کشاورزی بی‌ضابطه بیش از هر فعالیت انسانی دیگری چهره زمین را تغییر داده است


کشاورزی بی‌ضابطه بیش از هر فعالیت انسانی دیگری چهره زمین را تغییر داده است

دبیر اجرایی "UNCCD" با بیان اینکه کشاورزی بی‌ضابطه چهره زمین را بیش از هر فعالیت دیگری تغییر داده است, گفت: باید فوراً سیستم‌های تأمین غذای خود را که مسئول جنگل‌زدایی، استفاده بی‌رویه از آب شیرین و عامل از بین رفتن تنوع زیستی است را تغییر دهیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ؛ در گزارش جدید سازمان ملل که از طرف کنوانسیون مبارزه با بیابان‌زایی (UNCCD) منتشر شده است، هشدار داده شده است که نحوه سوء مدیریت و سوء استفاده از منابع زمین یعنی خاک، آب و تنوع زیستی، سلامت و ادامه بقای بسیاری از گونه‌های روی زمین را تهدید می‌کند.

این گزارش تصمیم‌گیرندگان را به صدها روش عملی برای تأثیرگذاری بر بازسازی زمین و اکوسیستم محلی، ملی و منطقه‌ای راهنمایی می‌کند.

در این گزارش آمده است، روش‌های کشاورزی احیاکننده و افزایش بازده محصولات و بهبود کیفیت تغذیه‌ای می‌تواند انتشار گازهای گلخانه‌ای را کاهش دهد, کربن را از جو خارج کند و در نتیجه به مبارزه با تغییر اقلیم کمک کند. شاخص جهانی چشم انداز زمین (GLO2) مبتنی بر شواهد UNCCD، با بیش از 1000 مرجع که پنج سال است در حال تدوین با 21 سازمان شریک است، جامع ترین ادغام اطلاعات در مورد این موضوع است که تا کنون جمع آوری شده است.

در این گزارش هشدارداده شده است: در هیچ مقطع دیگری از تاریخ مدرن، بشریت با چنین مجموعه‌ای از خطرات آشنا و ناآشنا در دنیایی بیش از حد به هم پیوسته و به سرعت در حال تغییر مواجه نشده است و ما نمی‌توانیم مقیاس و تأثیر این تهدیدات را دست کم بگیریم.همچنین در این گزارش اقدام عاجل در خصوص حفظ، احیا و استفاده پایدار از منابع زمینی ما به عنوان یک ضرورت جهانی مورد تأکید قرار گرفته است و بیان شده است که روند فعلی مسیر مناسبی برای ادامه بقا و شکوفایی ما نیست.

ابراهیم تیاو، دبیر اجرایی "UNCCD" در بیان این موضوع که کشاورزی بی‌ضابطه چهره کره زمین را بیش از هر فعالیت انسانی دیگری تغییر داده است, گفت: باید فوراً سیستم‌های تأمین غذای خود را که مسئول 80 درصد جنگل‌زدایی، 70 درصد استفاده از آب شیرین و بزرگترین عامل از بین رفتن تنوع زیستی زمین است، تغییر دهیم. سرمایه‌گذاری در بازسازی زمین، در مقیاس بزرگ، یک ابزار قدرتمند و مقرون به صرفه برای مبارزه با بیابان‌زایی، فرسایش خاک و از دست دادن تولیدات کشاورزی است.

این تحقیق بیان می‌کند؛ GLO2 صدها تصویر فوری از سراسر جهان ارائه می‌دهد که اقدامات خاص را برای مبارزه با تخریب محیط زیست، بازیابی سلامت زمین و بهبود شرایط زندگی ارائه داده است. به عنوان مثال از اقدامات انجام شده می‌توان به آمادگی برای خشکسالی و کاهش خطر از طریق برنامه‌های ملی در مکزیک، ایالات متحده آمریکا و برزیل, کاهش منبع طوفان شن و گرد و غبار در عراق، چین و کویت و همچنین بازسازی اراضی در مالی، نیکاراگوئه و اردن اشاره کرد.

در گزارش کنوانسیون مبارزه با بیابان زایی (UNCCD)  اشاره شده است اقدامات موثر می‌تواند شامل کشاورزی تراس و کانتور، حفظ و احیای حوزه‌های آبخیز و برداشت و ذخیره آب باران باشد و این عوامل علاوه بر مزایای اقتصادی، حفظ و در دسترس بودن آب را بهبود می‌بخشد و از فرسایش خاک و رانش زمین جلوگیری می‌کند. همچنین خطر سیل را کاهش می‌دهد و با جداسازی کربن از زیستگاه تنوع زیستی محافظت می‌کند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon