جلسههای خانگی قرآن قابلیت تشکلهای تربیتی را دارد
گروه استانها- دبیر مجمع تربیتی فتح الفتوح گفت: جلسههای خانگی قرآن قابلیت تبدیل شدن به تشکلهای تربیتی را دارند تا در آن به نوجوانان و جوانان مباحث مختلف تربیتی و فرهنگی را ارائه کنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، هفتمین همایش سراسری مسئولان جوامع فرهنگی قرآنی عصر با عنوان محله قرآن در مجتمع یاوران مهدی(عج) برگزار شد.
حجتالاسلام محمدمهدی جزینیزاده دبیر مجمع تربیتی فتح الفتوح در این مراسم اظهار داشت: جلسه خانگی قرآن می تواند به تحقق تربیتی کمک کند، این جلسهها برای نوجوانان بسیار مفید واقع خواهد شد.
وی افزود: باید جلسه خانگی ویژه مربیان برگزار کنیم و بعد از ارائه راهکارها و آموزشها، تشکلهای تربیتی شکل گیرند.
دبیر مجمع تربیتی فتح الفتوح با بیان اینکه راهکارهای تربیتی باید در جامعه ارائه شود گفت: باید به دنبال روشهایی باشیم که تشکلهای تربیتی با جذابیتهایی بتوانند به جذب جوانان و نوجوانان بپردازند.
جزینیزاده ادامه داد: یک کانون تربیتی، کانونی است که متولی تربیت را پدر و مادر می بیند و خود را همراه آنان قرار میدهد، اکنون رابطه والدین با فرزندان بسیار کم شده است و یک مجموعه تربیتی باید کمک حال والدین باشد.
وی با اشاره به برنامههای مجموعه فتح الفتوح گفت: در این مجموعه برای تشکلهای عرصه غیر رسمی کودک و نوجوان، طرح شهید محسن فخری زاده را برگزار می کنیم بر اساس این طرح برای ایجاد کانونها، مستعدان از جمله طلبه، معلم یا مربی را شناسایی میکنیم تا بتواند کانونی را راهاندازی کند.
شکلگیری 500 تشکل تربیتی
دبیر مجمع تربیتی فتح الفتوح گفت: برای این افراد برنامه رویداد طلیعه ایجاد می کنیم تا کار تربیتی مطلوب را به آنها معرفی کنیم و افراد مستعد آموزش های اولیه را فراگیرند در همین راستا 500 تشکل در یک سال گذشته ایجاد شده است و اکنون بسیاری از آنها در مرحله جذب متربی هستند.
جزینی زاده با بیان اینکه تربیت کار بسیار سختی است افزود: تلاش می کنیم از طریق شبکه های مختلف زمینه ایجاد تشکل های تربیتی را فراهم سازیم و متربی ها را جذب کنیم.
وی تصریح کرد: در جبهه فرهنگی انقلاب مجموعه ای از مجامع فرهنگی و قرآنی تخصصی داریم و در عرصه تربیت جامعه فعالان فتح الفتوح را داریم رهبر معظم انقلاب اسلامی از واژه فتح الفتوح بسیار استفاده کرده اند و فرمودند که فتح الفتوح انقلاب اسلامی ساختن جوانانی از این قبیل است که مبنای اسلامی و الهی مستحکمی دارند.
دبیر مجمع تربیتی فتح الفتوح با اشاره به موضوع فعالیت فتح الفتوح ادامه داد: 2 اولویت در این مجموعه است که اولویت اول شناسایی، توانمندسازی و شبکه سازی فعالان و تشکل های عرصه غیررسمی کودکان و نوجوانان است. اولویت دوم ما ارائه خدمت به سایر مجموعه های فرهنگی و تربیتی است.
لزوم شناسایی فضای مجازی برای راهبردهای تربیتی
جزینی زاده بیان کرد: نوجوانان در جامعه ای زندگی می کنند که در این جامعه هجمه هایی وجود دارد در هر صورت باید فضای جامعه را از لحاظ تهدید ها بشناسیم و بعد سیاست های راهبردی تربیتی را ارائه کنیم.
وی با تاکید بر وجود هجمه شبهه های فکری و اندیشه ای گفت: اندیشههای زیادی وجود دارد که در ذهن جوانان میاندازند و میگویند که این اندیشهها حق است، همچنین شبهه در خصوص اهل بیت و اسلام به کرات وجود دارد.
