تحولات اوکراین| کرواسی هم با پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو مخالفت کرد/ زاخارووا: غرب هرگز اوکراین را کشور مستقلی تلقی نکرده است


تحولات اوکراین| کرواسی هم با پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو مخالفت کرد/ زاخارووا: غرب هرگز اوکراین را کشور مستقلی تلقی نکرده است

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت: کشورهای غربی پس از فروپاشی شوروی، ضعف، عدم امکانات و بی پولی جمهوری‌های باز مانده، به‌خصوص اوکراین، را بهانه مناسبی ارزیابی کرده و از این موقعیت به عنوان ابزاری برای مداخله در امور داخلی آنها استفاده کردند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "ماریا زاخارووا" سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که کشورهای غربی هرگز اوکراین را به عنوان یک کشور مستقل تلقی نکرده‌اند و دستور کار آنها تنها استفاده ابزاری از اوکراین در جهت منافع خود بوده است.  

این دیپلمات یادآور شد که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، روسیه روابط بین دولتی مناسبی با اوکراین برقرار کرده و برخلاف غرب که با اوکراین به عنوان یک کشور مستقل رفتار نمی کرد، برای احترام به حاکمیت آن "هر کاری انجام داد". وی ادامه داد: «با توجه به اینکه دهه نود برای همه کشورهای پس از فروپاشی شوروی سال‌های کاملاً ضعیفی بود و پولی وجود نداشت، برای اینکه همه چیز - بخش مالی، چارچوب قانونی، اقتصاد و غیره - نیاز به تجدید ساختار داشت و غرب این پول را به مقدار زیادی در اختیار داشت و از آن به عنوان ابزاری برای مداخله در امور داخلی آنها استفاده کرد.»

ماریا زاخارووا همچنین به تفاوت‌ها در شرایط بین عضویت بالقوه اوکراین در پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و ورود فنلاند به این ائتلاف اشاره و  تاکید کرد که در فنلاند، بر خلاف اوکراین، هیچ گونه تسلیحاتی که چه بر اساس قراردادها و چه بدون آنها به منطقه درگیری مسلحانه عرضه شود، وجود ندارد. اوضاع داخلی در اوکراین بر اساس یک سناریوی غم انگیز و به دلیل مداخله آشکار واشنگتن و متحدانش در ناتو شکل گرفته است.

وی یادآور شد که پاسخ مسکو به تصمیم فنلاند برای عضویت در ناتو ممکن است برای همه تعجب آور باشد.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه همچنین گفت که مقامات کی‌یف تمامی تلاش خود را انجام می‌دهند تا مذاکرات با روسیه در مسیر عادی پیش نرود، در حالی‌که روسیه به علاقه مندی آنها به روند مذاکرات پاسخ مثبت داده و به مدت هشت سال از هر نوع مذاکره برای حل بحران اوکراین استقبال کرده است.

این خبر به‌روزرسانی می‌شود| در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز هشتاد و پنجم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

15:30- گاف عجیب جورج بوش در توصیف حمله روسیه به اوکراین

کشور روسیه ,

جورج بوش رئیس جمهور سابق آمریکا، در گافی عجیب، به جای استفاده از واژه اوکراین که مورد تهاجم روسیه قرار گرفته، از واژه عراق استفاده کرد.  

وی در حین انتقاد از سیستم سیاسی روسیه، در یک سخنرانی در دالاس، در یک گاف، تهاجم به عراق را حمله‌ای وحشیانه و غیرمنصفانه خواند، در حالی که منظورش، تهاجم به اوکراین بود.

15:00- ممانعت واشنگتن از پرداخت بدهی‌های خارجی روسیه

«جانت یلن» وزیر خزانه داری آمریکا اعلام کرد در ادامه تحریم‌های غرب علیه روسیه، واشنگتن از تاریخ 25 می (4 خرداد)، از پرداخت بدهی‌های خارجی روسیه جلوگیری می‌کند. (+لینک)

14:40- گزارش تسنیم از اوکراین/ ورودی خارکیف؛ از نقطه تماس درگیری‌ها تا پاکسازی مناطق پس گرفته شده

کشور روسیه ,

14:32- روسیه به بازگشت اوکراین به میز مذاکره، پاسخ مثبت خواهد داد

آندری رودینکو، معاون وزیر امور خارجه روسیه در جمع خبرنگاران اعلام کرد که طرف روسی به محض ابراز آمادگی اوکراین برای بازگشت به میز مذاکره، به این اقدام  پاسخ مثبت خواهد داد.

این دیپلمات در عین حال یادآور شد از نشست گروه تماسی در خصوص مسائل بشردوستانه در اوکراین که از سوی مقامات آنکارا اعلام شده، اطلاعی ندارد.

14:22- روسیه 5 کارمند سفارت پرتغال را اخراج می‌کند

وزارت امور خارجه روسیه امروز اعلام کرد که این کشور در اقدامی تلافی جویانه، پنج کارمند سفارت پرتغال در مسکو را اخراج می‌کند.

دیپلمات‌های پرتغالی موظف هستند ظرف 14 روز خاک فدراسیون روسیه را ترک کنند.

14:14- زاخارووا: آمریکا قصد دارد مردم خود را از روسیه بترساند
 
 ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه امروز اعلام کرد که ایالات متحده روسیه را به استفاده احتمالی از تسلیحات هسته‌ای در اوکراین متهم می‌کند تا مردم خود را از این مسئله بترساند ، در حالی که این کشور (روسیه) هرگز با سلاح هسته‌ای هیچکس را تهدید نکرده است، بلکه برعکس، به همه نسبت به اقدامات غیرمسئولانه هشدار می‌دهد و این کاری است مورد رضایت مقامات واشنگتن قرار ندارد.
وی گفت: آمریکایی‌ها با متهم کردن دائم روسیه به استفاده از سلاح هسته‌ای در اوکراین، اهداف زیادی دارند که یکی از آنها واضح بوده و آن ترساندن مردم ایالات متحده از قدرت هسته‌ای روسیه است.
زاخارووا تاکید کرد: «روسیه تا به امروز حتی یک بار هم تهدید به استفاده از هیچ گونه سلاح هسته‌ای نکرده است، بلکه برعکس، دائماً به همه طرف‌ها در خصوص چنین اقدامات غیرمسئولانه‌ای هشدار داده که ظاهراً این کار به مزاق واشنگتن خوش نیامده است.»

13:03- روسیه از نابودی 350 هدف نظامی دیگر در اوکراین خبر داد

ایگور کوناشینکوف، سخنگوی وزارت دفاع فدراسیون روسیه امروز، پنجشنبه، در کنفرانس مطبوعاتی روزانه خود اعلام کرد که نیروهای موشکی و توپخانه نیروی زمینی ارتش روسیه طی شبانه روز گذشته حدود 350 هدف نیروهای مسلح اوکراین را مورد اصابت قرار دادند.

وی ادامه داد: در نتیجه این حملات، شش مقر فرماندهی، 295 منطقه متمرکز نیروها و تجهیزات نظامی نیروهای مسلح اوکراین، 43 موضع استقرار واحدهای توپخانه و خمپاره اوکراین و دو ایستگاه جنگ الکترونیک هدف قرار گرفته و منهدم شدند.

کوناشینکوف ادامه داد: هواپیماهای عملیاتی - تاکتیکی و نیروهای مسلح روسیه نیز به 58 منطقه متمرکز نیروها و تجهیزات نظامی اوکراین حمله کردند که در نتیجه، حداقل بیش از 340 نیروی ملی‌گرا کشته شده و 62 واحد تجهیزات نظامی از کار افتاده است.

به گفته وی، سامانه‌های پدافند هوایی روسیه نیز طی عملیات شب گذشته، 15 پهپاد نیروهای مسلح اوکراین را منهدم کردند.

این مقام نظامی افزود: «در مجموع از آغاز عملیات ویژه نظامی تاکنون، 172 فروند هواپیما، 125 فروند بالگرد، 942 هواپیمای بدون سرنشین، 313 سامانه موشکی ضدهوایی، همچنین 3158 دستگاه تانک و سایر خودروهای زرهی، 395 موشک انداز چندگانه، 1562 قبضه توپ صحرایی و خمپاره و 3026 دستگاه خودروی ویژه نظامی منهدم شده است.»

12:45- وزارت دفاع روسیه: 771 نظامی دیگر اوکراینی در آزوفستال تسلیم شدند

سرلشکر ایگور کوناشینکوف، سخنگوی رسمی وزارت دفاع فدراسیون روسیه امروز در جمع خبرنگاران اعلام کرد که طی شبانه روز گذشته بیش از 770 نظامی دیگر اوکراینی و نیروهای گردان ملی‌گرای آزوف در کارخانه آزوفستال شهر ماریوپل خود را تسلیم کردند.

به گفته وی، در مجموع، تا به امروز یک هزار و 730 نفر سلاح‌های خود را زمین گذاشته و از محوطه این کارخانه خارج شده‌اند که 80 نفر آنها مجروح شده بودند.

کوناشینکوف افزود، تمامی نظامیانی که نیاز به درمان داشتند، در موسسات پزشکی در شهرهای نووازوفسک و دونتسک بستری شده و کمک‌های لازم پزشکی به آنها در حال انجام است.

12:30- نیمی از نیروهای نظامی اوکراین از آزوفستال خارج شده‌اند

دنیس پوشیلین، رئیس جمهوری دونتسک (منطقه خودخوانده دونتسک در شرق اوکراین) امروز اعلام کرد که در حال حاضر، بیش از نیمی از نیروهای نظامی اوکراینی محوطه منطقه صنعتی کارخانه آزوفستال در شهر ماریوپول، جایی که بقایای واحدهای نظامی و نیروهای ملی‌گرای اوکراینی در آن گیر افتاده و در محاصره قرار دارند، را ترک کرده‌اند و روند تسلیم شدن آنها همچنان ادامه دارد.

وی گفت: «هنوز همه آنها این کارخانه را ترک نکرده‌اند، البته این روند در حال انجام است. می‌توان گفت که قطعاً بیش از نیمی از نظامیان اوکراینی تاکنون سلاح‌های خود را زمین گذاشته و با پرچم سفید آنجا را ترک کرده‌اند. تعدادی از این افراد مجروح هستند که به افراد نیازمند کمک‌های پزشکی لازم ارائه می شود.»

سرلشکر ایگور کوناشنکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه شب گذشته، چهارشنبه اعلام کرد که از تاریخ 16 ماه مه (26 اردیبهشت ماه)، تعداد 959 نیروی نظامی اوکراین گیر افتاده در کارخانه آزوفستال تسلیم شده‌اند، از جمله 80 مجروح که 51 نفر آنها در بیمارستان نووازوفسک در منطقه دونتسک بستری و تحت معالجعه قرار گرفته‌اند.

12:19- تایمز: فرانسوی‌ها ناتو را عامل بحران اوکراین می‌دانند

روزنامه تایمز در تحلیلی نوشته است: افکار عمومی در فرانسه، در مقایسه با کشورهای اروپای شمالی و شرقی، نگرش جداً متفاوتی نسبت به درگیری‌های نظامی در اوکراین دارند: به نظر آنها، اقدام نظامی روسیه در خاک اوکراین نتیجه تحریکات ناتو علیه این کشور بود.

در این مقاله آمده است: «رئیس جمهور ولادیمیر پوتین توسط پیمان آتلانتیک شمالی، به سرکردگی ایالات متحده و همچنین "تحقیر" مسکو از دهه 1990 تاکنون تحریک شده و مجبور به اقدام جدی علیه روند اوضاع در اوکراین شده است. 

