تشنگی در روستاهای سرچشمه رودخانههای کارون و زایندهرود/ تعلل مدیران سابق در تأمین آب شرب ۲۳ روستای کوهرنگ
گروه استانها ـ این روزها اخبار مختلفی از کمآبی در اقصی نقاط کشورمان منتشر میشود اما تشنگی قابل تأمل روستاهای اطراف سرچشمه رودخانههای کارون و زایندهرود حکایت از تعلل مدیران سابق در رفع مشکلات دارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، استان چهارمحال و بختیاری سرچشمه 3 رود بزرگ کارون، زایندهرود و دز است که با وجود چشمههای فراوان در سالهای گذشته 11 درصد آب کل کشور را تأمین کرده است ولی معضل تأمین آب شرب منطقه نکتهای قابل تأمل است که بهگفته بسیاری از کارشناسان نشان از تعلل مدیران گذشته در این زمینه دارد.
بیتوجهی مدیران اسبق در زمینه تأمین آب شرب این مناطق علیرغم منابع غنی باعث شده است امروز ساکنان سرچشمههای پرآبترین رودهای ایران خود با مشکل کمبود آب و کاهش کیفیت آب روبهرو باشند، بهطوری که بسیاری از روستاهای استان چهارمحال و بختیاری با تانکر آبرسانی میشود.
پربارشترین شهرستان استان با مشکل آب مواجه است
همچنین برخی از روستاها که آب مورد نیازشان را دارند از کیفیت پایین آن رنج میبرند، یکی از مناطقی که مشکل جدی آب شرب دارد، شهرستان کوهرنگ است، شهرستانی که در فصول سرد و نیمهسرد، روزهای پربارشی را تجربه میکند که بهنوعی پربارشترین شهرستان این استان است.
آب چشمه دیمه شهرستان کوهرنگ معدنی است و خواص درمانی بسیاری دارد، در این شهرستان روستاهایی وجود دارد که مردم آن از نبود آب شرب پایدار و باکیفیت پایین رنج میبرند.
به گزارش تسنیم، شبکه لولهکشی فرسوده آب نیز در روستاهای شهرستان کوهرنگ موجب کاهش بیشتر کیفیت آب شده است که اگر اصلاح شود مشکل کیفیت آب این منطقه تا حد زیادی مرتفع میشود.
عدمتأمین آب شرب 23 روستای کوهرنگ در سایه تعلل مدیران سابق
شهباز اکبری، سرپرست فرمانداری کوهرنگ در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد، با یادآوری اینکه شهرستان کوهرنگ سرچشمه رودهای بزرگ کارون و زایندهرود و همچنین قسمتی از رود دز است، اظهار داشت: با وجود این تعدادی از روستاهای این شهرستان در تأمین آب شرب پایدار و مناسب مشکل دارند.
سرپرست فرمانداری کوهرنگ افزود: تعداد 6 روستا در بخش مرکزی و 17 روستا در بازفت آب شرب مناسب ندارند، در صورتی که شرایط برای انجام عملیات آبرسانی وجود داشته است اما متأسفانه مدیران گذشته تعلل کردند و این کار انجام نشد اما شرایط برای حل مشکل مردم شهرستان کوهرنگ مهیا است و فقط نیاز به اعتبار دارد.
وی با ابراز اینکه این روستاها مشکل تأمین آب ندارند و مشکل مربوط به کیفیت آب و شبکه آبرسانی است، گفت: برخی از منازل این روستاها لولهکشی آب دارد اما فرسوده است، برخی از مردم نیز از آب چشمه استفاده میکنند و برخی نیز از مخازن آب پیشبینیشده استفاده میکنند.
اکبری عنوان کرد: طی 2 ماه گذشته 3 مورد از مشکلات مردم در حوزه آب کشاورزی و شرب حل شده است و در بحث اعتبارات سفر هیئت دولت به استان چهارمحال و بختیاری پیشبینی شده است که حداقل 50 تا 60 درصد مشکلات روستایی شهرستان کوهرنگ در حوزه آب شرب و کشاورزی مرتفع شود.
190میلیارد ریال اعتبار برای آب شرب منطقه دهناش
سرپرست فرمانداری کوهرنگ با بیان اینکه با نزدیک شدن به فصل تابستان ممکن است کیفیت آب این مناطق تغییر کند و مشکل بیشتر شود، خاطرنشان کرد: در منطقه دهناش 19 میلیارد تومان اعتبار برای تأمین آب شرب پایدار و باکیفیت در نظر گرفته شده است و با این فرایند مشکل کیفیت آب در بازفت حل میشود.
وی گفت: در زمان حاضر شهر چلگرد از طریق چشمه کوهرنگ و تونل اول آبرسانی میشود و بقیه روستاها از دهنو تا مرز باباحیدر از خط لوله کوهرنگ به شهرکرد آبرسانی میشود و مشکلی از نظر کیفیت ندارد.
انتهای پیام/7540/ی+