صفر تا صد واکسن کرونا و مننژیت حجاج و زمان اعزام به مکه


صفر تا صد واکسن کرونا و مننژیت حجاج و زمان اعزام به مکه

معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر گفت: هماهنگی‌های لازم برای ‌تامین و تزریق واکسن مننژیت انجام داده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان هفته آینده واکسن مننژیت تامین و در استان‌ها توزیع شود.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ طاهر درودی اظهار کرد: دستورالعمل‌های حج تمتع امسال از سوی سعودی‌ها دیر اعلام شد اما با توجه به پیش‌بینی‌هایی که از قبل شده بود کارهای اولیه انجام و طبق هماهنگی با سازمان حج و زیارت همچون سال‌های گذشته  آمادگی کامل برای ارائه خدمات به زائران را داریم.

وی تصریح کرد:  براساس اعلام عربستان افراد صرفا با حداکثر 65 سال سن و در دست داشتن جواب PCRمنفی(هنگام ورود به عربستان) اجازه تشرف به سرزمین وحی را دارند. تزریق واکسن کرونا یکی دیگر از شرایط الزامی زائران برای ورود به عربستان است و مسئولان ایرانی تاکید جدی به زائران دارند که این موضوع را جدی بگیرند و با توجه به زمان باقیمانده حتما وضعیت واکسن خود را بررسی کنند.

معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر درخصوص واکسن‌های مورد تایید کشور عربستان اظهار کرد: براساس اعلام سعودی‌ها و براساس واکسن‌های موجود در ایران، واکسن‌های سینوفارم، آسترازنکا و اسپوتنیک مورد تایید است و همه زائران ایرانی باید قبل از ورود به عربستان حداقل 2 دز از یک نوع از واکسن‌های مورد تایید را تزریق کنند.

درودی ادامه داد: به افرادی که به هر دلیلی واکسن دیگری غیر از این 3 نوع واکسن را تزریق کرده‌اند توصیه اکید می ‌نیم با توجه به هماهنگی‌هایی که با وزارت بهداشت انجام شده در زمان باقیمانده از واکسن سینوفارم استفاده کنند.

معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر تاکید کرد: این افراد اگر در  هفته‌ جاری دز اول واکسن سینوفارم را تزریق کنند قاعدتا با توجه شروع اعزام‌ها از یک ماه آینده برای تزریق دوم زمان کافی خواهند داشت و به صورت استاندارد و بدون  مشکل می‌توانند وارد عربستان شوند.

وی در خصوص کسانی که واکسن‌های دیگری( دو دز و بالاتر) تزریق کرده‌اند، افزود: با هماهنگی انجام شده، وزارت بهداشت این اجازه را صادر کرده که افراد در دز چهارم و یا پنجم هم بتوانند سینوفارم دریافت کنند. براین اساس افرادی که 2 دز واکسن‌های سینوفارم، آسترازنکا و اسپوتنیک زده‌اند مورد تایید عربستان است و نیاز به تزریق واکسن دیگری نیست و ‌قاعدتا مشکلی برای ورود به عربستان ندارند.

معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر تصریح کرد: علاوه بر موضوع واکسن کرونا، زائران سرزمین وحی قبل ورود به کشور عربستان باید واکسن مننژیت را دریافت کنند و طبق سال‌های قبل، وظیفه تامین و تزریق این واکسن بر عهده جمعیت هلال احمر ایران است.

درودی اضافه کرد: بخش‌های جمعیت هلال احمر هماهنگی‌های لازم را برای ‌تامین و توزیع واکسن مننژیت انجام داده‌اند و پیش‌بینی می‌شود تا پایان هفته آینده واکسن مننژیت تامین و در استان‌ها توزیع شود. به محض فراهم شدن شرایط تزریق واکسن مننژیت اطلاع‌رسانی‌های لازم در این خصوص انجام می‌شود و خوشبختانه زمان کافی برای توزیع، تزریق و اثربخشی واکسن مننژیت را داریم.

وی ادامه داد: با نزدیک شدن به موسم حج و اعزام کاروان‌های حجاج ایرانی یکی دیگر از موضوعات و دغدغه های مسئولان جمعیت هلال احمر تامین و ارسال دارو و تجهیزات مورد نیاز است و رایزنی ها با طرف سعودی برای انجام این مسئله در حال انجام است. هر ساله سعودی ها دستورالعمل‌هایی برای ارسال دارو و تجهیزات و روال پشتیبانی خدمات درمانی و بهداشتی ارسال می‌کنند اما امسال در دستورالعمل ارسالی عربستان به طور خاص به ارسال دارو اشاره ویژه‌ای نشده بود. بنابراین مکاتباتی با وزرات بهداشت عربستان انجام دادیم و منتظر پاسخ  و تعیین تکلیف اداره غذا و دارو عربستان هستیم.

‏معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر افزود: اگر این اجازه مثل سال‌های قبل صادر بشود با توجه به زمان محدود تا شروع عملیات حج، تا جایی که زمان و ظرفیت اجازه بدهد دارو و تجهیزات تامین و به عربستان ارسال می‌شود و مابقی در عربستان تهیه خواهد شد و اگر آمادگی از سمت طرف سعودی اعلام نشود ما ناچارا تمامی داروهای مورد نظر را در عربستان تهیه خواهیم کرد.

درودی تاکید کرد: با توجه به تاکیدات و فرمایشات مقام معظم رهبری برای استفاده از محصولات ایرانی و با توجه به تجارب سال‌های قبل؛ اولویت مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر تهیه و ارسال داروی ایرانی برای پوشش عملیات درمانی حج تمتع است مگر اینکه این امکان از سوی سعودی‌ها فراهم نشود و مجبور به تهیه دارو در عربستان شویم.

وی افزود: زائران ایرانی قبل از اعزام به حج تمتع باید معاینات پزشکی انجام بدهد و در صورت احراز شرایط مناسب جسمانی توسط پزشک سایر کارهای آنها برای اعزام انجام خواهد شد. امسال به دلیل شرایط خاص کرونا به نسبت سال‌های قبل در بحث معاینات محدودیت‌هایی برای استطاعت جسمی زائران  هم وجود دارد.

درودی از شروع معاینات پزشکی زائران در استان‌ها خبر داد و گفت: با اتمام ثبت‌نام واجدین شرایط، سازمان حج و زیارت اطلاعات مجموعه‌ها را در اختیار ما قرار میدهد. تاکنون بخشی از این اطلاعات آماده شده و براساس همین اطلاعات از روز یکشنبه معاینات پزشکی در برخی از استان‌ها آغاز شده است.

وی تاکید کرد: با توجه به تکمیل شدن وضعیت مجموعه‌ها در مکه مکرمه و اطلاعات کاملی که سازمان حج و زیارت خواهد داد از یکی دو روز آینده در همه استان‌ها معاینات پزشکی زائران آغاز شود.

به گفته درودی با توجه به اینکه بعد از تایید پزشک و احراز استطاعت زائران سایر مراحل اعزام انجام خواهد شد پیش بینی می‌شود یک هفته تا 10 روز آینده معاینات پزشکی به اتمام رسیده و وضعیت سلامت زائران برای اعزام مشخص شود. مرکز پزشکی جمعیت هلال احمر پیش بینی کرده است بعد شروع معاینات با توجه به نوع بیماری‌های شایعی که در معاینات ثبت می‌شود پیشنهادات و مشاوره‌های بهداشتی درمانی را  به زائران ارائه دهد. 

گفتنی است؛ بنابراین گزارش در سال‌های گذشته حدود 85 هزار زائر ایرانی به سرزمین وحی مشرف می‌شدند که امسال با کاهش سهمیه کشورهای اسلامی؛ حدود 40 هزار نفر از کشورمان می‌توانند در حج تمتع 1401 شرکت کنند؛ با توجه به کاهش تعداد حجاج ایرانی، تعداد پزشکان و کادر درمان اعزامی هلال احمر که همواره ضریبی از تعداد زائران است نیز کاهش پیدا کرده و به گفته معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر پیش بینی می‌شود جمعیت هلال احمر در قالب کاروانی 220 تا 230 نفره شامل پزشک، پرستار، تیم‌های درمانی، پشتیبانی و...عملیات حج تمتع امسال را پوشش دهد. همچنین اعزام اولین کاروان حجاج ایرانی از 23 خرداد ماه آغاز می‌شود و زائران در قالب 280 کاروان به حج تمتع مشرف خواهند شد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon