گام بلند دولت سیزدهم برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر/ ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در یک دوره ۴ ساله ایجاد میشود
گروه استانها- معاون وزیر نیرو از گام بلند دولت سیزدهم برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر خبر داد و گفت: ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در یک دوره ۴ ساله ایجاد میشود .
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک ، محمود کمانی عصر امروز در جلسه انعقاد تفاهمنامه مشترک میان استانداری مرکزی و وزارت نیرو در زمینه سرمایهگذاری انرژیهای تجدیدپذیر با اشاره به اهمیت انرژیهای تجدیدپذیر اظهار داشت: اهمیت حوزههای انرژیهای تجدیدپذیر نیاز به گفتن نیست و در دنیا مسیر توسعه صنعت برق از طریق انرژیهای تجدید پذیر است به طوری که رشد صنعت برق متوسط در دنیا 73 درصد از طریق انرژیهای تجدیدپذیر بوده و این نسبت در گذشته حدود 15 درصد از انرژی تجدیدپذیر بود.
وی افزود: در حوزه تامین برق از انرژیهای فسیلی مشکلاتی وجود دارد که سبب شده تا نرخ گاز و سوخت بسیار زیاد شود به طوری که در اروپا بیش از یک یورو قیمت گاز بود بنابراین شرایط برای تامین انرژی مورد نیاز سوخت نیروگاهها سخت شده است.
معاون وزیر نیرو ادامه داد: در کشور مشکلات زیادی برای تامین سوخت داریم به طوری که مدتی فکر میکردیم به هر میزانی که نیاز داشته باشیم میتوانیم گاز بسوزانیم و مشکلی وجود ندارد اما در حقیقت در سال گذشته برای تامین سوخت نیروگاهها مشکل داشتیم همچنین مسائلی در حوزه آلایندگی وجود دارد که استان مرکزی هم کم و بیش درگیر این مشکل است.
کمانی تصریح کرد: باتوجه به این مشکلات و مسائل تامین آب باید به سمت استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر حرکت کنیم بنابراین برنامهای که دولت سیزدهم تصویب کرده احداث 10 هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در یک دوره 4 ساله است.
وی بیان کرد: بر اساس برنامهریزی انجام شده در چند بخش تقسیم شده که 4 هزار مگاوات از طریق نیروگاه خورشیدی است که از طریق ماده 12 قانون رفع موانع تولید انجام میشود و مصوبات لازم برای این کار اخذ شده، مصوبه خوبی برای سرمایهگذار و دوره بازگشت به سرمایه 6 ساله است که امکان پرداخت در دوره 4 ساله با یک نرخ مطمئن به صورت ارزی هم وجود دارد.
3 هزار مگاوات نیروگاه بادی در دستورکار داریم
معاون وزیر نیرو عنوان کرد: برای 4 هزار مگاوات مناقصه برگزار شده و سرمایهگذاران مختلف پای کار هستند و ارزیابی انجام میشود و با کمک استانها ساختگاههایی مشخص کردیم تا در این ساختگاهها نیروهای تجدیدپذیر احداث شود که برای استان مرکزی ساختگاههای بسیار خوبی مشخص شده است.
کمانی عنوان کرد: در هفته گذشته جلسه نهایی بررسی ساختگاهها برگزار شد و به سبب کار بسیار خوبی که انجام شد توانستیم ساختارهای مناسبی انتخاب کنیم که در هفته آینده نهایی میشود و مرحله دوم مناقصه را انجام میدهیم سپس قرارداد بسته میشود و پیشبینی میکنیم که ظرف یک ماه آینده احداث شود.
وی بیان کرد: 3 هزار مگاوات نیروگاه بادی در دستورکار داریم که مقدمات آن انجام شده و در دبیرخانه شورای اقتصاد نهایی شده و 2 هزار مگاوات نیروگاههای خودتامین صنعت داریم و صنایع بزرگ میتوانند از طریق احداث نیروگاههای خورشیدی برق به شبکه تزریق کنند و وزارت نیرو از طریق شبکه معادل این انرژی تزریقی را به صنایع تحویل میدهد و تضمین میکند که در هیچ شرایطی برق قطع نشود بنابراین برای تضمین این موضوع قرارداد سه جانبه با سازمان ساتپا، شرکت توانیر و سرمایهگذار بسته میشود.
معاون وزیر نیرو تصریح کرد: بخشنامه وزارت نیرو برای پشتیبانی این موضوع است و از استاندار درخواست میشود در شورای تامین استان هم برای شرکتهای صنعتی که اقدام به احداث نیروگاه تجدیدپذیر میکنند مصوبه ویژه درنظر گرفته شود تا در هیچ شرایطی برق آنها قطع نشود و پشتیبانی مصوبه نیرو هم دارد.
کمانی خاطرنشان کرد: میتوان نیروگاه را در هر مکانی که شبکه اجازه میدهد احداث کند و برق خود را به شبکه دهد و وزارت نیرو میتواند برق را به صورت ثابت به آنها دهد همچنین هزار مگاوات هم برای صنایع مستقر در شهرکهای صنعتی درنظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: تفاهمنامهای با شرکت شهرکهای صنعتی منعقد شده و امکان احداث شهرکهای ویژه نیروگاههای خورشیدی وجود دارد و در این استان میتوان زمینی را اختصاص داد و برای شهرکها مجوز داد همچنین برای مجموعههای کوچکی که امکان واگذاری زمین نیست موقعیت مناسبی است که میتوانند شهرکها نیروگاههای تجدیدپذیر احداث کنند.
110 هزار واحد نیروگاه خورشیدی تاسیس میشود
معاون وزیر نیرو افزود: نیروگاههای کوچک مقیاس برای مجموعههای حمایتی درنظر گرفته شده و طرحی را با مصوبه معاون رئیس جمهور تصویب شده که 110 هزار واحد نیروگاه خورشیدی تاسیس میشود و با کمک وامی که در اختیار خانوادهها قرار میگیرد نیروگاه احداث میشود و برای 20 سال برق از خانواده خریداری میشود و بخشی از درآمد حاصل از این تولید به عنوان بازپرداخت تسهیلات برداشته میشود و بخشی به خانوادهها اختصاص میابد، قیمت نسبت به قیمتهای قبلی بالاتر رفته که تقریباً در هر ماه یک میلیون و 600 هزار تومان هزینه برق است.
کمانی عنوان کرد: در تفاهمنامهای که امروز منعقد میشود ایجاد زبالهسوز درنظر گرفته شده که مدل خوبی برای مدیریت پسماند و تبدیل زباله به انرژی است که باید شرایط جذاب برای سرمایهگذار فراهم شود و شهرداریها باید در این زمینه همراهی کنند.
احداث نیروگاه بزرگ مقیاس در شهرستان محلات
وی افزود: استان مرکزی ظرفیت بسیار خوبی در تولید انرژیهای تجدیدپذیر دارد و باتوجه به همدلی خوبی که بین مسئولان استانی است امیدواریم استان مرکزی یکی از استانهای نمونه در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر باشد.
معاون وزیر نیرو خاطرنشان کرد: احداث نیروگاه بزرگ مقیاس در شهرستان محلات به خوبی در حال انجام است و نخستین نیروگاه بزرگ مقیاس در حوزه انرژی خورشیدی در محلات است که پیشرفت بسیار چشمگیری دارد و امیدواریم بخش نخست آن تا آخر شهریور ماه به بهرهبرداری برسد که اکنون بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور است.
انتهای پیام/713/ی