معاون وزیر صنعت: ۱۰۰۰کارگاه کوچک با هدف حمایت از کسب‌وکارهای خرد در کشور ایجاد می‌شود


معاون وزیر صنعت: 1000کارگاه کوچک با هدف حمایت از کسب‌وکارهای خرد در کشور ایجاد می‌شود

گروه استان‌ها- معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: هزار کارگاه‌های کوچک برای کسب و کارهای کوچک ایجاد می‌شود تا افرادی که توانایی مالی بالایی نداشته اما ایده و توان عملیاتی خوبی دارند از این ظرفیت استفاده کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، علی رسولیان شامگاه سه‌شنبه در جمع خبرنگاران در تشریح آمار شهرک‌های صنعتی مصوب در سطح استان‌های کشور اظهار داشت: هزار و 37 شهرک و ناحیه صنعتی مصوب در سطح کشور وجود دارد که از این تعداد ناحیه صنعتی 844 شهرک در حال حاضر فعال هستند.

رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گفت: 500 ناحیه صنعتی در روستاها و مناطق محروم و شهرستان‌ها واقع شده و 9 منطقه ویژه نیز تحت مدیریت سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی است؛ 60 شهرک صنعتی نیز زیر مجموعه سازمان بوده اما توسط بخش خصوصی اداره می‌شود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در مجموع 49 هزار و 200 واحد تولیدی در این شهرک‌ها و نواحی کار می‌کنند و 46 هزار طرح تولیدی نیز در حال ایجاد است؛ یک میلیون نفر نیز به صورت مستقیم در این شهرک‌ها مشغول به کار بوده و 930 واحد تولیدی نیز در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان گیلان مستقر هستند.

رسولیان ابراز داشت: براساس آخرین عارضه‌یابی‌های انجام شده با هدف احیای واحدهای راکد صنعتی از 49 هزار و 200 واحدی که پروانه بهره‌برداری اخذ کردند 12 هزار و 67 واحد تولیدی در داخل شهرک‌ها و بیرون از آن راکد هستند از این رو بیش از 600 مشاور در مراکز خدمات کسب و کار شهرک‌ها‌ مستقر شدند.

وی با بیان اینکه 400 مشاور نیز در این امر با ما همکاری دارند عنوان کرد: این مشاوران با دقت به عارضه‌یابی واحدهای راکد می‌پردازند و پس از بررسی‌های دقیق، موضوع در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان‌ها مطرح و از طریق تأمین مالی، مشارکت با بخش خصوصی، تأمین مواد اولیه آن واحد احیاء می‌شود.

معاون وزیر صمت از احیای 2 هزار واحد راکد در سطح کشور و 54 واحد در استان گیلان طی سال گذشته خبر داد و گفت: امسال نیز احیای 2 هزار واحد تولیدی در دستور کار است؛ تعداد واحدهای صنعتی راکد در شهرک‌های صنعتی کشور تا پایان سال 1400 نسبت به سال 99، 15 درصد کاهش یافت.

رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران درباره نشست امروز مدیران ستادی و استانی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران افزود: وزارت صمت در راستای تحقق شعار سال برنامه‌های مشخصی را تهیه کرد و هدف ما از نشست امروز تهیه دستورالعمل‌های عملیاتی برای اجرای این برنامه‌ها بود.

وی با بیان اینکه توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و حمایت آنان از جمله برنامه‌هایی است که مصوب شده و عملیاتی می‌شود اظهار داشت: مردمی کردن اقتصاد با مشارکت بخش خصوصی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور یکی از برنامه‌های جدی ما است که امروز دستورالعمل‌ آن مشخص شد.

رسولیان به مشکل تأمین آب در شهرک‌های صنعتی کشور اشاره و خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات شهرک‌ها و نواحی صنعتی در سطح کشور تأمین آب پایدار است از این رو الگوهای مشخصی برای تأمین آب در درازمدت اکنون مورد مطالعه قرار گرفته است و در استان گیلان نیز بازچرخانی و تصفیه آب‌ حائز اهمیت است.

وی با اشاره به تأمین برق پایدار برای شهرک‌ها افزود: کاهش برق در فصل‌های گرم صنعت را دچار مشکل کرده از این رو در حال ایجاد روش‌هایی برای خودتأمینی در شهرک‌ها و ایجاد شهرک‌های خورشیدی هستیم تا از سقف شهرک‌ها و واحدهای تولیدی برای تولید انرژی استفاده شود و تفاهم‌نامه این طرح نیز امضا شد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به ایجاد کارگاه‌های کوچک اشاره و خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات دیگر در جهت تحقق شعار سال ایجاد هزار کارگاه‌های کوچک برای کسب و کارهای کوچک است تا افرادی که توانایی مالی بالایی نداشته اما ایده و توان عملیاتی خوبی دارند از این ظرفیت استفاده کنند.

رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با بیان اینکه برخی از افراد از سال‌های گذشته از دولت زمینی را برای تولید گرفتند اما تاکنون تولیدی در این زمین‌ها انجام نشد اذعان داشت: از این رو این افراد از اراضی مذکور خلع ید شده و آن زمین در اختیار فعال اقتصادی واقعی قرار می‌گیرد.

رسولیان گفت: یکی از موضوعات مهم در شهرک‌های صنعتی استان گیلان تأمین برق است که طرح‌هایی در این زمینه ارائه شده تا واحدهایی که تولید برق دارند برق تولیدی خود را به واحدهای دیگر بفروشند و حتی اگر در استان به فروش نرفت آن را بدون پرداخت حق ترانزیت به سایر استان‌ها بفروشند.

معاون وزیر صمت از اعطای زمین رایگان به واحدهای صنعتی ایجادکننده نیروگاه کوچک برق خبر داد و عنوان کرد: در راستای خودتأمینی در واحدهای صنعتی و تأمین برق صنعت استان گیلان به واحدهایی که اقدام به ایجاد نیروگاه مقیاس کوچک کنند زمین رایگان اعطاء می‌شود.

وی با اشاره به مشکل کمبود زمین در استان گیلان افزود: در استان گیلان با مشکل جدی کمبود زمین مواجه هستیم و مکان‌هایی که برای توسعه صنعتی وجود دارد محدود بوده و رعایت شرایط زیست‌محیطی و سایر استانداردها در این محدوده‌‌ها دشوار است که در این زمینه نیازمند همکاری استاندار و مسئولان هستیم.

رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با بیان اینکه ما نیز تعهد می‌کنیم منابع مالی لازم را از سطح ملی به گیلان اختصاص دهیم گفت: بیشتر ناحیه‌های صنعتی معمولاً در مناطق روستایی ایجاد شده است و امسال سیاست سازمان انجام فعالیت‌ها براساس آمایش سرزمینی است.

رسولیان از برنامه وزارت صمت برای توسعه شهرک‌ها در روستاها خبر داد و ابراز داشت: وزارت صمت در حال انجام مطالعاتی است که در قالب آن هم نحوه واگذاری زمین و هم اعتبارات ملی تغییر کند در این مطالعات تمرکز بر مناطق روستایی و محروم است تا از تمرکز صنعت در شهرهای بزرگ جلوگیری شود.

وی با اشاره به اینکه توسعه خوشه‌های صنعتی از دیگر برنامه‌های سازمان است افزود: در این طرح مناطق کشور را بررسی می‌کنیم و چنانچه با یک استعداد تولید به عنوان مثال تولید صنایع‌دستی در منطقه‌ای مواجه شدیم برای این صنعت در قالب خوشه‌های صنعتی از مرحله تولید تا بازاریابی برنامه‌ریزی می‌کنیم.

رسولیان با بیان اینکه در کشور 500 خوشه شناسایی و در گیلان 3 خوشه صنعتی پیاده‌سازی‌ شده است تا از این طریق به توسعه روستایی و صنایع خانگی کمک کنیم عنوان کرد: اگر مناطقی را در روستاهای گیلان در اختیار بگیریم کارگاه‌های کوچک را راه‌اندازی می‌کنیم تا اشتغال کارگاهی در استان توسعه یابد.

معاون وزیر صمت درباره الکترونیکی شدن فعالیت شرکت‌های صنعتی اظهار داشت: هدف از الکترونیکی شدن امور، تسهیل امورات متقاضیان، کاهش زمان انجام کار و شفاف‌سازی و حذف امضای طلایی است لذا این فرآیندها شناسایی شده و در حال کدگذاری توسط برنامه‌نویسان است.

وی با بیان اینکه نخستین اقدام ما در راستای الکترونیکی کردن، الکترونیکی کردن فرآیند واگذاری زمین بود گفت: از امسال هر فرد می‌تواند در هر نقطه‌ای که بخواهد از طریق سامانه زمین‌های شهرک صنعتی کشور، مساحت و واگذاری یا عدم واگذاری آن را دیده، زمین را در سامانه انتخاب کند و هزینه‌ها را نیز از همان بستر پرداخت کند.

رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران درباره تعامل سازمان با پارک‌های علم و فناوری کشور تصریح کرد: سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی همکاری خوبی با معاونت علمی و پارک‌های علم و فناوری کشور در جهت توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و افزایش بهره‌وری دارد.

رسولیان افزود: یکی از مشکلات این مسیر این بود که ایده‌های خوبی در دانشگاه‌ها وجود داشت که در درون دانشگاه یا پارک‌های علم و فناوری به محصول تبدیل شده و قابلیت تجاری‌سازی داشت اما تولید گسترده و بازاریابی محصول با مشکل مواجه می‌شد از این رو تفاهمی با معاون وزیر علوم و معاونت علمی منعقد شد.

وی گفت: طی این تفاهم‌نامه بنا شد مکان‌هایی را در شهرک‌های صنعتی به شرکت‌های دانش‌بنیان اختصاص دهیم تا شرکت‌هایی که امکان تولید صنعتی را دارند بتوانند کار خود را انجام دهند؛ همچنین رایزنی‌هایی در حال انجام است تا مناطقی از شهرک‌ها به عنوان پردیس دانش‌بنیان در نظر گرفته شود.

معاون وزیر صمت با بیان اینکه بیش از 145 واحد دانش‌بنیان سال گذشته در شهرک‌های صنعتی مستقر شدند اذعان داشت: برای توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان چند اقدام در دستور کار قرار دارد؛ واگذاری زمین با مبالغ نقدی اندک، اقساط طولانی و مشوق‌های بیش از 30 درصد پس از بهره‌برداری به این شرکت‌ها انجام می‌شود.

رسولیان با بیان اینکه امسال هزار و 500 شرکت شناسایی شده که توان تبدیل به شرکت دانش‌بنیان را دارند و با تأمین مالی و ارائه‌ مشاوره دانش‌بنیان می‌شوند افزود: نیازهای فناورانه در سطح کشور شناسایی شده تا کالاهای وارداتی از خارج کشور با استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان در داخل تولید شود.

انتهای پیام/614/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران