همایش ملی "زن مسلمان ایرانی در آیینه الگوی پیشرفت ۵۰ ساله" در دانشگاه یادگار امام(ره) برگزار شد
گروه استانها- همایش ملی "زن مسلمان ایرانی در آیینه الگوی پیشرفت ۵۰ ساله" در راستای پیشبرد اهداف گام دوم انقلاب اسلامی و ارائه راهکارهایی برای بانوان در ایجاد تمدن نوین اسلامی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ری، دومین همایش ملی "زن مسلمان ایرانی در آیینه الگوی پیشرفت 50 ساله" ظهر امروز با حضور تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام (ره) شهرری برگزار شد.
این همایش با هدف همخوانی مقالات ارسالی با موضوع روز و ویژه در جهت پیشبرد اهداف گام دوم انقلاب اسلامی و ارائه راهکارهایی برای بانوان در ایجاد تمدن نوین اسلامی اجرایی شد.
محمد نریمانیراد در این مراسم با بیان اینکه مقالات همایش در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام بارگذاری میشود اظهار داشت: تمام دغدغه اساتید و دانشجویان این واحد دین و آموزش و تمام نگرانی اساتید پیشرفت و توسعه پایدار است و این واحد دانشگاهی را میتوان جزو افتخارات نظام دانست.
رئیس دانشگاه آزاد واحد یادگار امام (ره) شهرری با اشاره به اینکه دانشجویان این واحد در بحث اندیشهورزی جزو بهترینها هستند گفت: اکثر مقالات ارائه شده در این همایش قابل چاپ در مجلات معتبر هستند و ثمره این همایش را در مقالات چاپ شده خواهیم دید.
در ادامه حجتالاسلام سید علی قاضی عسکر اظهار داشت: یکی از مشکلات بزرگی که بعد از صدر اسلام جامعه اسلام با آن روبهرو بوده است، مسئله مقام و منزلت زن است.
وی با تأکید بر اینکه هنوز نگاه به زن یک نگاه غیردینی است افزود: مقام زن آنگونه که قرآن و اسلام بیان کرده دریافت نشده و با گذشت 43 سال از انقلاب اسلامی نیز هنوز نتوانستیم این نگرش را تغییر دهیم.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در ادامه گفت: در قرآن و روایات بحث زن و مرد با نگاه جنسیتی مطرح نشده است و قرآن زن و مرد را دو موجود نیازمند به یکدیگر معرفی میکند که نظام خلقت بر پایه هر دو است.
قاضی عسکر با تأکید بر تساوی زن و مرد در تمامی حق و حقوق تصریح کرد: نخستین مسئلهای که مطرح است تساوی در خلقت است، از همان گِلی که مرد سرشته و آفریده شده دقیقاً زن هم از همان جنس هست و هر دو زن و مرد از یک ریشه هستند.
قاضی عسکر اضافه کرد: در امور معنوی باز همنگاه قرآن به زن و مرد از همه جهات مساوی است چرا که غیر از تساوی در خلقت از نظر عمل نیز زن و مرد برابرند.
وی با اشاره به بحث حق مالکیت گفت: در گذشته تاریخ چه در دوره جاهلی و چه در سالهای قبل اروپا حق حاکمیتی برای زنان قائل نبودند ولی اسلام این افتخار را دارد و زن بر درآمد خودش حق مالکیت دارد.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) به مسئله حیات و زندگی اشاره کرد و افزود: که در دوره جاهلیت این حق از زنان سلب میشد اما قرآن با این گونه تفکر برخورد و محکوم میکند و پیامبر اکرم در اعمال خود این مسئله را نشان دادند و بر حق برابر زن و مرد در تمامی مراحل زندگی تأکید کردند.
قاضی عسکر به حق حفظ حرمت و آبرو، حق نظارت بر تمام امور جامعه و بهطورکلی برابری حقوق زن و مرد در تمامی امور تأکید کرد.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) به بحث زنان شایسته از دیدگاه قرآن نیز اشاره کرد و یادآور شد: تعبیر قرآن از زنان شایسته اینگونه است که ویژگیهایی که به زن شخصیت میدهد و زن را از آلت دست مردان خارج کرده و آنان را به فعالیت گسترده فرهنگی و اجتماعی قرار میدهد تأکید شده است.
انتهای پیام /ح