علاوه بر این، یک عقیده مشترک در فرانسه شکل گرفته و آن این است که باید به پوتین راه مناسبی برای برون رفت از وضعیت فعلی، از جمله دادن امتیازاتی از طرف کی‌یف، ارائه شود تا این بحران به پایان برسد. بسیاری از فرانسوی ها می‌گویند: واشنگتن با کمک لندن، اروپا را به رویارویی خطرناکی با روسیه سوق داده است.

روزنامه تایمز همچنین به نقل از کارشناسان مسائل سیاسی و تاریخی نوشته: اکنون ناتو به هزینه اتحادیه اروپا تقویت شده و صنایع نظامی آمریکا با خوشحالی به میلیاردها دلار درآمد رسیده است. در واقع، این درگیری نظامی در خاک اروپا برای ایالات متحده به یک تجارت بزرگ و پرسود تبدیل شده است.

12:05- سالیوان: واشنگتن تهاجم به سوئد و فنلاند را نمی‌پذیرد

جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا هشدار داد واشنگتن هیچ گونه تهاجمی به سوئد و فنلاند را که در حال پیوستن به ناتو هستند، تحمل نخواهد کرد. (+لینک)

11:41- ادامه حملات ارتش اوکراین به مناطق مسکونی دونتسک

طبق اطلاعات دفتر نمایندگی دونتسک در مرکز مشترک کنترل و هماهنگی رژیم آتش‌بس، نیروهای نظامی اوکراینی طی شبانه روز گذشته 41 بار مناطق مختلف این منطقه، از جمله شهر دونتسک را با توپخانه و خمپاره گلوله باران کردند که در مجموع 216 گلوله به سمت این سرزمین شلیک شده است.

بر اساس این داده‌ها، در نتیجه این حملات دو غیرنظامی کشته و پنج نفر دیگر با جراحات مختلف زخمی شدند، 11 خانه و چهار تأسیسات زیربنایی عمرانی آسیب دیدند.

در عین حال،  ستاد دفاع ارضی منطقه دونتسک نیز گزارش داد که طی 24 ساعت گذشته، بیش از 230 نفر، از جمله 12 کودک از شهر ماریوپل تخلیه شده و به مناطق امن دونتسک منتقل شدند.‎

11:19- رئیس دومای روسیه: آمریکا، کانادا و سوئیس مقصر اصلی بحران‌های جهان هستند

ویچسلاو والودین، رئیس دومای دولتی روسیه امروز، پنجشنبه ابراز عقیده کرد که ایالات متحده، کانادا و سوئیس، در فهرست سه کشور غیردوست قرار دارند که به دلیل تحریم روسیه، به مقصر اصلی بحران‌های آتی در جهان تبدیل شده و باعث افزایش قیمت انرژی و مواد غذایی شده‌اند.

این مقام بلندپایه پارلمان روسیه در کانال تلگرامی خود یادآور شد که ایالات متحده بیشترین تحریم‌ها را علیه روسیه اعمال کرده و این رقم اکنون به یک هزار و  983 مورد رسیده است. در رتبه دوم - کانادا (1402)، در رتبه سوم - سوئیس (1361)، در رتبه چهارم - انگلستان (1360)، در رتبه پنجم کشورهای عضو اتحادیه اروپا (1199)، ششم - استرالیا (1150) و هفتم - ژاپن (902) قرار دارند.

والودین یادآور شد که در مجموع تاکنون 10 هزار و 536 تحریم علیه فدراسیون روسیه اعمال شده که 2 هزار و 754 مورد آن قبل از 24 فوریه سال 2022  (5 اسفند ماه و آغاز حمله روسیه به اوکراین) بوده و 7 هزار و 782 تحریم هم پس از آن اعمال شده است.

رئیس دومای دولتی تاکید کرد که این کشورها با اعمال تحریم‌های غیرقانونی علیه روسیه باعث افزایش قیمت منابع انرژی و مواد غذایی شدند و بدین ترتیب، مقصر اصلی مشکلات کنونی و بحران‌های آینده در سراسر جهان هستند.

09:40- مخالفت کرواسی با پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو

«زوران میلانوویچ» رئیس جمهور کرواسی مخالفت خود را با ورود سوئد و فنلاند به ناتو اعلام کرد.

به گزارش اسپوتنیک، وی بیان داشت که قصد دارد به نماینده دائم کرواسی در ناتو دستور دهد، تا زمانی که موضوع اصلاح قانون انتخابات در بوسنی و هرزگوین حل نشده، با ورود فنلاند و سوئد به ناتو مخالفت کند.

میلانوویچ در کنفرانس خبری گفت که عدم موافقت با پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو به این دلیل است که جامعه جهانی باید به مشکلات جامعه کروات تبارها در بوسنی و هرزگوین توجه کنند.

پیشتر ترکیه با الحاق فنلاند و سوئد به ناتو مخالفت کرده بود.

 

هر تلاشی برای به زانو درآوردن روسیه همیشه با شکست واجه خواهد شد

ولادیمیر مدینسکی، دستیار رئیس جمهوری فدراسیون روسیه و مذاکره کننده ارشد این کشور در مذاکرات با اوکراین، اعلام کرد که بر اساس یک درس عبرت تاریخی، همه تلاش‌ها برای به زانو درآوردن روسیه همواره با شکست به پایان رسیده و دشمنان این کشور را ناامید کرده است.  به گفته وی، افراد زیادی در اوکراین نیز وجود دارند که "بسیار سطحی فکر کرده و جنگ برای آنها فقط یک تجارت است.

این مقام کرملین گفت که مقامات کی‌یف خود اعتراف می‌کنند که مراکز تصمیم گیری خارجی دارند که برای هر اقدامی با آنها مشورت خواهند کرد. مدینسکی همچنین ابراز اطمینان کرد که لهستان در اولین فرصتی که بدست آورد، مناطق غربی اوکراین را تصرف خواهد کرد.

شورای امنیت روسیه: شبکه‌ای متشکل از 400 آزمایشگاه بیولوژیکی آمریکایی در سراسر جهان وجود دارد

الکساندر وندیکتوف، معاون دبیر شورای امنیت روسیه شب گذشته اعلام کرد که  بر اساس اطلاعاتی که این کشور بدست آورده، شبکه آزمایشگاه‌های بیولوژیکی ایالات متحده در سراسر جهان، شامل بیش از 400 تاسیسات می‌شود که پدیده‌ای بسیار خطرناک است.  

این مقام روس گفت: «تمامی تحقیقات آلمان نازی در زمینه پزشکی و سلاح‌های بیولوژیکی به دست آمریکایی‌ها افتاده و امروز می بینیم که آنها یک بار دیگر علیه کل بشریت استفاده می‌شوند. منظورم در وهله نخست، آزمایشگاه های مخفی بیولوژیکی ایالات متحده (نظامی و غیرنظامی) است که در سراسر جهان ایجاد شده و بر اساس برآوردهای ما، این شبکه شامل بیش از 400 تاسیسات است. داده‌های شورای امنیت گواهی بر برخی حوادث مشکوک و ظهور تهدیدهای اپیدمی جدید است که ما در خصوص آنها بسیار نگران هستیم.»

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه چند روز قبل در نشست سران کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی در مسکو گفت که تاسیسات بیولوژیکی نظامی در اوکراین، تحت کنترل مستقیم ایالات متحده فعالیت داشته و چنین مکانیسمی برای بی ثبات کردن وضعیت بیماریهای اپیدمیک در کشورهای مستقل مشترک المنافع  و  زنگ خطری جدی برای کل فضای پس از شوروی است.

هشدار لاوروف درباره تصمیمات سیاسی سازمان جهانی بهداشت

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، شب گذشته در گفتگوی تلفنی خود با "تدروس آدهانوم گبریسوس" مدیر کل سازمان بهداشت جهانی، بر لزوم پرهیز از تصمیم‌های سیاسی که می‌تواند تهدیدی برای همکاری‌های بین‌المللی در حوزه سلامت باشد، تاکید کرد.

طبق اطلاعات وزارت خارجه روسیه، در جریان این مذاکرات، مسائل مربوط به آمادگی برای هفتاد و پنجمین اجلاس مجمع جهانی بهداشت و تعامل موثر کشورهای عضو، مورد بررسی قرار گرفت. لاوروف از سازمان بهداشت جهانی خواست بر مقامات اوکراین تأثیر بگذارد تا در اجرای اقدامات پیشنهادی روسیه برای کاهش درد و رنج مردم ساکن منطقه دونباس دخالت نکند.

شرط تنش زدایی در روابط غرب و روسیه

والنتینا ماتوینکو، رئیس شورای فدراسیون (سنای) روسیه در مصاحبه‌ای با روزنامه ایزوستیا که امروز پنجشنبه منتشر شده، اعلام کرد که برای از بین رفتن تنش کنونی در روابط با روسیه، غرب باید سیاست بازدارندگی این کشور را کنار بگذارد.

به گفته وی، در شرایطی کنونی که جنگ اطلاعات، جنگ اقتصادی، جنگ ترکیبی و توهم شدید روس هراسی جریان دارد، زمان مناسبی برای صحبت در خصوص تنش زدایی نیست. برای رسیدن به این منظور، لازم است که غرب دسته جمعی از اصلی ترین کار مخرب خود دست بردارد و آن سیاست بازدارندگی روسیه است که باید متوقف کند، ولی هنوز چنین چیزی دورنمای روشنی ندارد.

این مقام بلندپایه پارلمانی روس ادامه داد: مسکو برای گفتگو با غرب آمادگی دارد و مذاکره، پس از تکمیل عملیات ویژه در اوکراین امکان پذیر خواهد بود، البته باید در موقعیتی برابر انجام شود و نه بر اساس قوانینی که توسط یک طرف اختراع شده باشد، بلکه بر اساس قوانین بین المللی، احترام متقابل و جهت گیری به سمت امنیت برابر، غیرقابل تقسیم و جهانی در قاره اروپا را تضمین کند.

فنلاند و سوئد تحت فشار خارجی به ناتو می‌پیوندند

رئیس شورای فدراسیون (سنای) روسیه همچنین با اشاره به اینکه واکنش روسیه به ورود فنلاند و سوئد به ناتو متناسب با وضعیت بوجود آمده خواهد بود، یادآور شد که البته ورود این دو کشور به ناتو تأثیر منفی بر وضعیت سیاسی اروپا خواهد داشت و ثبات منطقه را تقویت نخواهد کرد، برای اینکه قبلاً سوئد و فنلاند بی طرفی واقعی خود را نشان داده و طرف روسی از این موقعیت رضایت داشتند.

خانم والنتینا ماتوینکو در عین حال رد نکرد که این تصمیم به طور مستقل گرفته نشده، بلکه تحت فشار خارجی، و در وهله نخست، ایالات متحده و ناتو و در نتیجه روند اوضاع کنونی پیرامون اوکراین صورت گرفته است.

ماتوینکو یادآور شد که نشست ناتو در آینده نزدیک در مادرید برگزار می‌شود و انتظار می‌رود درخواست‌های سوئد و فنلاند برای عضویت در آن تایید شود. وی همچنین تاکید کرد که طرف روسی همواره از این موضوع حمایت کرده که منطقه دریای بالتیک منطقه صلح، ثبات و همکاری متقابلاً سودمند باشد.

آنتونوف: اقدامات نسنجیده در اقتصاد کلان غرب به بحران غذایی منجر شده است

آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در ایالات متحده صبح امروز، پنجشنبه، در پاسخ به سوالات رسانه‌های گروهی اعلام کرد که گام‌های نسنجیده و تحریکات اقتصاد کلان غرب امنیت غذایی را در جهان تضعیف کرده و مشکلات در این زمینه مدت‌ها قبل از شروع جنگ در اوکراین آغاز شده بود.

