اهدای عضو در استان قزوین ۲.۵ برابر افزایش یافت
گروه استانها- مدیرعامل انجمن اهدای عضو استان قزوین گفت: شاخص اهدای عضو در استان در حال حاضر به عدد ۱۵ رسیده که در مقایسه با سال گذشته افزایش ۲.۵ برابری داشته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، سعید مظفری در نشست خبری با خبرنگاران و اهالی رسانه استان قزوین که همزمان با هفته اهدای عضو (25 تا 31 اردیبهشتماه) در سالن اجتماعات ادارهکل ارشاد قزوین برگزار شد، اظهار داشت: شاخص اهدای عضو در استان در حال حاضر به عدد 15 رسیده که در مقایسه با سال گذشته افزایش 2.5 برابری داشته است.
وی با بیان اینکه میزان اهدای عضو در قزوین از معدل کشوری فراتر رفته است، اضافه کرد: با وجود اینکه شاخص اهدای عضو در استان قزوین 2 سال قبل 60 درصد رشد داشت، اما امسال نسبت به سال پیش رشد 150 درصدی داشته که نشان میدهد فرهنگ اهدای عضو روز به روز بیشتر در میان خانوادههای هماستانی نهادینه شده است.
مظفری با ذکر اینکه 157 نفر از قزوینیها در صف دریافت عضو قرار دارند، ادامه داد: 86 درصد تقاضاهای پیوند عضو یعنی 135 نفر مربوط به بیماران کلیوی، 12 نفر مربوط به بیماران قلبی و 10 نفر هم مربوط به بیمارانی است که پیوند کبد احتیاج دارند. بنابراین از مردم انتظار داریم که در حوزه اهدای کلیه بیشتر از گذشته به کمک هماستانیهای خود بشتابند.
فقط 15 درصد خانوادههای افراد مرگ مغزی به اهدای عضو رضایت میدهند
رئیس واحد پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین در بخش دیگری از سخنان خود معدل میزان سالانه مرگ مغزی ناشی از تصادفات و سوانح در کشور را 6500 نفر عنوان کرد و گفت: با توجه به بررسیهای انجامشده حدود 50 درصد از این افراد میتوانند اعضای خود را اهدا کنند، اما به دلیل باروهای فرهنگی غلط تنها 15 درصد از آنها راضی میشوند که اعضای خود را اهدا کنند.
مظفری افزود: متاسفانه بیشتر خانوادهها و مردم ما فرق بین کما و مرگ مغزی را نمیدانند و به همین خاطر با یکسان گرفتن مرگ مغزی و کما اجازه اهدای عضو عزیزانشان را نمیدهند. ضمن اینکه بسیاری از افرادی که مرگ فرزندان خود را باور میکنند، در نهایت به اهدای عضو رضایت میدهند که به این ترتیب بسیاری از بیماران برای دریافت عضو و ادامه حیات دچار چالش میشوند.
وی با اشاره به رشد فزاینده تعداد افرادی که کارت اهدای عضو در استان قزوین میگیرند، ادامه داد: در حال حاضر در استان قزوین از هر 100 نفری که کارت اهدا دارند، 95 نفر اعضای خود را با رضایت خانواده اهدا میکنند که این موضوع نشان میدهد که افزایش صدور کارت عضویت میتواند بیشتر مشکلات در حوزه جلب رضایت اهداکنندگان را مرتفع کند.
انتهای پیام/ش