کدام اعضای بدن می‌تواند از فرد زنده به بیماران پیوند زده ‌شود؟


کدام اعضای بدن می‌تواند از فرد زنده به بیماران پیوند زده ‌شود؟

سرپرست واحد فراهم‌آوری اعضا و پیوند دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره شرایط پیوند عضو از فرد زنده به بیماران نیازمند عضو پیوندی توضیح داد.

دکتر سام زراعتیان‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛‌ به مناسبت روز اهدای عضو اظهار داشت:‌ به دلیل کاهش اهداکننده مناسب، میزان مرگ و میر افرادی که در لیست انتظار پیوند عضوند به میزان بسیار زیادی در حال افزایش است و باید تمهیداتی برای افزایش اهدای عضو بیندیشیم.

وی افزود:‌ اهدای بعد از مرگ قلبی یکی از این تمهیدات است که در دانشگاه علوم پزشکی ایران پایه‌گذاری شده است.

سرپرست واحد فراهم‌آوری اعضا و پیوند دانشگاه علوم پزشکی ایران در پاسخ به این سؤال که کدام اعضا از فرد زنده قابل پیوند هستند، بیان کرد:‌ اهدای کلیه بر اساس گروه‌های خونی و از افراد زنده نیز صورت می‌گیرد؛‌ وزارت بهداشت نظارت دقیقی بر آن دارد و معمولاً ارتباط مالی بین فرد دهنده و گیرنده نیست و فرد دهنده و گیرنده معمولاً با یکدیگر خویشاوند هستند و در صورتی که ارتباط مادی بین فرد دهنده و گیرنده وجود داشته باشد؛ یعنی فردی کلیه خود را بفروشد، نظارت‌های قانونی بر آن صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد:‌ مسئله دیگر اهدای عضو از مادر به کودک است؛ گاهی برخی کودکان به بیماری‌های مادرزادی مانند بیماری‌های ویلسون (رسوب مس در کبد) و آترزی صفراوی (عدم تشکیل مجاری صفراوی) مبتلا هستند که منجر به نیاز به پیوند کبد در آنها می‌شود و بخشی از کبد مادر برداشته و به فرزند پیوند زده می‌شود.

زراعتیان‌نژاد تصریح کرد:‌ درمورد بقیه اعضای بدن از فرد زنده به زنده نداریم. نمی‌توان قرنیه فرد زنده را به فرد نیازمند عضو پیوند زد؛ همچنین خبری مبنی بر فروش اعضایی مانند قلب به کشورهای دیگر شایعه است و به صورت رسمی و قانونی چنین امری تأیید نمی‌شود. بسیاری از این مسائل از سوی افراد غیرمعتبر و برای تحریک افکار عمومی نسبت به فرهنگ مقدس اهدای عضو مطرح می‌شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon