صادرات ۳۵۰ هزار دلاری صنایع دستی فارس از مبادی رسمی/ راه‌اندازی میز صادرات می‌تواند تحول ایجاد کند؟


صادرات 350 هزار دلاری صنایع دستی فارس از مبادی رسمی/ راه‌اندازی میز صادرات می‌تواند تحول ایجاد کند؟

گروه استان‌ها- صنایع دستی استان فارس و شهر شیراز با وجود شهرت جهانی اما در صادرات عقب است و از این میان نیز به نام فارس و به کام دیگر استان‌ها است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، استان فارس از دیرباز یکی از استان‌های صاحب نام در عرصه صنایع دستی بوده و از 250 رشته صنایع دستی موجود در کشور 120 رشته، یعنی به طور تقریبی نیمی از رشته‌های موجود در صنایع دستی کشور  در این استان وجود دارد اما وضعیت صادرات صنایع دستی در این استان نسبت به حجم کلی صادرات استان چشم‌گیر نیست.

هفته گذشته بود که خبری از اتاق بازرگانی استان فارس مبنی بر تشکیل و راه‌اندازی میز صادرات صنایع دستی مطرح شد که این خبر نویدبخش اتفاقات خوبی می‌تواند باشد مشروط بر اینکه این امر محقق شود و سازوکارهای لازم با آن ایجاد گردد. 

تشکیل و راه‌اندازی میز صادرات صنایع دستی توسط بخش خصوصی 

خسرو فروغان، رئیس کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس در آن خبر اعلام کرده که به زودی میز توسعه صادرات صنایع دستی استان با هدف حمایت پارلمان بخش خصوصی از هنرمندان و صادرات صنایع دستی استان در این اتاق فعالیت خود را آغاز خواهد کرد. 

به گفته وی میز توسعه صادرات استان فارس محل اجتماع تمام فعالان اقتصادی و هنرمندان صنایع دستی استان خواهد بود و ما با تشکیل این میز انتظار داریم سازمان میراث فرهنگی استان با رویکرد حمایتی در کنار هنرمندان قرار گیرد و مطالبات آنها را پیگیری کند.

به اعتقاد فروغان صادرات آثار هنری با صادرات سایر کالاها تفاوت اساسی دارد به طوری که صادرکننده ممکن است در صادرات محصولات کشاورزی، صنعتی و معدنی و خام‌فروشی متضرر شود اما صادرات آثار هنری و صنایع دستی هویت یک کشور است که با صادرات آن فرهنگ یک کشور را به مردمان دیگر کشورها شناسانده می‌شود هر چند در برخی از زمان‌ها ممکن است ممکن است ارز حاصل از آن به صورت آنی بازگشت نداشته باشد.

به گفته رئیس کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس نباید در صادرات نگاه‌ها صرفا به درآمد ارزی و برگشت ارز باشد و در همین راستا استفاده بهینه و صادرات هنری و ارزآوری از هنر فاخر صنایع دستی استان فارس در رشته‌های مختلف یکی از اهداف مهم تشکیل میز صادرات صنایع دستی است. 

انرژی مضاعف در شهر جهانی صنایع دستی لازم است 

در همین راستا حسین همتی، مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های صنایع دستی استان فارس نیز در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: هر جا چراغی برای حمایت از صنایع دستی استان روشن شود از آن حمایت و استقبال می‌کنیم اما این موارد باید منجر به عمل و نتیجه شود. 

وی از راه‌اندازی میز فرش و صنایع دستی در اتاق تعاون استان فارس خبر داد و اعلام کرد که همه این امور باید منجر به بهبود زندگی هنرمندان و معیشت آنها شود اما اگر بنا باشد که ابزاری برای کسب برخی از اهداف باشد، منجر به رونق صنایع دستی نخواهد شد. 

به اعتقاد همتی شیراز شهر جهانی صنایع دستی است و باید از هر فرصتی برای ایجاد انرژی مضاعف در این شهر و در راستای رونق صنایع دستی استفاده کرد. وی آمادگی هنرمندان را برای اجرای برنامه‌های مختلف و متنوع به مناسبت 20 خرداد و روز جهانی صنایع دستی نیز اعلام کرد. 

مدیر اتحادیه تعاونی‌های صنایع دستی استان فارس به تاثیر رونق گردشگری در صنایع دستی اشاره و تصریح کرد: همزمان با رونق سفرها در نوروز و تعطیلات عید فطر در استان فارس فروش صنایع دستی نیز انجام شد اما این فروش نباید به اشتباه افتادن مسئولان شود چراکه هنوز جبران رکود 2 سال ناشی از کرونا نشده است. 

وی با اشاره به در پیش بودن جام جهانی قطر و اعلام آمادگی استان فارس برای ایجاد غرفه و میز صنایع دستی عنوان کرد: باید از این فرصت نهایت استفاده را برد و صنایع دستی استان فارس را به همه دنیا نشان داد که این امر می‌تواند یکی از راه‌های رونق بازار صادرات صنایع دستی باشد. 

صادرات زیر یک میلیون دلاری صنایع دستی فارس 

مجید سلیمی، سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان فارس نیز در گفت‌وگو با تسنیم به آمار صادرات صنایع دستی استان در سال گذشته اشاره کرد که براساس آن صادرات گمرکی صنایع دستی استان 350 هزار دلار بوده که تخمین زده می‌شود همین میزان نیز صادرات چمدانی بوده باشد. 

به گفته وی بخش زیادی از صادرات صنایع دستی استان فارس مربوط به فرش و دستبافته‌ها است که از این جهت نیز عمده فرش‌ها از گمرک تهران و به اسم صادرات این استان ثبت می‌شود. 

سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان فارس دلیل این امر را فراهم نبودن زیرساخت‌های صادرات و گمرک در استان فارس اعلام کرد و علاوه بر آن عملیات‌های تخصصی و تکمیلی فرش نیز در تهران بیشتر از شیراز انجام می‌شود در نتیجه این امر صادرات فرش فارس از تهران انجام می‌شود. 

صنایع دستی یکی از برندهای اصلی شیراز است که با ثبت این شهر به عنوان شهر جهانی صنایع دستی می‌تواند اقتصاد این کلانشهر فرهنگی را متحول کند اما این موضوع نیازمند دقت، هوشیاری و نکته‌سنجی بیشتر مسئولان است که در کنار آن دیگر امکانات و شرایط نیز باید مهیا شود. 

انتهای پیام/424/ی

 
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon