رئیس فراکسیون جمعیت مجلس: از روند کاهش جمعیت در ایران نگرانیم/ "سالمندی" کشور را تهدید میکند
گروه استانها- رئیس فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده مجلس با بیان اینکه روند کاهش جمعیت در ایران نگرانکننده شده است، گفت: تداوم این روند سبب خواهد شد که بین سالهای ۱۴۲۰ تا ۱۴۳۵ شاهد سونامی مرگ و شیوع سندروم مرگ ناشی از سالمندی و کهولت باشیم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، کرسی آزاداندیشی با عنوان ایران جوان صبح امروز با حضور فاطمه محمدبیگی رئیس فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده مجلس و نمایندگان انجمنهای دانشجویی دانشگاه بینالمللی امامخمینی(ره) در سالن آمفیتئاتر علوم انسانی این دانشگاه برگزار شد.
رئیس فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده مجلس در این کرسی آزاداندیشی با بیان اینکه قانون جوانی جمعیت یک دستاورد بزرگ برای مجلس و نظام محسوب میشود، اظهار داشت: برای طراحی و وضع این قانون 140 جلسه در سطوح مختلف مجلس برگزار شد که در آن 21 مانع رشد جمعیت از جمله ازدواج دیرهنگام، اشتغال، عدم تعهد برجی زوجین، تورم و کمبود مسکن برای خانوادههای جوان بررسی شد.
محمدبیگی با اشاره به موقتی بودن قانون یادشده اضافه کرد: قانون جوانی جمعیت 7 سال اجرا میشود و شامل 73 ماده واحده است که هدف اصلی از وضع و تصویب آن حمایت از جوانان در شرف ازدواج و همچنین جوانانی است که در شرف بچهدار شدن قرار دارند. بنابراین طیف سنی 15 تا 45 سال جمعیت هدف این قانون به حساب میآیند.
وی ادامه داد: از 73 ماده مندرج در قانون 2 ماده به سقط جنین و غربالگری اختصاص داده شده است. در این قانون برای پیگیری شکایت از مراکزی که به شکل غیرقانونی اقدام به غربالگری و سقط جنین میکنند، ضمانت اجرایی دیده شده است.
محمدبیگی با ذکر اینکه روند کاهش جمعیت در ایران نگرانکننده شده است، تصریح کرد: تداوم این روند سبب خواهد شد که بین سالهای 1420 تا 1435 شاهد سونامی مرگ و شیوع سندروم مرگ ناشی از سالمندی و کهولت باشیم.
نایبرئیس کمیسیون مشترک جوانی جمعیت مجلس در بخش دیگری از سخنان خود با مزیتهای اجرای قانون یادشده گفت: مطابق با این قانون هر سال 600 هزار خودرو به مادرانی تخصیص مییابد که کودکان دوم به بعد خود را به دنیا میآورند. در سال جاری هم تاکنون 43 هزار مادر ثبتنام کرده در سامانه احراز هویت شدند که به 15 هزار نفر از آنها خودرو اختصاص یافته است.
محمدبیگی ساختن بوستان مادر و کودک در شهرها را از دیگر مزایای اجرای این قانون دانست و افزود: برخی از این بوستانها به مرحله بهرهبرداری رسیده و بعضی دیگر هم در مرحله ساخت قرار دارند. ضمن اینکه در قانون جوانی جمعیت مرخصی 9 ماهه با حقوق برای مادران باردار لحاظ شده است.
وی ادامه داد: یکی دیگر از مزیتهای مهم اجرای این قانون اختصاص 20 درصد از بودجه عمرانی دانشگاهها به ساخت خوابگاه متأهلی است. بنابراین طبق قانون هر سال 20 هزار میلیارد تومان به احداث این نوع خوابگاهها تخصیص داده میشود.
انتهای پیام/ش