۲۰ اثر استان مرکزی در فهرست آثار ملی قرار گرفت


20 اثر استان مرکزی در فهرست آثار ملی قرار گرفت

مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی با بیان اینکه ۲۰ اثر استان مرکزی در فهرست آثار ملی قرار گرفت گفت: ۲۱ میلیارد ریال برای مرمت بزار تاریخی اراک هزینه شد.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از  اراک، استان مرکزی با وجود ظرفیت‌های گردشگری فراوان همچنان در سطح کشور ناشناخته بوده و آن طور که شایسته این استان است معرفی نشده و همچنان به عنوان معبری برای گردشگری بوده و تا تبدیل شدن به مقصد فاصله دارد.

البته در این رهگذر شیوع کرونا و گاهش فعالیت‌های گردشگری هم مزید بر علت شد تا این استان که از آن به عنوان سرزمین آفتاب نام می‌برند با بیش از یک چهارم مفاخر و مشاهیر کشور و ظرفیت گسترده جاذبه‌های تاریخی و طبیعی همچنان در بحث گردشگری مظلوم واقع شود.

با این حال میراث فرهنگی استان مرکزی در طول سال های اخیر برای معرفی آثار و جاذبه‌های گردشگری استان و نیز جذب گردشگر اقدامات زیادی انجام داده که تجهیز، مرمت و بهسازی موزه‌ها، آثار و بناهای تاریخی و نیز به ثبت ملی رساندن آثار استانی از جمله آنها است.

مصطفی مرزبان در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم با اشاره به اقدامات در راستای حفظ و حراست از آثار تاریخی در استان مرکزی اظهار داشت: حفظ و مرمت بناهای تاریخی در استان مرکزی یکی از برنامه‌های مهم سازمان میراث فرهنگی به شمار می‌رود به طوری که در طول سال قبل کار مرمت و بهسازی 30 بنای تاریخی در استان با اعتباری بالغ بر 4 میلیارد و 200 میلیون تومان که از منابع استانی و ملی تامین گردید، انجام شد.

وی افزود: بقعه متبرکه امامزادگان 72 تن در بخش ساروق اراک، خانه محسنی در شهر اراک، بقعه امامزاده محمد فم در شهرستان تفرش ، مسجد مس‌سر شهرستان دلیجان از جمله بناهای سی‌گانه‌ای بود که سال قبل مرمت شدند.

مرزبان بیان کرد: استان مرکزی ظرفیت‌های زیادی برای جذب گردشگر به دلیل وجود ابنیه و آثار تاریخی از دوران مختلف دارد به طوری که مناطقی مثل مسجدجامع در ساوه یا بازار تاریخی اراک و... سالانه میزبان جمع زیادی از گردشگران هستند.

کار عملیات مرمت بازار تاریخی اراک به صورت مستمر در حال اجراست

مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی عنوان کرد: یکی از بناهای تاریخی مهم بنای بازار تاریخی اراک است که کار عملیات مرمت آن به صورت مستمر در دست انجام است و در سال قبل نیز با اعتبار 2 میلیارد و 100 میلیون تومانی از اعتبارات ملی و استانی بخش‌های مختلفی از آن مرمت شد که شامل مرمت سراهای مهم بازار مانند سرای صندوق‌سازها، سرای کاشانی، سرای تقوایی، گذر چهارسق بازار بوده که مردم و مشارکت برخی نهادها بسیار وثر بوده به طوری که در سرای نبی زاده شهرداری اراک و در دیگر سراها کسبه مشارکت قابل قبولی داشتند.

مرزبان با اشاره به مرمت اشیا تاریخی، فرهنگی استان مرکزی اضافه کرد: در سال قبل 41 مورد از اشیا تاریخی، فرهنگی شامل اشیا گچی و فلزی مانند منبر چوبی مسجد نقوسان مربوط به دوره سلجوقی، سکه‌های فلزی تاریخی، قطعه گچی از مسجد جامع ساوه مرمت شدند.

ثبت ملی 30 اثر تاریخی استان مرکزی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی با اشاره به اقدامات برای ثبت ملی آثار تاریخی استان مرکزی گفت: یکی از اقدامات میراث فرهنگی استان ثبت ملی آثار استان اعم از منقول، طبیعی، غیرمنقول یا ناملموس استان بده که در سال 1400 پرونده مربوط به ثبت 30 اثر تاریخی در استان مرکزی تشکیل و به ثبت ملی رسیده است.

وی افزود: این آثار شامل هفت اثر غیرمنقول، 5 اثر منقول، 3 اثر میراث طبیعی ملی و 5 اثر از آثار ناملموس استان بوده که با پیگیری لازم در زمره آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی با اشاره به وضعیت موزه‌های استان مرکزی گفت: سال گذشته بالغ بر دویست و بیست شی تاریخی موجود در موزه‌های استان مرکزی در سامانه جامع «جام» به ثبت رسیده که عموما از آثار تاریخی، خصوصی و دولتی بوده است.

وی افزود: یکی از اقدامات مهم تجهیز و تکمیل موزه‌ها و نیز تجهیز موزه‌ها به سیستم الکترونیکی و حفاظتی بوده به طوری که موزه خصوصی شهاب سنگ نراق که در حال حاضر حدود دویست قطعه شهاب‌سنگ در موزه شهاب سنگ نراق در معرض دید علاقه‌مندان قرار دارد تجهیز شده و نیز موزه سالارمحتشم خمین نیز به سیستم حفاظتی و الکترونیکی مجهز شده است.

مرزبان خاطرنشان کرد: در سال گذشته پرونده 6 اثر تاریخی برای تعیین حریم تهیه و به وزارتخانه ارسال شده که امیدواریم با پیگیری لازم درنهایت این موضوع به ثمد بنشیند.

انتهای پیام/711/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
گوشتیران
triboon