تعداد صندوقهای اعتبارات خرد زنان روستایی کشور به ۵۰۰۰ میرسد
گروه استانها- سرپرست دفتر توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی و عشایری وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به برنامههای این وزارتخانه در راستای توسعه اقتصادی روستاها گفت: در نظراست تا تعداد صندوقهای اعتبارات خرد زنان روستایی تا پایان امسال به ۵۰۰۰ برسد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، مهری مداحی صبح امروز در حاشیه سفر به استان سمنان با بیان اینکه صندوقهای اعتبارات خرد زنان روستایی با هدف دسترسی زنان روستایی و عشایری به منابع اعتباری و مالی و ایجاد فرهنگ پسانداز در جامعه روستائیان ایجاد میشود اظهار داشت: تاکنون بیش از 4200 صندوق برای زنان روستایی و عشایری در کشور ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه صندوقهای اعتبارات خرد زنان روستایی و عشایری در کشور از سال 1382 توسعه یافتند تصریح کرد: این صندوقها پس از زمینهیابی و بسترسازی در روستاها شکل میگیرد پس از ایجاد صندوقها آموزشهای لازم به اعضا و ارکان صندوقها ارائه میشود اعضای صندوقها با دریافت آموزشهای مهارتی و ارائه طرح کسبوکار از تسهیلات این صندوق استفاده میکنند و کسبوکارهای خود را شروع میکنند هر صندوق بهطور متوسط 30 نفر عضو دارد که بیش از 90 درصد این اعضا دارای کسبوکار هستند.
سرپرست دفتر توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی و عشایری وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه اعضای صندوق بعد از مدتی پسانداز از طرف صندوق کارآفرینی امید حمایت میشوند و تسهیلات قرضالحسنه از طرف صندوق کارآفرینی امید بر اساس تفاهمنامه فیمابین وزارت جهاد کشاورزی و صندوق کارآفرینی امید پرداخت میشود.
مداحی خاطرنشان کرد: زنان عضو این صندوقها پس از بازپرداخت مبلغ وام دریافتی، دوباره از سوی صندوق کارآفرینی امید از طریق پرداخت تسهیلات مجدد حمایت میشوند.
وی با اشاره به دیگر خدمات صندوقهای اعتبارات خرد زنان روستایی و عشایری به اعضای این صندوقها، حرفهآموزی، توسعه آموزش و مهارتآموزی و برگزاری دورههای آموزشی تخصصی برای ارکان و اعضای این صندوقها را ازجمله این خدمات برشمرد و اضافه کرد: این آموزشها در راستای یادگیری روشهای کار گروهی و افزایش سازگاری و تعامل میان ارکان و اعضای صندوق اجرایی میشود.
وی با اشاره به برنامهریزی برای افزایش 1000 صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی در کشور پیش از آغاز کرونا عنوان کرد: وقفه 2 ساله اجرای این برنامه در 2 سال شیوع کرونا سبب شد تا 45 درصد از این هدف تاکنون محقق شود؛ اما امسال دوباره پیگیری میکنیم تا تفاهمنامههای منعقدشده در این زمینه دوباره تمدید شوند.
سرپرست دفتر توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه تشکیل صندوقهای اعتبارات خرد زنان روستایی شامل همه روستاهای کشور نمیشود و جامعه هدف این صندوقها تنها روستاهای با جمعیت بیش از 100 خانوار است تصریح کرد: حدود 15 هزار و 500 روستای کشور جمعیت بالای 100 خانوار داشته و مشمول تشکیل صندوقهای اعتبارات خرد زنان روستایی میشوند.
مداحی با اشاره به تشکیل صندوقهای اعتبارات خرد زنان روستایی در 4200 روستای کشور ابراز امیدواری کرد که با برنامهریزی صورت گرفته تعداد این صندوقها تا پایان امسال به 5000 صندوق برسد.
وی با اشاره به ظرفیت استان سمنان در حوزه توسعه صندوقهای اعتبارات خرد زنان روستایی افزود: استان سمنان زمینه خوبی دارد و واحد زنان روستایی این استان اقدامات خوبی انجام دادند و تاکنون 44 مورد صندوق در این استان ایجاد شده است و زمینه برای توسعه صندوقهای اعتبارات خرد زنان روستایی در این استان وجود دارد.
سرپرست دفتر توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به برنامههای این وزارتخانه در راستای استفاده از ظرفیت روستائیان با محوریت زنان روستایی برای تولید محصولات غذایی سالم و ارگانیک عنوان کرد: در این راستا تولید محصولات گواهیشده با دریافت نشان استاندارد برای تولیدات غذایی زنان روستایی مدنظر قرار دارد.
مداحی با بیان اینکه محصولات گواهیشده در سطح کشور با توجه به سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی در راستای تأمین امنیت غذایی و غذای سالم در جامعه و سیاستهای جمعیتی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری مدنظر قرارگرفته است افزود: ارتقای مهارتهای شغلی و توانمندسازی زنان روستایی در تولید و مصرف محصولات گواهیشده در سطح کشور از سال 95 آغاز شد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون بیش از 750 مورد از تولیدات کشاورزی زنان روستایی در کشور گواهی استاندارد محصول دریافت کرده است بیان کرد: در استان سمنان نیز 22 مورد از این محصولات گواهی استاندارد گرفتند.
سرپرست دفتر توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه افزایش نرخ باروی در جامعه ارتباط مستقیم با مصرف محصولات گواهیشده و سالم دارد به آسیبهای وارده ناشی از فعالیت در بخش کشاورزی به بانوان فعال در این حوزه و فرزندان خردسال آنان نیز اشاره کردند، و اظهار داشت: علیرغم شرایط سخت برای تولید محصولات گواهیشده و هزینهبر بودن تولید آن زنان روستایی پیشرو و پرچمدار تولید آن هستند.
مداحی در پایان اظهار امیدواری کرد تا برای ترویج محصولات گواهیشده در کشور با همکاری و همدلی مسئولان گامهای مهمتری برداشته شود.
انتهای پیام/363/ش