۲ خانواده تهرانی ۱۵۰۰ شیء تاریخی را به وزارت میراث فرهنگی اهدا کردند!


2 خانواده تهرانی 1500 شیء تاریخی را به وزارت میراث فرهنگی اهدا کردند!

دو خانواده ایرانی تعداد یک‌هزار و ۵۰۰ شیء تاریخی را که قدمت آن‌ها به ۱۰۰ تا ۷۰۰۰ سال پیش برمی‌گردد به وزارت میراث فرهنگی اهدا کردند که هم‌اکنون در محل موزه ملی ایران به نمایش گذاشته شده است.

جبریل نوکنده؛ رئیس موزه ملی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه نمایشگاه آثار اهدایی 1500 شیء تاریخی مصادف با شروع هفته میراث فرهنگی در محل موزه ملی ایران به نمایش گذاشته شده است، در خصوص جزئیات این نمایشگاه و برخی از ویژگی‌های تخصصی و منحصر به فرد آن توضیحاتی ارائه کرد؛

وی با بیان اینکه نمایشگاه اهدایی آثار تاریخی که افتتاح آن در روز ملی بزرگداشت موزه‌ها بود و مصادف با شروع هفته میراث فرهنگی توسط معاون میراث‌ فرهنگی آغاز به کار کرد، شامل 1530 شیء تاریخی است، گفت: این اشیاء توسط دو خانواده ایرانی که ساکن شهر تهران هستند به وزارت میراث فرهنگی اهدا شده است.

موزه‌های ایران , وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ,

رئیس موزه ملی ایران ادامه داد: قدمت این اشیاء تاریخی از 7000 تا 100 سال پیش تخمین زده شده است و این آثار متعلق به دوره‌های تاریخی مس و سنگ، مفرغ، هخامنشی، ساسانی، عصر آهن و عصر اسلامی است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه اصالت و هویت 60 درصد از این مجموعه که شامل 1000 شیء تاریخی از آثار اهدایی است، به‌صورت قطعی و متقن تأیید شده است، بیان کرد: تعیین اصالت تعدادی دیگر از این آثار به پژوهش و مطالعات دقیق‌تری توسط پژوهشگاه وزارت میراث فرهنگی نیاز دارد و  بخشی دیگر از آثار هم فاقد اصالت و هویت ارزیابی شده‌اند.

موزه‌های ایران , وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ,

نوکنده در ادامه صحبت‌های خود توضیح داد: اشیاء اهدایی به وزارت میراث فرهنگی مشابه آثار استخراجی و مکشوفه از محوطه‌های باستانی شناخته‌شده شامل جیرفت، شهداد، تپه‌های مارلین، قیطریه، مفرغ‌های لرستان و همچنین ظروفی نقره‌ای کشف‌شده در ساری و گیلان هستند.

وی با اعلام اینکه آثار اهدایی شامل ظروف نقره‌ای ساسانی، سکه‌های متنوعی از دوره هخامنشی و دوره‌های تاریخی پس از آن، النگوها و گردنبندها، سرگرزها، شمشیرها و تیردان فلزی و... است، تصریح کرد: نکته قابل توجه این است که مشابه ظروف نقره‌ای موجود در این مجموعه اهدایی در موزه ملی و سایر موزه‌های دیگر وجود ندارد، که از این حیث باید گفت این نمایشگاه توانسته است بخشی از کمبودهای موجود در موزه‌ها را نیز جبران کند.

موزه‌های ایران , وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ,

رئیس موزه ملی ایران همچنین تأکید کرد: هرچند شواهد حاکی از این موضوع است که این اشیاء به‌صورت حفاری‌های غیراصولی و قاچاق و خارج از بسترهای علمی باستان‌شناسی استخراج و کشف شده است، اما به‌جهت ارزش فرهنگی و تأیید اصالت و هویت آن می‌بایست در موزه نگهداری و محافظت شود.

این مقام مسئول با اشاره به رویه موجود در قوانین و ضوابط موزه‌های دنیا مبنی بر اینکه اگر فرد و یا سازمانی آثار تاریخی خود را به مرجع و منبع اصلی بازگردانند، آثار اهدایی به نام آنان در تاریخ کشور متبوع ثبت خواهد شد، اظهار کرد: بر همین اساس 1530 شیء مذکور در دفتر ثبت اموال ملی در موزه ملی ایران نیز به نام دو خانواده اهداکننده ثبت شده است.

نوکنده با اشاره به اینکه این نمایشگاه تا 30 خرداد ماه سال جاری در بخش نمایشگاهی موزه ملی ایران برپاست، خاطرنشان کرد: بعد از پایان این نمایشگاه، این اشیاء بنا به نیاز سایر موزه‌های تحت پوشش وزارت میراث فرهنگی در اختیار آن‌ها قرار خواهد گرفت و بخشی از آن نیز در محل فعلی خود یعنی موزه ملی ایران نیز باقی خواهد ماند.

موزه‌های ایران , وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی , موزه‌های ایران , وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ,

موزه‌های ایران , وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ,

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon