مهارتهای خانه در مدارس چین آموزش داده میشود
وزارت آموزش چین اعلام کرد: از مهرماه امسال دروس مهارتهای خانه شامل نظافت، آشپزی، تعمیرات، باغبانی و ساخت صنایع دستی به دروس مدارس ابتدایی و راهنمایی اضافه میشود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ از ترم پاییز آینده، دانشآموزان در مدارس ابتدایی و راهنمایی چین هر هفته حداقل یک دوره آموزشی خواهند داشت تا مهارتهای اساسی خانه مانند نظافت و آشپزی، بهعلاوه فناوریهای پیشرفته از جمله چاپ سهبعدی و برش لیزری را بیاموزند.
به گزارش China Daily، وزارت آموزش و پرورش اخیراً یک استاندارد برنامه درسی جدید برای آموزش کار منتشر کرده است. این استاندارد دارای سه نوع کار است: کارهای روزمره از جمله تمیز کردن، سازماندهی، پخت و پز و استفاده و نگهداری از لوازم خانگی؛ نیروی کار مولد شامل کشاورزی، ساخت صنایع دستی سنتی و تجربه و کاربرد فناوریهای جدید.
نظافت و پوست کندن میوه برای کلاس اول و دوم
دانشآموزان دبستان در کلاسهای اول و دوم باید نظافت اولیه، شستن سبزیجات و پوستکندن میوهها را انجام دهند و پرورش یک یا دو نوع گیاه یا حیوان کوچک را بیاموزند.
شستوشو و استفاده از لوازم خانگی در کلاس چهارم و پنجم
دانشآموزان کلاس سوم و چهارم دبستان باید کلاسهای درس خود را تمیز کنند، لباسهای زیر، جوراب و کفشهای خود را بشویند، طرز تهیه ظروف سرد و استفاده از لوازم خانگی را بدانند.
پخت غذا در کلاس پنجم و ششم
دانشآموزان کلاس پنجم و ششم باید مهارتهای پخت دو یا سه غذای معمولی مانند تخممرغ سرخشده یا تخممرغ با گوجهفرنگی را بیاموزند.
برای دانشآموزان مقطع راهنمایی، آنها تشویق میشوند سه یا چهار غذا را بهطور مستقل بپزند، یاد بگیرند که چگونه یک یا دو نوع صنایع دستی سنتی درست کنند و یک یا دو نوع کار صنعتی، فناوریهای جدید، خدمات مدرن یا کار داوطلبانه را تجربه کنند.
برنامه درسی جدید همچنین برپایی هفته کارگر را تعیین کرده است که به فعالیتهای فوقبرنامه که در هر سال تحصیلی انجام میشود، اشاره دارد.
مسئولان خواستار مشارکت خانوادهها در آموزش کار دانش آموزان شدند و مدارس باید از ابزارهای مختلفی برای کمک به والدین برای درک اهمیت آموزش کار استفاده کنند البته این برنامه جدید درسی به طور گسترده در رسانههای اجتماعی مورد بحث قرار گرفته است.
استقبال خانوادهها از آموزش مهارت
شهروندان از گنجاندن چنین دورههایی استقبال کردند و گفتند که آموزش مهارتهای اولیه به دانشآموزان جوان ضروری است. برخی از یاد نگرفتن چنین مهارتهایی در دوران مدرسه پشیمان شدهاند.
یانگ جیان پینگ، مادر یک دانشآموز کلاس اولی در پکن، گفت که او قویاً از آموزش چنین دورههایی به دانشآموزان حمایت میکند تا آنها مهارتهای فنی و کاری لازم را در زندگی بیاموزند.
او گفت که معلم پسرش از دانشآموزان میخواهد که کلاسهای درس را تمیز کنند و از دستمالهای ضدعفونیکننده برای تمیز کردن میز، صندلی و کف کلاس استفاده کنند و در تهیه غذاهای ساده کمک کند و او را به کاشت سبزیجات در باغ مادربزرگش تشویق میکند.
شیونگ بینگچی، مدیر مؤسسه تحقیقات آموزش و پرورش قرن 21، گفت که نظارت و مقررات بیشتری لازم است تا اطمینان حاصل شود که دولتهای محلی و مدارس منابع و معلمان کافی را برای آموزش کار و باز کردن دورههای کافی اختصاص میدهند.
او گفت که آموزش کارگری نیاز به مشارکت خانواده دارد، اما بسیاری از والدین فقط به آموزش آکادمیک اهمیت می دهند و سایر اشکال آموزش را نادیده میگیرند.
بینگچی افزود: این گونه آموزشهای خانوادگی با سلب فرصتهای تجربه زندگی، توسعه مهارتهای لازم و تبدیل شدن به افراد مستقل به رشد کودکان آسیب می زند.
شایان ذکر است؛ نظام آموزشی چین فوقالعاده رقابتی و کنکورمحور است و این نگرانی وجود دارد که کودکان از مهارتهای ضروری زندگی عقب بمانند. بسیاری از والدین چینی پیشاپیش از این تغییر استقبال کردهاند.
در ژاپن هم تاکید زیادی روی پرورش استقلال دانشآموزان وجود دارد و تمام کودکان در کلاس «مهارتهای خانهداری» مهارتهای مهم و اولیه مثل نظافت، همکاری، کار گروهی و وظیفهشناسی را تمرین میکنند. در این کلاس بچهها بسته به سنشان درباره مفاهیم مهم و مفید گفتوگو میکنند، مثلا پیری، خانواده، بیمه، پول، دوستی، ازدواج، مرگ، جامعه و...
انتهای پیام/