آنتونوف افزود: تشدید بحران غذایی پس از موجی از «تحریم‌های یکجانبه و غیرقانونی علیه روسیه پیش آمد که اعتبار دولت‌های غربی را به دلیل غیرقابل پیش‌بینی بودن اقداماتشان تضعیف کرد و همچنین زنجیره تأمین را مختل و اختلالاتی را در امور مالی بین‌المللی بوجود آورد و وضعیت بازارهای جهانی مواد غذایی تحت تأثیر مستقیم تحریم‌ها در بخش‌های مالی و حمل‌ونقلی است.

سفیر روسیه در عین حال تاکید کرد که کشورش به تعهدات خود در قراردادهای بین المللی در زمینه صادرات محصولات کشاورزی، کود، انتقال انرژی و سایر کالاهای مهم پایبند است.

کاخ سفید: چین در جنگ اوکراین کمکی به روسیه نکرده است

کارین ژان-پیر، سخنگوی جدید کاخ سفید شب گذشته در یک نشست خبری گفت: «هیچ نشانه‌ای از حمایت چین از اقدامات نظامی روسیه در خاک اوکراین وجود ندارد. ما تاکنون هیچ مدرکی مبنی بر انتقال هر نوع حمایت مادی به روسیه نداریم و وضعیت هنوز هم به همین صورت است.»

مقامات سیاسی و نظامی آمریکایی بارها اعتراف کرده‌اند که هیچ دلیلی نشان دهنده حمایت و کمک قابل توجه چین از فدراسیون روسیه در جنگ اوکراین وجود ندارد.

کمیته سنای آمریکا سفیر جدید در اوکراین را تایید کرد

کمیته روابط خارجی سنای آمریکا با نامزدی "بریجت برینک" به عنوان سفیر جدید ایالات متحده در اوکراین موافقت کرد. در بیانیه توئیتری این کمیته یادآور شد که این تصمیم پیامی قدرتمند ارسال کرده و نشان می‌دهد که حمایت ایالات متحده از اوکراین در حال افزایش است. در این بیانیه آمده است: ما منتظر تصویب سریع این تصمیم توسط مجلس سنای آمریکا در روزهای آینده هستیم.

پست سفیر ایالات متحده در پایتخت اوکراین از ماه مه سال 2019، زمانی که ماری یووانوویچ، که این مسئولیت را بر عهده داشت و به واشنگتن فراخوانده شد، خالی مانده است. هفته گذشته ایالات متحده سفارت خود در کی‌یف را پس از سه ماه وقفه، بازگشایی کرد. در عین حال، اقدامات مضاعفی برای اطمینان از امنیت کارکنان دفتر نمایندگی دیپلماتیک خود انجام شد.

روسیه: غرب با صادرات مواد غذایی از اوکراین، آخرین موجودی مردم این کشور را غارت می‌کند

 ماریا زاخارووا، سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه روسیه روز چهارشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که صادرات مواد غذایی، از جمله غلات، از اوکراین را که گفته می شود با هدف کاهش قیمت‌ها در بازارهای جهانی انجام می دهد، در واقع سیاستی در جهت غارت اوکراین است و بدین ترتیب کشورهای غربی آخرین چیزی که برای مردم این کشور باقی مانده را نیز از آنها می گیرند.

زاخارووا این مسئله را در تفسیر اظهارات جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده مطرح کرد که اخیراً از توسعه برنامه‌هایی برای صادرات 20 میلیون تن غلات از اوکراین خبر داده است. این دیپلمات روس منطق اقدامات ایالات متحده را "وحشیانه" خواند و از مردم اوکراین خواست تا به خود آمده و این واقعیت را درک کنند که اکنون از آخرین چیز هم محروم شده‌اند: "غذا، غلات و نتیجه زحمات آنها".

تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینک‌های زیر بخوانید:

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon