فرصت ۲۸ روزه دادگستری به شهرداری اراک برای رفع نواقص پارکها/وضعیت نامناسب بوستانهای حاشیه شهر ساماندهی شود
گروه استانها-سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی خواستار رفع نواقص پارکهای اراک توسط شهرداری شد.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک ، محسن خیرمند ظهر امروز در جلسه بررسی وضعیت و مشکلات پارکها و بوستانهای شهر اراک با اشاره به ارزیابی وضعیت پارکهای اراک اظهار داشت: در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان برای افزایش سطح مطالبهگری عمومی تلاش میشود که به عنوان یکی از شاخصههای سرمایه اجتماعی اگر بالا باشد کنترلهای اجتماعی افزایش پیدا نمیکند و نیاز به ورود سلبی دستگاههای نظارتی کمتر میشود.
وی افزود: یکی از موضوعاتی که مردم در مدت دو سال گذشته نسبت به آن گلهمند بودند وضعیت نامناسب پارکهای اراک به ویژه در مناطق حاشیهنشین است که باید مورد توجه باشد، پارکها یکی از کانونهای مناسب نشاط شهری هستند به همین سبب اگر شاخص نشاط پایین باشد خشونت، خودکشی، افسردگی و غیره افزایش پیدا میکند.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی ادامه داد: 32 پارک شهر اراک در شاخصهای مختلف مورد ارزیابی قرار گرفتند که در شاخص میزان دسترسی آسان و وضعیت کانونی پارکها هفت پارک در زمینه سرانه فضای سبز، امکانات و محیط فرهنگی و اجتماعی دچار نقص هستند.
خیرمند تصریح کرد: سرقت از خودروها در پارک زیاد است زیرا پارکینگ اختصاصی وجود ندارد و پارکینگ 24 پارک حاشیه خیابان است که سبب افزایش آمار سرقتها، بار ترافیکی و درگیری خیابانی میشود و بر اساس آمار بیشترین نزاع و درگیری بین پارکهای شهر اراک در پارک مادر است.
وی افزود: کانکس نیروی انتظامی در هیچ یک از پارکها وجود ندارد درحالی که در برخی از پارکها به ویژه در مناطق حاشیهنشین حضور ارازل و اوباش و فروش مواد مخدر بالا است به همین سبب شهرداری، شورای شهر و شورای تامین برای حضور نیروی انتظامی در پارکها باید تمهیداتی بیندیشند.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی تصریح کرد: 11 پارک گشت انتظامی ندارد و حضور معتادان، افراد متجاهر و فروش مواد مخدر در سه پارک بسیار زیاد و در 9 پارک کم است همچنین 27 پارک دارای نگهبان و پنج پارک فاقد نگهبان است که برای حفظ و نگهداری اموال و سایر موضوعات نیاز به نگهبان امری ضروری است.
خیرمند عنوان کرد: حضور ارازل و اوباش در چهار پارک به شدت بالا و 17 پارک کم، حضور و امکان ورود موتورسیکلت در 18 پارک کم، حضور دستفروش در 9 پارک، موارد سگگردانی در 9 پارک زیاد و 22 پارک کم و مصرف قلیان در دو پارک زیاد و حضور کارتنخوابها در یک پارک زیاد است.
وی با اشاره به وضعیت زیرساختهای پارکها گفت: 22 پارک در زمینه سنگفرشها و مسیر عبور خوب، شش مورد کم و چهار مورد ندارد همچنین وضعیت استفاده از فضای طبیعی پارک در سه پارک مناسب، سه پارک کم و 26 پارک استفاده نشده است.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی عنوان کرد: در زمینه شاخص وضعیت فضای سبز یک پارک خوب نیست و در 12 پارک کم است همچنین در زمینه امکانات تفریحی کودکان سه پارک مناسب، 19 پارک کم و 10 پارک فاقد امکانات تفریحی است.
خیرمند ادامه داد: 12 پارک دارای ایمنی و 13 پارک فاقد ایمنی، 9 پارک دارای امکانات تفریحی مناسب بزرگسالان، 13 پارک کم، 10 پارک فاقد امکانات تفریحی، 25 پارک فاقد امکانات رفاهی معلولان و 10 پارک در زمینه وضعیت سالمندان مناسب، 8 پارک کم و 14 پارک ندارد.
وی عنوان کرد: وضعیت روشنایی در پارکها 11 مورد مناسب، 20 مورد کم و یک مورد ندارد همچنین وضعیت سطل زباله در پنج پارک، وضعیت بهداشتی در 13 پارک و آب آشامیدنی در 22 پارک کم است و 14 پارک فاقد محل استراحت و اسکان خانوادهها هستند که شهرداری باید در این زمینه توجه کند.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی خاطرنشان کرد: 24 پارک فاقد نمازخانه و هشت پارک بدون سرویس بهداشتی است و در هیچ از پارکها اتاق شیر کودک وجود ندارد همچنین حضور خانوادهها در 15 پارک کم، حضور جوانان در 17 پارک و حضور سالمندان در 15 پارک مناسبت نیست.
خیرمند تصریح کرد: 100 پارک در مساحتی بالغ بر 5.3 هکتار از شهر اراک واقع شده که در مناطق یک و سه دارای سطح مطلوب فضای سبز است بنابراین برای منطقه 2 شهرداری باید تدبیری بیندیشد و در پارک بانوان هم پوشش گیاهی نامناسب است و فضایی که برای دریاچه گودبرداری شده دارای حصار ناایمن است که باید مورد توجه باشد.
وی با اشاره به اینکه ساختمانهای نیمه کاره در برخی پارکها و بوفههای خالی فضایی برای حضور معتادان و ارازل و اوباش شده که باید مورد توجه باشد، گفت: برای تاریخ 30 خردادماه بازدید مجدد از پارکها انجام میشود به همین سبب در این مدت شهرداری باید نواقص موجود در پارکها را برطرف کند و برای اقدامات عمرانی پارکها فرصت دو ماهه در نظر گرفته میشود.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی عنوان کرد: به طور تقریبی در بسیاری از پارکها امکانات خصوصی دایر شده که باید از طریق شهرداری این امکانات برای برخی از پارکها رایگان شود و در زمینه حضور نیروی انتظامی در پارکها هم مکاتباتی انجام میشود و شهرداری باید نحوه نظارت بر حضور فعال نیروی انتظامی را گزارش دهد.
توسعه روشنایی در پارکهای اراک درحال انجام است
شهردار اراک نیز در این نشست اظهار داشت: اهتمام در روشنایی پارکها از سال گذشته مورد توجه قرار گرفت تا پارکها فضایی برای آرامش و آسایش مردم باشد به همین سبب توسعه روشنایی در تعدادی از پارکها انجام شد.
علیرضا کریمی با اشاره به سرانه فضای سبز در اراک اظهار داشت: اراک دارای 127 پارک با 431 هکتار است که فضای سبز هزار و 520 هکتار و سرانه فضای سبز اراک 26.83 مترمربع بوده که به صورت متعادل توزیع نشده است.
وی افزود: اهتمام در روشنایی پارکها از سال گذشته مورد توجه قرار گرفت تا پارکها فضایی برای آرامش و آسایش مردم باشد به همین سبب توسعه روشنایی در تعدادی از پارکها انجام شد.
شهردار اراک ادامه داد: یکی از موضوعاتی که از سال گذشته مورد بحث قرار گرفت این بود که اراک در واقع پارک ندارد و تنها فضای سبز و سنگفرش در یک منطقه نام پارک گرفته به همین سبب تصمیم گرفته شد تا در زمینه پارکهای موضوعی تمرکز شود که در دست مشاور است.
کریمی تصریح کرد: باتوجه به اینکه نرخ رشد جمعیت در اراک پایین و تعداد بازنشستهها بالا است به همین سبب تصمیم گرفته شد تا پارکی ویژه سالمندان در نظر گرفته شود همچنین باتوجه به اینکه شهر اراک شهر کارگری است برای ساخت پارک ویژه کارگران انتظار میرود که صنایع در این زمینه مشارکت کنند.
وی عنوان کرد: پارک خانواده، پارک انرژی و صنعت، پارک فرهنگ و هنر و غیره مورد توجه هستند، بودجه امسال به طور تقریبی نسبت به سال گذشته دو برابر تنها برای فضای سبز بوده به طوری که 280 میلیارد تومان برای پارکها و حدود 80 میلیارد تومان حوزه آبرسانی و 350 میلیارد تومان بیشترین رقم در این زمینه درنظر گرفته شده که امیدواریم محقق شود.
شهردار اراک با اشاره به تجمع معتادان، کارتنخوابها، ارازل و اوباش در پارکها گفت: پارک نباید محل تجمع افراد در موضع خطر یا ارتکاب به جرم باشد در حالی که معتادان، سارقان، قانونشکنان و ارازل و اوباش در پارکها هستند.
کریمی خاطرنشان کرد: احداث زمین بازی، وسایل ورزشی و بازی کودکان، مسیر دوچرخه و سایر عملیاتهای عمرانی در پارکها امسال مورد توجه است و یکی از مشکلات موجود در پارکها سرقت است که باید برای این موضوع تدبیری اندیشیده شود زیرا تعداد نیروها هم محدود است و انتظار میرود نیروی انتظامی در این زمینه همکاری داشته باشد.
امکانات بیشتری در پارکهای اراک فراهم شود
رئیس شورای شهر اراک نیز در این نشست اظهار داشت: باید آموزش و فرهنگسازی مردم برای حضور پررنگ در پارکها انجام شود که در این صورت فضا برای افراد خلافکار نا ایمن میشود.
سیدوحید میرنظامی با اشاره به وضعیت فضای سبز اراک بیان کرد: اراک فضای تفریحی مناسبی ندارد و تنها فضایی که خانوادهها میتوانند از آن استفاده کنند پارکها هستند اما این در صورتی است که پارکها از امکانات و آمادگی لازم برخوردار باشند.
وی افزود: باید آموزش و فرهنگسازی مردم برای حضور پررنگ در پارکها انجام شود که در این صورت فضا برای افراد خلافکار ناایمن میشود، باوجود اینکه برای پارکهای اراک هزینه شده اما حضور بزهکارها و افراد خلافکار بیشتر از خانوادههاست.
رئیس شورای شهر اراک ادامه داد: باید نیروی انتظامی برای حضور در پارکها مشارکت پررنگی داشته باشد، اگر پارکها فضای امنی باشند و رضایتمندی اجتماعی وجود داشته باشد این موضوع سبب کاهش آسیبهای اجتماعی میشود. باید پارکهای محلهای مورد توجه قرار گیرند و آموزش حقوق شهروندی و فرهنگسازی انجام شود.
انتهای پیام/713/ن