افشای میانجیگری مخفیانه آمریکا برای عادی‌سازی روابط عربستان با اسرائیل

افشای میانجیگری مخفیانه آمریکا برای عادی‌سازی روابط عربستان با اسرائیل

یک سایت صهیونیستی فاش کرد که رئیس جمهور آمریکا به طور مخفیانه و سری به دنبال میانجیگری برای عادی سازی روابط عربستان و اسرائیل است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سایت صهیونیستی «والا» امروز فاش کرد:«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا به طور مخفیانه بین اسرائیل و عربستان و مصر  میانجیگری می‌کند تا به یک راه حلی به منظور تکمیل فرایند انتقال دو جزیره «تیران» و «صنافیر» در دریای سرخ به حاکمیت عربستان همراه با اجرای گام‌های عادی سازی روابط بین تل آویو و ریاض دست یابد.

این سایت صهیونیستی در ادامه تاکید کرد: «اگر مذاکرات با موفقیت به پایان برسد و گام‌های عادی بین اسرائیل و عربستان سعودی برداشته شود، این یک دستاورد برای کابینه «نفتالی بنت» و همچنین برای دولت آمریکا در خاورمیانه محسوب می شود».

به نوشته این سایت، در توافق سازش مصر و رژیم صهیونیستی مقرر شده است  که جزایر تیران و صنافیر عاری از نیروهای نظامی باشد و در آن نیروهای ناظر بین‌المللی حضور داشته باشند، بنابراین تکمیل توافق انتقال حاکمیت بر این جزایر از مصر به عربستان باید با موافقت و مجوز  رژیم صهیونیستی باشد. این همان اتفاقی است که در سال 2017 میلادی رخ داد. در آن زمان رژیم صهیونیستی شرط کرد که مصر و عربستان موافقت کنند که نیروهای ناظر بین المللی در این دو جزیره باقی بمانند.

دولت بایدن تلاش برای دستیابی به توافقی بین عربستان و مصر و اسرائیل را آغاز کرده است و آمریکا معتقد است که چنین توافقی راه را برای تقویت روابط بین اسرائیل و عربستان باز خواهد کرد.

این سایت به نقل از مقامات آمریکایی نوشت که سعودی‌ها می خواهند به کار تیم‌های ناظر بین‌المللی در این دو جزیره  پایان دهند و متعهد شوند که این دو جزیره بدون نیروهای نظامی  باقی می ماند و آزادی دریانوردی در تنگه‌های دو جزیره  تضمین شود.

به نوشته این سایت، رژیم صهیونیستی خواستار دریافت امتیازاتی  نظیر اقدام عربستان سعودی  برای عادی سازی روابط با تل آویو در قبال موافقت با چنین اقداماتی از سوی ریاض است.

سایت صهیونیستی والا نوشت:به عنوان مثال، اسرائیل همچنین از عربستان سعودی خواسته است که به هواپیماهای اسرائیلی اجازه دهد از حریم هوایی این کشور برای پرواز به شرق آسیا استفاده کنند تا ساعات سفر را کاهش دهند. عربستان به هواپیماهای اسرائیلی که عازم امارات و بحرین بودند اجازه داد از حریم هوایی اش  استفاده کنند.

این سایت  صهیونیستی به این نتیجه رسید کهدولت بایدن هنوز به تفاهم‌های نهایی بین مصر و عربستان  سعودی و رژیم اسرائیل درباره این دو جزیره دست نیافته است و مذاکرات همچنان ادامه دارد و کاخ سفید امیدوار است تا قبل از سفر بایدن به خاورمیانه در پایان ماه آینده به توافقی دست یافته شود.

در همین راستا وبگاه آکسیوس اعلام کرد  که در صورت موفق بودن میانجیگری آمریکایی‌ها میان ریاض، تل‌آویو و قاهره «اولین قدم در مسیر عادی سازی روابط بین عربستان سعودی و اسرائیل» برداشته خواهد شد.

بر اساس گزارش این وبگاه، کاخ سفید می‌خواهد این توافق تا قبل از سفر آتی جو بایدن به منطقه غرب آسیا در پایان ماه ژوئن به انجام برسد؛ سفری که ممکن است توقف رئیس‌جمهور آمریکا در عربستان سعودی را هم شامل شود.

وبگاه آکسیوس نوشت: «در صورت علنی شدن تلاش آمریکا برای توافق عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی، این مهمترین دستاورد سیاست خارجی ایالات متحده در خاورمیانه از زمان توافق سازش موسوم به «ابراهیم» است».

دو جزیره صنافیر و تیران تحت حاکمیت مصر بود اما در دوره زمامداری «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهوری مصر به عربستان واگذار شد. برخی چهره‌های سرشناس سیاسی مصری با صدور بیانیه‌ای از رئیس جمهور مصر به دلیل این اقدام انتقاد کردند و گفتند که این تصمیم به معنای واگذاری بخشی از حقوق تاریخی مردم مصر بر اراضی و حاکمیت کشور است.

پیش از این روزنامه رای الیوم در گزارشی  نوشت که اقدام مصر در به رسمیت‌ شناختن مالکیت عربستان سعودی بر جزیره‌های «تیران» و «صنافیر» برای ایجاد ارتباط جغرافیایی مستقیم میان عربستان و فلسطین اشغالی است که شرکت‌های صهیونیستی هم‌اکنون در حال فعالیت در آنجا هستند تا این شهر در آینده به مرکز تلاقی فراگیر اقتصاد، تجارت و گردشگری دو طرف تبدیل شود.

عربستان سعودی طی 4 سال گذشته روابطی گسترده را با رژیم صهیونیستی برقرار کرده است. این روابط شامل روابط غیررسمی مقامات درجه‌دوم دو طرف گرفته (دیدار ترکی فیصل و عاموس یادلین و دیدار انور عشقی و دوری گلد) تا اخبار سفر مخفیانه «یوسی کوهن» به ریاض یا دیدار «محمد بن سلمان» و «نتانیاهو» در یک کشور ثالث بوده است، اما با این حال عربستان به‌سمت عادی‌سازی روابط حرکت نمی‌کند.

«محمد بن سلمان»، ولیعهد سعودی پیشتر در مصاحبه‌ای با وبگاه آمریکایی «آتلانتیک» بیان کرده بود که تل‌آویو متحد بالقوه ریاض است. بن سلمان در این خصوص گفته بود: «اما در خصوص ما، امیدوار هستیم که مشکل میان اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها حل شود. ما به اسرائیل به عنوان یک دشمن نگاه نمی‌کنیم بلکه به آن‌ها به عنوان یک متحد بالقوه در بسیاری از منافع که می‌توانیم با هم آن را به دست آوریم، می‌نگریم. اما برخی از مسائل باید پیش از دستیابی به این امر، حل و فصل شوند.»

سال گذشته برخی منابع رسانه‌ای نزدیک به رژیم صهیونیستی از مذاکرات دولت آمریکا با عربستان سعودی به منظور عادی سازی روابط ریاض با تل‌آویو خبر داده بودند. وبگاه آمریکایی «آکسیوس» در این باره گزارش داده بود که جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید در تاریخ 27 سپتامبر این موضوع را در دیدار با محمد بن سلمان طی سفرش به عربستان سعودی مطرح کرد.

طبق ادعای آکسیوس، در جریان گفت‌و‌گوی سالیوان و محمد بن سلمان و طرح این موضوع، ولیعهد عربستان سعودی احتمال عادی سازی روابط با اسرائیل را کاملا رد نکرد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon