن کاربران نگرانی قابل توجهی است.
رضا مظلومی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، ضمن اشاره به میانگین سنی بالای 60 سال کشاورزان در کاشان اظهار داشت: این موضوع ضربه بزرگی را به کشاورزی وارد کرده است و از دیگر دغدغههای حوزه کشاورزی موضوع خرده مالکی است که مرهون اصلاحات ارضی است.
وی با بیان اینکه اراضی شهرستان کاشان در اختیار 45هزار مالک است، افزود: موضوع مکانیزاسیون و تکنولوژی امکان اجرا وجود ندارد و بحران آب نیز یکی دیگر از محدودیتهای پیش روی کشاورزی کاشان است و آنچه که ما برنامهریزی کردیم آن است که برای کاهش میانگین سنی یک سری کارگروه مردمنهاد در روستاها تشکیل و مباحث حمایتی از این طریق صورت میپذیرد.
رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان کاشان ضمن اشاره به تشکیل ایجاد زنجیره تولید ابراز داشت: زنجیره تولید موجب ایجاد ارزش افزوده میشود و ما دولتیها میتوانیم با ارائه تسهیلات به صاحب زنجیره از آنان حمایت کنیم و در زمینه گل محمدی این موضوع محقق شده است.
وی ضن تاکید بر ایجاد تولید گلخانه در منطقه کاشان گفت: حدود 70 هکتار مجوز تاسیس ایجاد گلخانه در کاشان صادر شده است و با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب در زمینه ورود علوم دانشبنیان با این نوع شرکتها جلسات متعددی برگزار شده است.
مظلومی با بیان اینکه از 13هزار هکتار اراضی کشاورزی 9هزار هکتار آن باغات و چهار هزار هکتار زراعت است، تصریح کرد: چهار محصول کاشان در رتبه نخست کشوری قرار دارد و 17 محصول را به اول تا سوم استانی داریم و ورودی آب مجازی از برداشت آب منطقه به مراتب بالاتر است.
وی ضمن اشاره به اصلاحات ارز ترجیحی تاکید کرد: اقدامات دولت یک جراحی واقعی و انقلاب اقتصادی کشور است در حالی که با اجرای این طرح قفسه فروشگاهها از برخی کالاهای اساسی نظیر روغن خالی شد اما با برنامهریزی صورت گرفته تمامی فروشگاههای زنجیرهای کاشان پر از روغن و 180 فروشگاه کاشان، آران و بیدگل و نطنز را نیز از نظر روغن تامین کردیم.
رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان کاشان ضمن اشاره به توزیع روزانه مرغ در شهرستان کاشان ابراز داشت: خوشبختانه با توزیع مرغ در شهرستان کاشان به اندازه کافی شاهد مازاد نیاز در بازار بودیم.
وی با بیان اینکه این مازاد نیاز باعث کاهش قیمت مصرفکننده شده است، افزود: در این شرایط قیمت مرغ در برخی نقاط به زبر 50هزار تومان رسید در حالی که سیاستهای دولت به ویژه جهاد کشاورزی شهرستان کاشان حمایت از تولیدکننده است.
رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان کاشان ضمن اشاره به جزئیات حمایت از تولیدکننده ابراز داشت: در صورت مازاد نیاز تولید مرغداران جهت ذخیرهسازی از طریق شرکت تعاونی خریداری میشود و در صورت نیاز نیز مبحث صادرات آن در دستور کار قرار میگیرد.
انتهای پیام/801/ی