دبیر مجمع تربیتی فتح الفتوح افزود: هجمه دوم جلوهها و جذابیتها است به گونهای که از طریق شبکه های متعدد در فضای مجازی و ماهواره بسیاری از روابط را کلی جلوه میدهند که یکی از این روابط مانند رابطه دختر و پسر است. هجمه سوم تعنه و تمسخر است که باعث می شود افراد از دینداری دست بکشند.
وی ادامه داد: همچنین امرو نهی ها، نصیحت و دلسوزیها از دیگر هجمههای فرهنگی است که امروزه به نوجوانان و جوانان ارائه میکنند این در حالی است که دین را با فلسفه آن و مهارتهای دینی به کودکان و نوجوان آموزش نداده ایم.
جزینی زاده با انتقاد از اینکه آموزش فراوان و مستقیم دین چاره کار نیست گفت: نوجوانان قدرت تجزیه و تحلیل در دروان نوجوانی ندارد و این باعث می شود که حرف را ناقص متوجه شوند اگر زیاد در مورد دین صحبت کنیم توهم فهم مطلب پیدا می کنند از این رو انگیزه ای برای مطالعه و شنیدن نخواهند داشت.
وی عنوان کرد: در بعضی از موارد، نوجوان و جوانان، مسائل و دانش دینی و احکام را می دانند ولی به خاطر تمسخر مردم از ظواهر دینی دست بر می دارند، نتیجه هجمه ها دست کشیدن از ظواهر و مسائل دینی است هر چند که استدلال های کافی دارند از این رو چاره کار این است که افراد را مسلح به سلاحی کنیم که بیایند در جامعه ولی اثرپذیر از اطرافیان نباشند.
جوانان و نوجوانان را نسبت به هجمه ها واکسینه کنیم
دبیر مجمع تربیتی فتح الفتوح با بیان اینکه باید جوانان و نوجوانان را نسبت به هجمه ها تربیتی واکسینه کنیم گفت: در خانه، موسسه قرآنی، کانونهای تربیتی و هیئتهای مذهبی، باید برنامه ها به گونهای باشد که واکسینه و مصون شوند باید اعتماد به نفس و خودباوری را ایجادکنیم.
وی افزود: خودباوری ریشه در احساس توانایی و ارزشمندی دارد. فراعنه در طول تاریخ مردم را خار میکردند تا از آنها اطلاعات کسب کنند این در حالی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی امسال در میان معلمان در خصوص خودباوری صحبت کردند.
جزینیزاده تصریح کرد: کسی که خودباوری و توان ایستادگی دارد، مانند آب درون ظرف نیست که شکل ظرف را بگیرد از این رو باید راهکارهای خودباوری را در بین مردم بیان کرد.
وی با بیان اینکه در قرآن تقویت قدرت تفکر و خردورزی تاکید شده است گفت: تفکر روش حل مسئله و استفاد ها از معلومات است فرد در مقابل هجمه های رفتاری با تفکر می تواند پاسخگو باشد در همین راستا فرزندان اهل تفکر، پرسشگر هستند و زیاد سوال میپرسند.
دبیر مجمع تربیتی فتح الفتوح افزود: برای ایجاد اهل تفکر، باید بلند بلند فکر کردن را بیاموزیم تا فرزندان الگو برداری و تقلید کنند. با توجه به این مسائل، معتقد هستیم زمانی یک موسسه قرآنی و تشکل تربیتی است که در آن هدف محور و به دنبال تحقق هدف باشد، از این رو نباید به یک تک قالب اکتفا کرد بلکه باید از قالب های متفاوت و برنامه های مختلف مانند اردو، هیات، کارگاه مهارتی و سایر موارد برای افزایش قدرت تفکر بهره برد.
وی با اشاره به وظایف کانون های تربیتی در جذب جوانان و نوجوانان گفت: یک کانون تربیتی مجموعه است که فردی را در سن پایین از کلاس پنجم و ششم جذب می کند و برنامه مستمر هفت تا هشت ساله را ارائه می کند و به دنبال تحقق تربیتی در قالبهای مختلف است تا افراد توانمند شوند.
جزینیزاده خاطرنشان کرد: ما در مجموعه تربیتی اطلاعات محور نیستیم ویژگی و حالت محور هستیم یعنی خودباوری و تفکر را آموزش میدهیم و فرق کانون تربیتی با مدرسه این است که مدرسه به افراد دانستهها را منتقل میکند ولی در کانونها قدرت مدیریت، نقادی و نقدپذیری ارائه می شود.
انتهای پیام /452/ح