عقبماندگی در عرصه تولید کتاب کودک/ شبکه نخبگان دانشگاهی برای تولید محتوا استفاده شود
گروه استانها_ رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری گفت: در تولید محتوای کتاب برای کودک عقب هستیم و با استفاده از شبکه نخبگانی در دانشگاهها میتوان این فرایند و مسیر را دنبال کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، محمدصادق خیاطیان صبح امروز در همایش بینالمللی طراحی و توسعه خدمات کتابخانههای عمومی با بیان اینکه جایگاه و اهمیت کتاب به عنوان زیربنای تمدن بشری باید مورد توجه قرار گیرد، اظهارداشت: اهمیت بسترسازی کتاب و ترویج آن در عصر حاضر بر کسی پوشیده نیست.
وی گفت: با وجود پیشرفت و توسعههایی که وجود دارد به نظر میرسد کتاب همچنان از جایگاه والایی برخوردار است و در عین اینکه همه ابزارها را باید استفاده کرد اما نسخ مکتوب و کتاب جایگاه و اهمیتشان بر کسی پوشیده نیست.
رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری با بیان اینکه کتاب وسیله خوب و ارزشمندی برای انتقال دانش و گسترش بینشها و ارائه مفاهیم است، افزود: در آشنایی افراد با فرهنگها و بخش تمدن کشورها کتاب یک ابزار اصلی است و نقش نهاد کتابخانههای عمومی در این زمینه بر کسی پوشیده نیست.
خیاطیان با بیان اینکه انتظار میرود از نهاد کتابخانهها که با آنچه هدفگذاری شده، متفاوت عمل کند بیان کرد: نوآوری در کتاب و کتابخوانی باید از این نهاد شروع شود، نوآوری را باید هم در ترویج و هم توزیع و اشاعه کتاب و کتابخوانی وارد کرد و نهاد کتابخانهها در این زمینه ورود و سرمایهگذاری کند.
وی با بیان اینکه باید برگزاری رویدادها و جذب نخبگان و صاحبان تجربه این کار را در دستور کار قرار دهند، تصریح کرد: با راهکارهای سنتی نمیتوان کتابخوانی را ترویج داد.
رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه نیروی انسانی و فعال در نهاد کتابخانهها مورد دیگری است که باید به آن توجه کرد و از این نیروها نباید غفلت کرد، گفت: فرد کتابدار است که در معرض مخاطبان قرار میگیرند و بسیار نقش کلیدی دارد و نباید دست کم گرفته شود.
خیاطیان با بیان اینکه نهاد کتابخانهها چه نقشی در زمینه تحقق و ترویج دانشبنیان و اقتصاد دانشبنیان میتواند ایفا کند، افزود: نقش این نهاد اجتماعی برای این شعار چیست چراکه نهاد کتابخانهها حتما میتواند در تحقق این شعار موثر و صاحب ایده باشد و در این راه نباید از ابزارهای جدید غافل شد.
وی با بیان اینکه مردم به کتابخوانی علاقه دارند و در این راه باید ابزارهای جدید به کار گرفته شود، گفت: در تولید محتوای کتاب برای کودک عقب هستیم و محتوای این عرصه اغلب ترجمهای است در حالی که با استفاده از شبکه نخبگانی در دانشگاهها میتوان این فرایند و مسیر را دنبال کرد.
خیاطیان با اشاره به شعار مردمی کردن دولت گفت: در بحث کتاب و کتابخوانی باید از ظرفیت مردم و خیرین استفاده کرد و باید از این گفتمان برای توجه و گسترش رویکرد مردمی استفاده کرد.
انتهای پیام/424 /ی